tiistai 30. kesäkuuta 2009

#202 BJJ - Vapaatreenit

Mentiin Metsälään vapaa treeneihin ja sparrattiin puolitoista tuntia. Keskitys guardin pitämiseen ja siitä sweepit tai lopetukset. Minulla on ollut ongelmia Cross-Pass:n puolustamisessa ja nyt kokeilin Gracie Barran Dragulinon tekniikkaa, jossa vastustajan underhookkia hakeva käsi työnnetään ristiin ja pukataan polvella pakaraan... Sehän toimi ja pääsin pari kertaa selkään.

Painit menivät muutenkin, ihan mukavasti. Sain muutaman suoran nilkkalukon ja yhden käsilukon ja jäin yhteen kauluskuristukseen ja johonkin mitä en muista.

Sitten drillasin muutamia kertoja Cross-Passia päältä.

BJJ Etiketti

Rolling Etiquette

  • Tap once a submission has been applied correctly and you are unable to escape
  • Do not do anything unnecessary to injure your partner, ex: head grinding, RNC-ing the face instead of the neck
  • Slamming is illegal
  • Avoid excessive use of strength when rolling with a weaker and/or lighter opponent. The aim of rolling is to learn and practice technique, not to try and submit your partner.
  • Avoid painful or "dirty" techniques such as attacking pressure points with the knuckles or covering your partner's mouth with your hand. Your rolling partners should be your friends, not your enemies. If you do that kind of stuff, they will dislike you and not want to roll with you.
  • If multiple pairs are rolling on one mat, give way to any pair with a higher ranking belt than your pair. For example, if two blue belts are rolling, and a purple and a white belt collide with them, the blue belts should shift their position away from the other pair.
  • Know your schools rules. Typically, no leg locks or neck cranks are allowed at white belt level for GI jiu jitsu. Submission by small joint manipulation (wrists, fingers, toes) is almost always disallowed.
  • Don't crank submissions as if it were a life or death situation, you will injure you partners. Subs must be applied with control and VERY SLOWLY
  • Apologize for any accidental injuries, and don't blame them on anyone else - they will happen
  • When starting from the ground decide who will start on their back, do not "chicken fight" - fighting for take downs from the knees. Generally the higher ranking person should start on his/her back first. If you are the same level then the bigger person should start down. This forces the person with an advantage to work for a sweep to gain dominate position.

General Etiquette

  • Always come to class with a clean GI (or rashguard) - don't spread disease
  • Come clean - shower, brush teeth, before class if you are dirty
  • Avoid foul language
  • Respect everyone - leave your ego at the door - cockiness is frowned upon
  • Slap or shake hands before sparring
  • No Shoes or outdoor footware on the mats
  • Avoid talking, horseplay and interrupting while your instructor is teaching.
  • Keep nails trimmed short - you can cut your training partners
  • Don't challenge the instructor - don't worry - he will kick your ass all over the place eventually
  • Don't downtalk/trashtalk anyone else, especially if they goto your school.
  • Help your partner back to his/her feet and compliment him/her on their abilities regardless if they win or lose.
  • Respect your fellow BJJ practitioners, regardless of their size, abilities, and or beliefs.

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

#201 BJJ - Vapaaharjoitus

Mentiin Markon kanssa Vuosaareen ja käytännössä sparrattiin 2 tuntia. Marko heitti pari hyvää vinkkiä guardin pitämiseen ja sitten taas sparrattiin. Välillä tavallista ja välillä "tehtävä sparria".

Tutkittiin Roleta-guardia ja sen ohittamista ja todettiin, että nilkkalukoilla olisi jotain mahdollisuutta. Suorassa nilkkalukossa on saatava käden grippi irti tai sitten onnistuttava lukossa yhdellä kädellä. Paras olisi toeholdi, mutta sitä voi tehdä vaan lukkopainissa.

lauantai 27. kesäkuuta 2009

Miksi puku kannattaa pestä joka harjoituksen jälkeen...

