lauantai 31. lokakuuta 2009

Viikon Viisaus by Bas Rutten

Roy Harris...

Quote:

"Once the blue belt has a firm grip on positional escapes, he should then move on to positional dominance: which is "the ability to control an opponent." When the blue belt can readily escape from most of the bottom positions, he should focus his training on learning how to control his opponent with greater ease and finesse. Although anyone can control their opponent if they can use all of their strength for short periods of time. It will take some time before a person can effortlessly hold down their opponent."


Tätä on harjoiteltu, mutta työnsarkaa riittää hamaan tulevaisuuteen... :) Eli syksyn teema, on pakenemiset mountista, sivusidonnasta ja northsouthista, joko guardiin tai halfguardiin ja siitä sweeppi. Pyrin aloittamaan sparrit suoraan näistä surkeista positioista, ellei toisin käsketä.

perjantai 30. lokakuuta 2009

#T46 ja T47 Junnutreenit - Kristian

Vedin aloittavien ja jatkavien junnujen tunnit tänään. Aloittaville vedettiin pakenemiset, kun kaveri on selässä ja jatkat pakenenivat, kun kaveri laittaa polven vatsalle.

torstai 29. lokakuuta 2009

#241 BJJ - Timo

Lämmiteltiin samoilla Disco-liikkeillä, kun Jessen treeneissä ja sitten mentiin päivän tekniikkaan, eli triangeli-kuristuksesta pakenemiset.

1. Kun kaveri ei vielä ole saanut triangelia kunnolla lukittua. Nappaa olkapäällä olevasta jalasta vastapuolen kädellä reidestä ja saman puolen kädellä polven päältä kiinni. Vasta puolen jalka korkeeseen polviasentoon, posture ylös ja nouse ylös niin, että triangeli purkautuu.

2. Jos triangeli on kiinni, mutta saa sisällä olevan käden reiden ympäri kaverin pehvan taakse ja työnnettyä täten olkapään ulos triangelista. Ota hihasta kiinni ja lähde nousemaan ylös. Astu kainalon päälle pitäen hihasta kiinni ja kaadu taaksepäin pehvallesi. Ota toinenki hiha ja kainalo haltuun ja nojaa taakse voimalla, niin että triangeli aukeaa. Triangelin sisällä olleella kädelle reidestä kiinni (jotta kaveri ei vedeä takaisin triangeliin tai käsilukota). Teknisella yösnousulla ylös.

3. Jos triangeli on kiinni ja käsi ristiin yli. Sama ote kuin ykkösessä ja otat tilaa samalle puolelle ja sprawlaa saman puolen nilkkaasi kohti.

Painit guardista:
Kolme erää turpaan...Timo (R4), Sami(S4), Jari(V4)... oli kivaa, mutta koskakohan sitä oppisi jotain, että pääsisi välillä hyökkäämäänkin... :) Jari oli kehittynyt todella hyvin. 100kg+ lappalaislihaa yhdistettynä hyvään perustekniikkaan, alkaa olla aika murhaava yhdistelmä. :)

maanantai 26. lokakuuta 2009

#240 BJJ - Jesse

Lämmiteltiin funk-mooveilla ja sitten kuristeltiin mountista ja drillattiin guardin avauksesta etenemistä mounttiin. Älyhyviä tuollaiset pidemmät drillit. Lopuksi painittiin sivusidonnasta.

Painin ensin Jessen kanssa alta ja Jesse lukotti käsilukolla, sitten olin päällä ja laitoin kaksi kertaa käden väärään paikkaan yrittäessäni käden motistusta ja Jessen pakeni Jailbrakella... huoh.

Lopuksi otettiin Harrin kanssa bonuserä ja pakenemiseksi se taas meni, mutta vähitellen alkaa tulla sinuiksi, joten alkaa näkyä jo joitain paikkoja, mistä pääsisi kuittaamaan - matkaa vielä on ja taputinkin juuri, kun kello pirahti.

Sitten liityimme seuraavan tunnin alkulämmittelijöihin ja sparrasimme positiopainia. Otin kaverin guardiin ja lähdettiin siitä. Kaverilla oli hyvä posture ja haki hyvin avausta, joten en en lähtenyt 110-lasissa puolustamaan, vaan otin erän huonoista paikoista pakenemis-sparrina. Kokeilin muutamia halfguardista pakenemisia, joita en saanut toimimaan ja sitten treenailin halfguardin nyppäämistä siitä, kun kaveri tulee mounttiin.

Olen nyt melkein 9kk treenannut tietoisesti alta guardia ja opittavaa on vielä todella paljon, mutta olen parin viime viikon aikana huomannut, että topgame on jäänyt pahaan paitsioon ja paineen käyttö on todella surkeaa. Nyt pitää lähteä treenaamaan enemmän taas päältä.

