tiistai 31. elokuuta 2010

4 tuntia junassa


Neljä tuntia aikaa junassa ja läppärillä Lucion, Braulion, Gloverin, Cyborgin ja Saulon videot mukana. Nyt on hyvää aikaa miettiä läpi perusgameplani konsepteineen, jossa on tekniikat joiden kanssa olen eniten sinut kaikista positiosita ja virkistää yksityiskohdat videoilta näihin tekniikoihin.

-- Post From My Mobile

maanantai 30. elokuuta 2010

#345 BJJ - Jesse

Drillattiin halfguardista pakenemisia ja paria sweeppiä. Lopuksi sparrattiin noin kolme varttia. Gameplan on vähän vielä vaiheessa ja yhä tulee hetkiä, että jää punnitsemaan oikeaa tekniikkaa päässäni olevasta videokirjastojen sekamelskasta.

Huomenna lähden työn puolesta Turku-Vaasa-Oulu "maakuntakierrokselle". Vaasassa on Benun kanssa Halfguard-kinkerit, eli ihmetellään toistemme halfguardpelejä - eli puku lähtee mukaan.

Kuvassa: Mad Sweeps by Jesse Malmberg "It's all in the hips..."

AhemmmmmOooookei...

Anti-HOPA-video

Taju pois giljotiinipuolustuksella.

Valerie Worthington vahingossa kuristaa Ryan Hallilta tajun pois opettaessaan giljotiinin puolustusta seminaarissa.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

#344 BJJ Sunnuntaiklubi

Kerrattiin porukalla viime kerran mountista pakenemiset* ja sitten keskityttiin hyökkäämään siitä, kun on itse päästy mounttiin. Hyökkäyksenä Americana.

Kirjoittelen yksityiskohdat illemmalla.

Lopuksi sparratiin, niin että kaverin tehtävänä on "esittää" nyrkkeilyhanskat kädessä kaveria joka istuu mountissa ja yrittää lyödä kupoliin (lyönnit merkkauksina) tai sitten, kun joutuu alle, niin jatkaa lyömistä mutta yrittää myös takaisin pystyyn.

*Mountista pakenemisen ykstyiskohdat voi käydä katsomassa myös täältä (klikkaa tästä), missä tunti on ilmaiseksi jaossa (vaatii rekisteröitymisen). Eli käymme porukalla tuon online setin DVD-version tekniikoita sunnuntaisin läpi ja mukaan mahtuu vielä. Treenin jälkeen suurin osa on jäänyt vielä astangajoogaan, jolla voi palautella kehon valmiiksi seuraavan viikon treeneihin.

perjantai 27. elokuuta 2010

Fushida BJJ Gi

Törmäsin mielenkiintoiseen Gi merkkiin nimeltä Fushida etsiessäni A3Slim kokoista Gi:tä. Fushida tekee käsittääkseni puvut mittoihin tai ainakin niillä on erittäin tarkka mitoitussysteemi. 

Kaverit vastasivat todella nopeasti kyselyyni suomeen toimittamista ja vaikuttavat erittäin palvelualttiilta. Katsotaan miten homma etenee.

http://www.fushida.ca

Jonkun asiakkaan tekemä arvostelu

#T93 BJJ Junnutreenit - Kristian

Jatkettiin Gracie Combativesin ohjelmaa ja kerrattiin mountista pakenemiset, ohitettiin guardi niin, että minimoitiin kaverin lyömismahdollisuudet ja uutena osiona lopettiin "ottelu" Amercanalla.

Sitten sparrattiin, niin että kaverilla on nyrkkeilyhanskat ja istui mountissa. Siitä sitten sai merkkailla lyöntipaikkoja, toisen yrittäessä paeta alta ja edetä mounttiin ja siitä americana. Eli toisen tehtävänä on esittää "tyhmää lyöjää" ja yrittää joko merkkailla lyöntejä tai nousta ylös jalkeille.

Sunnuntaina pääsee vetämään saman ohjelman itse "BJJ-Klubilla". Tuskin maltan odottaa. :)

torstai 26. elokuuta 2010

Hyvää luettavaa...

Hyvä keskustelu BJJ Forumilla:

Takaisin perusteisiin...

Nuppi ihan sekaisin... on tullut katsottua niin paljon BJJ videoita, että huomaan sparrinini kärsivän siitä. Voin kesken sparria jäädä miettimään:"Hei, tämä tilannehan oli sillä videolla, miten se tekniikka nyt menikään..." ja sitten tilanne on jo ohi ja pataan tulee. :)

Pitää viikonloppuna palata taas A-gameplanin kimppuun ja käydä läpi yksinkertainen gameplani, jolla sitten mennään jonkin aikaa. Katsotaan miten se vaikuttaa sparriin. Tänään on pakko pitää lepopäivä (ehkä)... Eilen treeneistä suoraan tänne:



Oli hienoa ja old school Gracien pään suojauksesta, kun otetaan etäisyys pystyssä kiinni oli iloa wall of deathissa. :D

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Lucion Viikonloppuseminaari Kehähailla ja Hipkon syysseminaari

Lucio on palannut kesälomaltaan Brasiliasta ja pitää ensi viikonloppuna kahden päivän viikonloppuseminaarin Espoon Kehähailla. Lauantaina ja Sunnuntaina klo 1300 Gi ja 1630 NoGi.