Painisaleilla muhivat ihotaudit eivät ole mitään pikkujuttuja:

Tässä artikkeli JiuJitsuForumin Wiki:ssä... ei kannata avata, jos on juuri syönyt jotain, kuvat ovat aika rankkoja:

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Demian Maia Highlight video

Demian Maia

Kylmä

Rami Niemi Potkunetissä kirjoitti mainiot ohjeet kylmän käyttöön urheiluvammoissa:

"Tässä siis kaikille pieni kylmä/kuuma-aapinen.

A. Kylmäspray turruttaa ja kylmentää pintaihoa aiheuttaen kiputuntemusten hetkellisen heikkenemisen ja lievän verenkierron hetkellisen heikentymisen ihoalueella, hyvä kisatilanteessa pikaiseen vamman aiheuttaman toiminnan heikkenemisen parantamiseen.
Käytetään pienissä erissä suihkauttaen edes takaisin, ei jatkuvaa suihkua. Paleltumavammaa varottava, kun iholle muodostuu valkoinen 'huurre' vamma on tässä vaiheessa jo tapahtunut. Pitää suihkuttaa suoraan iholle, kankaan läpi suihkuttaessa etenkin paleltumavamman tapahtuessa paleltuma-alueelle kulkeutuu pöpöjä kankaasta ja tulehdusriski nousee huomattavasti.

- Ei sovellu vamman hoitamiseen.
- Ei lopeta verenpurkaumaa.
- Ei mitään vaikutusta lihaksiin.
- Varo kudosvauriota suihkuttaessa!
- Älä suihkuta sukan tai muun kankaan läpi vaan suoraan iholle.

B. Kylmägeeli ei kylmennä ihoa tai muutakaan kudosta, vaan sen toimintaperiaate on iholla olevan geelin haihtumisen aiheuttama lämmön luovuttaminen joka todellisuudessa tekee reaktiona sen että verenkierto vilkastuu ja käsiteltävä kohta lämpenee, oma tuntemus on kylmä juurikin lämmön luovuttamisen vuoksi.
- Ei oikeastaan sovellu vamman hoitamiseen, mutta treeninjälkeisen lihasjännityksen laukaisemiseen kohtuullisen toimiva.
- Ei suoranaisesti mitään vaikutusta lihaksiin, välillisesti kuitenkin laukaisten jännitystiloja kipuaistimusten heikentymisen vuoksi.
- Ei myöskään kovin suositeltavaa ennen urheilusuoritusta koska vamma on edelleen olemassa mutta kipuaistimukset heikentyneet, tässä vammautumisriski on kohonnut.
- Ei lopeta verenpurkaumaa, vaan nimenomaan vilkastuttaa sitä.
- Ei tulehtuneelle alueelle!

C. Kylmäpakkaus taasen on ideaalinen vammojen ensi- sekä jälkihoitoväline. Toiminta perustuu nimenomaan verenkierron heikentämiseen, tulehdusreaktioiden pienentämiseen sekä näitä kautta lihaksen turvotuksen vähentämiseen. Kylmäpussihoito ei vilkastuta verenkiertoa vaan heikentää sitä.
Kylmäpussihoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa vamma-alueella puristaessaan kudosnesteen liikkeelle 'kutistumisen' johdosta.
Erinomainen väline akuutteihin vammoihin sekä myös jälkihoitoihin.

Akuuttiin vammaan revähdykset, verenpurkaumat, venähdykset, välittömästi kylmäpussi vamman ylle (kangas väliin) ja froteepyyhe tai vastaava ympärille että kylmä ei karkaa väärään suuntaan vaan suuntautuu vamma-alueelle. Muista lisätä painetta ja pitää vamma-alue koholla (vrt. sydänlinja) verenpurkauman vähentämiseksi, hoitoaika reippaanlaisesti ( 10-30 minuuttia) riippuen vammasta ja vamma-alueesta, iso lihas tarvitsee pidemmän hoitoajan jotta kylmä saavuttaa vamma-alueen.
Ensimmäiset 5 minuuttia saattavat tuntua polttavan kylmältä ja herkillä ihmisillä kivuliaaltakin mutta sen jälkeen tuntoaisti turtuu kylmän myötä.
- Ei kovin suositeltavaa yli 30 minuutin hoitokerroilla koska silloin saattaa hiljalleen alkaa ilmentyä kudosvaurioita.
- Ei suositeltavaa ennen urheilusuoritusta (kylmä lihas -> suuri vammautumisriski).

