lauantai 29. maaliskuuta 2008

Combat Hapkido - Ilkka

Lämmiteltiin ja sitten käytiin läpi kahta itsepuolustustekniikkaa tilanteesta missä kaveri käy rinnuksiin. Jos työnsi vedettiin kädet nippuun kainaloon samalla, kun liikuttiin 45 astetta sivulle ja sitten tehtiin toiseen suuntaan (45 astetta käsipuukko). Jos kaveri veti niin, niin mentiin 45 astetta ohi, lyötiin kyynärvarsilyönti kaulalle ja pyyhkäistiin nurin.  Nivelet ei tykänneet yhtään noista "käsipuukoista"... :( Jotenkin minua epäilyttää rannelukkojen toimivuus käytännössä. Niitä pitää varmaan treenata 15 vuotta, ennen kuin niistä on oikeasti "hyötyä".  Tuntuisi tehokkaammalle mennä "iholle" ja tehdä joku pyyhkäisy tai heitto. 

perjantai 28. maaliskuuta 2008

#85 BJJ Perustekniikka 2

Hyvät alkulämmittelyt - erityisesti tekniikanomaiset lämmittelyt ovat kivoja.

Tekniikkana kerrattiin viimekerrasta Armbar ja Americana. Uutena tekniikkana mountista karkaaminen kahdella eri tekniikalla.

Elbow-Knee escape. Laitetaan kyynärpää lattiaan vastustajan polvea vasten ja shrimpataan vastakkaiselle puolelle - samalla toinen käsi menee vastustajan reidelle. Saman puolen jalka suoristuu ja lähtee änkeämään vastustajan polven alta. Tarvittaessa voi auttaa toisella jalalla. Kun jalka on saatu "läpi" ja ollaan päästy half-guardiin, shrimpataan toiseen suuntaan ja kaivetaan toinen polvi myös läpi. Tämän jälkeen shrimpataan tarvittaessa vielä kolmannen kerran ja vedetään vastustaja guardiin.

Sweeppi. Otetaan sweeppaussuunnan vastakkaisella kädellä vastustajan sweeppaussuunnan puoleinen käsi pakettiin kyynerpäästä ja toisella kädellä otetaan kainalonalta olkapään takaa kiinni. Tehdään silta ylös ja sivulle ja käännetään vastustaja selälleen ja päädytään vastustajan guardiin.

Loppu painit mountista - pitää päästä pois tai päällä olijan lopettaa.

Aleksi. Suojasi ihan hyvin käsiä, niin että en saanut armbaria kaivettua. Tyydyin sitten muutamaan Ezekieliin ja Amerikanaan. Swiipit menivät ihan hyvin.

Peter. Lähdin alta ja sain swiipattua. Timon neuvo, että väkertää ensin toista ja sitten tekeekin sitten toisen toimii erittäin hyvin. Menin mounttiin. Päällä pysyminen ei tuottanut ongelmaa, kunnes kaivoin americanan ja Peter yksinkertaisesti vain voimalla suoristi kätensä ja swiippasi. En ole moiseen ennen törmännyt. Taas alle ja taas sweeppi toimi.. :) ja päälle. Lähdin hakemaan Ezekieliä, mutta Peter puolusti hyvin ja siirryin kauluskuristuksen hakemiseen. Ei onnistunut ja lähdin hakemaan armbaria... aika loppui.

En tiedä nimeä. Lähdin alta hämäsin, että kaivan polvea läpi ja kaveri lähti kurottamaan kauluskuristusta, sidoin käden ja swiippasin. Päälle - kaivoin Americanaa ja Armbaria, mutta en saanut oikein hyvää asentoa - siirryin Ezekieliin - Timo tuli kertomaan puolustuksen. Jatkettiin ja päätin ottaa riskin armbarin kanssa ja yritin sitä vähän huonosta otteesta - kaveri sai vetäistyä kyynärpään sisään. Vaihdettiin ja swiippasin. Aika loppui.

Oli rennot ja mukavat treenit ja kuten kuvasta näkyy tuli hikikin.

torstai 27. maaliskuuta 2008

#84 BJJ Perustekniikka 1

Tänään aloitimme aamutreeneissä Lucion opettajakoulussa läpi käydyn ohjelman toteuttamisen. kyseessä on kaksikymmentä tuntia, joista jokaisessa käydään läpi 2-3 tekniikkaa.

Käytiin läpi nopeasti muutama peruspositio.

Mount: 4 Pistettä
Guardin Ohitus: 3 Pistettä
Kneeride: 2 Pistettä

Ensimmäisellä tunnilla käytiin läpi kolme tekniikkaa.

Kauluskuristus mountista tai guardista:

Toisella kädellä avataan kaulusta ja työnnetään (four fingers=veitsikäsi) otteella käsi kaulukseen sisään. Lukitaan kyynerpää vastustajan rintakehän päälle ja otetaan toisella kädellä oman käden yli "Brazilian Tiger with Black Balls"-ote. Otsa maahan päällä olevan olevan käden puolella ja sitten kiristetään kuristus.

Toinen ote on niin, että aloitetaan samalla lailla, mutta toinen käsi meneekin toisen käden alta veitsikäsiotteella, tällöin otsa menee toiselle puolelle - eli taas päällimmäisen käden puolelle..