Myöhemmin syksyllä on sitten vuorossa Hipkon perinteinen kahden viikon syksyseminaari.

Hipko järjestää 25.10. - 7.11.2010 kahden viikon pituisen brasilian jiu- jitsu-, vapaaottelu- ja lukkopainileirin.

Leirin opettajana toimii brasilian jiu-jitsun toisen asteen musta vyö Lucio Linhares. Linhares on pidetty seminaariopettaja ja aktiivinen vapaaottelija (M-1, Fight Festival, Cage, UFC).

Katso Lucion sivut: www.luciolinhares.comLeirin hinta 130 €, Hipkon jäsenet 100 €. Maksu suoritetaan paikan päällä. Ilmoittaudu ennakkoon: info@hipko.fi tai p. 050-590 3905




#343 BJJ - Timo

Lämmittelyt, joissa vähän kevyttä pystysparria hippakontaktilla ja sitten pytypainia ja vähitellen tonttiin. Oli kivaa. Tekniikkana hipbump sweeppi erilaisilla posturen rikkomisilla ja siitä ezekiel tai alla olevalta guardiin palautus yms. Hyvää drilliä.

Painia kolme erää Eskon, Timo ja Markon kanssa ja sitten rentouduttiin, jonka jälkeen otin Markon kanssa vielä pari erää tehtävä sparria halfguardista alta - hävisin. :)

Kivat treenit.... ja kohta Nosturiin katsomaan Sick of it all:ia... :D

maanantai 23. elokuuta 2010

Tekniikka, Voima ja Sisu...

Hyvä kirjoitus (ja hyvä blogi muutenkin)

#342 BJJ - Jesse

Drillatiin heilurisweeppiä ja siitä käsilukkoja sekä deephalfguardista sweeppejä ja pari puolustusta. Sitten sparrattiin. Jesse taas luonnollisesti vei kuin pässiä narussa. Kerran sain triangelin hyvin kiinni, mutta sitten piti lähteä hifistelemään, otetta jalan alta ja jotain friggin werdum tyyppista triangeli käsilukko comboa... sitten pyörittiinkin triangeli kiinni reilu minuutti, kunnes Jesse sai rikottua sen.... "niiiiin lähellä, mutta niin kaukana. Välillä tekisi mieli mennä johonkin "itsepetos"-lajiin, missä voisi huitoa imaginäärisiä vastustajia ja näyttää kuulilta... sparri on armoton totuuden torvi. En vain osaa. -> Lisää treeniä.

Treenattavaa:
Single Leg Guardista Deep Halfguardiin transitiot
Half Guard ohitukset, jos kaverilla on hookki
Posture "jokapaikassa"

Roberto "Cyborg" Abreun haastattelu.

Inside BJJ haastatteli Roberto Abreuta. Minulla on kaverin halfguard DVD, joka on todella hyvä. Tornado guardi on vähän turhan väkkärä minun niskalleni. :)

Tässä video Abeusta Rooman seminaarissa. Olen aina ihmetellyt miten Jesse ottaa selän minulta reverse halfguardista - nyt selvisi.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

#341 BJJ Sunnuntaiklubi

Tänään oli sitten ensimmäinen sunnuntaiklubi ja vaikka jännittikin, että joudunko treenaamaan paininuken kanssa, niin paikalle oli saapunut hyvä porukka. Meitä oli neljä paria minun lisäksi ja ideana oli siis, että käydään ensin läpi tekniikat ja sitten kaikki treenaavat parinsa kanssa. Kun Gracie Combatives on käyty läpi, niin voi olla, että keksitään uusia teemajuttuja, mutta palataan niihin keväällä. Nyt vedetään "oldschool gracie jiu jitsua" sunnuntaisin!

Löysin Intro videon, missä Gracien veljekset kertovat mistä on kyse... joskin "klubilla" kävijät eivät ole ihan aloittelijoita, joten voidaan vähän soveltaa ja tehtäväsparrata enemmän yms. Noista "sininen vyö videoita lähettämällä" ja muista markkinointikuvioista en sano mitään :I keskitytään me vain sarjan tarjoamiin hyviin tekniikoihin. Hienoa kuitenkin käydä läpi BJJ:n itsepuolustuspuoli, niin kuin sen lajin kehittäjät ovat tehneet.

Tänään käytiin läpi samat kolme peruspakenemista mountista siltaamalla ja siitä perus guardin ohitus ja mountiin, mitkä kävin junnujenkin kanssa perjantaina. Katsottiin yksityiskohtia ja tehtiin tekniikat sillä ajatuksella, että vastassa ei ole jiujitsuka vaan snagarilyöjä. Lopuksi laitettiin toiselle nyrkkeilyhanskat ja ukko mounttiin. Tarkoitus oli merkata hanskoilla lyöntipaikkoja - ei siis takoa kaveria siniseksi. (=treenata)

Minulla oli ainakin todella hauskaa paeta alta mountista lyövää kaveria vastaan. Mainiota oli huomata, miten hyvin tekniikat toimivat ja miten pienet virheet omassa toiminnassa saattoivat antaa lyöjälle juuri tarvitsemansa tilan päästä lyömään. Todella virkistävää treenata välillä itsepuolustusmielessä BJJ:tä.

Ensi sunnuntaina kerrataan tämän viikon jutut ja otetaan ensimmäinen hyökkäys, eli americana-lukko mountista, jossa on paljon mainiota yksityiskohtia, millä estää kaverin vastasiltaaminen jne.