Jälkihoitona (se 2-3 krt/pv) sama setti kuin yllä mutta painetta ja kohoa ei tarvita.

D. Kylmä/kuumahoito taasen nimenomaan jälkihoitona aineenvaihdunnan rajuun vilkastuttamiseen supistumisen ja laajenemisen johdosta, kudosnesteiden 'pumppausefekti', laskee turvotusta, nopeuttaa ruhjeiden parantumista jne.
- Ei tulehtuneisiin alueisiin.
- Ei akuutteihin vammoihin.

E. Kuumapakkaus virkistää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa huomattavasti, nostaa lihaksen lämpötilaa sekä turvottaa lihasta em. syistä. Erinomainen alkuhoitokeino esim hieronnassa sekä lihasrentoutuksessa.
Kankaita tarpeeksi väliin (pussi jopa 90 asteinen) eli alkuun noin 3 kerrosta froteepyyhettä. peitellään edelleen uudella pyyhkeellä tai vastaavalla pitäen lämmön kohdennettuna oikeisiin kohtiin.
Yleinen hoitoaika noin 15 minuuttia.
- Ei tulehtuneille alueille.
- Ei akuutteihin vammoihin.

F. Kuumageelit, linimentit, balsamit.
Parantaa verenkiertoa pinnallisesti turruttaen kipuaistimuksia, toimii hiukan samalla tavoin kuin kylmägeelitkin.
Valheellinen lämmön tunne hermoärsykkeistä johtuen voiteissa käytetyistä ainesosista, eikä itse lämmöstä.
- Ei oikeastaan sovellu vamman hoitamiseen, mutta treeninjälkeisen lihasjännityksen laukaisemiseen kohtuullisen toimiva.
- Ei suoranaisesti mitään vaikutusta lihaksiin, välillisesti kuitenkin laukaisten jännitystiloja kipuaistimusten heikentymisen vuoksi.
- Ei myöskään kovin suositeltavaa ennen urheilusuoritusta koska vamma on edelleen olemassa mutta kipuaistimukset heikentyneet, tässä vammautumisriski on kohonnut.

#200 BJJ - Sparritreenit

Mentiin Metsälän salille sparraamaan. Lämmöt otettiin sparraamalla ja sitten sparrattiin ja lopuksi vielä sparrattiin - yhteensä kaksi tuntia.

Mukavaa pyörimistä ja sai taas harjoitella puolustamista, kun kaikki olivat "ylempivöisiä". No sain minä muutaman kuristuksen aikaiseksi, mutta muuten tuli treenattua pakenemisia huonoista positioista. :)

maanantai 22. kesäkuuta 2009

#199 BJJ - Virtuaali Robson Moura

Hipkossa on "kesätauko", eli ei ole vedettyjä treenejä. Otettiin Robson Mouran Guard Open DVD mukaan ja tarkoitus oli käydä läpi muutamia hänen guardin avaus tekniikoita. Hypittiin kaikki omat alkuhyppelyt ja sitten otettin 4 x 5-10minuuttia 50% tehoilla ilman lopetuksia - otettiin kyllä kuristuskset hollille malliksi, jos kohdalle sattui, mutta muuten oli ideana pitää liike yllä ja hakea positiota.

Sitten käytiin läpi muutama Mouran avaus - alhaalta, käsi sitoen selän takaa ja liepeet kainaloihin ja polviväliin. Ensimmäinen perus avaus alhaalta oli todella pätevän oloinen ja meni suoraan "treenigameplaniin".

Sitten taas sparrattiin. Kolme noin 7-10 minuttista erää noin 70% tehoilla lopetuksilla. Tein ensimmäisen Anaconda-kuristukseni, kun kaveri meni kilppariin. Youtubesta bongattua...

torstai 18. kesäkuuta 2009

#198 BJJ - Jesse

Kevät kauden lopuksi kaveriporukalla "extratreenit". Lämmiteltiin smashing guardin ohituksella. Sitten sparrailtiin 50% tehoilla lämmittelyksi.