Guardista samat kaksi kuristusta. Veitsikäsi sisään ja sitten otetaan kulmaa toisen käden saamiseksi paremmin sisään. Taas päällimmäisen käden puolelle.

Americana

Käsi painetaan alas ja otetaan "Figure Four"-ote samalla painetaan oma kyynerpää vastustajan korvan viereen. Lukosta saa tiukemman, jos kääntää vastustajan rannettan samalla ulos päin. Kun ote on turvattu, niin lähdetään liuttamaan vastustajan kättä puolikaaressa kohti lantiota.

Armbar Mountista

Laita kädet vastustajan rinnalle, jotta saat kevennettyä omaa painoasi, niin että saat siirrettyä jalat oikeaan asentoon - lukotettavan käden puoleisen jalan polvi siirretään vastustajan korvan viereen ja toisen jalan polvi nousee ylös ja jalkaterä työntyy hieman vastustajan kainalon alle. Tämän jälkeen painoa siirretään, niin että jalka saadaan siirrettyä vastustajan pään yli. Vasta sen jälkeen laskeudutaan alas ja kiristetään kyynerlukko. Pikkurille alas.


Loppu painit:
En ollut ennen tavannut kaveria, varmaan juuri aloittanut. Lähdettiin mountista - kaveri oli päällä. Pelasin mahdollisimman rentoa peliä. Olin hetken alla ja annoin hakea kuristusta tai armbaria - puolustin ja sitten swiippasin itseni guardiin. Nousin yli ja ohitin vakio smash-ohituksella ja laskeuduin sivusidonnan kautta north-southiin. Kaveri piti tiukasti hihoista kiinni, joka esti vähän liikkumista, joten odottelin jonkin aikaa ja sitten kneeriden kautta mounttiin. Annoin tehdä elbow knee escapen ja pääsin takaisin guardiin. Ohitin samalla tavalla, mutta toiselta puolelta ja sitten sivusidontaan. Kaveri piti taas hihoista kiinni. Pitää vähän tutkia tuota grippien irrottamista.

Timo: Lähdin päältä. Yritin aloittaa matalalla mountilla ja lähdin hakemaan "Grapewine-hookseja", mutta en ehtinyt kun Timo oli jo vetäissyt halfguardin ja siitä guardin. (Huoh...) :) Gameplan hajosi siis samantien, joten sitten mentiin puolustuslinjalle. En muista miten, mutta jouduin alle sivusidontaan. Lähdin srimppaamaan ja pääsin polvilleni, mutta löysin itseni Triangelista - yritin lähteä puolustamaan, mutta Timo käänsi sen arm-bariksi. (argh)

Lähdettiin uudestaan, nyt minä olin alla. Yritin ensin kaivaa halfguardia, mutta en saanut. Sain käden sidottua ja swiippasin itseni Timon guardiin. En muista mitä sitten tapahtui, mutta olin taas hetken päästä triangelissa. Lähdin puolustamaan ottamalla hihasta kiinni ja laittamalla jalan Timon hauikselle ja työnsin itseäni vapaaksi. Timo vissiin päästi irti tahalleen. kun lähti niin helposti ja sitten taas pyörittiin. Timo kääntyi kilppariin ja aloin pähkiä mitä tästä voisi tehdä ja sitten tilanne oli jo menetetty. (Gameplan vaatii päivitystä tämän osalta) Sitten tein taas jotain, että jouduin Triangeliin. Menee herneitä nenään - olen varmaan triangelisokea. :D Pitää vetään kyynerpäät tiukemmin sisään aina, kun on scramble-tilanne.

Miisa: Joo, ei pidä painia vaimon kanssa. :D Ei siitä enempää.


Kivaa oli.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Combat Hapkido - Ilkka

Pystytreeniä pitkästä aikaa. :D Käytiin hyvät alku lämmittelyt ja sitten alettiin potkimaan. Käytiin läpi kiertopotkun yksityiskohtia ja ylävartalon käyttö. Keskityttiin potkimaan mahdollisimman rennosti, joka oli minulle karate-taustalta erittäin hyvää harjoitusta.

Toisena tekniikkana tehtiin takakiertopotkua - mahdollisimman rennosti sitäkin. Erittäin mukavaa potkia pitkästä aikaa. Harjoitus olisi vain saanut olla ainakin tuplat pidempi. Tunnissa ei edes ehtinyt kunnolla vauhtiin.

Lensin eilen Ouluun sen Oopan kaverin Pekan kanssa ja se houkutteli lähtemään testaamaan D-säännöillä vaparia. Hehe. Hmmm... öööö... Mutustellaan ajatusta.

maanantai 24. maaliskuuta 2008

#83 Lucio Sunnuntai Leirin päätöstreenit - BJJ

Homma alkoi peruspomppimisella, jota kesti hyvän aikaa. Pohkeet olivat viime viikon treeneistä valmiiksi aika hapoilla ja nyt vielä enemmän... :)

Tekniikat:

Giljotiini shootista. Tuntui oudolta siirtää etujalkaa ensin taaksepäin, kun on koko ikänsä oppinut liikkumaan juuri päinvastoin. Miettimällä se alkoi kuitenkin sujua. Erittäin tärkeää on saada kunnon Giljotiini-ote ennen kuin lähtee tekemään mitään muita liikkeitä. Kun ote oli turvattu, niin vetäistiin kaveri guardiin ja kiristettiin giljotiini.

