maanantai 31. elokuuta 2009

Käsi alkaa näyttää hyvältä... :D

Reikä kädessä on kuivunut ja kaikki turvotus ja punaisuus on poissa. Huomenna on viimeiset antibiootit. Näyttää hyvältä, että loppuviikosta treenataan taas. :D

Hyviä vinkkejä käsisisällä giljotiiniin.

Astanga-Joogan perusteet Hipkossa 5.9

Astanga-Jooga on se "viikkohuolto", jolla minä pystyn vielä nelikymppisenä täysipainoisesti treenaamaan BJJ:tä. Suosittelen varauksetta kaikille, jotka haluavat pitää kehonsa kunnossa ja mahdollistaa treenaamisen mahdollisimman pitkään. Nyt on hyvä mahdollisuus käydä oppimassa Astanga Joogan perusteet Hipkossa.


Lauantaina 5.9. klo 13-16


Tervetuloa Easy Jooga -seminaariin oppimaan astangajoogan perusteita. Kurssi soveltuu erinomaisesti vasta-alkajille, mutta myös pidempään harjoitelleet ovat tervetulleita vahvistamaan harjoitustaan. Seminaari antaa hyvät valmiudet osallistua varsinaisille viikkotunneille. Paikkoja rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian! 


Opettajana jooga-ohjaaja Miisa Salo (kuva)


Hinta 30e Kurssimaksu suoritetaan etukäteen Hipkon tilille: Nordea 101130-227875,
viitenumero 1300

Suomea kiertämään ja Illan piristys

Huomenna lähden töiden takia Turku, Vaasa, Oulu "kiertueelle" ja toivon että käsi on edes drillauskunnossa torstaina. Harmittaa, kun alun perin oli tarkoitus mennä Vaasassa treenaamaa Benun porukan kanssa. Käsi ei ole vielä täysin kunnossa, joten en viitsi ottaa riskiä että käsi hullaantuu uudelleen.

Nyt pitää mennä nukkumaan, että jaksaa herätä klo 5:00, mutta sitä ennen voi vielä hihitellä väsyneenä tälle:

sunnuntai 30. elokuuta 2009

BJJ Lineage

Katselin Potku.net:ssä keskuteluja opettajalinjan merkityksestä ja kaivelin nettiä selvittääkseni oman opettajalinjani. Minkä verran tuollaisella on nykypäivänämerkitystä - enpä tiedä mutta näin minun opettalinjani käsittääkseni menee:

Helio Gracie
Rolls Gracie
Romero "Jacare" Cavalcanti
Eduardo "Jamelao" Conceicao
Lucio "Spartan" Linhares
Minä

..jos sitten tehdään sama uudelleen, niin että se näyttää mistä opin BJJ:tä, niin se menisi vissiin näin:

Helio Gracie
Rolls Gracie
Romero "Jacare" Cavalcanti
Eduardo "Jamelao" Conceicao
Lucio "Spartan" Linhares
Timo Räkköläinen, Jesse Malmberg, Internet ja BJJ DVD:t.
Minä

:D

Jesse Malmberg vs. Janne Tulirinta näytösottelu

Hipkon Kontulan salin avajaisessa otettu näytösluonteinen NoGi BJJ ottelu Jessen ja Jannen välillä löytyy nyt You tubesta.

Klikkaa tästä.

lauantai 29. elokuuta 2009

Hipkon Kontulan Salin Avajaiset - Kuvia ja Video.

Hipkon uuden Kontulan salin avajaiset olivat tänään. Paikalla oli pitkälle yli 700 ihmistä ja ilmatkin suosivat. Ohjelmassa oli näytöksiä, pomppulinnaa, treenaamista, otteluita, taikuri ja mainio bändi. Todella hauska päivä ja hieno sali + mainio porukka.

Täältä löytyy kuvia tapahtumasta ja täältä lyhyt video

Hipko:n "Harjoittelun Iloa" tunnuslause osuu kyllä kohdalleen - älyttömän hienoa treenata tuolla koko perheen voimalla. Ei pysty selittämään sanoilla.

Lucio Linhares voitti RNC:llä alle minuutissa M1-Breakthrough tapahtumassa Kansasissa.

Lucio voitti aamulyöllä Suomen aikaan Kansasissa pidetyssä M1-Breakthrough tapahtumassa. Ottelu meni näytöstyyliin Lucion heilauttaessaan Big Berthaksi nimettyä oikeaa yläkoukkuaan, josta vastustaja horjahti maahan. Lucio käytti tilanteen hyväksi - seurasi perässä ja nappasi hienon takakuristuksen (RNC, eli Mata Leo)

Ottelu on nähtävissä DailyMotionissa: Klikkaa Linkkiä

Jumppapallo BJJ:ssä

Kun käsi rajoittaa treenaamista, niin on aika etsiä vaihtoehtoisia juttuja. Jos kotoa löytyy jumppapallo, niin sillä voi tehdä hyviä liikkumisharjoituksia. Tässä muutamia YouTube Videoita:





perjantai 28. elokuuta 2009

#38 BJJ Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille treenit. Olipas vaikeaa ohjata niin, että ei tule hiki. Normaalisti vedän mukana kaikki jumpat, niin nyt tuontui tyhmältä seistä vain "komentamassa".

Aluksi vähän peruspiiriä ja käsien heiluttelua ja sitten "kymppisetti", eli juostiin salin toiseen päähän, jossa 10 burbeessiä ja sitten takaisin ja 1 vatsa. Sitten toiseen päähän ja 9 burbessiä ja takaisin ja 2 vatsa. 8 burbeessiä ja 3 vatsaa, 7 burbeessiä ja 4 vatsaa. jne. kunnes ollaa lopussa ja 1 burbeessi ja 10 vatsaa. Eli yhteen 55 vatsaa ja 55 burbeessiä.

