maanantai 29. maaliskuuta 2010

#291 BJJ sparritunti - Jesse

Sparrailtiin reilu tunti - ensin guardin ohituksia tehtävä sparria ja sitten tavallista ilman aikarajaa lopetukseen. Lopuksi tutkittiin vähän selänottamista ja puolustusta massimon illallista vastaan.

Tässä yksi Darcepuolustus mitä tuli käytettyä, kun meinasin jäädä Darceen.

#T76 BJJ Junnutreeni - Kristian

Vedin junnuille guardin pitämistä, posturen rikkomista ja hyökkäykset posturen rikkomisen jälkeen overhook gripeistä - kauluskuristus, triangeli, omoplata. Lopuksi painia.

lauantai 27. maaliskuuta 2010

Terere avustus

Yksi Alliancen legendoista Terere on viime vuosina taistellut riippuvuuden ja mentaaliongelmien kanssa. Nyt hän on vihdoin hakeutunut hoitoon Sao Paolossa olevalle klinikalle. Hoito maksaa sangen paljon ja mm. Marcelo Garcia on järjestänyt keräyksen PayPalin kautta, jotta kaveri saa tarvittavan hoitonsa.

Lahjoituksia voi tehdä täältä

tai

Volta Terere Charity t-shirt vain S ja XXL kokoja jäljellä.

Tässä muistutusta Terere:n lahjoista tatamilla, käsittämättömän hienoa liikkumista:

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Austin Jiu Jitsu tekniikkakatalogi.

Austin Jiu Jitsu on koonnut aika massiivisen tekniikka katalogin videoihin, jossa riittää selattavaa pidemmäksikin aikaa.

Austin Jiu Jitsu Tekniikkakatalogi

#T74 ja #T75 BJJ Junnutreenit - Kristian

Vedin junnujen perusteissa hyökkäykset sivusidonnasta. Massimon illallinen ja sitten polvivatsalta kauluskuristus ja suora käsilukko. Jatkavien ryhmälle käytiin läpi käsilukon puolustuksen vastatekniikoita ja bonarina näytin niille Murin leiriltä peruskäsilukon "RNC-gripillä".

#290 BJJ - Perjantaisparrit Jesse

Rullailtiin tapamme mukaan reilu tunti Jessen kanssa. Olin eilen katsellut Stephan Kestingin toe-hold videota ja sain haettua delariva guardista toeholdin. Olemme sopineet Jessen kanssa, että sparrataan jalkalukoilla, mutta jalkalukot otetaan äärimmäisen rauhallisesti - lähinnä mallataan kohdille ja päästetään. Jalkalukot, kun ovat luonteeltaan sellaisia, että ne eivät satu ollenkaan ja sitten kuuluu se NAPS ja jalka onkin entinen. Muuten Jesse sitten pyörittikin minua tuttuun tapaansa, kunnes kumautin siltä polvella huulen auki. (sori).

torstai 25. maaliskuuta 2010

Positiohierarkia

Oli puhetta yhden kaverin kanssa BJJ:n positiohierarkiasta ja lähetin hänelle listan Stephan Kestingin Beginning BJJ kirjasta*, jossa asia on minusta hyvin selitetty. Tämä on hyvä pitää aloittelijana mielessä, niin on "kartta" päässä ja tietää mihin pyrkiä.

BEST
Rear Mounted on your opponent
Mounted on your opponent
Knee Mounted on your opponent
Side Mounted on your opponent
Your opponent Turtled beneath you

NEUTRAL In your opponent’s Guard
NEUTRAL Opponent in your Guard


Turtled underneath your opponent
Side Mounted by your opponent
Knee Mounted by your opponent
Mounted by your opponent
Rear Mounted by your opponent
WORST

*erittäin hyvä ilmainen pdf, jonka saa täältä

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

#289 BJJ - Timo

Olin ajatellut, että pidän taukoa lajitreeneistä perjantaihin asti ja palauttelen astangajoogalla ja kahvakuulaillen. Ei pystynyt... joten suuntasin treeneihin ajatellen, että otan kevyesti tekniikkaa ja sparraan muutaman kevyen erän.