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kahvakuula-ohjelma

Aloitin heiluttelemaan 16kg kahvakuulaa pari kertaa viikossa keskittyen perusteisiin. Yllättävän rankkaa ja palkitsevaa puuhaa.

Aloitan harjoituksen tekemällä astangajoogasta tuttuja aurinkotervehdyksia 4-8 kappaletta riippuen siitä kuinka "kylmät" paikat ovat. Seuraavaksi pyörittelen nivelet vielä läpi ja sitten teen kolmisenkymmentä "sumo-kyykkyä" yhdellä kuulalla vielä lämmittelyksi.

Itse ohjelma koostuu kahden käden swingistä, yhden käden swingistä, cleaneista, shoulder presseistä. Turkkilaisen ylösnousun aloituksista (kun en uskalla vielä kiivetä pystyyn, pitää hankkia 12 kiloinen että en riko itseäni. :))

Teen kaikkia liikkeitä 30 sekuntia 45 sekunnin tauoilla tällä hetkellä vasta vajaa kaksi kierrosta - joskin olen tehnyt vasta kolme kertaa ja joka kerta tuntuu helpommalta, joten lisäilen tuota määrää rauhallisesti.

Tässä tekemäni liikkeet vielä videoina:

Swing:


Clean:


The Press:


TGU:

Miten sidon vyön?

Salilla näkee mitä ihmeellisempiä solmuja vöissä, joten laitetaanpa tähän yksi ihan hyvä video siitä miten se tehdään. Lisäsin sen myös tuonne aloittamassa BJJ:tä osioon:

Last of the Gracie Secrets...

Oikeasti.... haluan samoja sieniä, mitä nämä kaverit vetää... :D

Gracie Jiu Jitsua Lastenkutsuihin...

Ei hitto, kun naurattaa. Efficiency, my young Padawan:

perjantai 23. lokakuuta 2009

#T44 ja #T45 Junnutreenit - Kristian

Vedin aloittavien ja jatkavien junnujen tunnit tänään. Aloittaville vedettiin perus guardin avaus, Smash- ja Toreando ohitus ja jatkaville paettiin north-southista.

torstai 22. lokakuuta 2009

#239 BJJ - Marko

Lämmiteltiin juoksemalla käsiä heilutellen ympyrää, jonka jälkeen jatkettiin lämmittelyä pakenemalla sivusidonnasta, mountista ja kun kaveri on selässä.

Tekniikkana oli omaa gameplaniä, eli vuorotelleen edettiin omaa gameplania lopetukseen, niin että kaveri antoi progressiivisesti vastusta. Harri antoi hyviä vinkkejä paineenkäytöstä, kun jäi turhaa tilaa alla olevalle transitioissa. Pitää keskittyä tuohon hommaan tarkemmin.

Lopuksi drillattiin pystystä omaa alasvientiä ja kokeilin vuorotellen avoimeen guardiin vetämistä, joka ei oikein kunnolla pelannut ja halfguardiin vetoa, joka on "ykkösnyrkkini".

Treenit loppui, mutta päätimme sparrata vielä Harrin* kanssa 5 minuuttia. Lähdin alta guardista. Harrilla oli hyvä posture jota en saanut kunnolla rikottua. Nousi ylös ja avasi guardin. Vedin halfguardiin ja Harri antoi oikeuden olkapäätä. Siirsin lantiota alle, jotta sain houkuteltua mountiin niin että olkapään antama paine päästä irtoaa, mutta pidän vielä halfguardin nilkasta ja saan nopeasti vedettyä syvään halfguardiin (Kiitos Lucio, tästä vinkistä). Pääsin sweeppaamaan takakautta ja olin guardissa päällä. Avasin ja lähdin ohittamaan toreandolla, joka menikin sitten pieleen ja Harri kuittasi minut takaisin alle. Loppu erä menikin sitten väistellessä Pers-kuristusta (tm) ja taputellessa pari kertaa... :)

*Sparrata Harrin kanssa=Harri vie ja minä vikisen. :D  

Roger Graciesta dokumentti-elokuva


No johan nyt pukkaa BJJ-dokumenttejä. Ensin tuli Renzo Gracien Legacy elokuva, sitten uutiset tulevasta Gracie elokuvasta ja nyt tieto, että keväällä tulee dokumentti Roger Gracien (kuvassa vasemmalla ja oikealla... oho.. sehän olen minä.. hehe) noususta aikamme parhaaksi Brasilian Jiu Jitsukaksi. Kaverilla on aika vakuuttava rekordi maailmanmestaruuskisoista:


2009

* Black Belt -97 kg: 1st Place
* Black Belt Open Weight: 1st Place

2008

* Black Belt +97 kg: 1st Place
* Black Belt Open Weight: 2nd Place

2007

* Black Belt -97 kg: 1st Place
* Black Belt Open Weight: 1st Place

2006

* Black Belt -97 kg: 1st Place
* Black Belt Open Weight: 2nd Place

2005

* Black Belt -97 kg: 1st Place
* Black Belt Open Weight: 2nd Place

2004

* Black Belt -97 kg: 1st Place
* Black Belt Open Weight: 2nd Place

2003

* Black Belt Open Weight: 2nd Place

2002

* Brown Belt -91 kg: 1st Place
* Brown Belt Open Weight: 1st Place

2001

* Purple Belt -85 kg: 1st Place

2000

* Blue Belt -85 kg: 1st Place

keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Gracie dokumentti, kuva-albumi yms.