Tekniikkana lähdettiin tekemään smashing ohitusta, mutta pukattiinkin kaveri kuperkeikkaa ympäri ja tehtiin "hapkido"-askel ja otettin selkä.

Toisena tekniikkana samalla asekelluksella selkään, jos toinen nousee sitten guardiin.

Sparrit:

Otettiin rentoja 4min eriä jokaisen kanssa ja haettiin tekniikkaa jäkittämättä.

Oli älyttömän mukavat treenit - annettiin tunnin vähän venähtää ja ei hosuttu...

Paras mahdollinen sessio lopettaa kevätkausi. Kiitos Jesse ja muut treenikaverit.

Maanantaina alkaa sitten kesäkausi. :)

BJJ on kovin laji...

Klikkaa tästä

Sarjis on Potku.net:n terssin käsialaa ja muut löytyy täältä:


:D

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Kesäaikataulut 13.7-7.8

Vuosaari
Maanantai
16-17 Juniorit, uudet ja jatkavat (+10-15v), Jesse Malmberg
17-18.15 Aikuisten yhteisharjoitus, Jesse Malmberg
Keskiviikko
16-17 Juniorit, uudet ja jatkavat (+10-15v), Jesse Malmberg
17-18.15 Aikuisten yhteisharjoitus, Jesse Malmberg

Kontula
Tiistai
10-11 Uudet ja jatkavat, Jesse Malmberg
Torstai
10-11 Uudet ja jatkavavat, Jesse Malmberg

Metsälä
Tiistai
17-18.15 Yhteisharjoitus, Jesse Malmberg
Torstai
17-18.15 Yhteisharjoitus, Jesse Malmberg

Mainio kuristus Guardista...

Törmäsin tälläiseen:

tiistai 16. kesäkuuta 2009

#197 BJJ - Jesse

Oli vähän vähynyt ja ehkä flunssainen olo, mutta päätin lähteä treeneihin, koska kesätauko alkaa torstaina (en kyllä aio pitää taukoa kuin 2 viikkoa heinäkuussa, kun olemme reissussa).

Lämmiteltiin pomppimalla 50 kaikkea mahdollista ja sitten tehtiin kaksi Sambo-alasvientiä, joista ensimmäinen vaati tarkan ajoituksen ja toinen oli aika perus "kamppaus".

Sitten tehtiin helikopterisweeppiä. Kaveri lähtee avaanmaan pysystä guardia ja napataan hipoista kiinni. Peruutetaan hartioilla sen verran, että saadaan jalat lantiolle. Sitten nostetaan käden pään yli, jotta kaverin paino siirtyy päälle ja jalat koukussa lähdetään sweeppaamaan kaveria pään yli. Kun ollaan saatu kvari ilmaan, niin kädet työnnetään alas lantion lähelle je sitten mennään sweepin mukana mounttiin.

Sitten käytiin pari variaatiota. Pysystä delariva-hookilla ja sama jos kaveri peruuttaa ja laittaa taaemman polven maahan.

Sparrit:

Jocke (s): Lähdin yrittämään päivän sweeppiä, mutta Jocke ohitti saman tien, kun avasin guardin. Sitten makasinkin alla saamatta mitään aikaiseksi..... Lopussa sain sweepattua halfguardin päälle...

Mikael (s): Puolustin vain itseäni sivusidonnassa ja halfguardissa.

Sami (s3): Sami annihiloi minut... :) Kaikki meni pieleen.

Tänään oli jiujitsu niin hukassa, kuin olla ja voi... puuh.. noh. Torstaina uudelleen.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Hipkon salikisat.

Matsista Jockea vastaan tulikin turnaus.

Jocke lähti double leg take downiin, joka oli minulle yllätys. Pääsin kuitenkin scramblaamaan itseni päälle guardiin ja siitä hetken sinnittelyn jälkeen ohi ja pisteet. Jocke veti takaisin guardiin ja loppu matsi menikin sweeppejä hakiessa ja puolustaessa guardia. Voitin pisteillä 3-2.