Sitten lämmiteltiin Toreando-ohituksella. Siten jälkeen siirryttiin päivän tekniikkaan, jossa käytiin läpi kaksi guardin avausta ja polvi keskeltä ohitus.

ps. linkitetyt videot eivät ole juuri samoja tekniikoita mitä Lucion ohjelmassa opetetaan, vaan saman tekniikan variaatioita mitä löysin youtubesta.

Käsi Update.

Käsi on jo täysin normaalin kokoinen ja värinen, mutta itse naarmun alla oli möhkäre, joka tuntui ihon alla olevana muovailuvahamaisena möykkynä. Menin aamulla näyttämään lääkärille ja ennenkuin ehdin kissaa sanoa, veitsi heilahti ja möhkäri avattu ja putsattu. No nyt on käsi siteessä ja viikko lisää treenitaukoa...

Hyvä uutinen on, että mitään tulehdusta ei enää ollut ja voin käydä vetämässä junnutreenit tänään, kunhan en hikoiluta itseäni. Eli pitää vain patsastella ja komentaa junnuja... :I Yritin saada kyllä tuuraajaa, mutta kukaan ei päässyt. Noh, jumpautan ja painitutan niitä vähän pidempään ja sitten käydään tekniikkana vain guardin avausta. Eiköhän se siitä. Nyt loput lounaasta poskeen, iltapäivä duunia ja sitten junnutreenit ja viikonlopun viettoon.

torstai 27. elokuuta 2009

Jesse Malmberg vs. Janne Tulirinta

Hipko-päivän ohjelmatarjonta sen kun laajenee! Noin kello 13 käydään NOGi BJJ-ottelu Hipkon opettajan Jesse Malmbergin ja Suomen M1-edustajan Janne Tulirinnan välillä. Jesse on BJJ:n purppuravyö (+4 natsaa) ja Janne ruskeavöinen. Ottelu käydään ilman BJJ-pukuja (No gi). Katso tästä Jannen esittely Sherdogin sivuilla.

Tapahtumassa on mukana myös Fight Sport -lehden väki jakamassa ilmaiseksi lehden näytenumeroita.

keskiviikko 26. elokuuta 2009

Tulehdus update...

Käsi alkoi eilen illalla näyttämään aika hälyttävältä ja tulehdusalueelta lähti punainen suoni kohti hauista, joten päätin lähteä näyttämään kättä uudestaan lääkärille. Lääkäri vaihtoi antibiootit ja sanoi, että jos ei noilla tokene huomiseen mennessä niin sitten tiputukseen.

Viereinen kuva on eiliseltä illalta ja onneksi uudet pillerit alkoivat purra. Tänä aamuna käsi oli jo lähes normaalin kokoinen ja punotuskin lähes kadonnut. Nyt paraneminen on vauhdissa ja maanantaina pitäisi jo päästä treenaamaan.

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Tulehtus... :(

Kyynervarteen oli näköjään loppuviikosta tullut naarmu ja ihon alle pääsi jokin pöpö. Naarmun ympärille kasvoi noin 6 sentin turvotus, jota marssin lääkärille näyttämään, koska en halua levitellä mitään ihotauteja saleilla.

Tulehdusarvot yms. olivat aivan OK, mutta paikallisen tulehduksen hoitoon pläjäytettiin kahden viikon antibiootti... :O Painimaan saa kuulemma mennä jo keskiviikkona ja sekin lähinnä sen takia, että tulehdus saisi rauhoittua. Iho on jo ummessa ja leviämisvaaraa ei kuulemma ole.

Muistakaa käydä suihkussa, pestä jalat ja kädet ja pitää puvut puhtaana - eli pestä se joka treenin jälkeen.

Astanga joogaa

Tein Astanga-joogaharjoituksen ja kroppaa kiittää... :D

perjantai 21. elokuuta 2009

#T37 Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille vastatekniikoita sweeppeihin guardista. Käytiin kertauksena läpi hip bump sweeppi + siitä kimura ja saksi-sweeppi+siitä kauluskuristus. Sitten opetin vastatekniikat molempiin sweeppeihin, eli hip bump counterina selän otto ja RNC ja saksi-sweeppi countterina guardin ohitus sivusidontaan.

Alkulämmittelynä 10 minuuttia circuittina Burbeesseja yms.

torstai 20. elokuuta 2009

Glover's Travels Episode 2 - Gracie Barra America Pilot

Jesse oli bongannut jostain, että Jeff Gloverilta on tulossa leffa, missä se kiertelee Amerikan BJJ-saleja ja kertoo kokemuksistaan.


80-130 kävijää päivässä. :o :D

Katselin tuossa ihmetyksekseni, että tätä blogia käy lukemassa 80-120 lukijaa päivässä, mikä on minusta aika paljon. Mukavaa, että kiinnostaa ja motivoi kirjoittelemaan tänne muutakin kuin pelkkiä omia treenihuomioita. Jokaisen blogi-merkinnän alla on kommenttitoiminto, mistä voi kommentoida kirjoituksia - jos siltä tuntuu.