Lämmiteltiin kunnolla ja sitten sparrattiin... koko treenit. Oli aivan tolkuttoman hauskaa, mutta nyt on kroppa kuin 100 menninkäistä olisi takonut tunnin pesismailoilla - kylki ei oikein tykännyt. Pyrin painimaan todella kevyesti ja etsin lopetuksia ja kokeilin juttuja mitä ei normaalisti tulisi tehtyä. Sain kaiveltua muutamia americanoja ja suoria nilkkalukkoja.

tiistai 23. maaliskuuta 2010

Suomalainen MMA Blogi

Jos ette ole huomannut niin joku minulle tuntematon kaveri pitää erittäin asiantuntevaa MMA blogia nimeltä Beatings from the North. Hyviä tapahtuma-analyysejä ja muutenkin mainiota luettavaa. Painikalkkuna suorittelee. ;)

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Júnior Mesquita Muri - BJJ Seminaari video

Kuvattiin Murin seminaari viime viikonloppuna ja sain luvan julkaista sen kaikille. Sen voi katsoa tästä streemattuna tai ladata omalle koneelle tai iPodille/iPhonelle täältä. Ladattavassa versiossa on kappaletoiminto, joka toimii VLC-Playerillä, Quicktimellä tai iPodeissa/iPhoneissa.

BJJ: Júnior Mesquita Muri - Seminar 2010 from steelduck on Vimeo.

#288 BJJ - Sparritreenit Jesse

Pyörittiin tunti Jessen kanssa. Sellaista 70%:sta sparria, missä molemmat hakee ja antaa tilaa tekniikoille. Muutamat darcet jo löytyi ja jäin muutamaan uuteen käsilukkoon ja jalkalukkoon. Syvässä halfguardissa tuli pyörittyä. Oli taas älyttömän hauskaa. Ensi kerralla voisi harjoitella tätä tapaa päästä syvään halfguardiin.

Astanga-joogan jatkokurssi

Ne jotka ovat jo löytäneet astangajoogan BJJ:tä tukemaan (suosittelen) voivat mennä ensi viikonloppuna syventämään harjoitustaan Moolaan:



Ensi viikonloppuna, su 28.3 klo 11-13, Moolassa astangan jatkokurssi: syvennytään omaan harjoitukseen, sopii kaikille! Harjoitus tehdään omassa tahdissa. Vielä muutama paikka vapaana, voit ilmottautua: info AT moola.fi tai tekstiviestillä 0407342337:-)

Gracie Jiu Jitsu Highlight

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

#286 ja #287 BJJ - Murin sunnuntaiseminaari HMAC:lla

Kävimme Jessen ja Oliverin kanssa Murin sunnuntaiseminaarille HMAC:lla, jossa tekniikoina käytiin:

Kimuratyyppinen alasvienti ja siitä käsilukko
Guardista suorakäsilukko kaulusotteella
Guardista suorakäsilukko käden sitomisotteella

Guardista suorakäsilukko käden sitomisotteella, jos kaverilla hyvä posture
Guardista suorakäsilukko vastakkaiseen käteen, jos kaveri puolustaa ensimmäistä


Toisessa sessiossa keskityttiin halfguardiin ja sivusidontaan:

Käsilukko halfguardista alta, jos toisella on underhook
Kauluskuristus alta, jos toisella on underhook (neljä sormea sisällä)
Kauluskuristus, kun kaveri ohittaa heittämällä jalka yli
Massimon illallinen sivusidonnasta 
Amerikana, kun kaveri puolustaa Massimoa. 


lauantai 20. maaliskuuta 2010

Jalkalukkoseminaari

Kuulin Jesseltä, että hän suunnittelee jalkalukkoseminaaria vielä täksi kevääksi... stay tuned.