Tulevan Gracien suvusta kertovan dokumentti-elokuvan kotisivuilla on mielenkiintoinen kuva-album, josta löytyy kuvia suvun historiasta.

Linkki

Elokuvan keskeneräiset kotisivut:

http://www.thegracies.com

Clippejä elokuvasta:

CLIP 1


CLIP 2:


CLIP 3:

maanantai 19. lokakuuta 2009

#238 BJJ - Jesse

Maanantaitreenit Vuosaaressa. Käytiin läpi perussweeppejä guardista. Hip Bump-, Saksi ja heilurisweeppi.

Sitten sparrattiin tehtäväsparria guardista. Keskityin Braulio Estiman guardin kiinnipitokikkoihin ja nehän toimivat kuin vanha junan vessa. Hyvin pystyi neutralisoimaan polven laitoin keskelle, pehvalla työntö guardin avauksen ja ylösnousemiset. Erittäin mainioita pikku yksityiskohtia. Sweeppasin kerran hip bumpilla, kun oli hyvä paikka.

Sitten avasin guardia sain noustua ylös, mutta sitten olin huolimaton jalan paikassa ja kaveri pääsi koukkaamaan jalan takaan ja kaatoi minut sivulle. Molemmat ottivat toisen jalan suoraan nilkkalukkoon, mutta minulla oli hihasta kiinni joten kuvittelin, että olen turvassa - en ollut.

Kaveri riisui takin hihan :D ja kiristi nilkkalukon. En nähnyt koko riisumista, kun se oli polvien takana piilossa ja olin vain tyytyväisenä, että ei tässä ole mitään hätää, kun on hiha kiinni. :D

Jatkoin taas päältä ja lähdin hakemaan "Barbosa"-ohitusta. En ehtinyt, kun aika loppui.

Hyvät treenit, Jesse on hyvä opettaja. :)

Melkein kylässä Barretolla Lahdessa

Olin tänään työn puolesta Lahdessa ja aamulla tajusin että olisi voinut päivän päätteeksi käydä Barreton salin vapaavuorolla. Salilla oli kaksi NoGi kaveria pyörimässä joille esittelin itseni. En ängennyt pyytämättä väkisin kolmanneksi pyöräksi. Harmittaa, että en tajunnut aikaisemmin ilmoittaa tulostani niin olisi ollut painiseuraa. Noh, näinpä komean salin. Ei muuta kuin nokka kohti vuosaarta ja omia treenejä.

-- Post From My Mobile

perjantai 16. lokakuuta 2009

#237 BJJ - Vapaatreenit

Lämmiteltiin kevyellä sparrilla ja sitten käytiin läpi Robson Mouran single leg guardia. Lopuksi sparrattiin 5 minuutin eriä. Pyrin positiopainiin, eli yritin hakeutua mounttiin ja vasta sielä hain lopetusta. Välillä onnistui välillä ei. :)

torstai 15. lokakuuta 2009

Kahvakuula

Ostin kuulan ja tuli hiki. Nyt kun vielä oppisi jostain hyvän sarjan. Nyt vedin 10 minuuttia yhdenkäden heilutteluja ja rinnalle vetoa Youtuben Cotterin ohjeiden mukaan. Pitää selvittää jokin hyvä parinkymmenen minuutin kotisarja.

Niklas Sandström

Lucion leirillä olleet varmaan huomasivat paikalla pyörineen valokuvaajan. Niklas Sundström opiskelee valokuvausta Taideteollisessa ja hänellä on kurssityönä seurata kiinnostavaa kohdetta kuukauden ajan.

Kuvat ilmestyvät aikanaan Niklaksen verkkosivuille. Sain etukäteen muutaman kuvan pojastani ja Luciosta ja en malta odottaa muiden kuvien julkaisemiseen asti.

Sitä ennen voi käydä kurkkimassa Niklaksen muita töitä hänen verkkosivuillaan.

http://www.niklassandstrom.com/

JiuJitsu Lifestyle

Youtubessa on mainio kolmen videon sarja JiuJitsusta elämäntapana.





keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Kymmenen neuvoa valkovöiselle

Lainattu Aesopian BJJ-sivulta:

1. How to get good isnʼt a big secret. Get on the mats, get good instruction and do conditioning, drilling and sparring. Gameplans, flow charts, notebooks, journals and instructionals are gravy. Training is the meat and potatoes.