Jos joku haluaa kysellä BJJ-aiheisia kysymyksiä - jotain mihin kenties osaan vastata, niin mailiakin voi lähettää osoitteeseen p a i n i k a l k k u n a AT g m a i l PISTE c o m. Jos en osaa vastata, niin yritän selvittää vastauksen jostakin. Olen vasta aloittelija BJJ:ssä, mutta minulla on paljon videoita ja kirjoja mistä voin kaivella :D

Muutama on salilla kysynyt, että miten perheellisellä on aikaa pähkiä BJJ-juttuja noin paljon. Heitimme telkkarin pihalle reilu viisi vuotta sitten. Nyt on iltaisin yllättäen aikaa lueskella ja tutkiskella juttuja. TV:n edessä tuli tuhlattua aivan tajuttomasti aikaa.

#216 BJJ - Jesse

Käytiin läpi Intermediate ohjelman 4. tunti Guardin avaus polvi väliin tekniikalla pystystä ja maasta. Ohituksen cross knee passillä.

Tehtävä sparria - guardin ohitus päältä ja lopetus tai sweeppi alta.

(S) En oikein muista yksityiskohtia, kun tuli yritettyä minmoida voima ja tehdä päivän tekniikkaa, joten paikan vaihtoja tuli paljon. :)

(S) Oli mukava painia kaverin kanssa, jonka kanssa ei ollut ennen paininut. Olin ensimmäisessä erässä alla ja kaveri piti posturea hyvin, joten en lähtenyt väkisin kiskomaan alas. Kyttäsin paikkaa ja sain "viidenkympin sweepin", kun kaveri lähti nousemaan ylös. Sweepatessa nokka kolahti johonkin ja alkoi niiskuttamaan, mutta en vielä tajunnut että se oli punaista.

Menin alle. Yritin nousta ylös, mutta kaveri kaivoi hyvin otteen kauluksesta ja lähdin vähän laiskasti irroittamaan otetta ja hetken päästä olinkin jo pulassa. Jäin hienoon käsilukkoon. Erä oli hyvä muistutus käsien positiosta ja tasapainosta. Tässä vaiheessa huomasin, että nokka vuotaa verta.

Menin taas päälle. Pääsin nousemaan ylös, mutta loppu erän tappelin pystyssä tuppo nenässä avoimessa guardissa hakien tasapainoa ja sitten loppuikin aika.

Kivaa oli taas.

EDIT: olen lintsannut viikon astanga-jooga harjoituksistani ja sen huomaa heti. Kroppa on aivan jumissa. Aamulla kevyt astanga ja sitten viikonloppuna Hipko:n tunnille huoltamaan kehoa. :)

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Hipkon Kontulan Salin Avajaiset

Uusi sali avataan aikamoisella pamauksella... :)

Tervetuloa pitämään hauskaa lauantaina 29.8.2009 klo 12.00 - 17.00!
Hipko-päivä on avoin kaikille! Pääset tutustumaan uuteen saliin ja nauttimaan
koko perheelle suunnatusta ohjelmasta. Voit osallistua ohjattuihin harjoituksiin tai kierrellä tapahtuma-alueella viihtymässä eri esitysten parissa. Osallistu arvontaan ja arvaa, kuinka monta henkilöä osallistuu Hipko-päivään! Lähimmäksi arvannut palkitaan megapalkinnolla.

Tapahtuman juontaa Jarkko Kupiainen.

Ohjelma:
Klo 12.00-13.00
- Hipkon lajinäytöksiä mm. taekwondo, hapkido, brasilian jiu jitsu, MMA...
- Anitra Ahtolan tanssikoulu DCA:n Suomen Talent-ryhmän tanssiesitys (www.danceani.fi)

Klo 13.00-14.00
- Taaperorata perheen pienimmille
- Pomppulinna
- Sumo Action- kisa (sumopuvut)
- Jättiläishanskanyrkkeily
- Mahdollisuus tutustua uuden salin tiloihin ja saada infoa Hipkon kursseista

Klo 14.00-14.30
- Taikuri Kim Wistin upea show (www.kimwist.com)

Klo 14.45-15.45
Avoin harjoitus vieraille:
- Aikuisilla mahdollisuus osallistua Hipko Itsepuolustus-esittelytunnille, jossa opitaan monia hyödyllistä itsepuolustustaitoja. Ota verryttelyasu mukaan. Harjoitus pidetään ulkona.

- Lasten ja nuorten yhteinen harjoitus, jossa tutustutaan taekwondoon ja päästään potkimaan. Ota verryttelyasu mukaan. 100 %:n hauska treeni! Harjoitus pidetään ulkona.

Hipkon jäsenille:
- Aikuisille yhteisharjoitus, soveltuu kaikille lajista riippumatta. Älä jätä väliin tätä spesiaalitreeniä! Harjoitus pidetään ulkona.
- Lasten ja nuorten oma harjoitus. Jokainen junnu ehdottomasti mukaan! Harjoitus pidetään ulkona.

Kaikille avoin harjoitus:
- Pääset tutustumaan Kontulan uuteen kurssiin, Elite jiu-jitsuun +35 vuotiaat.
- Pääset tutustumaan lasten ja nuorten uuteen kurssiin, lasten ja nuorten jiu jitsu +7-11 vuotiaat.

Voit myös kierrellä vapaasti tapahtuma-alueella, kysellä lajeista ja tunneista ja tutustua Hipkoon!

Klo 16.00
- Sirkustaiteilijoiden tulishow

Klo 16.30
- St. Felix bändi soittaa!