Giljotiini sivusidonnasta. Annetaan kaverille tilaa lähteä kääntymään kilppariin, nostetaan kaverin jalkojen puoleinen ylös (eli noustaan tavallaa polviasentoon) ja kaivetaan Giljotiini-ote käsillä. Taaempi jalka pyörähtää polven varassa eteen ja "shootataan" lantio ja jalka kaverin alle ja nostetaan toinen jalka selän päälle. Lopetus.

Jatkuu edellisestä. Lasketaan hookkina oleva jalka maahan "leverageksi" ja selässä ollut jalka siirtyy hookiksi. Swiipataan yli ja lopetetaan mountista.

Vyöseremoniat:

Vöitä jaettiin ja selkänahat paukkuivat... en oikein tiedä miten päin olisin tuon sinisen kanssa. Odottelin sitä vasta joskus loppuvuodesta. Vähän hirvittää... Noh, nyt pitää kauhealla vauhdilla treenata, jotta tulee sinivyöolo. :)

Loppupainit. 30 minuuttia 3 minuutin eriä ilman taukoa, tuore ukko mounttiin joka välissä. Päätän heti ottaa (ehkä vähän turhaan - nyt harmittaa sekin) erittäin stallaavan strategian, eli etsin paikkoja missä voi levätä ja odottelen jos vastustaja tekee virheen.

Jocke: Käyttää polvea vatsalla mainiosti - Swiippaan kerran
Peter: Stallaan kolme minuuttia, ei paljoa kerrottavaa
Panu: Pyöritään kolme minuuttia - ei muista tarkemmin
Jere: Swiippaan itseni Jeren guardiin ja ohitan -> mounttiin ja siitä Armbar. :)
Iso Riuhtoja: Puolustan 3 minuuttia - swiippaan kerran.
Toinen 100kg+ kaveri: Swiippaan ja jään guardiin pelaamaan aikaa.
Jocke: Jocke saa Americanan... :) Swiippaan kerran
Henkka: Swiippaan ohitan guardin ja mounttiin.
Teo: Laittaa käden naamalle ja sitten tissi-hierontaa. Saan hengitettyä suupielellä. Sitten tulee jokin gi-kuristusjuttu, mutta saan käden väliin ja päätän, että en taputa vaikka taju lähtis ja sitä sitten väännetään loppuerä.
Timo: Timo jatkaa Teon Tissitukahdutuslinjalla, mutta se on liian hyvässä kunnossa, että saisi tarpeeksi tissiä naamaan. Sitten pyörähdän jotenkin suoraan triangeliin (pitää kysyä miten tuo tapahtui). Timo päästi irti ja sitten räpistelin pateettisesti loppuerän.

30 min paini oli kivaa...

sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Sininen puun takaa...

Huh... Lucio ja Timo yllättivät. Olin kamera kädessä ja en edes tajunnut, että minusta puhutaan, kun Lucio sanoi nimeni. No toisaalta sai siellä Sinisiä sellaiset kaverit joiden kanssa pärjää ihan mallikkaasti, joten ei kai se säälistä tullut... kai... toivottavasti.

Ainakin innostaa treenaamaan lisää, että voi rinta rottingilla kantaa vyötä. Pitää kirjoittaa huomenna tarkempi analyysi treeneistä, jotka avasivat taas uusia kohteita mihin saa keskittyä.. :) Hitto kun BJJ on kivaa.

lauantai 22. maaliskuuta 2008

#82 Lucio Perjantai Iltatreeni - BJJ

Peruslämmittelyt ja sitten tekniikkaa.

Armbar mountista:
Perusjuttu - tätä on tullut harjoiteltua liian vähän. Pitää treenata tuo yhdeksi liikkeeksi - nyt se menee liian "pykälissä".

Armbar Mountista ja puolustusotteen irrotus:
Kun vastustaja ottaa S otteella toisesta kädestään kiinni puolustaakseen armbaria, koukkaa omalla kädellä (jalkojen puoleisella) vastustajan kyynertaipeen ali ja ota omasta kauluksesta kiinni. Toinen käsi koukkaa ranteen alta ja kämmen omalle korvalle. Sitten kierretään pään kautta alas ja kun vastustajan ote irtoaa, varmistetaan että pikkurilli on alaspäin ja kiristetään Armbar.

Painit - Lähdettiin mountista ja yritettiin lopetusta ja jos toinen sai swiipattua, niin palattiin mounttiin kunnes Lucio käski vaihdon:

Dimitros?? (0-natsaa) Göteborgista.

Dimitros lukitus hookseilla mountin, joten en päässyt hakemaan elbowknee escapea. Dimitros hake aktiivisesti kauluskuristusta ja amerikanaa - puolustin ja odotin hetkeä, kun hänellä on base toisella puolella ja saisin swiipattua. Onnistuin kolme kertaa swiippaamaan.