OffTopic: Jedi-Gym

Voi olla, että joutuu siirtymään BJJ:stä uuteen lajiin... Koska omaan sangen vahvan geek-historian (AD@D:tä vuosikausia, Marvel-Comics, Star Trekit ja Warsit jne. jne), tämä nauratti aika tunteella. (Huom: sisältää ketsuppiverta ja graafista väkivaltaa)

Jedi GYM

Naisten Brasilian Jiu-jitsu seminaari 24-25.4.2010

Hipko järjestää naisille suunnatun Brasilian Jiu-jitsu seminaarin.
Opettajana toimii BJJ:n (Suomen- ja Euroopan mestari sekä lajin MM II:nen) purppuravöinen Päivi Levonen.

Seminaarilla käydään läpi Brasilian Jiu-jitsun perusteita, kontrollointia, pakenemisia sekä lopetustekniikoiden tehokasta hakua. Edistyneemmille seminaari tarjoaa mahdollisuutta kerrata omaa osaamistaan ja saada kilpailemiseen liittyviä vinkkejä, mm. otteluun valmistautumista, mielikuvaharjoittelua, ottelusuunnitelmaa ja muita tärkeitä seikkoja.

Leirin päätteeksi mahdollisuus osallistua leirikilpailuihin, joihin voit ilmoittaa halukkuutesi ilmoittautumisen yhteydessä sekä painoluokkasi ja vyöarvosi. Kilpailuissa on hyvä testata oman ottelusuunnitelman toteutusta rennommalla mielellä kuin virallisissa kilpailuissa. Tartu tilaisuuteen tulla painimaan muiden lajin naisharrastajien kanssa ja kehittämään itseäsi uudelle tasolle!

Seminaari soveltuu myös muiden itsepuolustuslajien harrastajille, jotka haluavat tulla oppimaan mattokamppailutekniikoita. Tule treenaamaan hyvässä ja reilussa hengessä ja kutsu ystäväsi mukaan!

Ilmoittaudu ennakkoon: info@hipko.fi. Seminaarin hinta 45 €, maksu käteisellä paikan päällä. Yksi päivä 25 €. Paikka Kontulan Sali, Sirrikuja 2, Helsinki. Varustus: judo/bjj/ vastaava puku. Mikäli on kysyttävää, voit lähettää kysymyksesi meilitse samaan osoitteeseen. Seminaarin alustava aikataulu:

Lauantai:
15-16.30 Harjoitus 1
17.30-19.30 Harjoitus 2
19.30--> Sauna ja virvokkeita tarjolla

Sunnuntai
10-11.30 Harjoitus 1
12.30-13.00 Mielikuvaharjoitus
13.00-14.30 Harjoitus 2
15.00 --> Leirikilpailut ja leirin päätös

perjantai 19. maaliskuuta 2010

#285 BJJ - rolling friday

Käytiin taas pyörimässä Jessen kanssa ja tänään keskityttiin spider guardiin. Eli aloiteltiin spiderguard-otteilla ja siitä sitten ohituksia ja sitten myöhemmin lopetukseen saakka.

Tozi-Pass variations

Tozi-pass on pelastananut minut useamman kerran, kun virta alkaa loppumaan ja kaveri saa rikottua posturen.







torstai 18. maaliskuuta 2010

#284 BJJ - Timo

Tänään drillattiin triangelin perusteita ja sitten painittiin. Triangelissa kulman lisäksi otettiin etäisyyttä, joka hankaloittaa huomattavasti puolustamista, mutta tuntui tuovan kuristettavan käden enemmän naaman eteen, joten se pitää sitten korjata ennen tiukentamista.

Paineissä hain yhden rannelukon triangeli setupista, mutta muuten tulikin sitten lunta tupaan. Mikään ei oikein ottanut sujuakseen. kaverin kävelivät yli, eteenkin Pave joka kuittaa jokaisen virheen niin räjähtävästi, että ei ehdi korjata. Eli kun tekee pienen virheen...PAM.. Pave tulee guardista ohi -> ei pidä tehdä virheitä. :) Lopuksi Timon kanssa painiessa aloin hakemaan kaikista paikoista Darceja, joka tarkoitti käytännössä sitä, että niitä ei löytynyt ja koko muu peli hajosi totaalisesti.... aina välillä on näitä päiviä.