Ja paljon muuta hauskaa ohjelmaa!
Huom! Paikoitustilaa on rajoitetusti, joten auto kannattaa jättää hiukan juhla-alueen ulkopuolelle!
Suuri osa tapahtumasta järjestetään salin pihalla, mutta järjestämme tapahtuman säästä riippumatta.
Seuraa Hipkon nettisivuja! Päivitämme ohjelmaa ja tapahtuman tietoja.
Kontulan uusi upea sali sijaitsee osoitteessa Sirrikuja 2, toisessa kerroksessa.

maanantai 17. elokuuta 2009

#215 BJJ - Jesse

Käyn maanantaisin BJJ:n perusteet 1-20 tunneilla, koska pojan treenit ovat juuri niitä ennen ja näin logistiikka pelaa parhaiten. Perusteet ovat muutenkin älyttömän hyviä tunteja, kun pääsee hinkkaamaan perustekniikkaa kuntoon.

Tänään oli vuodossa sweepit guardista, Hip Bump-sweeppi, Saksi-sweeppi ja keinu-sweeppi.

Tekniikat olivat sinänsä vanhan kertausta, mutta eteenkin saksi-sweepissä kuin hyvän ahaa elämyksen niinkin perusasiassa, kuin kaverin kelluttamisessa polven päälle, ennen sweeppiä. Johan keveni... :)

Sparri (V?): Lähdettiin guardista ja alla olevan tehtävänä oli sweepata tai lopettaa ja päällä olevan ohittaa guardi. Lähdin ensin alta ja kylki oli aika arka vielä lauantaista, joten sain kunnolla keskittyä puhtaaseen tekniikkaan. Hetken posturea rikottuani kaveri lähti nousemaan ylös ja sain sweepattua keinusweepin tapaisella. Lantiota olisi pitänyt käyttää enemmän.

Seuraavaksi menin päälle. Pääsin ylös ja lähdin ohittamaan cross-knee ohituksella, mutta kiirehdin turhaan ja en ottanut grippejä kunnolla, jonka seurauksenä pyllähdin selälleni, kun kaveri kääntyi kohti.

Alle - rikoin posturen ja kaivoin uhkailin kauluskuristuksella, jonka vaihdoin suoraan käsilukkoon.

Päälle - pääsin halfguardiin. Kaveri siirtyi hienosti syvään halfguardiin, mutta päästi astumaan pään yli. Eli siirryin toiselle puolelle inverted halfguardiin ja siitä sivusidontaan.

Alle - rikoin posturen ja lähdin kokeilemanan saksisweeppiä. Epäonnistui ja palautin guardin. Lähdin hakemaan keinu-sweeppiä, mutta kaverilla oli hyvä base ja siirryin omoplataan. Kaveri reagoi todella hyvin ja itse en muistanut olla varuillaan. Hyppäsi pääni yli sivusidontaan.

Päälle - Lähdin ohittamaan Barbosa-ohituksella ja pääsin halfguardiin, kun aika loppui...

Oli kivaa ja hyvä treenit.

Miten harjoitella lentävää käsilukkoa

Keith Owen näyttää miten harjoitella turvallisesti lentävää käsilukkoa:


Shinya Aokin ohjeet lentävään käsilukkoon:

lauantai 15. elokuuta 2009

#214 BJJ Yksityistunti - Jesse

Käytiin Jessen kanssa lauantaiaamun kunniaksi klo 9:00 treenaamassa Guardin ohitusta. Otan syksyn aikana Jesseltä läjän yksityistunteja missä käyn kaikki peruspositiot läpi ja niistä gameplanini hyökkäykset ja pakenemiset.

Tänään aloitimme perus guardin avaamisen pystystä yksityiskohdilla. Käytiin läpi lantion käyttöä, posturen pitämistä, käsien asettelun, ylösnousemisen mekaniikkaa yms.

Sen jälkeen purimme osiin cross-knee ohituksen ja drillasimme sitä. Lopuksi painittiin pari erää lopetukseen saakka ja sain taas puolustaa koko rahan edestä. :) Kylki vähän vihoittelee, joten näyttää surkeasti siltä, että NLO09 jää väliin kuun lopussa. :(


perjantai 14. elokuuta 2009

#T36 Junnutreenit - Kristian

Tänään vedin syksyn ensimmäiset junnu-treenit Hipkossa. Suurin osa junnuista on treenannut jo reilusti yli vuoden, joten nyt siirryttiin vetämään Lucion Intermediate ohjelmaa myös Junnuille. Ojelma rakentuu kahdenkymmenen perustunnin päälle, jotka kävimme läpi viimekaudella.

Tämän päivän tunnilla tehtiin vasta tekniikoita mountista pakenemisia vastaan - eli vastatekniikka siltapakenemista vastaan ja siitä ristikuristus sekä vastatekniikka Knee-Elbow pakenemista vastaan ja siitä loop-choke.

Olipas mukavaa päästä taas vetämään junnutreenejä. Mainio porukka kasassa.

torstai 13. elokuuta 2009

#213 BJJ - Jesse

Tänään menin Vuosaaren edistyneiden treeneihin, jossa Jesse veti Lucin Intermediate ohjelman mukaisen tunti numero kakkosen.

Kävimme alkulämmittelyinä Fabio Gurgelin "pakottamia" (hehe) Alliancen perusohjelmassa olevia itsepuolustuksia - eli lähdimme maasta, pukkasimme jalalla kaveria kauemmas ja nousimme teknisellä ylösnousulla ylös. Sitten kaveri tulee snagari-heijarilla päälle joka torjutaan S-torjunnalla ja mennään samalla sisään. Siitä sitten kaadettiin ensin taakse kiertäen. Sitten kakkos variaationa lonkkaheitto ja suora käsilukko ja kolmantena kaveri ottaa niskalukon pystystä ja vietiin siitä alas. Nämä olivat itse asiassa ihan hauskoja harjoitteita, vaikka jotkut palstoilla purnasivatkin näiden itsepuolustusten tuomisesta ohjelmaan. Combat hapkidoa treenanneena olen kyllä hieman eri mieltä itsepuolustuksessa suoran käsilukon maassa vetämisestä nakkikioski jonossa... nojoo Kiva niitä oli silti treenata.

