lauantai 29. marraskuuta 2008

#141 BJJ - Lucio

Matkattiin Miisan kanssa lahteen Lucion treeneihin, joissa topikkina oli Sivusidonnasta pakeneminen ja siitä Brabo-Choke.

1. Perus sivusidonnasta pakeneminen. Pidä ensin polvi tiukasti kaverin kyljessä, jotta tämä ei saa mounttia. Sisäkäden kyynerpää lantion alla ja ulkokäsi kaulan editse olkapäälle. Sitten vahva silta ja alastullessa sisäpolvi syntyneeseen tilaan. Ulkojalka menee selän päälle ja kantapää estää kaveria karkaamasta. Vedetään guardiin.

2. Kaveri vastaa siltaan kääntymällä "judo" sivusidontaan. Otetaan katkaravulla hieman tilaa, jotta sisäkäsi mahtuu kaverin alta seläntaakse ja sitten sillataan vastapuolelle ja selän alla oleva käsi työntää kaverin päältä pois. Otetaan selkä.

3. Sama alku kuin kakkosessa, mutta olkapäällä ollut käsi pidetään paikallaan ja sillan jälkeen otetaan brabo-choke.

Painit sivusidonnasta:

Joku (V2) lähdin päältä, polvivatsalle -> puolusti. Takaisin sivusidontaan ja siitä reverse sivusidontaan, mounttiin. Hain kauluskuristusta, kaveri sai sillattua minut sivulleen käännyin takaisin päin ja sain underhookin ja otin selän. Hetki bodytriangelia, jotta sain happea ja sitten hieman rujo bow and arrow choke. (Pitää kysyä Timolta tuon yksityiskohdat)

Joku (V2) lähdin taas päältä. Kaveri oli aika sähäkkä ja pidin jonkin aikaa sivusidontaa ja sitten lähdin turhan löysästi polvi vatsalle ja kaveri pääsi rimpuilemaan. Tästä alkoi tolkuton pyöriminen ja olin välillä alla ja välillä päällä ja lopulta aivan pihalla, josta pääsinkin kuristumaan triangeliin... höh.

Joku (V). Lähdin alta. En muista yksityiskohtia kovin tarkkaan. Pakenin kilpparin kautta ja jouduin taas triangeliin ja analysoin molemmissa erissä syyksi sen, että lähden kilpparista puskevaan single leg takedowniin niin, että pääni on "ulkopuolella" eikä vatsan päällä. Tästä joudun sitten sitten guardiin niin, että halaan yhtä reittä, josta vastustajan on helppo napata triangli. Pitää korjata... jatkettiin ja kaveri antoi kovan vastuksen ja olin taas heittämässä sinisen vyöni ikkunasta, kunnes sain juuri ennen kellon soimista suoran nilkkalukon. Piti vielä kysyä, että kauan kaveri on treenanannut ja se aloitti kaksi.... (jolloin olin jo hajoamassa, että kaksi kuukautta).... ja puoli vuotta. Ei enää harmittanut niin paljoa. Triangelit oli kyllä ihan turhia.

Kivaa oli joka tapauksessa.

perjantai 28. marraskuuta 2008

#T12 Junnutreenit - Kristian

Treenirunko:

Piiri 3min, Siltoja, Niskoja

Käärme
Leikkijät ovat jonossa pitäen toisiaan vyötäröltä kiinni. Jonon etupää on käärmeen pää ja takaosa käärmeen häntä. Käärmeen pää yrittää saada hännästä kiinni. Jonossa olevien pitää pysyä mukana käärmeen kiemurrellessa puoleen ja toiseen. Kun pää saa hännän kiinni, tulee jonon viimeisestä pää. Leikki jatkuu, kunnes kaikki ovat päässeet päiksi. Jos käärme katkeaa leikin
aikana, on katkos liitettävä yhteen ennen kuin leikki jatkuu.

Lämmittely:

  • Guardin avaus - Tripod Sweeppi + 10


Pari-drillit:

  1. Kerrataan (estima) kauluskuristus -> Armabar
  2. Lisätään ketjuun Omo-Plata.

Sparri guardista.
Normaalipainia.

torstai 27. marraskuuta 2008

#140 BJJ - Timo

Peruslämmittelyt ja tekniikkana Halfguard Sweep ja kuristus:

Vastustaja on päällä 100kg HalfGuard asennossa. kaiva sisäpuolen kädellä vastustajan gi auki ja syötä helma ulkopuolen kädelle joka ottaa sen vastaa hartian takaan löysällä otteella - eli ei vedä helmaa kireelle. Jalat vaihtavat paikkaa niin, että pääsen tekemään kiertävän sillan sisäpuolelle, joka pakottaa vastustajan nostamaan polven ylös. Työnnä sisäpuolen käsi polven alta jalan ympäri ja pudota helma ulkokädestä sisäkädelle. Oma ulkokyynerpää sisään, jotta vastustaja ei pysty postaamaan kättä sweepatessa ja sitten muilutat kroppaa vastustajan alle niin, että tasapaino siirtyy ulkopuolelle ja lupuksi sweeppaat ja otat sivusidonnan.