Vaihdettiin puolta, eli minä päälle. Päätin kokeilla liikkuvaa mounttia ja kaivaa kauluskuristusta tai armbaria, joka on toiminut hyvin isoilla vastustajilla. Huomasin nopeasti, että paino pitää olla vahvemmin vastustajan päällä, jos se on nopea ja notkea. Ditmitros pääsi vetämään halfguardin kautta guardin kaksi kertaa. Vaihdoin tekniikkaa omaan mount - gameplaniin, eli hooksit ja matala leveä mountti ja ezelkiel... tap tap tap... hehehe tuo alkaa olla signature muuvi.

Sitten peruspainia, mutta Mountista. Menin alle - 5 minuuttia. Swiippasin pääsin päälle Dimitroksen guardiin, ohitin , pääsin sivu sidontaan ja siitä mounttiin ja sitten aika loppui...


Lopuksi eriä, niin että lähdetään arm-barista. Eli toisella on Arm-Bar ja itsellä S-ote puolustuksena.

Dimitros otti ensin, minulta armbarin. Pääsin heilauttamaan itsen istumaan ja sitä kautta stackasin ja sain arm-barin irti.

Toiselta puolelta Dimitros aloitti samantien otteen rikkomisen ja sai Armbarin। Pitää itse ottaa nopeammin hyvä ote.

Kaivoin molemmilta puolilta armbarin, Lucion otteenavaamistekniikalla

Henri otti armbarin - stackasin ja sain irti. Otin Henrille armbarin ja tein kuten oli aiemmin opetettu ja sain taputuksen.

Marko otti minut armbarin. Vaihdoin nopeasti S-otteen, niin että otin omasta kyynertaipeesta kiinni ja lähdin keinuttamaan itseäni, niin että pääsin lopulta stackaamaan Markon, mutta sitten aika loppui...

Kivaa oli taas...

perjantai 21. maaliskuuta 2008

#81 Lucio Torstai Iltatreenit BJJ

Boxing Linimenttiä tuubi ja menoksi. Alku lämmittelyt ja sitten jatkettiin, siitä mihin aamulla jäätiin, eli jalkalukoista. Nyt keskityttiin lukosta irtautumiseen.

Jalkaterä pystyyn ja saman puolen kauluksesta kiinni. Vedä kauluksesta ja työnnä kädellä jalka syvemmälle kainaloon. Poista vastustajan jalka vatsalta ja mene sen yli. Voit irroittaa kaulksesta ja siirtää käden vastustajan jalalle, että hän ei pääse pyörähtämään. Lähde kiertämään, niin että saat käden vastustajan niskan taakse.

Painit - guardista. Näitä oli niin paljon, että en enää oikein muista yksityiskohtia.

Panu (3 natsaa) - Lähdin alta. pyörittiin kunnes aika loppui.

Tero (purppura) - Lähdin päältä. Nousin ylös ja lähdin yrittämään ohitusta, mutta Teron sai swiipattua ja tuli mounttiin. En saanut sitä pois ja jouduin puolustamaan loppu erän. Lopulta Tero sain armbarin ja puolustin sitä niin kauan, että erä loppui. Saved by the bell...

Todella iso kaveri (0 natsaa) Lähdin alta. Pidin pitkään avoimella guardilla ja sitten swiippasin, mutta en saanut varmistettua sivusidontaa. Jatkoin avointa guardia. Yritin jotain ja pääsi ohi ja jäin americanaa. Käännettiin toistepäin. Olin jo aivan loppu. Nousin ylös ja lähdin ohittamaan ja pääsinkin sivusidontaan. Lähdin hakemaan jotain (en muista) ja jouduin swiipatuksi. Loppu erä meni alla sivusidonnassa, kun en enää jaksanut liikkua.

Henkka - Lähdin päältä, ohitin, menin reverse-sivusidontaan, mounttiin, Ezekiel. Välillä menee kuin kirjoissa, mutta minulla oli kyllä koko- ikä- ja painoylivoima. :I

Tunti loppui.. ja Miikka sai Sinisen Vyön. :D Se on kyllä hyvä. Hän oli aika yllättynyt, mutta kyllä se sen on ansainnut. Nopea ja taitava...

torstai 20. maaliskuuta 2008

#80 Lucio Torstai aamu BJJ

Perus alkulämmittely hyppelyt... Kroppa alkaa olla aika tasaraha. Pari viikkoa joogaamista 5 tuntia päivässä ja perään tälläinen määrä treenejä laittaa kropan huutamaan armoa - pieniä venähdyksiä alkaa ilmaantumaan. Armoa ei pysty nyt antamaan, kun on niin kivaa. Toivotaan, että paikat kestää Sunnuntaille. Sitten muutama päivä lepoa.

Jatkettiin suorilla nilkkalukoilla.

1. Jalka kainaloon ja etujalka pakaran taakse. Taaempi jalka vatsan kylkeen (mutta ei liian pitkälle, ettei vastustaja saa nilkka lukkoa). Istu alas ja ole valmis pyörimään mukana, jos vastustaja lähtee pyörimään. Pidä kiinni kokoajan ja käytä vartaloa hallitsemaan jalkaa. Jos päädyt mahalleen niin toinen jalka eteen ja nouset polvelle ja siitä lopetus.