2. Spar with everyone you can. Force yourself to go with guys who intimidate you. Experience is what counts, not mental tallies of who tapped who. And always finish the round, no matter how tired you are.

3. Escaping submissions and bad positions isnʼt easy. And itʼs not supposed to be. Thatʼs kinda the point. But thatʼs also what makes it good when youʼre on the winning side.

4. The best answer to a problem is usually “donʼt let it happen in the first place.” Thatʼs always disappointing to hear but itʼs unfortunately true. Of course learn the escapes and counters but also become aware of what mistakes got you there in the first place. Boxers donʼt ask “How do I get unpunched?”

5. The difference between gi and no-gi is only as big as you make it. Do whichever you enjoy. Try both. And do whichever is appropriate to prepare for competition. Just donʼt be that guy who wastes time arguing one over the other.

6. Feeling stupid or uncoordinated when trying a new move is a good thing. It means youʼve got something to learn and your body gets to gain a new skill.

7. Being technical doesnʼt mean being lazy. Being aggressive doesnʼt mean being a meathead. But it will take a lot of training and mat time to balance the two.

8. Youʼll think youʼre “getting it” at about 6 months. Then at 12 months youʼll realize how wrong you were before and how now youʼre really getting it. Then 6 months later youʼll actually start getting it.

9. Getting your blue belt is good but donʼt blow it up too big in your mind or you risk losing motivation when you get promoted. Donʼt be one of those guys who races to his blue belt then disappears forever.

10. When you do get your blue, donʼt worry too much if you feel like you donʼt deserve it yet. Thatʼs normal. Just do what it takes to grow into it.

Fabio "general" Gurgelin haastattelu KombatClinic verkkolehdessä

KombatClinic on verkkolehti, jossa on näyttää olevan paljon mielenkiintoisia haastatteluja ja artikkeleita BJJ:n saralta.

Tässä linkki Alliancen kenraalin Fabio Gurgelin haastatteluun.

Haastattelussa on myös linkit eeppiseen Vale Tudo, otteluun Mark "the Smashing Machine" Kerr:n ja Fabio Gurgelin välillä ajalta milloin säännöt olivat "hieman" vapaammat kuin nykypäivän UFC karkeloissa.

Braulio Estima - invisible JiuJitsu

Braulio Estimalta ilmestyy viikoittain maksullinen (7e) video, jonka voi ladata netistä, missä käydään BJJ-perusliikkeiden takana olevia "näkymättömiä" yksityiskohtia. Olen katsonut muutaman jakson ja mielestäni nämä ovat todella hyviä. Videot ovat 45min pitkiä.

Ensimmäisen videon saa ilmaiseksi rekistöitymällä forumille. Kannattaa hakea. Tosi hyviä yksityiskohtia Guardin pitämisestä ja ohittamisesta. 


tiistai 13. lokakuuta 2009

Lucio Linhares BJJ Seminaari Hipkossa - HighLight Video



Quote of the month:"I try to separate his head from his body. Of course I can't do that, otherwise, I would kill him, but you gonna try" - Lucio

Jesse Malberg sai ruskean vyön.

Hipkon opettaja ja muutenkin mainio kaveri Jesse sai viime lauantaina Lucion seminaarin päätteeksi ruskean vyön. Alla video loppujuhlallisuuksista:

BJJ:tä Simpsoneissa (SPOILEREITA)


Simpsoneissa on ilmestynyt uusi jakso, jossa vapaaottelu saapuu Springfieldiin. Huhujen mukaan Bart vetää triangeli-kuristuksen Nelsonille ja Marge "The Great Wife Hope" Simpson treenaa vapaaotteluun.

maanantai 12. lokakuuta 2009

Kuka lähtee mukaan lauantain FightFestivaliin?

Linulla on kolme eturivin lippua L katsomoon (kehän vieressä) lauantain FightFestivaliin. Minä ja Oliver ollaan menossa, mutta yksi olisi vapaana hintaan 50e.

lauantai 10. lokakuuta 2009

#236 BJJ - Lucion Seminaari - Day 12


Tänään oli Lucion seminaarin viimeinen päivä, jolloin perinteisesti kisattiin "ass-of-the-gym" kisa ym. hauskanpitoa. Tekniikkana otettiin perustekniikkaa - eli miten paeta, jos kaveri on selässä päällä ja on saanyt suoristettua sinut alleen.

Iroita hookki ja työnnä saman puolen käsi suoraksi ja sitten nopesti alle. Käänny kyljelleen vedä kaveri halfguardiin.