Sama alku, mutta kiertävän sweepin lopuksi sisäkäsi ottaa baseball-kuristusotteen kauluksesta (toinen käsi on niskantakana) ja sitten käännytään ulkopuolelle ja kiristetään kuristus.

Painit:

Jesse (p2): Oli tosi väsynyt ja antoi rauhallisesti vastusta. Lähdettiin pystystä, vedin suoraan "lucio-riihimäki-halfguardiin". Jonkin aikaa rimpuiltuani pääsi kuin pääsinkin päälle ja reverse sivusidontaan ja siitä vielä mounttiin. :o Yritin ezekiliä, Jesse puolusti. Siirryin ylä mounttiin ja uhkasin kauluskuristuksella ja käsilukolla ja sitten sain jalan käden yli trianeliin. Käänsin selälleni, jotta saisin kunnolla kiristettyä ja sainkin ja Jesse taputti... :o Antoi kyllä selvästi minun tehdä, mutta kivalta silti tuntui kun sai tehdä tuollaisen sarjan ja sai sopivasti vastusta koko ajan.

Sami (S1) Vedin halfguardiin, pääsi irti palautin kilpparin kautta halfguardiin x 3 ja neljännellä käsi jäi roikkumaan niin, että Sami sai siihen Kimuran.. höh.

Nuori (v2): Menin rättiohituksella guardista ohi ja mounttiin ja kuristin "bow and arrow" kuristuksella.

perjantai 21. marraskuuta 2008

#T11 Junnutreenit - Kristian

Treenirunko:

Piiri 3min - ankka-askelia, kenguruloikkia, punnerruksia. yms.

Kiinalainen hippa
Leikitään kuten tavallista hippaa. Leikkijän, joka jää hipaksi, on pidetävä kättään siinä mihin hippa häntä kosketti kunnes saa jonkun toisen kiinni. Hippa tietenkin yrittää koskettaa mahdollisimman hankalaan paikkaan kuten nilkkaan.

Lämmittely Avoin-Guard jalkadrillejä:

  1. Reverse-polkupyörää - suoraan, sivulta.
  2. Jalkojen pyörittelyä - molemmat suunnat
  3. Jalkaturnajaiset - istumaan vastakkain kädet niskan takana jalat ja ylävartalo ilmassa. Jaloilla horjutetaan vastustajaa.
  4. Hullu Vauva

Pari-drillit:

  1. Avataan Guardi -> Avoin Guardi -> Tripod Sweep
  2. Avataan Guardi -> Avoin Guardi -> Tripod HookSweep


Sparri avoimesta guardista gripit kiinni.
Normaalipainia.

torstai 20. marraskuuta 2008

maanantai 17. marraskuuta 2008

#137 BJJ Perustekniikka - Jesse

Tappokiirettä töissä, joten kirjoitan myöhemmin tällä viikolla tarkemmin..

Bumbsweepistä kimura ja Saksiswiipistä kauluskuristus.

Painia..

perjantai 14. marraskuuta 2008

#T10 Junnutreenit - Kristian

Treenirunko:

Piiri 3min - ankka-askelia, kenguruloikkia, punnerruksia.

Ketjuhippa
Yksi leikkijöistä valitaan hipaksi. Kun hippa saa jonkun kiinni, he jatkavat käsi kädessä muiden kiinniottamista. Ketjun pitää pysyä ehjänä ja ainoastaan ulommaiset saavat tavoittaa muita leikkijöitä vapaalla kädellään. Leikki loppuu, kun kaikki leikkijät ovat ketjussa

Avoin-Guard jalkadrillejä:

  1. Reverse-polkupyörää - suoraan, sivulta.
  2. Jalkojen pyörittelyä - molemmat suunnat
  3. Jalkaturnajaiset - istumaan vastakkain kädet niskan takana jalat ja ylävartalo ilmassa. Jaloilla horjutetaan vastustajaa.

Pari-drillit:

  1. Käsistä kiinni ja käydään läpi openguard jalkojen paikkoja. Hook, Lantio, Hauis.
  2. Hook ja lantio kyydissä pysyminen ilman käsiä - kaveri pyörii ympärillä
  3. Käsistä kiinni ja liikkeestä sama - pidetään toista avoimessa guardissa.
  4. Tripod sweeppi ja drilli.