2. Sama mutta ristiin.

Painit - ilman aikaa (tämä on todella kivaa - aika on hanurista) Mountista ja sitten toistepäin ja sitten parin vaihto.

Jocke. Lähdin guardista. Vähän aikaa hain otteita ja varoin visusti swiippiä. Heti kun sain hihasta kiinni, nousin ylös ja avasin jalat. Stackaamalla ohi ja Jocke sai polvea väliin, joten jatkoin NorthSouthiin. Siirryin alle ja Jocke lähti ohittamaan. Pidin vähän aikaa polvilla "spideriä" ja yritin hakea Triangelia, mutta Jocke pääsi lopulta stackaamaan ja ohi.

Ponihäntä neiti - Lähdin guardista, Nousin ylös avasin jalat ja menin ohi. Otin guardin. Päästin ylös ja swiippasin hessuhopolla.

Iso jääkiekkomies (0 natsaa). Lähdin päältä. Nousin ylös ja avasin jalat ja menin stackaamalla ohi - alkaa toimimaan. Otin guardin. Työskentelin itseni spyderguardiin ja sain selän hyvin mukaan - kaveri juoksi ympyrää ympärilläni ja minä pyörin mukana siirtelemällä jalkoja. Yritin OmoPlataa ja alempi jalka jäi jumiin ja kaveri pääsi ohi.

Englantia puhuva kaveri (0-Natsaa) Lähdin päältä, nousin ylös vähän turhan itsevarmasti ja kaaduin rähmälleen ja kaveri kiipesi mounttiin... hehe. Hyvä suoritus. Otin guarin ja ajattelin pelata vaihteeksi suljettua guardia. Kaivoin rubberguardin ja lähdin taas kokeilemaan omoplataa - olin huonossa asennossa, mutta sain vedettyä takaisin guardiin. Yritin kaivaa kauluskuristusta ja pidin kaveria tiukasta alhaalla. Hän nousi suorille jaloille ja sai polven nivusiini ja guardin auki ja siitä ohi. Hieno ohitus - pitää kokeilla joskus.

Miikka (2-natsaa) Lähdin päältä nousin ylös ja lähdin stackaamaan. Miikka pyörin hyvin mukana, joten vaihdoin nopeasti suuntaa ja pääsin northsouth puolelle, mutta Miikka onnistui pitämään varpaat kainaloissani ja oli ns. reverseguardissa. Aloin kaivamaan jalkoja irti, mutta Miikka pyörähti hienosti ja nappasi erittäin tiukan triangelin. tap tap.. :) Kyljessä napsahti jotain, pitää toivoa, että ei häiritse iltatreenejä.

Kivaa oli taas...

Jiu Jitsu Lifestyle

Hauska Video JiuJitsu elämäntavasta..


keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

#79 Lucio Keskiviikko iltapäivä SW

Vedettiin alkulämmittelyksi alkuhyppelyiden päälle 650 vatsaa.. :D Joogasta on ollut jotain hyötyä, kun jaksoi jopa vetää loppuun asti - ei ehkä ihan puhtaasti kaikkia, mutta kuitenkin..

Tekniikoina jatkettiin Halfguardista Giljotiini-kuristuksia.

1. Giljotiini Halfguardista päältä. Ota kaulan takaa leuasta kiinni. Toinen käsi käden edestä tai takaa (riippuu tilasta) ja giljotiini kiinni. Polvet yhteen ja istu taakse - kiristä giljotiini.

2. Vastustaja lähtee swiippaamaan. Pidä giljotiini kiinni ja nosta polvi nopeasti, jotta estät siirtymisen "vasta puolelle" Hyvä tekniikka - pidin paljon -> GamePlaniin - Pitää editoida huomenna.

Painit - samalla tavalla kuin eilen. Lähdetään halfguardista - molemmat puolet, ylhäältä ja alhaalta ja sitten parin vaihto.

1. Jere (2 - natsaa) Päältä pääsin molemmilta puolilta ohi sovelletulla polven liutuksella - nyt muistin jopa underhookin. Alta sain swiipattua molemmat puolet eilisen ensimmäisellä tekniikalla. :)

2. Tossumies - (2 - natsaa) Pääsin molemmilta puolilta ohi underhook ja polviliutuksella. Otettiin alta vain yksi erä ja sen sain swiipattua.

3. Marko (sininen 3?? natsaa). Päältä lähin kaivamaan underhookkia - en saanu. Pidin basea mahdollisimman leveänä, mutta lopulta jouduin swiipatuksi. Toiselta puolelta Marko avasi halfguardin hetkeksi - painoin polvesta ja hyppäsin ohi, mutta Marko kuittasin sen niin nopeasti, että sitä ei laskettu. Lopulta jouduin swiipatuksi. Alta kaivoin lockdownin ja Marko nousi ylös ja teki aika murhaavan irrotuksen. Olikohan sen nimi Clampdown. Kuitenkin niin, että minun jalat meni periaatteessa ristiistuntaan ja sitten Marko painoi ne käsillä kasaan - Auh. Toiselta puolelta, Marko meni suoraan reverse - asentoon (eli selkä minuun päin) ja lähti avaamaan halfguardia. Valot sammut - eli en tiennyt mitä tehdä. Yritin swiipata Markon selän suuntaan, mutta käytännössä vedin hänet suoraan guardin ohi.. hehe. Pitää kysyä huomenna miten siitä puolustetaan.