Olin painien jälkeen puolikuollut, mutta raahauduin vielä kahvakuulaamaan, mutta sekin oli tervan juontia tai lähinnä oksennuksen nieleskelyä, kun kaasu oli totaalisen loppu. Noh, huomenna taas...

Felipe Costa 30+

Felipe tekee dokumenttia treenaamisestaan loukkaantumisen jälkeen yms.



tiistai 16. maaliskuuta 2010

#283 BJJ - Timo

Käytiin läpi suoraa käsilukkoa guardista, niin että perustekniikassa ranteelle tuleva käsi tuleekin ristiin kaverin olkapäätä/crossfacea vasten kontrolloimaan kaverin posturea. Sitten otetaan korkea guardi, niin että huputetaan kaverin toinen olkapää -> suora käsilukko.

Tätä drillattiin progressiivisella vastuksella ja lopuksi sparria lähtien guardista. Kylki antoi jo painia aika hyvin. Sillata ei voi vieläkään, joka vähän vaikeuttaa pakenemisia, mutta älyttömän kivaa oli silti. Sami oli taas liikaa minulle tekniikan, voiman ja nopeuden yhdistelmällä ja Paven suljettu guardi on..... suljettu - se ei aukea..... tai aukesi kerran mutta meni taas kiinni.

Uusi tekniikkavideo Lucion saitilla.

Editoin tänään uuden tekniikka videon Lucio Linhareksen saitille. Uusi on ehkä väärä sana, koska video on kuvattu seminaassa vuonna 2005, mutta hyvät tekniikathan eivät vanhene. Tämän kuukauden tekniikka on pakeneminen halfguardista, kun kaveri smashaa olkapäällä.

maanantai 15. maaliskuuta 2010

#282 BJJ - sparritreeni

Tehtäväsparrattiin Jessen kanssa guardin ohitusta ja sitten vapaata sparria noin puolitoista tuntia. Huomioita;

  • Varo nilkkalukkoa kneebar-defencessä ja omoplataa tehdessä. 
  • Guardin ohituksessa tarkempi fokus tasapainon keskellä pitoon.  
  • Jos päästät Darcen irti, varo americanaa.
  • Suljetun guardin hyökkäyksissä enemmän ketjutusta - hip bump/kimura/omoplata - High Guard/arm bar/kauluskuristus - rubber guard/omoplata/triangeli - overhook guard/kauluskuristus/omoplata/triangeli

#T72 Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille tripod sweepit ja sitten tehtäväsparrina guardinohitusta - lähtö tripod-grippi otteilla.

Jesse Malmbergin Omoplata Seminaarivideo

Jesse piti Hipkossa helmikuussa omoplata-seminaarin joka on nyt kokonaisuudessaan julkaistu. Sen voi katsoa tästä streemattuna tai ladata omalle koneelle tai iPodille/iPhonelle täältä. Ladattavassa versiossa on kappaletoiminto, joka toimii VLC-Playerillä, Quicktimellä tai iPodeissa/iPhoneissa.

Kommentit ovat erittäin tervetulleita. ;)

HIPKO: Jesse Malmberg - Omoplata seminaari from steelduck on Vimeo.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Helio Gracie haastattelu

Kyseinen haastattelu/dokumentti tuli TV:stä Brasiliassa helmikuun 14 ja nyt joku on tehnyt siihen englanninkieliset tekstitykset ja laittanut YouTubeen.







lauantai 13. maaliskuuta 2010

Sambo veteraani

Aika kurko ukko. On tässä vissiin vielä aika monta harrastusvuotta edessä. :D

Teo Viitala - Ruskea

Itä-Helsingin Sheriffi Teo Viitala on (vihdoin) graduoinut ruskean vyön. Onneksi olkoon Teo!!

Jesse Malmberg Omoplata-Seminaarivideo

Hipkon BJJ-opettaja Jesse "Rainbow" Malmberg piti helmikuussa Omoplata seminaarin joka videoitiin. Materiaali on nyt minulla työstettävänä ja lähiviikkoina julkaisemme koko seminaarin kaikille netissä.