Sparri avoimesta guardista gripit kiinni.
Normaalipainia.

torstai 13. marraskuuta 2008

#136 BJJ - Timo

Lämmiteltiin nallepiirillillä ja sitten sivusidonnasta pakenemisia kahta erilaista lämmöiksi.

Tekniikkana perusguardin avaus ja siitä kahdenkäden versio jos ei aukea. Sitten jätettiin toinen käsi lantiolle ja toinen menee polven alapuolelle pitämään polvea maassa. Lantiolla oleva käsi pitää muistaa pitää suorana ja päkiöillä annetaan painetta niin, että vastustaja lantio pysyy maassa. Lähdetään kiertämään sivulle, kunnes päästää laskemaan kaula/hartia vastustajan lonkalle. Lonkalla ollut käsi siirtyy polvella olevan paikalle ja toinen käsi menee (amerikanaa varoen) kaulukselle. Siirrytään reverse side controlliin.

Toisessa tekniikassa vastustaja grapevinettää lantiolla olevan käden. Toinen polvi laitetaan maahan ja polvella ollut käsi ottaa käden ympärillä olevan jalan polvesta ja stackaa sen maassa olevan jalan päälle. Lantiolla ollut käsi menee päälimmäisen jalan reiden takaa ja kämmen menee alla olevalle reidelle, jotta se ei pääse vetämään guardiin. Toinen käsi menee (amerikanaa varoen) kaulukselle. Siirrytään reverse side controlliin.

Painit:

Se MMA:ta treenava (V2). Vedin guardiin sweeppasin ja pääsin sivusidontaan. Polvi vatsalle ja yritin baseball kuristusta, mutta sai käden väliin. Siirryin takaisin sivusidontaan ja siitä polvi rinnalle ja mounttiin. Uhkasin kauluskuristuksella, mutta siirryin armbariin. Sai vedettyä kyynerpään sisään. Vedin takaisin guardiin ja otin siitä kauluskuristuksen. Aloitettiin uudestaan. Menin hänen guardiin, nousin ylös ja avasin guardin.. aika loppui.

Peter (S): Veti guardiin ja yritti useamman kerran käsilukkoa. Lähdin yrittämään rätti-ohitusta, mutta Peter nappasi Kimura otteen, kun olin ompelemassa. Puolustin jonkin aikaa, mutta sitten Peter sai nykäistyä otteen irti ja sai lopetettua Kimuralla. Hyvä homma, nyt osaa varoa sitä. Aloitettiin uudestaan ja Peter veti taas guardiin vähän aikaa nysvättiin ja sitten sain rättiohituksen kiinni vaikka Kimura oli taas lähellä. Avasin guardin, mutta sitten loppui aika.

Marko (P?): Perus markomaista pyörimistä, mutta Markon selän takia olin huomattavasti tavallista enemmän hallinnassa. Yritin kerran jalkalukkoa, mutta Marko puolusti ja nousin yloö guardiin. Siitä päätin yrittää rätti-Ezekieliä varoen armbareja sainkin sen kiinni. Marko ei taputtanut millään vaikka olikin jo aika punainen ja sitten ranteet alkoivat huutamaan hoosiannaa, joten päästin irti. (Pitää harjoitella tuon kiristämistä) Pyörittiin vielä hetki ja Marko teki hienon sweepin ja sitten loppui aika.

Toinen etä Markon kanssa. Tästä en oikein muista mitään muuta kuin, että molemat yrittivät kaiken laista mutta kumpikaan ei saanut mitään.

Timo (R2): Lähdettiin ylhäältä ja ennen kuin pääsin halfguard alasvientiin Timo veti guardiin. Sitten puolustin vimmatusti, ettei Timo saisi sweepatuksi ja yritin hakea paikkaa jalkalukolle. Tyydyttävä paikka aukesi ja pääsin ihan hyvään asentoon PAITSI, että Timolla oli hihasti kiinni. Poltin kyynervarteni yrittäessä kiristää jalkalukkoa ja sitten Timo putsasi jalan vatsaltaan ja lähti nousemaan ylös. Otin Timon kantapään haltuun ja lähdin tekemään teknistä ylösnousua Lucio:n videon oppien mukaan :D ja pääsinkin takaisin ohittamaan guardia. Paukut olivat aika loppu ja Timo sai sweepattua minut, mutta sain ähellettyä itseni kilppariin. Se olikin sitten lopun alku. Kilpparin puolustaminen on heikkokohta ja pitääkin ottaa Videot esiin. Vähän aikaa pulustin ja Timo liikutteli minua hyvällä tekniikalla ja oli lopulta selässä koukut sisällä. Sitten vaikutti, että oikean olka pään yli on tulossa oma, Timon ja muutaman naapurinkin puvun lieve. Timo syötti kahta lievettä vuorotellen, kunnes lopulta puolustin tyhmänä väärää lievettä ja toinen tuli toisen alta jäin Bow and Arrow kuristukseen - jolla Timo on lopettanut minut n+5 kertaa. Se loppu nyt!!! :D Videot Esiiin!!!!