Tunnin perään jäätiin vielä joogaamaan... ja nyt on hyvä olo kropassa. Loistava setti.

Pitää toivoa, että muillakin oli yhtä hauskaa, jotten ole ensi viikolla paininuken kanssa kahdestaan. Niihin töpökäsiin on kurja vääntää americanaa. ;). Mukaan voi tulla vaikka tänään olisikin jäänyt väliin. Kerrataan aina edelliset + nämä perustuvat BJJ-perusteisiin, joten ei ole pihalla vaikka pääsisikin vain silloin tällöin käymään (kunhan on jonkin verran treenannut).

Pari kuristusta selästä...



Tässä videossa Ryan Hall käyttää tuota ensimmäista kuristusta (hulppea triangelihyökkäys inverted guardista):

lauantai 21. elokuuta 2010

#340 BJJ - sparria Hipko-päivässä

Sparrasin pitkät erät Jessen ja Markon kanssa Hipko-päivän päätteeksi. Oli mainio päivä ja hauskat painit.

Hipko on kyllä hieno paikka... :)

Hipko-päivän kuvat Flickr:ssä

NoGi tekniikoita

Erittäin mainio NoGi tekniikka. En ole ihan varma onko Hauis slicerit sallittuja NoGi touhuissa. BJJ:ssä ei käsittääkseni ole, mutta hieno tekniikka kuitenkin.

Death Touch?

Huh... aluksi alkoi tulla olo, että olenko valinnut väärän lajin, mutta sitten he menivät jiujitsu salille kokeilemaan toimiiko...."Do you feel anything? "not really" :D

perjantai 20. elokuuta 2010

#T92 BJJ Junnutreenit - Kristian

Vedin junnuille Gracie Combatives ohjelman perusteella mountista pakenemisen siltaamalla. Ensin perustekniikalla, sitten niin että kaveri valmistautuu lyömään lyömässä ja sitten niin, että kaverilla on "niskalenkki". Silta pakenemisen jälkeen guardin ohitus sellaista kaveria vastaan, jolla ei ole hajuakaan mikä on suljettu guardi, eli avoimesta gurdista tiukalla kontrollilla polvi läpi, posturen tarkistus ja toinen polvi läpi ja suoraan mounttiin.

Sparrit otettiin niin, että ensimmäisessä erässä toisella oli mountissa nyrkkeilyhanskat ja sai merkata lyönti kohtia - ei siis lyödä ja toisen piti paeta mountista alta ja päästä mounttiin.

Oli kuulemma kivaa... :) Sunnuntaina kokeillaan itse "sunnuntai-klubilla."

torstai 19. elokuuta 2010

Hipko-päivä ensi lauantaina

Tervetuloa pitämään hauskaa lauantaina 21.8.2010 klo 11.00 - 17.00!

Helsingin Itsepuolustuskoulun Hipko-päivä on avoin kaikille! Pääset nauttimaan koko perheelle suunnatusta ohjelmasta. Voit osallistua ohjattuihin harjoituksiin tai kierrellä tapahtuma-alueella viihtymässä eri esitysten parissa.

Ohjelma:

Klo 11.00-12.00

- Hipkon lajinäytöksiä mm. taekwondo, hapkido, brasilian jiu jitsu, MMA...

Klo 12.00-14.00

- Taaperorata perheen pienimmille
- Pomppulinna
- Sumo Action- kisa (sumopuvut)
- Jättiläishanskanyrkkeily
- Mahdollisuus tutustua Kontulan salin tiloihin ja saada infoa Hipkon kursseista

Klo 13.00-13.30

- Taikuri Kim Wistin kokoperheen show (www.kimwist.com)

Klo 14-15

Avoin harjoitus vieraille ja jäsenille:
- Aikuisilla mahdollisuus osallistua "Hipko-Itsepuolustus" -esittelytunnille, jossa opitaan monia hyödyllistä itsepuolustustaitoja. Ota verryttelyasu mukaan. Harjoitus pidetään ulkona.
- Lasten ja nuorten yhteinen harjoitus, jossa tutustutaan brasilian jiujitsuun ja taekwondoon. Ota verryttelyasu mukaan. 100 %:n hauska treeni! Harjoitus pidetään sisällä.

Klo 14-17

- Ottelukilpailut, lajeina brasilian jiujitsu, vapaaottelu ja taekwondo
Voit myös kierrellä vapaasti tapahtuma-alueella, kysellä lajeista ja tunneista ja tutustua Hipkoon!

Klo 13.30-14

- Sirkustaiteilijoiden tulishow

Ja paljon muuta hauskaa ohjelmaa!

Tässä viime vuoden Hipko-päivästä video:

John Will: Kimura

Kimura - pidä käsi erossa vartalosta

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Egotonta sparrausta...

Tässä suora linkki ERITTÄIN hyvään videoon. Video puhuu Gracie Academyn ohjelmasta, mutta ajatukset sparraamisesta ja siiten miten sen olisi hyvä olla "teknistä shakkia", niin että molemmat oppivat. Tekniikkaa ei pitäisi korvata voimalla ja kunnon sparri on hyvä aloittaa siinä vaiheessa, kun on jokaisesta huonosta positiosta muutama pakeneminen ja hyvistä positioista muutama hyökkäys.

Painitaan treenikaverin mukaan...