Jesse on vankka Universal Jiu Jitsun kannattaja eli kuten Jessen Universal Jiu Jitsu facebook sivulla sanotaan:

"Jiu Jitsu is universal and for everyone. All teams, no teams. All techniques.
Let´s make Jiu jitsu stronger and better!"

Joten kohta on luvassa paljon hyvää materiaalia Omoplatasta kiinnostuneille.

Mike Fowler BJJ Made Easy video sampleja

Loyd Irvinin suojatti Mike Fowlerilta on tulossa BJJ Made easy DVD, jonka promo saitilla on ilmaisia tekniikkavideoita. En itse oikein pidä Irvining TV-Shop tyyppisestä markkinoinnista, mutta nuo videot ovat hyviä. Kannattaa katsoa videot, mutta jos laitatte nimenne postituslistalle, niin kannattaa valmistautua mailitulvaan... ;)

Linkki saitille

perjantai 12. maaliskuuta 2010

#281 BJJ - Perjantaipyörintää Jessen kanssa

Sparrattiin easyrollia tunti. Jesse haki americanoja ja minä anacondia ja ezekielejä.

Jessen Americanoihin tunnin taputelleeni tein vähän tutkimustyötä ja tässä muutamia counttereita:

Tämän jopa onnistuin tekemään, mutta tässä on kyllä vaarana, että jos ei ajoitus ole kunnossa niin olisi kannattanut taputtaa - eli aika riski strategia:


Tässä lisää hyviä vinkkejä Rener Gracielta:

torstai 11. maaliskuuta 2010

Hyvä BJJ-Blogi

http://caneprevost.wordpress.com/

#280 BJJ - Jesse

Jesse veti mainiot treenit (kuten tavallista). Lämmittelimme perus-sweepeillä - hip bump- ja heiluri-sweeppi. Sitten otettiin selkää guardista ja siitä eri variaatioita - käsilukko ja sweeppi.

Lopuksi painittiin ja otin kaksi rauhallista erää Nikitaa ja Pavea vastaan. Treenin jälkeen Jesse veti vielä 20min kahvakuula session.

Hipko Go-Expo Video

Hipkon Päivi Levonen ja Purppura

Hipkon kisakone Päivi Levonen graduoi purppuravyön Alex Monsalven tiukan silmän alla. Päivi on sinivöisenä saavuttanutkin jo melkein kaiken mitä voi (ainoat hopeatkin European Openissa ja MM:ssä tulivat tuomarieden tulkinnanvaraisista ratkaisuista - ainakin minun mielestä). Nyt on sitten vastassa uudet purppuravöiset vastustajat, joten onnea tuleviin kisoihin.

Tässä muutamia videoita Päivin otteluista:





maanantai 8. maaliskuuta 2010

#279 BJJ - Jesse

Jesse veti meille saman treenin muutamalla bonari setupilla ja alasviennillä ja lopuksi painittiin. Vedin kolme rauhallista erää painia, kun kylki ei vielä anna periksi painia kunnolla. Kiitos reiluille treenikavereille, joiden kärsivällisyys riitti painia rauhallisesti. :)

#T71 BJJ Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille yhden jalan alasvientejä erilaisilla setupeilla ja sitten painittiin lopuksi.

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Go Expo

Vietin tänään päivän Go Expo tapahtumassa, jossa Hiopkolla on GB-Gymin ja muutaman muun perinteisen seuran kanssa osasto. Osastojen edessä oli tatami, missä seurat pitivät demoja noin puolentunnin välein. Oli todella hieno päivä. Huomenna vielä ehtii katsomaa paikan päälle, jos ei tänään ehtinyt.

Tässä kuvia tämän päivän Hipko-demoista

perjantai 5. maaliskuuta 2010

#T69 ja T70 Junnutreenit - Kristian

Vedin kahdet junnu treenit. Perusteissa käytiin läpi halfguardin palauttamista guardiin ja edistyneissä käytiin läpi kimura ja armbar northsouthista ja paettiin niistä ja tietenkin painittiin.

torstai 4. maaliskuuta 2010

#278 BJJ - Jesse

Käytiin läpi Braulio Estiman kikkoja suljetun guardin pitämiseen ja posturen rikkomiseen. Siitä sitten hyökkäyksinä kauluskuristus ja suora käsilukko. Pavella oli todella hyvä ja tiukka guardin avaus, joka muistutti hyvin miten tärkeää on pitää painepäällä kokoajan.