Uusia sinisiä vöitä tuli kolme ja Jesse Malberg sai ruskean vyön. Onneksi olkoon kaikille. :) Natsoja jaettiin myös vyöseremonian jälkeen. Niitä on allekirjoittaneella, nyt sitten neljä... :I

Leiri oli tuttuun tapaan todella mainio. Tekniikat pyörivät spider halfguardin ja 50/50 guardin ympärillä. Molemmista sain peliini hyviä juttuja ja jopa onnistuin niitä hakemaan sparrissa. Nyt on kroppa aika tasaraha ja lähdenkin työmatkalle Pariisiin neljäksi päiväksi. Kuullostaa ehkä kivalta, mutta karu totuus on se, että näin off-season aikana Pariisin Disneylandissä on halpaa kongeressitilaa, joten istun siis Pariisissa yltiöamerikkalaisessa muovihotellissa oppimassa tietotekniikan ihmeellisyyksiä.

Yritin ottaa yhteyttä Pariisin Alliancen saliin Facebookissa, mutta en saanut vastausta, joten nyt sitten lepäillään muutama päivä. Kirjoitin tosin englanniksi, kun en ranskaa osaa... olisi varmaan pitänyt soveltaa vanhaa pop-kappaletta ja aloittaa kysely: Voullez vou JiuJitsu avec moi, ce soi?  ;)

perjantai 9. lokakuuta 2009

#T43 Junnutreenit - Kristian

Vedin Junnuille sweeppejä, kun kaveri nousee ylös ja itse pitää guardin kiinni. Käytiin läpi vanhana tekniikkan hessuhopo-sweeppi ja uusina jalan takaa toisella kädellä koukkaisu ja lantiolla tönäisy. Viimeisenä tekniikkana Saulo-sweeppi, missä pyörähdetään olan yli ja nypätään jalka ylös ja siitä single-leg takedown.

Lopuksi neljä erää sparria pystystä. Kaksi teknistä 50% vauhdilla ja kaksi normaalia.

Moolan avajaisia juhlitaan ensi sunnuntaina 11.10 klo 11–15


Miisa Salo, joka vetää Hipkon jooga-tunnit on avannut Reetta Päällysahon kanssa Tehtaankadulle Helsinkiin paikan, jossa voi käydä huoltamassa kehoaan mattokönyämisen jäljiltä.

Tässä lyhyt selostus mistä Moolassa on kysymys:

Moola tarjoaa asiakkailleen erilaisia hoitoja (osteopatia, urheiluhieronta, klassinen hieronta, hermoratahieronta, reiki ja passiiviset venyttelyt) sekä kehonhuoltotunteja (astangajooga, pilates, girya-kuulaharjoittelu, syvävenyttely, yksilöohjaus ja yksityistunnit).
Viikkotuntien ja hoitojen lisäksi Moola järjestää erilaisia kursseja ja teematapahtumia, jotka kaikki liittyvät ihmisen hyvinvointiin.


Moolasta on mahdollisuus hankkia ekologisia ja huippulaadukkaita jooga- ja vapaa-ajan vaatteita. Moola toimii itse kaikkien tuotteiden maahantuojana. Be Presentin persoonallisia vaatteita, Yogamatin laadukkaita joogavaatteita ja Squeezedin käsin painettuja jooga- ja vapaa-ajan vaatteita ei saa Suomessa mistään muualta.


Moolan avajaisia juhlitaan Su 11.10 klo 11–15.

Tervetuloa nauttimaan teetä ja pientä purtavaa. Avajaisissa myös ihania vaateuutuuksia Squeezediltä, Be Presentiltä ja Yogamatilta.

Yhteystiedot, kurssit, aikataulut yms. läytyvät täältä

Päivän :D

Legendaarinen totuus BJJ-taktiikasta:


...kuin tiukat farkut:


HOPA?

2009 Brazilian Jiu Jitsu World Championships - Mundial - Highlight

Glover's Travels Episode 3 - Part 2

torstai 8. lokakuuta 2009

#235 BJJ - Lucion Seminaari - Day 10

Peruslämmittelyt ja sitten mentiin tekniikkaan. Avattiin guardia perus käsikiinniavauksella ja sitten ohitettiin perus toreandolla. Seuraavaksi kerrattiin modifioitu toreando, eli toinen käsi menee maahan kaverin lantion viereen. Kolmannessa kaveri puolustaa ohitusta työntämällä olkapäästä. Takaisin guardiin, jalka olkapäälleja smash-ohitus. Kaveri puolustaa työntämällä jalalla vastaan. Otetaan jalan ympäri alhaalta kiinni ja astutaan jalka yli ja istutaan päälle reverse S-mounttimaisesti. Sitten peruutetaan NorthSouth positioon.

Lopuksi drillattiin guardia. Ensimmäinen kaveri (S3) ohitti guardini polviväliin avauksella - en saanut roger sweepattua. Toisen kaverin (S3) sain alta sweepattua viidenkympinsweepillä. Lopuksi lähdettiin pystystä. Vedin halfguardiin ja sweeppasin, sitten hain lopetusta mountista ja selästä, mutta kaveri puolusti hyvin ja aika loppui.

ps. Sain Luciolta kolmannen natsan...