Mainiot treenit.

tiistai 11. marraskuuta 2008

#135 BJJ - Timo

Lämmittelynä hyppimistä ja alasvientejä syksyn parhaan musiikin säestämänä. Alasvientejä pitäisi treenata enemmän, mutta kun ne on niin epämielyttäviä. Vanhalla luut koliseet pitkin tatamia ja muutenkin on kurjaa.. :D

Tekniikkana käytiin guardin avaus ja ohitus painamalla toinen jalka maahan ja koukkaamalla toinen jalka olkapäälle. Kauluksesta peukalosisällä ote ylhäältä kiinni ja toisella kädellä painetaan jalkaa maahan polven alapuolelta. Sitten olkapäällä olevan jalan puolella oleva polvi menee reiden yli ja eliminoidaan sisäpuolen käsi joko tunkemalla se naaman yli tai vetäisemällä se kainaloon.

Jos vastustaja vastustaa ohitusta blokkaamalla kädellä voidaan vaihtaa ohituksen suuntaa ja tehdä perus smashaus ohitus toiselle puolelle.

Painit:

Jocke (s): Äly kivaa taas painia, kun voi ottaa sopivan kovaa ja tietää, että ei tarvitse pelätä mitään typeriä riuhtaisuja yms. Voi kokeilla uusia juttuja rauhassa. Painin kohokohtana jalkalukkokamppailu. :D

Maula (v2): Vedin guardiin ja lähdin pelaamaan halfguardia - sain sviipattua, mutta jouduin guardiin. Lähdin ohittamaan rättiompeluohituksella - pääsin ohi sivusidontaan. Siitä mounttiin ja yritin kauluskuristaa ja jouduin sweepatuksi...doh. Olin taas guardissa... aika loppui..

Se iso (S): Oltiin molemmat aika piipussa. Eli "waiting for the moment, like a snake"-taktiikka käyttöön. Vedin laiskasti guardiin, mutta kaveri tuli kävelemällä läpi ja sivusidontaan. Happi meinasi loppua. Odotin, että lähtee liikkeelle, vedin kilpparin kautta guardiin. Siitä triangeli kiinni, mutta en saanut pidettyä posturea alhaalla, joten kaveri käveli ylitseni jolloin triangeli aukesi. pyörähdin takaisin guardiin. Tuli ohi ja mounttiin -ei vaan jaksanut. Roy Harris - BJJ for over 40 stallaus-puolustusasento käyttöön. Waiting for the moment.... LIKE A SNAKE!!... Sweeppasin ja olin taas guardissa. Aika oli loppumassa, joten yritin ehtiä napata rättiezekielin ja sainkin käden kaulalle asti, kun kello soi... höh... :)

maanantai 10. marraskuuta 2008

#T9 BJJ Junnut Apuopena - Jesse ja Kristian

Olin Jessen "apuopena" ja heittopussina, kun junnuille opetettiin guardiin vetämistä ja siitä armbar. 

lauantai 1. marraskuuta 2008

#T8 BJJ Junnut - Kristian

Suunnittelin junnutreenit Hämeenlinnan Teboilin kahvilassa :) matkalla Tampereelta Vuosaareen treenejä vetämään.

Lämmittelyt:

Pareittain olkapäähippaa, polvihippaa ja grippihippaa. Parin vaihdot erien välillä.

Liikkumisharjoitteluja/lisälämpöä:

Katkarapu - Ukemi taakse - tekninen ylösnousu.
Butt scoottia salin päästä päähän - 2 ja puolen vaihto
Hullu-vauva open guard harjoitus
Guardi kiinni ja vatsalihaksia

Kertauksena Maanantailta:
Guardin avaus -> X-Pass -> mount -> Alla oleva tekee silta pakenemisen ja Guardin Avaus jne...

Tekniikka:

Suljetun Guardin periaatteita. Miten jalkoja käytetään kaverin horjuttamiseen vetämiseen lähelle.

Superman gripin irroitus ja jaloilla horjutus

Kauluskuristus grippi ja jaloilla lähelle veto. Toinen jalka lantiolle ja kulmaa. Tiger Grip ja kauluskuristus.

Sama aloitus, jos toinen puolustaa kauluskuristusta, niin armbar.

Painia.