Painit. Kylki oli hieman arka maanantain treeneistä, joten sain painia ensimmäsen erän Jessen kanssa. Pyörittiin ja oli älyhauskaa, kuten tavallisesti... foooootlooooguuuuu!!!

Toisessa erässä minulla oli sen verran enemmän "BJJ-kilometrejä" ja paino-etu sparrikaveriin verrattuna, että pääsin treenailemaan nollavoimalla sparria ja position hallintaa. Sweeppasin lähdöstä heilurisweepillä ja sitten pitelin sivusidontaa ja lopulta lopetin rauhallisesti ezekielillä moutista. Jatkettiin ja ohitin guardin, pidin positiota, siirryin mounttiin ja lopetin triangelilla.

Kivat treenit.

Hipko mukana GoExpo-messuilla!

Vuoden suurimmat liikunta-alan messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 5.-7.3.2010.
Tämän vuoden erityisteemana ovat kamppailu- ja itsepuolustuslajit ja Hipko on näkyvästi mukana teema-alueella.

Lämpimästi tervetuloa Hipkon osastolle (Kuntomessujen alue, halli 2).
Hipkon lajinäytökset ovat lauantaina 6.3. ja sunnuntaina 7.3. klo 12, 13, 14, 15 ja 16.

Lisätietoja: www.goexpo.fi

maanantai 1. maaliskuuta 2010

#277 BJJ - Jesse

Jesse veti aikuisille saman treenin, mitä olin juuri vetänyt junnuill + pari lisä tekniikkaa. Toisenlainen alasvienti Saulosweeppiin ja siitä suora jalkalukko, joka oli makoisa.

Painit: Jännitti kyljen kanssa joka oli vähän muistutellut jo tekniikkaa tehdessä, joten päätin jättää kaiken voiman käytön nollille. Selvisin hengissä Peterin kanssa viime sekunnille ja kellon soidessa taputin ninja-chokeen, jonka Peter mainiosti rakensi minun yrittässä hakea anakondia alta. Ei ole helppoa, mutta ehkä joku päivä. :)

Jocken kanssa aloitin guardin pitämisellä ja vedin gameplanin mukaista posturen rikkomista suljetulla guardilla ja siitä overhook ja käsi jumiin. Siitä sain sitten rakennettua lopulta triangelin. Sitten lähdin Jocken guardista ja siitähän oli tullut varsinainen mambolantio, kun jatkuvasti nollasi ohitukset nyppäisemällä guardiin. Sweet.

Kolmannessa sparrissa olin jo ihan tasaraha ja kylkikin oli lievästi arka, joten piti todella keskittyä, että en siltaa vasemmalle ja muutenkin painia nollavoimalla. Päätin yrittää haken anakondia jokapaikasta, mutta se meni ihan plörinäksi. Ville T nollasi pelini todella mainiosti ja käytännössä vei marssi ylitseni. Taputin hienoon massimon illalliseen, kun yritin viimeiseen asti anakondaa alta, vaikka ei ollut aivan kunnolla kiinni - oppia ikä kaikki.

#T68 Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille perusteita Guardin pitämisestä ja sitten sweeppailtiin, siitä kun kaveri nousee ylös. Ensin perus ristiote, kädellä jalan takaan koukkaamalla ja lantiolla polven kohdalle tuuppaisu ja sitten Saulo-sweeppi, eli pyörähdetään "ukemi" jalan ympäri ja napataan jalka kyytiin ja siitä Single leg-alasvienti.

Rener Gracie ja 21 SWAT ukkoa

Rener Gracie painii 21 SWAT ukkoa putkeen.



Hiihtoloma on takana ja musteet kädessä jo lähes parantuneet. Kylkikin tuntuu normielämässä ihan normaalilta, joten tänään pääsee matolle ensimmäiseen kertaan reiluun viikkoon. Sweet.