Ahdisti ottelu Peteriä vastaan, kun treeneissäkin saa aina palautua viikon sparrista. Otin todella varovaisesti, keskityin että en tee mitää virheitä. Vähän harmitti matsin jälkeen. Peter on tolkuttoman vahva ja pelasin ylivarovaista peliä, ettei kesä mene pilalle loukkaantumisena. Matsi lähti gameplanin mukaan. Vedin Halfguardiin ja sweeppasin. Jäin avoimeen guardiin ja vedin suoran jalkalukon, mutta en saanut kiristettyä. nousin takas ylös ja putosin suljettuun guardiin. Päätin (tyhmänä) jäädä siihen passaamaan, kun aikaa oli vielä vajaa kaksi minuuttia. Peter avasin guardin ja menin halfguardiin. 20sek ennen loppua se sai lockdownin ja sweeppasi sillä. Pääsin vielä pystyyn, joten siitä ei olisi tullut pisteitä, mutta sitten tuli suoraan perään double leg takedown ja mountti. Sitten soi kello. Harmitti myöhemmin kun aloin pelaamaan aikaa ja siihen kaatu. Eli hävisin pisteillä...

Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä fiilis. Molemmat kaverit minua nuorempia ja toinen 20kg ja toinen 7kg painavampia.

lauantai 13. kesäkuuta 2009

#T35 Junnutreenit - Kristian

T18 Junttikuristuksesta pakenemiset... ja Timo "palkkasi" minut ensikaudeksi virallisesti vetämään junnutreenejä. Tähän astihan olen vain tuurannut 8kk. :)

torstai 11. kesäkuuta 2009

#196 BJJ - Timo

Juostiin alkulämpöjä ja sitten tehtiin alasvienti ja siitä cross-pass. Tekniikoina tehtiin perus Butterfly-sweeppiä, variaatiota ja epäonnistumisesta selän otto.

Sparrit lähdettiin selästä.

Sparrattiin ja oli mukavaa...

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

#195 BJJ - Marko

Menin sunnuntaina Markon BJJ perusteet tunnille, kun kerran olin Metsälässä valvomassa junnujen yö-leiriä. Käytiin tunti #17 eli NorthSouthista pakenemiset. Teki hyvää saada drillata paljon toistoja kyseisiä tekniikoita. Alkulämmittelyssä oli paljon kärrynpyöriä ja muita akrobatiajuttuja. Skippasin ranteen päälle tulevat jutut, kun ranne on edelleen hellä.

Sparrit NorthSouthista normaalia:

(V2) Oli mukava painia, kun sai viedä. Kaivelin perustekniikkaa ja annoin välillä tilaa kaverille. Lopetin kerran rauhallisesti Massimon illallisella NorthSouthista ja kerran suoralla nilkkalukolla.

(P2) Marko antoi taas reippahasti haastetta. Pääsin Northsouthista pakoon, mutta jouduin taputtamaan muutaman kerran.

#T34 Junnutreenit - Kristian

Vedin tunti #17 North South Escapes junnuille

torstai 4. kesäkuuta 2009

maanantai 1. kesäkuuta 2009

#T33 BJJ Perusteet - Kristian

Vedin tunti #15 NorthSouth Submissions - Armbar, Kimura ja Massimon Illallinen aikuisille, kun tuurasin Jesseä.

Sitten painin lähes kaikkien kanssa. Lähdettiin NorthSouthista ja lopetuksella tai pakenemisella voitti.

#T32 Junnutreenit

Vedin tunti #16 - Pulling Guard junnuille. Lämmiteltiin piirillä ja sitten osotogaria ja lonkkaheittoa "IP-Tyyliin" Fabion leiriltä.

Mielenkiintoisia tekniikoita...

Puolenvaihto sivusidonnassa, kun kaveri meinaa karata:
http://www.youtube.com/watch?v=vXuDGyKRWx8

Sweeppi avoimesta guardista (Tämä sopii gameplaniini, kuin nenä päähän)
http://www.youtube.com/watch?v=Mjvty2MjATQ