Sitten mentiin itse Lucion ohjelman mukaiseen tekniikkaan, joka tänään oli mountista pakenemisia. Ensimmäinen oli ns. B.G. Escape, jossa otetaan kädellä lahkeesta vaivihkaa kiinni. Sitten sillataan ja nostetaan puntista nilkka ylös ja napataan nilkka kiinni. Tämän jälkeen suoristetaan omaa vartaloa niin, että saadaan siirrettyä kaverin polvi alemmas, jolloin oma kyynerpää mahtuu pitämään polvea alhaalla. Sitten vain sujautetaan polvi jalan alta kyynerpään pitäessä kaverin jalkaa paikallaan. Loppu tehdäänkin samalla tavalla, kuin normaali knee - elbow escape.

Seuraavana paettiin mountista Butterfly-Guardiin. Jos kaverilla on molemmat kädet maassa pääsi yläpuolella. Laita omat kädet kaverin lantiolle ja siltaa voimakkaasti. Pidä kädet suorina, niin että polvet mahtuvat jalkojen välistä ja vedät kaverin Butterfly-guardiin. Siitä vedettiin sitten normaalin Butterfly-Guard sweeppi.

Kolmas lähti samalla tavalla, kuin tuo edellinen, mutta jalkojen välistä tuli vain yksi polvi ja sitten tehtiin "kuperkeikka" taaksepäin kaverin mukana ja otettiin suora nilkkaukko. Joopajoo.. ei ollut miekäläisen juttu.. :D

Sitten sparrattiin kaksi erää tehtävä-sparria mountista ja kaksi tavallista 6 minuutin erää.

(P3) Lähdin alta ja pääsin karkuun muutaman minuutin kiemurtelun jälkeen. Pidin Saulon "survival asentoa" ja hain siitä paikkoja paeta. Meinasin jäädä rannelukkoon, joten pitää olla tarkkana missä pitää kättään lantiolla. Menin päälle ja jouduin siitä pois.. :)

(S) Lähdin päältä pidin hetken grapewinejä lantio alhaalla ja hain ezekieliä, vaihdoin ylämounttiin ja yritin ristikuristus, armbar komboa. Jouduin vaihtamaan kerran sivulle polvi vatsalle positioon, koska kaveri oli todella vahva ja liikkuva ja siitä takaisin mounttiin. Yritin hakea kauluskuristusta, kaveri siltasi ja siirryin s-mounttiin. Kaveri meni kyljelleen ja lähdin hakemaan jousikuristusta, mutta sitten kaveri veti halguardiin - eli tehtävä oli suoritettu. Siirryin alle ja melkein annoin selkäni, mutta pääsin pakenemaan peruskurssin pakenemisellä ja vedin siitä halfguardiin.

(S) Normaalisparria - lähtö mountista. Kaverin nappasi saman tien päivän tekniikalla halfguardiin ja siitä guardiin. Hetken hihiteltyäni, että mitenkäs tässä näin kävi lähdin ohittamaan matalaal Barbosa-ohituksella. Ohitin ja otin sivusidonnasta harnessotteen ja siitä tiukasti polvi vatsalle ja takaisin mounttiin. Yritin hakea amerikana - siitä suoraa käsilukkoa ja kimuraa, mutta sitä rakentaessani tasapaino oli valunut liikaa ja jouduin sweepatuksi alle pitämään guardia. Kaveri pääsi halfguardiin ja vedin syvään halguardiin ja siitä Lucion intermediate tunnin nro 10 deep halfguard sweeppi, jolla pääsin "takakautta" taakse ja siitä halguardiin päälle. Ohitin ja samalla tavalla mounttiin. Vähän aikaa hain lopetusta ja sitten tunaroin taas mountin ja jouduin alle pitämään guardia. Piip sanoi kello.

Neljäs erä - minä menin vessaan, kun vatsa oli jostain syystä sekaisin... :o? Ei olisi pitänyt vetää Gainomaxia tyhjään vatsaan juuri ennen treeniä...

Kylki kesti aika hyvin - voimaa ei voi käyttää vielä ollenkaan, mutta tuo on itseasiassa erittäin hyvä juttu, koska tämän päivän sparri alleviivasi hyvän posturen/tasapainon tärkeyden - kun ei ole mahdollista käyttää voimaa jäkittämällä sweeppejä yms. vastaan, korostuu kehon tasapainon ja asettelun tärkeys. Pitääpä alkaa keskittymään tuohon oikein kunnolla.

Hieno artikkeli ja Highlight video Luciosta



maanantai 10. elokuuta 2009

#212 BJJ - Jesse

Syyskausi alkoi Hipkossa Lucion kehittämän BJJ perusteet 1-20 tuntiohjelman ensimmäsellä tunnilla, missä käytiin läpi hyökkäyksiä mountista. Ristikuristus kolmella eri gripillä, americana ja suorakäsilukko. Lopuksi vedettiin tehtäväsparria mountista.

Paettiin Jecken kanssa vuoroteltiin Saulo Ribeiron JiuJitsu Revolution 1 DVD:ltä löytyvällä mountista pakenemisella. Toimi kuin junan vessa ja kumpikaan ei saanut toista lopetettua. Suosittelen muutenkin tuota DVD settiä.

perjantai 7. elokuuta 2009

Lucio Fight Festival 26:ssa 17.10

Lisätietoja täällä:
http://www.fightfestival.com/

FIGHT FESTIVAL 26
La 17.10.2009 klo 18.00
Töölön Kisahalli, Paavo Nurmenkuja 1, Helsinki

Luvassa on vapaaottelun sekä potku- ja thainyrkkeilyn syksyn huipputapahtuma!