Egoless Sparring

Vaikka noiden kavereiden markkinoinnista yms. olisi mitä mieltä, niin en voi olla pitämästä kavereiden asenteesta ja opettamistaidoista.

Koska "Sunnuntaiklubilla" porukalla on jo sparrauskokemusta, niin ajattelin että otamme "fightsimulation sparringin" mukaan tehtäväsparreihin, niin että ensin treenataan ilman ja sitten kokeillaan tekniikkaa positiosta, niin että kaverille laitetaan nyrkkeilyhanskat ja kaveri saa merkkailla hanskoilla iskuja. Eli ottakaa hanskat mukaan, jos sellaiset löytyy (salilla on tosin lainahanskoja, mutta omat on.... omat)

(pakko ei ole sparrata, jos on juuri aloittanut tai ei ole pahemmin mattokokemusta)

#339 BJJ - Timo

Aloitettiin lämmittelemällä perusjuoksulla ja sitten kerrattiin pakenemiset guardista siltaamalla ja polvikyynerpää-tyylillä. Päivän tekniikkana vastatekniikat kyseisiin pakenemisiin ja niistä lopetukset kauluskuristuksella.

Kylki on jo vähän parempi, joten uskaltauduin sparreihin. Sparraaminen onnistuu kunhan vältän riuhtomista ja kaveri ei runno suoraan kylkeä. Tiettyjä peruspakenemisia ei voi tehdä ollenkaan, joten painiminen aika mielenkiintoista, kun joutuu välillä vaan odottamaan, että kaveri tekee jotain mistä saa tilaa pakenemiselle tai sweepille. Itse ei pahemmin pysty tilaa tekemään, koska siltaaminen ja katkarapu ottavat kylkeen.

Painit meni ihan hyvin ja sain käytettyä tekniikkaa mitä olen drillannut vimeiset puolivuotta - sivusidonnasta northsouthiin ja siitä kimura, cross pass ja halguard sweepit. Pitää muistuttaa itselleen pakeneminen reverse sivusidonnasta (Cyborg Abreun video) ja cross pass:n puolustus. Timo oli taas odotetusti ihan mahdoton vastus, kun sitä ei saa selälleen kuin naulapyssyllä ja sitä ei sattunut mukaan. Jännitin kylkeä sen verran, että kaasu loppui pahasti viimeisessä erässä vaikka olin mountissa päällä... :)

maanantai 16. elokuuta 2010

#338 BJJ - Jesse

Aluksi peruslämmöt ja sitten guardin avausta "Alliance"- ja Braulio tavoilla. Sitten tehtäväsparria, niin että toinen pitää vain posturea ja yrittää sweepata tai lopettaa. Olipas yllättävän hankalaa.

Sparrissa meni ihan OK, mutta crosspassit meni vähän pitkäksi, jolloin sivusidonnan ottaminen meni plörinäksi, eli lantion hallinta paremmaksi niin eiköhän se taas siitä.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

BJJ Sunnuntaiklubi...

Alan käymään sunnuntaisin klo 1400-1515, ennen Hipkon Metsälän astangajoogatuntia läpi Gracie Combatives ohjelmaa, jonka DVD setin tilasin jokin aika sitten lähinnä kiinnostuksesta BJJ juurista. Katselin ohjelman ja totesin, että olisi mielenkiintoista käydä läpi ohjelma hyvän porukan kanssa - kyseessä on todella hyvä setti hyvillä yksityiskohdilla. 


Kyseessä on siis 36 perustekniikkaa itsepuolustusnäkökulmasta. Kyse ei siis ole mistään Hipkon vakitunnista, vaan enemmän BJJ sunnuntaiklubi meiningillä, missä yhdessä käydään läpi tekniikat ja drillaillaan ja sparraillaan tekniikat seuraavan vuoden aikana läpi. Ohjelma on suurilta osilta samoja tekniikoita, kuin olemme käyneet Lucion Basics ohjelmassa, mutta keskittyy enemmän siihen, että vastassa on nyrkkejä heilutteleva nakkikiskakaveri, kuin BJJ:tä harrastava kaveri. 


En siis ole mitenkään opettamassa ohjelmaa vaan kerätään BJJ jo treenannut porukka jota homma kiinnostaa ja käydään yhdessä ohjelma läpi.  Perään voi hyvin jäädä joogaamaan, josta on hyvä lähteä sitte seuraavaan viikkoon. Ota yhteyttä jos kiinnostaa*. painikalkkuna ÄÄÄÄT gmail PISTE com


Tässä esimerkki minkä tyylisestä jutusta on kysymys:





*Jos kiinnostaa, niin olisi hyvä, jos tuo DVD setti olisi kaikilla jotka tulevat treenaamaan, jotta olisi päivän ohjelma selvillä jo ennen treeniä. 


ps. Tätä on kysytty aika paljon: Koska "klubi" on Hipkon tiloissa, niin se on vain Hipkon jäsenille - Hipkosta saa kyllä 10-kerran kortteja. 

Jesse Malmbergin "Jalkalukko" -seminaari 11.9

Jesse Malmbergin "Jalkalukko" -seminaarissa opitaan, kuinka jalkalukko tehdään ja sillä puolustetaan. Tekniikoita ketjutetaan yhteen ja saadaan aikaiseksi tehokkaita hyökkäyksiä.