Who is Rickson Gracie?



Erittäin mielenkiintoinen FAQ legendaarisesta Rickson Graciesta - kaveri jolla on käsittämäton 400-0 recordi.

Täällä lisää:
http://www.sherdog.net/forums/f12/rickson-gracie-faq-1062118/

Rickson Gracie Highlight YouTubessa (yksi monista)

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

#234 BJJ - Lucion Leiri - Day9

Tänään jatkettiin SpiderHalfGuardia. Kerrattiin perussweeppi, jos kaveri tulee ohi sweeppi ja uutena selän otto. Sitten sparrattiin spiderhalfguardista. Ensimmäsisen parin kassa sain muutaman kerran perussweepin toimimaan. Paven kanssa meni ihan kikatteluksi, kun Pave oli maassa kuin P junttilan tuvan seinässä - eli ei irronnut millään. Kaikki voimat ja murinat peliin :D ja sain kuin sainkin kerran sweepattua - siitä sweepistä oli JiuJitsu kaukana.

Poika oli taas mukana ja oli kivaa tehdä tekniikoita tästä laatuaika parane :), lopuksi pääsi vielä Lucion kanssa painimaan ja meni 50/50:llä jalkojen välistä taakse ja hyppäsi sieltä ylös selkään ja roikkui siellä kuin selkäreppu. :D

Pyörittiin tunnin jälkeen vielä pitkä erä rauhallista teknistä sparria Jessen kanssa. Sain kerran 50/50 sweepin, mutta muuten taas puolustin lopetuksia ja lopulta jäin käsilukkoon. Oli kivaa - Kiitos.

Lucion haastattelu Fight Tourist sivuilla.

Tästä lukemaan...

Yö-pähkintää....

Iltatreenit on hankalia, kun kierrokset nousevat korkealle ja sitten ei meinaa saada unta millään (nyt klo on 01:30). Tänään (taas) painissa Kristiania vietiin (vähän lohduttaa, että kaverit on treenannut pidempään, mutta silti). BJJ on jännä laji. Puhdas tekniikka perustuu vipuvoimiin ja kaverin liikkeen hyväksi käyttämiseen ja näin vajaa kolme vuotta treenanneena aina välillä (=harvoin) tulee hetkiä, että tuntee tekevänsä Jiu Jitsua.

BJJ:n voi karkeasti jakaa kuuteen peruspositioon. Guardissa päällä, sivusidonnassa, polvi vatsalla, mountissa, selässä hookit kiinni ja kilpparissa sivulla. Jos lasketaan, että näissä kaikissa voi olla päällä tai alla, on positioita jo 12. Sitten kun listätään kaikki väli- ja erikoispositiot, kuten halfguard, NorthSouth, Inverted Guardit jne. Alkaa positioita olla jo todella paljon.

Jokaisesta positiosta on suuri määrä hyökkäyksiä, niihin puolustuksia ja puolustusten vastatekniikoita ja kaikkia näitä kehitetään ympäri maailmaan jatkuvasti lisää JiuJitsun kehittyessä.

Kolmessa vuodessa on vasta raapaissut pintaa mistä tässä on kyse. Mitä enemmän tutkii, sitä enemmän ymmärtää, että että ei osaa vielä mitään. Näin alussa on erittäin tärkeää, että ei innostu tekniikoiden määrästä ja lähde keräämään työkalupakkiinsa tolkutonta määrää erikoisia tekniikoita, vaan keskittyy niihin perusteisiin.

Hyvänä esimerkkinä, sparrasin eilen purppuravöisen kaverin kanssa joka muistutti minua perustekniikan hyvästä osaamisesta hienosti. Kaveri oli kuin kallio guardissani. Tiukka posture ja sitten perusotteet hihasta ja kauluksista. Askel ylös ja guardi auki. Polvi väliin ja crossknee ohitus. Koko tekniikka oli niin tiukka, että en löytänyt pienintäkään koloa, mihin olisin voinut iskeä vastatekniikoilla. Kaveri vain tuli ylivoimaisella ja tiukalla tekniikalla ohi - ei mitään voiman tai nopeuden käyttöä. Hän vain teki tekniikan tiukasta ja puhtaasti ja ohitti. Ei voinut kuin ihailla.

Tänään sitten oli taas sellainen päivä, että olisi tehnyt mieli lähteä "ohituskaistalle" etsimään testo-ampulleja ja sitten salille vetään "penkkii ja maastavetoa" pari vuotta ja sitten tulla takaisin ja repiä karjuen voimalla kaikilta päät irti. Armoton turhautuminen, kun oma tekniikka on niin lasten kengissä. Voimallakaan ei voi kompensoida, koska vastustajat ovat paremman tekniikan lisäksi vielä isompia ja vahvempia. Nöyräksi vetää - ei auta kuin hinkata sitä guardin ohitusta ja perussweeppejä, kyllä ne sieltä joku päivä lähtee.