VAPAAOTTELU 3X5 MIN -84 KG
Lucio Linhares, Alliance Brazil vs
Jordan Radev, Bulgaria

VAPAAOTTELU 3X5 MIN -70 KG
Niko Puhakka, Espoon Kehähait vs
Bendy Casimir, Haute Tension - Ranskar

VAPAAOTTELU 3X5 MIN -93 KG
Toni Valtonen, Espoon Kehähait vs
Dave Dalgliesh, Hollanti

WAKO-PRO POTKUNYRKKEILYN EM-OTTELU
FULL CONTACT 10X2 MIN +94 KG
Jukka Saarinen, Järvenpään Kehäkarhut (mestari) vs
TBA (haastaja)

VAPAAOTTELU 3X5 MIN -70 KG
Anton Kuivanen, GB Gym vs
TBA

THAINYRKKEILY 5X3 MIN -81 KG
Ville Aalto, Porvoo Thai-boxing Club vs
TBA

VAPAAOTTELU 2X5 MIN -60 KG
Janne Elonen-Kulmala, Espoon Kehähait vs
TBA

VAPAAOTTELU 2X5 MIN -50 KG
Outi Louhimo, Espoon Kehähait vs
TBA

Gracie Family Spotlight



torstai 6. elokuuta 2009

#211 BJJ - Drillitreenit

Käytiin Jocken kanssa metsälässä drillaamassa - yllätys yllätys - Single Leg Guardia ja Spiderguardia. Uutena tekniikkana otettiin suoranilkkalukko vastustajan avoimesta guardista. Treenin päälle Miisa näppäsi kaverikuvan KristiAN vasemmalla ja Jocke oikealla. :)

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Sweeppejä Halfguardista

Katselin tuossa vanhempia blogikirjoituksia ja totesin, että huhtikuussa Timon kanssa käydyt sweepit täydentävät todella hyvin Jessen tällä viikolla opettamaa sweeppiä, joka myös löytyy videolta kohdasta 3:27 eteenpäin.

Huhtikuussa opetettuja tekniikoita:


ps. Timo meni laittamaan Hipko:n uutiskirjeeseen maininnan blogista ja vaikka Uutisissa niin lukee, niin olen oikeasti Kristian... en Kristina. :D

tiistai 4. elokuuta 2009

Weppiresursseja aloittelevalle BJJ:n harrastajalle.

BJJ on monipuolinen ja hieno harrastus, missä pääsee kehittämään tehokkaasti kamppailutaitojaan. Treenit kulkevat yleensä seuraavan kaavan mukaan. Ensin lämmitellään kunnolla, sen jälkeen käydään läpi päivän tekniikkaa ja lopussa painitaan, eli sparrataan.

Sparraaminen olennainen osa BJJ:tä, koska tällöin tekniikat tulevat tutuikisi ja testatuksi vastaan laittavaa kaveria vastaan - eli luuloille ja arveluille ei jää tilaa. Tekniikat joko toimivat tai sitten eivät. Jos tekniikkaa harjoiteltaisiin vain drillaamalla valmiiksi sovittuja muotoja, esim kättään ojentavaa vastustajaa vastaan, on vaikea saada varmuutta tekniikan toimivuudesta. Painissa kumpikin yrittävät lopettaa vastustajansa käyttämällä BJJ:n tekniikoita.

Tämä käykin alussa helposti egon päälle ja ei kannata masentua vaikka ensimmäiset puoli vuotta on tuntuu siltä, että on jatkuvasti vastaanottajan asemassa. Ego kannattaa jättää salin eteiseen kenkien viereen odottamaan harjoitusten päättymistä. Noin puolessa vuodessa harrastaja alkaa vähitellen ymmärtämään positiohierarkian, eli teorian eri asemista ja miten niiden välillä pitäisi liikkua ja tilanne "helpottuu". Ensimmäinen sisäistettävä asia on siis positiohierarkia ja miten kussakin positiossa kannattaa olla (posture), jotta selviää "hengissä".

Tämän jälkeen kannattaa ottaa tavoitteekseen, että "gameplanissa" eli omassa pelissään on kaikista dominoivista positioista 1-2 hyökkäystä ja huonoista positiosta 1-2 pakenemista, jotka tietää ainakin teoriassa. Niiden toteuttaminen on tietenkin vielä hankalaa, mutta paini muuttuu todella paljon hienommaksi on kun on selvä kuva siitä mitä ainakin pitäisi olla tekemässä. Jos ei toimi, niin tietää ainakin mihin pitää keskittyä jne. Tärkeää on yrittää painia rentona ja keskittyä tekniikkaan, niin loukkaantumisetkin pysyvät minimissä.

Oppimisprosessi on mielestäni aika erilainen ja yksilöllinen verrattuna noihin "perinteisiin" lajeihin, missä mennään tietyn agendan mukaan. Hipkossa käytettävien basic ja Intermediate ohjelmista on tarkoitus koota itselleen se sopiva työkalupaketti ja jos joku perusohjelmassa oleva tekniikka ei sinulle sovellu, niin BJJ:ssä on n+1 tekniikkaa mitä voit laittaa omaan työkalupakkiin. Tämä tekee minusta BJJ:stä (Gi tai Nogi) todella hienon, kun oikeasti rakennat OMAA gameplaniä, jolla pärjätä matossa.