Seminaarin sisältö on hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa niin itsepuolustus- kuin kamppailulajien harrastajille. Leirillä opittavia tekniikoita voi hyödyntää lukkopainissa, vapaaottelussa, brasilian jiu-jitsussa ja itsepuolustuksessa.

Seminaarivarustuksena oman lajisi puku tai t-paita ja shortsit/verkkarit. Tapahtuma on Metsälän salilla la 11.9. klo 10-14.

Opettajana toimii BJJ-opettaja Jesse Malmberg. Ilmoittaudu ennakkoon: info@hipko.fi. Seminaarin hinta on 40 €, ja se maksetaan käteisellä paikan päällä. Tervetuloa oppimaan Jessen jalkalukko-ohjelma!

Hipkon syksyn BJJ treenit

Kaivoin Hipkon "lukujärjestyksestä" BJJ ja SW treenit omaksi listakseen, jotta hahmottaisin paremmin syksyn treenimahdollisuudet:


Maanantai - VUOSAARI
16-17 Nuoret, perusteet (+10-15v), Jesse Malmberg
17-18 Nuoret, jatkoryhmä (+10-15v), Jesse Malmberg
18-19.15 Aikuisten jatkoryhmä (20 jatkotuntia, nonstop) Jesse Malmberg
19.15-20.30 Aikuisten perusteet (20 perustuntia, nonstop), Jesse Malmberg

Tiistai - KONTULA
10-11 Perusteet ja jatkavat, Timo Räkköläinen (sali 1)
16-17 Nuoret (+10-15v), perusteet (20 perustuntia), Jesse Malmberg
18-19.15 Aikuisten tekniikkatunti (25 perustuntia), Jesse Malmberg
19.15-20.30 LUKKOPAININ Perusteet ja jatkavat, 20 perustuntia, Jesse Malmberg

Keskiviikko - METSÄLÄ
16-17 Nuoret (+10-15v), perusteet, Jesse Malmberg (sali 1)
17.30-18.45 Edistyneet, Timo Räkköläinen (sali 1)
18-19 Perusteet (20 perustuntia, nonstop), Jesse Malmberg (sali 2)

Torstai - VUOSAARI
18-19.30 Aikuisten perusteet ja jatkavat (20 perustuntia, nonstop), Marko Nyman

Torstai - KONTULA
10-11 Perusteet ja jatkavat, Timo Räkköläinen (sali 1)
16-17 Nuoret (+10-15v), perusteet (20 perustuntia), Jesse Malmberg
18-19.15 Aikuisten tekniikkatunti (25 perustuntia), Jesse Malmberg
19.15-20.30 LUKKOPAININ Perusteet ja jatkavat, 20 perustuntia, Jesse Malmberg

Perjantai - VUOSAARI
17-18.30 Nuoret, perusteet ja jatkavat (+10-15v), Kristian Salo

Perjantai - METSÄLÄ
17-18.15 Edistyneet, Timo Räkköläinen (sali 1)
19.30-20.45 Perusteet (20 perustuntia, nonstop), Marko Nyman (sali 1)

Gracie Philosophy

Hyviä ajatuksia Brasilian Jiu Jitsun treenaamisesta:

perjantai 13. elokuuta 2010

#T91 MMA - Kristian

Jatkoin Jessen tuuraamista ja vedin MMA treenit. Nyt oltiin hieman kauempana mukavuusalueelta, mutta onneksi on tullut nuorempana treenattua pystyä vuositolkulla ja niistä muutama vuosi thainyrkkeilya ja muutama klassista nyrkkeilyä, joten ehkä näistä MMA treenit saatiin aikaiseksi.

Aluksi lämmiteltiin varjolla ja sitten jakettiin pistareihin suorien lyömistä, koukkuja ja lopuksi potkittiin alapotkuja potkutyynyihin. Kun lämpöä oli riittävästi, niin siirryttiin mattotekniikkaan missä käytiin läpi Darce sprawlista ja Darce halguardista, kun kaveri ottaa underhookin.

Sparreissa otettiin ensin pari kolmeminuuttista pelkillä käsillä ja sitten matossa kaksi erää, niin että toinen lähtee kilpparista. Näin kolme darcea sparreissa, josta olin sangen tyytyväinen.

#T90 SW - Kristian

Tuurasin Jesseä ja vedin lukkopainitreeneiksi vähän ginastica naturalea lämmittelyksi ja sitten tekniikkana klassinen triplehyökkäys - hip bump sweep -> Kimura -> Giljotiini (josta kaksi versiota, tavallinen ja 10-finger).

Tämän jälkeen tehtäväsparria, eli pidettiin guardia ja ainoa hyökkäykset mitä sai käyttää olivat yllä olevat ja lopuksi muutama erä tavallista sparria. Sparrasin itse muutaman erän, kun oli epätasaparit.

#337 SW - vapaadrillailua

Menin tuuraamaan Jesseä Metsälään ja olin tunnin ajoissa ja Vesa ilmestyi samoihin aikoihin paikelle. Päätettiin, että turha siinä on tyhjänpanttina istuskella, joten lämmiteltiin ja drillailtiin guardin avausta, käsilukkoja, triangelin puolustusta yms. treenin alkuun saakka.

torstai 12. elokuuta 2010

#336 SW - Jesse

Lämmiteltiin juokentelemalla ympyrää ja sitten hip-pump sweepillä. Tekniikkana perus giljotiini ja 10-finger giljotiini. Painia kolme erää sen minkä kylki kesti. Kiitos taas pareille, jotka osasivat ottaa kylkeni huomioon.