4. Purppuravyö - en muista nimeä - Iso kaveri. Lähdin alta. Pidin jonkin aikaa tiukkaa puolustusta, mutta sitten hän sai Kimuran. Sain puolustettua jonkin aikaa pitämällä reidestä kiinni - mutta lopulta piti hellittää. Toiselta puolelta, puolustin jonkin aikaa, mutta lopulta pääsi ohi samalla polviliutuksella mitä minä käytin. Päältä yritin hakea taas underhookkia, mutta en saanut. Lopulta jouduin puolusta maan swiippia leventämällä basea, jolloin hän yritti käden alta selkään, mutta nyt muistin Whizzerin ja sain sidottua käden ja siirrettyä hänet lopulta taas alle. Sitten tuli swiippi. Toinen puoli meni vähän aikaa puolustessa ja sitten minut swiipattiin.

Kaiken kaikkeaan taas todella hauskat treenit, mutta onneksi taas huomenna väännetään puku päällä.

#78 Lucio Tiistai Iltapäivä SW

Paikat olivat hyvin hapoilla jo aamutreeneistä, mutta aloitettiin kevyillä verryttelyillä, jotka tulivat tarpeen. Sitten mentiin tekniikkaan. Kolmissa treeneissä on tullut todettua, että Lucio on erittäin hyvä opettaja... Ilman Kimonoa oli aika outo fiilis lähteä vääntämään.

Halfguard Sweep - Hienoa tekniikka - tätä on joskus hierottu Timon kanssa.


1. Alle ja pää piiloon. Kääntyminen, niin että vastustaja joutuu nostamaan toisen jalkansa ylös. Jalan alta selkään.

2. Kun ei pääsen selkään, niin käännetään sweepin suunta - ote polvesta ja vedetään vastustaja pehvalleen ja jalka haltuun. Sitten ohi.

3. Kun sweepin suunnan kääntäminenkään ei toimi - ote polvesta, kyynerpää tukena nopeasti ylös ja single leg. Tämä oli mainio.

Painit - lähdettiin halfguardista tavoitteena sweepata, lopettaa tai päästä ohi:

Jocke: Oli todella outoa painia ilman pukua - en ihan muista näiden yksityiskohtia - Jockella selvästi hyötyä Lukkopaini keskiviikoista . Molemmat puolet tuli treenattua ja kivaa oli.

En muista nimeä (? natsaa) - kalju kaveri ja kengät:

Ensin olin päällä. Pääsin ohi perus polven liutustekniikalla.

Sitten olin alla. En päässyt kunnolla "sykkyrään" ja huomasin taputtavani johonkin "No Gi Ezekiliin??" - pitää kysyä mikä se oli.

Olin taas päällä ja samalla ohituksella ohi.

Seuraavaksi alla. Sain elämäni ensimmäisen Kimuran ja vielä kunnon taistelulla - tämä oli kivaa. Sain Figure-four otteen halfguardista ja yritin saada siitä lopetettua, mutta asento oli hieman huono ja en saanut vietyä kättä tarpeeksi pitkälle. Taistelin jalat guardiin ja sitten pääsinkin "oikeaan" Kimura-asentoon, eli sain oikean kulman ja jalan selän päälle... taputus.


Lucio - Jännitti ihan pirusti... :)

Lähdin päältä hakemaan toimivaksi todettua polven liutustekniikkaa, mutta en muistanut että underhook on erittäin tärkeä osa tekniikkaan. Lucio meni selkään. Päässä kalvoi ajatus, että nyt on jokin hullusti - en edes tajunnut/ehtinyt vetää vanhaa paini-liikettä Whizzeriä estääkseni moista.

Seuraavaksi alla. Lähdin hakemaan tunnilla opittua, mutta ei ole ihan helppoa Lucion kanssa. Vähän aikaa räpistelin ja en muista ihan tarkkaan mitä kävi.

Seuraavaksi taas päällä - ihan sama juttu, kuin ensimmäisessäkin - taas teki mieli mennä hakkaamaan päätä seinään. Lucio avasi mysteerin ja osoitti, että underhook pitää olla estämässä vastustajan selkään pääsy - olisihan se pitänyt muistaa, mutta käytännön kokemus puuttuu... vielä.

Pyysin Luciolta, että otettaisiin, vielä yksi kerta päältä ja Lucio sanoi, että käyhän se, mutta se ei aio antaa sitä underhookkia - näin epäilinkin, mutta nyt oli teoria taas mielessä. Eli jos et saa underhookkia siirry toiseen halfguardista pakenemiseen, eli switchaa base, niin että selkä on vastustajan kasvoja päin ja sitten irrotetaan halfguard polvea nostamalla ja työntämällä vastustajan jalka oman polven "yli". Tekniikka oli teoriassa ihan oikea, mutta vaatii vielä paljon käytännön harjoittelua, että toimii - painoni oli liian takana ja lucio sai swiipattua. Nyt oli kuitenkin jo parempi mieli, kun yritin jo oikeita asioita. Lisää treeniä vaan. Hienoa oli painia Lucion kanssa - aikamoinen kunnia.. :)

Timo (Sininen)

Tämän kanssa on aina todella kiva painia ja alkoi tuntuma palautumaan parin viikon Intia tauon jälkeen. Keskityttiin tekniseen painiin ja yritettiin tehdä tekniikat puhtaasti. Meni ihan hyvin ja pidättelin aina jonkin aikaa (Luciokin huusi pari kertaa "Good Chriss.."-> Hyvä mieli) - taito ja kokemus kuitenkin lopulta voitti ja jouduin "reverse anakondaan" joka oli hieno. Tutkittiin sitä vähän aikaa ja nyt pitääkin ottaa se omaan "gameplaniin".