Alla on BJJ:tä aloittavalle linkkejä mitä kannattaa lueskella. Ovat hyvää luettavaa kyllä ihan kaikille BJJ:tä harrastaville. :)

Aloita tällä:
http://steelduck.pp.fi/bjj/BJJ%20Roadmap%201.3.pdf
Tälle postituslistalle kannattaa liittyä, Sieltä saa tuon saman PDF kirjan jonka jo latasit tuossa yllä. Se todella hyvää luettavaa kun on aloittamassa. Sieltä tulee pari kertaa viikossa maililla hyviä vinkkejä, videoita yms:
http://beginningbjj.com/

Missä voin Suomessa harrastaa BJJ:tä? Potku.net ylläpitää hyvää listaa Suomessa aktiivisesti toimivista seuroista. Klikkaa tästä

Englanninkielinen BJJ-sanakirja - eli mitä mikäkin tarkoittaa:
http://www.slideyfoot.com/2007/03/brazilian-jiu-jitsu-glossary.html

Hyvää luettavaa BJJ:stä
http://onthemat.com/articles/Progression_in_Brazilian_JiuJitsu_10_13_2005.html

Artikkeli BJJ-Puvusta:
http://www.stevebjj.com/2008/03/brazilian-jiu-jitsu-gi-101.html

Artikkeli BJJ-Puvun hoidosta:
http://www.stevebjj.com/2009/07/washing-bjj-gi.html

Miten sidon BJJ-Vyön:
http://www.youtube.com/watch?v=pdd-Qvsvm74

Kahden kuukauden Blues:
http://www.grapplearts.com/2005/10/two-month-survival-blues.htm?awt_l=4xLVS&awt_m=1mNIdSwGyI.qkq

Tässä on hyvä englanninkielinen keskustelualue BJJ:stä ja ihan OK BJJ-Wiki:
http://www.jiujitsuforums.com/index.php
http://www.jiujitsuforums.com/wiki/Main_Page

Tämä on hyvä Weppikauppa suomesta, josta saa puvun yms.
http://www.kamppailuvaruste.fi/catalog/index.php?language=fi

Kymmenen neuvoa valkovöiselle Lainattu Aesopian BJJ-sivulta:
1. How to get good isnʼt a big secret. Get on the mats, get good instruction and do conditioning, drilling and sparring. Gameplans, flow charts, notebooks, journals and instructionals are gravy. Training is the meat and potatoes.
2. Spar with everyone you can. Force yourself to go with guys who intimidate you. Experience is what counts, not mental tallies of who tapped who. And always finish the round, no matter how tired you are.
3. Escaping submissions and bad positions isnʼt easy. And itʼs not supposed to be. Thatʼs kinda the point. But thatʼs also what makes it good when youʼre on the winning side.
4. The best answer to a problem is usually “donʼt let it happen in the first place.” Thatʼs always disappointing to hear but itʼs unfortunately true. Of course learn the escapes and counters but also become aware of what mistakes got you there in the first place. Boxers donʼt ask “How do I get unpunched?”
5. The difference between gi and no-gi is only as big as you make it. Do whichever you enjoy. Try both. And do whichever is appropriate to prepare for competition. Just donʼt be that guy who wastes time arguing one over the other.
6. Feeling stupid or uncoordinated when trying a new move is a good thing. It means youʼve got something to learn and your body gets to gain a new skill.
7. Being technical doesnʼt mean being lazy. Being aggressive doesnʼt mean being a meathead. But it will take a lot of training and mat time to balance the two.
8. Youʼll think youʼre “getting it” at about 6 months. Then at 12 months youʼll realize how wrong you were before and how now youʼre really getting it. Then 6 months later youʼll actually start getting it.
9. Getting your blue belt is good but donʼt blow it up too big in your mind or you risk losing motivation when you get promoted. Donʼt be one of those guys who races to his blue belt then disappears forever.
10. When you do get your blue, donʼt worry too much if you feel like you donʼt deserve it yet. Thatʼs normal. Just do what it takes to grow into it.


Videoita:

Gracie Jiu Jitsu dokumentti:


BJJ "dokumentti":


Chris Moriatyn mustanvyön koe tekniikkademo:


Hieno Promo-video:

#210 BJJ - Jesse + Astanga-Jooga

Menin metsälän salille harjoituksiin ja vedettiin lämmittelynä Guardin avausta pystystä ja suoraa käsilukkoa guardista. Eli toinen avasi guardin, pudottautui takaisin, toinen teki käsilukon, toinen avasi guardin jne.

Sitten kerrattiin sama halfguaard sweeppi kuin maanantaina ja sitten sparria.

Kylki on edelleen arka, joten Jesse taas ystävällisesti suostui sparraamaan kanssani, niin että ei tule kylkismäshiä.

Treenin jälkeen Metsälässä alkoi Astanga-jooga ja päätin jäädä "viikko-huoltoon" joka kannatti. Harjoituksen jälkeen kroppa tuntuu rennolta ja kylkikin sai rauhallista venyttelyä.

Nyt odotan banaani-lastia kaupasta, jotta pääsen virittämään mustaherukkapalarismoothieta.

Yksityistunteja

Olen ottanut Jesseltä muutamia yksityistunteja ja pakko suositella muillekkin. Jesse Malmberg on Hipkossa ja HMAC:ssa ammatikseen BJJ:tä opettava Purppura +4:n omaava kaveri. Jessellä on erittäin analyyttinen tapa opettaa ja osaa selittää ja näyttää tekniikat selvästi. Yksityistunneilla ollaan käyty läpi peliäni ja paikkailtu siinä olevia aukkoja.