Huomenna tuuraan Jesseä metsälässä vetämällä kalsaripaini ja MMA-treenit. Kalsaripaineissa luvassa Darce-kuristusta ja MMA:ssa lyödään ja potkitaan ja varmaan myös darce kuristetaan, jos en muuta keksi ennen sitä. Lämmittelynä vedetään pieni ginastica natural setti... ;)

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Triangeli setup saksisweepistä.... updated

Pari viikkoa sitten laitoin linkin triangeli setuppiin saksisweepistä ja kyseinen tekniikka tuli eilen puheeksi treeneissä. Jesse totesi, että kukaan ei anna tehdä tuosta triangelia, jos toinen käsi on vapaa ja näytti version missä sidotaan toinenkin käsi:

Hipko-Päivä 21.8

Tervetuloa koko perheen Hipko-päiville. Tässä videota viime vuoden tapahtumasta:




Ohjelma:
Klo 11.00-12.00
- Hipkon lajinäytöksiä mm. taekwondo, hapkido, brasilian jiu jitsu, MMA...

Klo 12.00-14.00
- Taaperorata perheen pienimmille
- Pomppulinna
- Sumo Action- kisa (sumopuvut)
- Jättiläishanskanyrkkeily
- Mahdollisuus tutustua Kontulan salin tiloihin ja saada infoa Hipkon kursseista

Klo 13.00-13.30
- Taikuri Kim Wistin kokoperheen show (www.kimwist.com)

Klo 13.30-14
- Sirkustaiteilijoiden tulishow

Klo 14-15
Avoin harjoitus vieraille ja jäsenille:
- Aikuisilla mahdollisuus osallistua "Hipko-Itsepuolustus" -esittelytunnille, jossa opitaan monia hyödyllistä itsepuolustustaitoja. Ota verryttelyasu mukaan. Harjoitus pidetään ulkona.
- Lasten ja nuorten yhteinen harjoitus, jossa tutustutaan brasilian jiujitsuun ja taekwondoon. Ota verryttelyasu mukaan. 100 %:n hauska treeni! Harjoitus pidetään sisällä.

Klo 14-17
- Ottelukilpailut, lajeina brasilian jiujitsu, vapaaottelu ja taekwondo

Voit myös kierrellä vapaasti tapahtuma-alueella, kysellä lajeista ja tunneista ja tutustua Hipkoon!

Ja paljon muuta hauskaa ohjelmaa!
Osallistu tapahtumassa arvontaan ja arvaa, kuinka monta henkilöä osallistuu Hipko-päivään!

Lähimmäksi arvannut palkitaan megapalkinnolla.

Kutsu mukaasi mahdollisimman monta ystävää, jotta hekin pääsevät nauttimaan päivän monipuolisesta ohjelmasta ja tutustuvat Hipkon toimintaan.

Ohjattuja harjoituksia on sekä junnuille että aikuiselle, Hipkon oppilaille ja ensikertalaisille.

Olethan mukana Hipkon historian osallistujamäärältään suurimmassa tapahtumassa!
Toivon sydämestäni, että jokainen hipkolainen on mukana tapahtumassa!

Terveisin,
Timo Räkköläinen
Pääopettaja
Helsingin Itsepuolustuskoulu Oy

P.S. Lauantaina 21.8.10 ei järjestetä harjoituksia Hipkon saleilla, jotta kaikilla on mahdollisuus olla mukana tapahtumassa, kerrankin koko "Hipko-perhe" yhdessä

tiistai 10. elokuuta 2010

#335 BJJ - Jesse

Typerä kylki kinnaa vastaan, mutta päätin että menen treeneihin ja teen sen mitä pystyn.

Lämmiteltiin yhden jalan alasvienneillä ja grip-fightingilla ja tekniikkana sweepattiin epäonnistuneesta saksisweepistä, sekä kuristeltiin saksi-sweep aloituksesta loop-choke ja ristikuristus. Kylki kesti tekniikan lievillä varoituksella aivan hyvin, joten päätin lähteä sparraamaan kun pareina oli Harri, Peter ja Jesse joten tiesin, että he osaavat painia ottaen kyljen huomioon ( = ei riuhtaisuja eikä polvea kipeälle kyljelle) - Kiitos siitä taas.

Kylkivammaisena on aika mielenkiintoista painia. Päällä ollessa menee vielä ihan hyvin, mutta jos kaveri saa horjutettua, niin  ei pysty yhtään jäkittämään vastaan vaan pitää vain kellahtaa nurin. Posturen säilyttäminen on siis äärimmäisen tärkeää. Alle joutuessa on aika aseeton, koska siltaaminen ja katkarapu on käytännössä kokonaan poissa käytöstä ja joutuu vain puolustamaan ja kytätä paikkaa, että kaveri tekee virheen josta voi kuitata sweepillä tai pakenemisella. Kaikenkaikkiaan yllättavän hyvää treeniä tuollainen paini, missä ei itse voi käyttää ollenkaan voimaa keskivartalosta.

Väkevä kirjoitus JiuJitsun nykytilasta.


Relson Graciella on sanottavaa stallaamisesta ja jiujitsun nykytilasta yleisesti:

Artikkeli Inside BJJ verkkolehdessä..

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Uusi video Lucion sivuilla

Lucion webbisivujen video-osastossa on nyt uusi kuukauden video. Suora jalkalukko ja siihen counteri...