Viimeisessä erässä sain alta halfguardista Giljotiinin, mutta en oikein tiennyt miten jalkojen asennon saa tapeltua paremmaksi, jotta saisin suoristettua vastustajaa päällä. Lucio antoi vinkkejä ja asetteli jalkani oikein ja sain lopulta kiristettyä giljotiinin kiinni. Sweet..

Todella kivaa puuhaa vaikka enemmän pidänkin Pukupainista.. :)

tiistai 18. maaliskuuta 2008

#77 Lucion Seminaari - Toiset treenit samana päivänä

Sama päivä - iltatreenit.... niin ... puuh puuh väsyttää. kirjoitan huomenna tarkemmin. Kivaa oli ja sain painia Lucion kanssa. Underhook oli hukassa ohittaessa ja sain Poliisin Giljotiiniin ja Lucion avulla Giljotiinin vielä niin kiinni, että siitä sai taputuksenkin ( vähän aikaa siinä kyllä meni, kun minua aseteltiin.) :D Kivaa oli... ainiin sanoin sen jo... nukkumaan..

#76 Lucio Tiistai aamupäivä BJJ

Aamutreenit BJJ

Lämmittelyt, perushyppellyä ja "muutama" vatsa. :)

Tekniikkaa: Vastustaja on guardissa ja "pelaa aikaa".

1. Kaivetaan "polvi rubberguard" ja siitä Triangeliin.


2. Sama aloitus, mutta haetaan Omoplata. Erittäin toimivan oloinen tekniikka. Pidin paljon.


Painit - aloitetaan Guardista ja vaihdetaan puolta puolessa välissä erää):

Miikka (2 natsaa) Pidin Avointa Guardia, kunnes 5 sek ennen aikaa Miika pääsi stackaamalla jalkojen ohi. Vaihdettiin paikkaa... Pääsin ylös, mutta Miika piti kiinni ja sitoi mainiosti, joten en päässyt ohi. Harmitti.

Sanna (tai mikä sen neidin nimi nyt oli)

Otti kauluksista kiinni ja roikkui suljetussa guardissa. En oikein osannut tehdä mitään, kun luonto ei anna periksi lähteä vääntämään neitien kanssa. Käännettiin puolta. Sama juttu. En minä osaa painia naisten kanssa, kun se tuntuu "väärältä". Minulla on paha asenneongelma ja tuo on halvatun epäreilua nais-treenaajia vastaan. Pitää yrittää korjata tuota fiilistä.


Olli (0 natsaa) Kaivoin otetta ja Olli pääsi perusswiipillä swiippaamaan minut ja mounttiin (ja Lucio seisoi vieressä - meinasin nousta ylös ja mennä hakkaamaan päätä seinään.). Olin ajatellut, että erän oli tarkoitus loppua, kun toinen ohittaa, joten jäin makaamaan, mutta huomasin, että Olli lähti hakemaan Americanaa. Heräsin ja sviippasin itseni takaisin takaisin mounttiin. Nousin ylös ja lähdin ohittamaan perustyylillä, eli kädet sisään ja jalat olkapäille, takamuksesta ja kauluksesta kiinni. Olli vikuroi sen, verran että meinasi mennä pipariksi, horjahdin ja meinasin joutua triangeliin. Käänsin ohituksen suunnan toiselle puolelle ja menin ohi suoraan NorthSouth asemaan. Lähdin kaivamaan kuristusta ja kello soi juuri, kun oli kiristämässä.

Käytiin Timon kanssa läpi tuota swiipin puolustamista ja sain hyviä vinkkejä. Tuo on ollut minun akilleen kantapää Englannin reissusta asti. Kaikki saavat minut sviipattua sillä. Nyt pitää keskittyä tuohon puolustukseen. :I

Kaiken kaikkiaan painit meni harmittavan huonosti ja tekniikkani oli ärsyttävän epätarkkaa... harmitti. Mutta muuten oli hyvät treenit.

#75 Lucio Maanantai Iltapäivä BJJ

Eilen tultiin Intiasta ja suoraan kodin kautta treeneihin. Timo lainasi pukua, kun Vulkan ei ole vielä edes maassa.

Paikalla oli yli 40 harjoittelijaa, joten Metsälän seinät pullistelivat, mutta ihmeellisesti tilaa riitti ilman, että se olisi mitenkään häirinnyt treenaamista.

Ensin lämmiteltiin ja sitten siirryttiin tekniikkaan.

1. Guardin avaus maasta:

Otetaan tukeva ote kahdella kädellä housuista. Polvi siirretään vastustajan takamuksen taakse ja siirretään toinen polvi L asentoon. Työnnetään lantiolla guardi auki. Sai työntää aika huolella, että Jockelta sai auki...