Kannattaa ottaa Jesseen yhteyttä, jos kiinnostaa yksityistunnit. Ennen tuntia on hyvä käydä mielessään läpi mitä haluaa treenata. Esim. HalfGuard sweeppejä alta. Näin tunnista saa mahdollisimman paljon irti. Jessen saa kiinni Hipko:n kautta.

BJJ Worlds 2009 Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=D0m4HAWFrUQ

maanantai 3. elokuuta 2009

#209 BJJ -Jesse

Tänään käytiin läpi classico (en ole ihan varma nimestä) half guard sweeppiä ja drillattiin guardin avaamista.

Kaveri on tavallisessa halguardissa, niin että pidetään päälimmäisellä polvella etäisyyttä. Otetaan ylemmällä kädellä ristiin hihasta kiinni ja toisella kädellä vastapuolen puntista. Vedetään käsi vartaloa käyttäen pään yli ympäri ja kohti toista kantapäätä ja samalla vedetään kaveri säären päälle "kellumaan". Toinen käsi tuo jalkaa kaaressa ja pyöräytetään kättä ja jalkaa, kuin suurta rattia kääntäen kaveri ympäri - päädytään päälle halfguardiin.

Toinen versio: Kun kaveri saa gripin irti ja on jo kellumassa säären päällä, niin vaihdetaan otteet toiseen jalkaan ja käteen ja työnnetään polvella eteen päin. Otetaan sivusidonta.

Yritän kuvata tekniikat huomenna ja postaan ne tänne.

Mainiot tekniikat, jotka menevät gameplaniin.

Painit: Kylki ei vielä anna painia kunnolla, joten Marko ja Jesse ystävällisesti veti tehtävä sparria guardin ohituksina.

Hyvät treenit. Jesse on hyvä opettaja.


BJJ Etiketti

Rakennettiin BJJ-tunteja varten etikettiä, jonka "beta-versio" on nyt valmis. Vaatii vielä oikolukua ja hienosäätöä, mutta sisältö alkaa olla tässä. Saa kommentoida jos tulee jotain mieleen (vaikka anonyyminä, jos ei muuten uskalla) :)

Paini-etiketti
  • Taputa ajoissa – taputa, kun lopetus on kohdallaan ja et enää pääse siitä irti. Vältät turhat loukkaantumiset ja pystyt säännölliseen, taitoja kehittävään, harjoitteluun
  • ”Slamming”, eli kaverin nosto ilmaan ja lyöminen maahan ei ole sallittu.
  • Vältä turhan voiman käyttämistä painissa – eteenkin kevyemmän tai fyysisesti heikomman harjoituskaverin kanssa. Painissa on tarkoitus oppia käyttämään BJJ-tekniikoita – ei satuttaa itseä tai harjoitusparia
  • Pyri ”puhtaaseen” tekniikkaan ja ehdottomasti sääntöjen mukaiseen painiin ja sinulla on monta hyvää harjoituskaveria
  • Jos tatamilla on useita pareja painimassa, niin alempivöiset väistävät ylempivöisiä.
  • Tutustu BJJ:n kilpailusääntöihin. Samat säännöt pätevät harjoituksissa, ellei toisin mainita. (mm. ei kiertäviä jalkalukkoja, ei niskaan tai selkärankaan kohdistuvia lukkoja, ei yksittäisten sormien vääntämistä, jne. )
  • Polvilta lähdettäessä ei ole tarkoitus taistella, vaan sovitaan kumpi aloittaa selältään.

Yleinen Etiketti
  • Pidä varusteesi puhtaana, etteivät ihotaudit yms. leviä. BJJ-puku suositellaan pestävän joka harjoituksen jälkeen. Ruhjeet ja haavat tulee aina puhdistaa ja suojata huolellisesti.
  • Pidä itsesi puhtaana – eli käy suihkussa jos on tarvetta ennen harjoitusta
  • Pidä kynnet lyhyinä.
  • Jos sinulla on todettu jokin tarttuva ihotauti tms., älä tule painimaan ennen kuin se on täydellisesti parantunut. Noudata lääkärin ohjeita.
  • Kehitä itseäsi henkisesti ja fyysisesti - jätä ego kenkien viereen eteiseen, ei helppoa, mutta opit kyllä. Salilla ei ole väliä kuka voittaa kenet. Salilla ollaan oppimassa.
  • Kättele paria ennen painia ja painin jälkeen.
  • ”Keep Smiling”
Copyright Hipko

sunnuntai 2. elokuuta 2009

#208 BJJ - Drilliharjoitus

Olimme Oliverin kanssa vuosaaressa ja lämmiteltiin sivusidonnasta pakenemisilla. Oliver opetti minulle Jailbraken :) ja siitä Butterfly Guard sweepin, jolla oli mainio lämmitellä.

Käytiin läpi mountin pitämistä ja muutama kuristus mountista - Cross Choke ja Bow and Arrow s-moutista, kun kaveri lähtee kääntymään. Lopuksi kerrattiin sweeppi-sarja single leg guardista.

20 Fundamental Moves of BJJ

Kylläpäs tänään löytyy mainioita artikkeleita internetistä. Tässä Gracie Magazinessa ollut artikkelisarja, missä käydää läpi 20 perusliikettä Brazilian JiuJitsussa. Blogin pitäjä Jason on vielä lisännyt havainnollistavat videot artikkeliin:

20 Fundamental Moves of BJJ

Lisää Xandea

Löytyi vielä yksi hyvä video, jossa otetaan selkä sivusidonnasta ja mountti sivusidonnasta.

Xande Ribeiro opettaa

Törmäsin YouTubessa pariin videoon, missä Xande antaa yksityistuntia.



lauantai 1. elokuuta 2009