No joo, nyt on pakko mennä nukkumaan ja lopetettava tämä höpinä. Hyvää yötä ja huomenna takaisin treenaamaan.... eikun tänään.

tiistai 6. lokakuuta 2009

#233 BJJ - Lucion Leiri - Day8

Otin pojan tänään mukaan ja oltiin pareja. Tekniikkana on Toreando-ohitus, modified-Toreando, niin että käsi meni maahan. Kaveri laittaa käsillä hartiasta vastaan countteri sekä yli pyöräytys ja kellokuristus.

Sparrit:
Pojan kanssa pyörittiin vastustajan mukaan. Oli kivaa.

Sitten Harri (S), ....on se kova. :D

Panu (S3), lähdin alta ja yritin taas hakea viime viikon spiderhalfguard sweeppiä - ei onnistu millään. En saanut halguardia kiinni ja Panu tuli ohi. Loppu erän sitten puolustinkin kaulusta erinäisissä huonoissa positioissa.

Viimeisenä kaveri, jota en ollut ennen tavannut (S), molemmat oltiin vähän remontissa, joten otettiin aika hissukseen ja pyrin olla käyttämättä yhtään voimaa.

Ei ole helppoa, jos nyt jotain myönteistä hakisi tämän päivän paineista, niin puolustukset pelasi jotenkin, eli en joutunut taputtamaan - huomenna uudestaan.

WAR Polk High School Football

Jos joku ei tiennyt, niin Ed O'Neil - näyttelijä joka näytteli legendaarista Al Bundya on Gracie Jiu Jitsu musta vyö. Tällä videolla Ed kertoo tarinoita Helio Graciesta.



Ed O'Neil, kertoo radio haastattelussa Sherdogissa mm. mustasta vyöstään, jonka sai 15 vuodessa 61 vuotiaana (erittäin mielenkiintoinen haastattelu):

http://www.sherdog.com/radio/MMA-Sunday-School-Ed-ONeill-525

maanantai 5. lokakuuta 2009

#232 BJJ - Lucion Leiri - Day 7

Minulta jäi perjantain leiripäivä väliin, kun olin vetämässä junnutreenejä ja lauantai, kun puuhailtiin lasten kanssa. Palautuminen teki hyvää, kun perjantaiaamuna jumin määrä alkoi lähennellä Rigor Mortista.

Tänään jatkettiin 50/50 guardia. Kerrattiin viimeviikon tekniikkaa ja otettiin yksi uusi sweeppi. Polvet on todella kovilla noissa 50/50 jutuissa olin drillessä sitä mieltä, että tämä ei kyllä ole ns. "mun juttu". Luciolla on oli päivän tarjous, eli jos pääsee loppusparreissa sweeppaamaan 50/50 guardista, niin räpsähtää natsa vyöhön ja häviäjä punnertaa 50. Natsoja on tällä hetkellä henkisesti "ihan tarpeeksi", joten en lähtenyt mitenkään aktiivisesti 50/50:stä hakemaan ja muutenkin pelottaa polvien puolesta.

Painin (S1) kaverin kanssa ja lähdin guardista alta. Jonkin aikaa sweeppejä haettuani, sain sweepattua (en muista millä) ja olin jäämässä guardiin ja jalka tuli sopivasti hollille. Lähdin hakemaan suoraan nilkkalukkoa, mutta kaveri sai puolustettua ihan hyvin, joten alkoi kilpajuoksu, kumpi pääsee ylös. Vähän aikaa scramblattiin ja tuiottelin jalkojen positiota ja totesin, että tästähän saa 50/50 guardin kuin tarjottimelta. laitoin jalat triangeliin, kaveri nousi ylös ja sweeppasin kaverin selälleen. Lucio seisoi vieressä ja sanoi, että natsa napsahti, mutta en tiedä kuinka tosissaa se oli, joten jätetään laittamatta kunnes toisin sanotaan. Sitten keinuttiin siinä 50/50 positiossa jonkin aikaa. Jossain vaiheessa sain vielä halfguard sweepin alta.

50/50 on hyvä tuntea ja ymmärtää sen mahdollisuudet, mutta arvostan polviani sen verran, että en kyllä aktiivisesti sitä hae, ellei joku nyt välttämättä sitä tarjoa. Itse perussweeppi on äärettömän helppo, mutta irrottautuminen ja top-position saaminen on kunnon kamppailu, koska kaverilla on tasan samat otteet - johon nimi 50/50 viittaakin. Siinä sitä sitten keinutaan, kunnes jompi kumpi pääsee "irti" ja päälle.