Ohitus tapahtui perustyylillä vastustaja scuupatessa lantion sivuun - polvi läpi, hook jäi pitämään reittä maassa estääkseen halfguardin. Käden ottavat Harness otteen ja toinen polvi seuraa.

Guardin auettua, takamuksen takana ollut polvi nousee nopeasti ylös estämään guardin sulkemista ja käsi menee tiukasti polven viereen. Toinen käsi pitää toista jalkaa aisoissa.


2. Suora nilkkalukko, jos vastustaja scuuppaa toiseen suuntaan

Jalka haltuun ja taaempi jalka siirtyy takamuksen alta kiertämällä eteen. Painoa siirrettäessä taakse varmista että nilkka lukosta on hyvä ote. Tämä oli erittäin hankala saada kohdalleen, kun tuntui että makasi omalla painollaan lukitettavan nilkan päällä ja otetta oli vaikea korjata. Toinen jalka alta kiertänyt jalka vatsalle ja polvia yhteen ja sitten katsotaan "taakse" ja kiristetään lukko..


3. Cross-side Suora nilkkalukko sivusidonnasta

Aika hauska tekniikka. Napattiin reiden alta omasta reidestä kiinni ja annettiin kaverille tilaa scuupata lantio sisään ja polvea väliin guardin kiinni saamiseksi. Tällä huijattiin jalka oikeaan kohtaan, jotta saatiin Suora nilkkalukko tehtyä ristiin - eli toiselle puolelle. Muuten samat jutut kuin kakkos-tekniikassa.


Loppu painit.

Jaettiin porukka yli ja alle 80-kiloisiin ja 82 kiloisena pääsin isojen miesten porukkaan. Kaksi ensimmäistä erää ohituksia ja kolmas normaalia, mutta lähdetään guardista.

Ensimmäisenä 2-natsainen tossukaveri. Piti guardia tiukasti kiinni ja katsoin tarkasti, että en antanut kulmaa, sillä haki selvästi käsilukkoa. Odottelin rauhassa, että oli saanut reuhtoa pahimmat puhdit pois ja sitten lähdin suorittamaan ohitusta ylhäältä. Hihasta kiinni, ylös, guardi auki, skuuppasin kädet jalkojen sisään ja nostin ylemmän housuista. Oikealla kädellä housun takamuksesta kiinni ja vasemmalla kauluksesta ja ohitus.

Toisena 3-natsainen kaveri jota en ole koskaan nähnyt - aika iso. Olin alla. Avasin guardin ja hain nopeasti Spider guardin tavoitteena Triangeli, omoplata tai sviippi. Tein varmaa 4 tai viisi lopetusyritystä, mutta kaveri piti hyvin posturea pystyssä ja en saanut horjutettua niin, että jalat olisivat ylettäneet triangelin sulkemiseen. Yritin pari kertaa swiippiä ja kolmannella epäonnistuin niin, että avasin vasemman kylkeni ja kaveri käveli ohi... :( Harmitti, koska itse spider-guard toimi hyvin ja sain pidettyä kaverin aisoissa.

Kolmas paini Jocken kanssa. Ohitin guardin samalla tavalla, kuin ensimmäisessä erässä. Sivusidonta, polvi vatsalle, mount. Yritin Ezekieliä, mutta lainapuvun hihat olivat lyhyemmät, kuin olin tottunut, niin että en saanut sitä kiinni. hehe. Jocke swiippasi minut mountista ja päädyin guardiin, josta Jocke swiippasi hienosti ja pääsi mounttiin. Kaivoin halfguardin ja siitä Lockdown, Whip-Up ja pääsin sivusidontaan. Yritin mounttiin päädyin halfguardiin ja Jocken Lockdowniin. Kömmin alemmas irrottautumaan Lockdownista ja pääsinkin irti hetkeksi, mutta Jocke käänsi tilanteen edukseen ja swiippasi itsensä mounttiin ja taas kaivettiin halfguardia nappasin Lockdownin -> Jocken irrottautuu hyvin ja sitten pyörittiin loppuerä

Neljäs paini Panun kanssa 3 natsaa. Olin guardissa. Panu lähtee hakemaan swiippiä ja oli täysi työ pitää itsensä pystyssä. Lähdin hakemaan ohitusta ylhäältä ja pääsin pystyyn pari kertaa, mutta Panu sai kiskottua takaisin polvilleen. Panu sai tehtyä swiipin, mutta sain giljotiinin kiinni - joskin huonosti. Panu oli kuitenkin mountissa ja minulla oli huono giljotiini. Yritin hetken parantaa otetta ja saada jaloilla halfguardia, mutta en saanut oikeastaan mitään järkevää aikaiseksi. Giljotiiniä oli turha pitää kiinni. Avasin otteen ja hetken yritettyäni elbow/knee escapea siirryin swiippaamaan ja pääsin päälle guardiin. Panu kuittasi nopeasti samalla swiipillä millä oli ensimmäiselläkin kerralla saanut minut käännettyä ja pääsi taas mounttiin... loppu erä meni sitten räpistellessä, kun en saanut Panua pois mountista.