NLO ´10

Nyt jo neljättä vuotta peräkkäin suomen gräppläyksen ykköstapahtuma tulee teidänkin eteenne.
NLO ´10 käydään Jyväskylän monitoimitalolla 28-29.8.2010. Kisoissa perinteiseen tapaan sekä BJJ että ADCC lukkopaini sarjat niin mielille, naisille kuin senioreillekkin. BJJssä myös junnuille. Sekä ADCC lukkopainin, että BJJn avoimien sarjojen voittajille 300€ rahapalkinto. Muut voittajat saavat mitalit, mainetta ja kunniaa.

KILPAILUKUTSU

Aika ja paikka

Aika: 28.-29.8.2010 (28.8. ADCC aloittelijat ja edistyneet, 29.8. BJJ
valkovöiset, värivyöt, juniorit ja seniorit)
Paikka: Jyväskylän Monitoimitalo, Kuntoportti 3, 40700 Jyväskylä

Sarjat

ADCC Lukkopaini
Aloittelevat miehet: -48, -52, -56, -60, -65, -70, -76, -83, -91,
-100, +100 Kokeneet miehet: -65.9, -76.9, -87.9, -98.9, +99
Naiset: -60, +60
Seniorit +35vuotta: -65.9, -76.9, -87.9, -98.9, +99 HUOM! Seniorit saavat osallistua myös yleiseen tai aloittelijoiden sarjaan samalla maksulla.
Avoin painoluokka: Ei paino tai kokemusrajoja

Punnitus suoritetaan kilpailupäivän aamuna 9:30-10:30 ilmoittautumisen yhteydessä.
Otteluajat: Aloittelijat 5 minuuttia, joista ensimmäiset 2 minuuttia ilman pisteitä. Kokeneet 6 minuuttia, joista ensimmäiset 3 minuuttia ilman pisteitä.

Säännöt: Viralliset ADCC-säännöt.
Kokemusvaatimukset aloittelijoille: Ei sijoitusta 1.-3. ADCC SM- tai FO (vast.) -kilpailuista; ei sijoitusta 1.-3. kansallisista eikä kansainvälisistä paini- tai judokilpailuista; ei sijoitusta 1.-3. BJJ SM / FO / EM / MM (vast.) sinivöisistä ylöspäin; ei osallistumista ADCC Trialseihin; ei A- eikä B-luokan MMA-otteluita.

Brasilialainen Jiu-Jitsu
Valkovöiset miehet: -64, -70, -76, -82.3, -88.3, -94.3, -100.5, +100.5kg
Valkovöiset naiset: -63, +63
Siniset miehet: -64, -70, -76, -82.3, -88.3, -94.3, -100.5, +100.5 kg
purppura-mustavöiset miehet: -64, -70, -76, -82.3, -88.3, -94.3, -100.5, +100.5 kg
Siniset ja ylempivöiset naiset: -64, +64kg
Juniorit: 11-14-vuotiaat: Sarjat jaetaan ottelijoiden iän, kokemuksen
ja painon mukaan (ilmoittakaa siis ikä, kokemus ja paino kiloissa)
Senorit +40-v.: ei vyöarvo tai painorajoitusta HUOM! Seniorit saavat osallistua myös oman vyösarjansa yleiseen sarjaan samalla maksulla.
Avoin painoluokka: Ei paino tai vyöarvorajoja

Punnitus suoritetaan puku päällä juuri ennen ensimmäistä ottelua.
Otteluajat: Juniorit 4 minuuttia. Valkovöiset ja seniorit 5 minuuttia. Sinivöiset 6 minuuttia. Purppura-mustavöiset 7min

Säännöt: Viralliset SBJJL/IBJJF-säännöt. (pois lukien puvun väri)

Muut huomioitavat asiat

Jokaisella kilpailijalla on oltava kilpailun kattava vakuutus. Järjestäjä ei vakuuta kilpailijoita. Järjestäjä pidättää oikeuden yhdistellä sarjoja, jos osallistujia ei ole tarpeeksi.

BJJ-pukujen tulee täyttää mitoiltaan virallisen kisapuvun mitat.

Osallistumismaksu

25 euroa/laji 40€ sekä ADCC että BJJ. Maksut suoritetaan käteisellä paikan päällä. Halukkaille annetaan kuitti suoritetusta maksusta. Kuittitarve pyydetään ilmoittamaan kilpailijan sähköposti-ilmoittautumisen yhteydessä. Jälki-ilmoittautumismaksu 40€/laji.
Sisäänpääsy tapahtumaan 5 euroa/päivä. 2 huoltajaa jokaisesta seurasta ilmaiseksi sisään.

Palkinnot
Mainetta, kunniaa ja komeita mitaleja parhaille. BJJ:ssä palkitaan myös hienoin gi N.L.O ´10 tyylikkäin gi -palkinnolla. Avoimen painoluokan voittajille 300 euron rahapalkinnot. Kisojen paras joukkue saa haltuunsa upean crossfacebowl-kiertopalkinnon.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen viimeistään perjantaina 21.8.2010 sähköpostitse osoitteeseen [email]janne@fightpromotions.fi[/email] Viestiin osallistujan nimi, sarja*, painoluokka*, seura ja kotimaa (* juniorit: ikä, kokemus, paino). Ilmoittakaa myös halukkuutenne avoimeen painoluokkaan.