"Vaparia" puku päällä - Lumax Cup vuodelta 1995

Saisivat edelleenkin vetää puvut päällä, niin olisi kunnon gripit ja alasvientejä ja mattopuuhaa olisi enemmän:

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Lucio Linhares on allekirjoittanut sopimuksen UFC:n kanssa.

Hipko:n BJJ:n opetusohjelmasta vastaava ja Hipkossa usein leirejä pitävä Lucio Linhares on allekirjoittanut sopimuksen UFC:n kanssa. Kulmassa.fi sivulla lisää asian tiimoilta.

Ensimmäinen ottelu on UFC 107:ssä Rousimar Palharesta vastaan. Koko muukin kortti näyttää hyvältä.


  • Lightweight Championship bout: B.J. Penn vs. Diego Sanchez
  • Heavyweight bout: Frank Mir vs. Cheick Kongo
  • Lightweight bout: Kenny Florian vs. Clay Guida
  • Welterweight bout: Thiago Alves vs. Paulo Thiago
  • Heavyweight bout: Paul Buentello vs. Todd Duffee
  • Middleweight bout: Wilson Gouveia vs. Alan Belcher
  • Middleweight bout: Rousimar Palhares vs. Lucio Linhares
  • Welterweight bout: Edgar Garcia vs. DaMarques Johnson
  • Welterweight bout: Kevin Burns vs. TJ Grant

Pitää tutkia, josko tuonne pääsisi lähtemään, ainoa ongelma on, että se on Memphisissä, joka ei kaupunkina voisi vähempää kiinnostaa.

Lucio HighLight YouTubessa:

Martin Aedma's Estonian Guardpasses From Hell

lauantai 3. lokakuuta 2009

Edistyminen BJJ:ssä

Nostan tämän tekstin taas ylös, koska tuli luettua se tänä aamuna ja pidän sitä ainakin omalla kohdallani erittäin paikkansa pitävänä. Itselläni kehitys on mennyt juuri Roy Harrisin tekstissä selittämän kehityksen mukaisesti. Alan olla aika rauhallinen huonoissa positioissa ja harvemmin joutuu taputetuksi ja yleensä pääsee lopulta pois ja päällä on paljon harjoittelemista tuossa position pitämisessä. Yritän keskittyä muutamaan peruslopetukseen jne.

Hyvää lukemista:
http://onthemat.com/articles/Progression_in_Brazilian_JiuJitsu_10_13_2005.html

perjantai 2. lokakuuta 2009

#T42 Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille Intermediate tunnin nro 11. Lämmiteltiin vähän Ginastica Natural jutuilla, sen jälkeen jatkettiin Osotogarilla ja peruslonkkaheitolla. Itse tekniikoina yhdenjalan alasvienti ja sitten, jos ei onnistu, "nilkkanyppäys" toiseen nilkkaan ja alasvienti.

Lopuksi sparria niin, että lähdettiin pystystä.

Ai mikä Ginastica Natural... No tämä:


Olen olen astangajoogan ohella alkanut tutkiskelemaan tuota liikkuvuuden parantamiseksi.

torstai 1. lokakuuta 2009

#231 BJJ - Lucion Leiri - Day 4

Juostiin ristiin rastiin salia ja heiluteltiin käsiä - tuli hiki = success

Tekniikkana vedettiin halfguardiin pystystä ja tehtiin kaksi perus sweeppiä deep halfguardista syvällä kaulusotteella. Eli keinuteltiin kaveria ja kaverin tasapainon mukaan sweepattiin joko eteen tai taakse.

Sitten otettiin "kisatreeniä". Eli lähdettiin pysystystä ja toisen tehtävänä oli vetää halfguardiin. Aikaa oli 10 sekunttia. Oli aika sähäkkää menoa. Sain joka kerta vedettyä halfguardin, mutta joudui myös antamaan lähes joka kerta. Kerran pääsin vissiin sivusidontaan.

Toisena drillinä lähdettiin syvästä halfguardista ja alla olevan tehtävänä oli sweepata ja päällä olevan ohittaa tai lopettaa. Sweepit toimi ihan hyvin.

Otettiin treenien jälkeen vielä Timon kanssa yksi pidempi erä ilman kelloa - Timo veti rauhallisesti ja minä yritin hulluna. Ei ole helppoa. :D

Kosen Judo

Jos jollekkin on epäselvää, mistä BJJ on alunperin kotoisin, niin katsokaa tämä. ;)
Kosen Judo on tyylisuunta, missä treenataan Judoa samoilla säännöillä ennenkuin 1925 Judon kisasääntöjä muutettiin pystyottelua suosivaksi. Kosen tyylisuuntaa harrastetaan edelleen Japanissa joissain yliopistoissa.

Tekniikat alkavat kohdasta 4:13



http://en.wikipedia.org/wiki/Kosen_judo

Helio Gracie päivä.



Helio Gracie syntyi 1. lokakuuta 1913.

(kuva: gracie magazine)