Kisapäivien ohjelma
Ilmoittautuminen kisapaikalla klo 9.30 alkaen (lauantain ADCC-punnitus loppuu 10.30)
Tuomareiden palaveri klo 10.15
Infotilaisuus klo 10.30(säännöt yms.)
Ottelut alkavat noin klo 11.00

Lisäkyselyt sähköpostitse: janne@fightpromotions.fi
puhelimitse: Janne Maunonen 045-1396079

perjantai 6. elokuuta 2010

Lucion haastattelu Brasilian TV:ssä...

Vielä kun ymmärtäisi portugalia... :)

Astangajoogan alkeiskurssi Moolassa 29.8

Elokuussa Moolassa astangajoogan alkeiskurssi su 29.8 klo 11-13, kurssille voi jo ilmottautua (info@moola.fi)


Täällä on hyvä haastattelu yhdestä Relson Gracien mustavyöstä joka kertoo astangajoogasta. Itse olen harjoittanut astangajoogaa noin kahdeksan vuotta ja mielestäni se on aika lailla täydellinen rinnakkaisharjoitus BJJ:lle. 

torstai 5. elokuuta 2010

T-Paitoja ja muuta hienoa.

Huomasin tuossa surffatessani, että Holz:lle on tullut paljon uusia hienoja t-paitoja ja muuta treeniaiheista tavaraa. Käykää kurkkaamassa.

(ei.. minulla ei ole sponsoria ja tämä ei ole maksetu mainos.. ihan oikeasti diggaan noista Venumin kamoista. Bad Boy:tkin on hienoja, mutta olen vähän turhan ystävällinen kaveri niille. :))

keskiviikko 4. elokuuta 2010

#334 NoGi - Jesse

Lähdin koeponnistamaan kylkeä kalsaripaini-treeneihin, kun se kesti eilen astanga joogan aika hyvin. Ajattelin, että sillä pystyy ainakin drillaamaan kevyesti. Tehtiin lämmittelynä aivan hullun hyvä "säkkijumppa", mihin Jesse oli kehittänyt kuntopiirimäisesti erilaisia BJJ:hin liittyviä voimaharjoitteita nyrkkeilysäkin kanssa. Tuli hiki ja tuntui hyvältä.

Tekniikkana vedittiin sweeppejä halguardista lockdownilla ja ilman - old school, electricchair lockdownista ja sitten samat ilman lockdownia.

Kylki tuntu ei kiusannut ihmeemmin lähinnä arasti ja uskaltauduin lähtemään kevyeen sparriin, kun Harri lupasi hissutella erän ja päästiin pyörimään. Erittäin outoa sparrata ilman pukua, kun en oli NoGi:tä kokeillut kuin muutaman kerran yli kolme vuotta sitten. Oli yllättävän hauskaa ja eteenkin Darcejen haku oli kerta luokkaa helpompaa, kuin puvun kanssa. Harri otti n+1 jalkalukkoa minulta. :) Seuraavat kaksi erää sparrasin Jessen kanssa, joka myös ystävälliseti otti kevyesti, joten sain vallan mainiot treenit.

Vaikka olen tavannut monta hyvää opettajaa maailmalla treenejä kiertäessä niin ei voi kyllä kuin myhäillä, että meillä on Jesse Hipkossa vetämässä treenejä. Älyttömän hyvin suunniteltuja kokonaisuuksia ja hyvää opetusta. Tässä tilanteessa ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella. :)

Huomenna tulee mustetta nahan alle, joten kylki pääsee muutamaksi päiväksi lepäämään ja sitten alkuviikosta taas matolle.

Triangeli sivusidonnasta..

sunnuntai 1. elokuuta 2010

#333 BJJ - HMAC Vapaatreeni

Lämmittelin, sparrasin ja sitten kylki oli sitä mieltä, että tälläkään kaudella ei kisata..... tähän kohtaan voi laittaa kaikki telluksen kirosanat riviin. Kylki ei oikestaan varoitellut mitään ja olin siltaamassa halfguardista, niin tunsin pitkän äkillisen vihlaisun kyljessä. Siihen saakka oli todella hauskaa, seweepit ja kontrolli oli yllättävän kohdallaa. Muutamia perusmunauksia tuli tehtyä, mutta muuten tuntui kulkevan yllättävän hyvin.

Kokemuksesta voin sanoa, että nyt pitää pitää alku viikko lepoa ja sitten loppuviikolla testataan miten kylki kestää drillaamista ja vähitellen aletaan taas lisäämään kevyttä sparria. Harmittaa ihan hulluna, että NLO jää taas väliin.

Kotona taas...

Noin 30 tuntia matkustusta takana ja kotona ollaan. Tänään voisi yrittää päästä jo vähän matolle pyörimään, kun nuo tatamit olivat hieman vähissä Balilla. Kuukausi tuli vietettyä lepäillessa, joskin joka aamu tuli kyllä tehtyä joko astangajooga tai ginastica natural harjoitus. Tekee yllättävän hyvää kropalle pitää pidempi tauko. Pähkäilin palmun alla maatessani, että en ollut pitänyt reiluun kolmeen vuoteen yhtään reilua viikkoa pidempää taukoa BJJ:stä ja nyt kroppa tuntuu aika oudolta, kun mihinkään ei "pahemmin" kolota.

Sen kunniaksi laitetaan huima grappling ilotulitus MMA-maailmasta: