sunnuntai 28. marraskuuta 2010

The Grabber Sweep with Keith Owen

#373 BJJ Klubi - Kristian

Tänään jatkettiin BJJ-Klubilla, kun olkapää alkaa kestää jo drillausta varsin hyvin. Tuli todella iloinen mieli, kun paikalle saapui tälläisenä pakkaspäivänäkin ja usean viikon tauon jälkeen neljä treenaajaa. :) Kiva kun tulitte - hauskaa treenata porukalla.

Tänään käytiin lämmittelynä läpi mountin pitoa, hookkien käyttöä yms ja itse tekniikkana suora käsilukko mountista - perusversio sekä versio missä kaveri kääntyy kyljelleen.

Lopuksi sparrattiin tehtäväsparria mountista.

lauantai 27. marraskuuta 2010

Huomenna taas BJJ-Klubi klo 1400

Huomenna jatketaan taas "BJJ-Klubilla" Gracie Combativesin läpikäymistä... huomenna katsotaan suoran käsilukon mountista yksityiskohtia.

#T106 BJJ Junnutreenit - Kristian

Lämmiteleltiin kevyellä sparrilla, jossa pääsin sparrailemaan Kristianin kanssa ja kokeilemaan olkapään kestävyyttä. Joutuu painimaan aika toispuoleseisesti, jotta ei laita suoraa painoa olkapäälle ja sitä saa pitää kokoajan mielessä. Yleisesti olkapää tuntuu jo todella paljon paremmalta. Kyllä siitä vielä kelpo olkapää taitaa tulla. :)

Tekniikkana kerrattiin siltapakenemisia mountista ja "uutena" asiana elbow-escape ja sen yksityiskohtia - grapewinejen purkamista yms. Lopuksi taas painittiin mountista.

perjantai 26. marraskuuta 2010

RNC Sport Club aloittaa toimintansa Hyvinkäällä alkuvuodesta.

M1 veteraani ja BJJ:n ruskea vyö Janne Tulirinta on perustamassa Hyvinkäälle uutta kamppailusalia.

RNC Sports Club aloittelee toimintansa näillä näkymin alkuvuodesta. Sivuilla näkyy jo kuvia tiloista... Hyvältä näyttää ja onnea uudelle salille... :)

http://www.rnc.fi/

( edit: Kiitos kommentoijalle - paikkakunta korjattu :) )

Selän otto Ryan Hallin tapaan...

Awesome...

torstai 25. marraskuuta 2010

maanantai 22. marraskuuta 2010

#372 BJJ - Jesse

Jesse ystävällisesti on drilli ja sparrikaverina, kun olen olkapääpuoli ja käytiin tänään drillaamassa. Guardin avausta, suoria käsilukkoja, triangeleja ym. perustekniikkaa.... toistoja ja toistoja. Lopuksi tehtävä sparria, niin että Jesse ohitti ja minä pidin guardia. Tuolla puolitemmolla on hyvä kehitellä uusia juttuja.

Päähäni välkähti guardista peruskolmoishyökkäys overhook otteella, kun kaverin posture on rikottu. Ennen yritin, siitä kauluskuristusta tai triangelia ja nyt lisäsin siihen vielä near side arm-suorankäsilukon... kiva kombo, missä kaveri joutuu puolustamaan kolmea hyökkäystä yhtäaikaa...

Jesse näytti myös hyvän delariva ohituksen ja pari muuta yksityiskohtaa. Oli .... parhautta.

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Tuomarina FinnishOpen 2010:ssä

Saavuin paikalle klo 9:30 ja kisat alkoivat melkein samantein. Pidettin sääntökokous ja minut istutettiin kakkosmaton pöytätuomariksi. Kysyvät kyllä haluanko mennä hetkeksi heti matolle, mutta olin ihan tyytyväinen pisteukkona, koska en ennen ole tuomarina pahemmin ollut ja harjoittelu teki hyvää. Seuraavat neljä tuntia otinkin vastaan Malmbergin osoittamia pisteitä matolta ja yritin itse "ennakoida" niitä parhaani mukaan. Yllättävän nopeasti pääsi jyvälle ja pystyi "antamaan" omassa päässään pisteitä oikein.

Avoimen luokan alkaessa pääsin sitten itsekkin matolle tuomaroimaan ja oli ihan älyttömän hauskaa (kivempaa olisi vain olla ollut itse painimassa...;)).

Iso kiitos BJJ-Centerille ja muille kisojen järjestäjille. Oli hieno kokemus, nyt on ensimmäiset tuomaroinnit sitten takana... toivottovasti huolivat toistamiseenkin. :)

lauantai 20. marraskuuta 2010

Tuomarikoulutus....

Tänään olin BJJ-Centerin tiloissa (hienot tilat) BJJ-tuomarikoulutuksessa. Käytiin läpi liiton säännöt ja keskusteltiin erilaisista erikoistilanteista. Huomenna ollaan sitten Urheilutalolla neljällä tatamilla 11 tuomarin joukossa jakamassa lakia... saa nähdä mitä siitäkin tulee.

Tällä tuomarointikokemuksella olen luultavasti se kaveri joka tarkistaa puvut sillä kapulalla. :)

perjantai 19. marraskuuta 2010

#T105 BJJ Junnutreenit - Kristian

Lämmiteltiin piirillä ja kevyellä sparrilla, jonka aikana kävin läpi kahdelle tänään aloittaneelle junnulle peruspositiot. Sen jälkeen kerrattiin "valetudo"-guardia, eli miten pidetään neljällä perusetäisyydeltä guardia sellaista kaveria joka yrittää lyödä. Uutena tekniikkana elevatorhook-sweeppi, kun kaveri puskee guardissa päälle ja yrittää esim. niskalenkkiä guardista.

Eli tämä...


...jos joku ei ole jo arvannut, niin käymme junnujenkin kanssa tuota graciecombatives ohjelmaa läpi, joskin hieman sovelletusti. (löytyi mukavasti juuri samojen kaverienkin esittämänä youtube-video päivän tekniikasta)

torstai 18. marraskuuta 2010

#T104 BJJ jatkavat - Kristian

Tuurasin Timoa jatkavien treeneissä ja lämmiteltiin perusseteillä ja kevyellä sparrilla. (Iso kiitos Eskolle, jonka kanssa pääsin kevyesti sparrailemaan - viikon kohokohta :)). Tekniikkana käytiin sivusidonnan konsepteja - farside kyynerpään hallintaa, olkapään käyttöä, vastustajan liikkeen nollaamista vastaliikkeillä ja hyökkäyksinä  sisäkäden käsilukko ja kimura.

maanantai 15. marraskuuta 2010

Open guard action with Romulo

http://www.budovideos.com/online/shows/rolledup/romulo-ep3pt1/

kannattaa tarkistaa muutkin Budovideos:n tarjoamat ohjelmat:
http://www.budovideos.com/online/shows/

Kävin lenkillä.....

Epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia ratkaisuja... :) Menin lenkille ja koska en ole lenkkeillyt noin 7 vuoteen, niin päätin jo etukäteen, että juoksen vain tuollaisen vartin pikku lenkin. Olin aika yllättänyt, että 15 minuutin jälkeen oli kyllä lämmin, mutta ei hengästyttänyt kovinkaan paljoa. Pelkällä BJJ:llä ja sparrillakin saa näköjään pidettyä itsensä aika hyvässä kunnossa. :)

Mikään ei tosin muuta sitä tosiasiaa, että lenkkeily on todella typerää puuhaa - mielessä kyllä kävi parin vastaan tulevan lenkkeilijän double leg takedown, mutta en halua iltalehden lööppiin: "treenivieroitusoireista kärsivä karateka heitteli vastaantulijoita lenkkipolulla." (Lehdissä kaikki budoharrastajat ovat aina karatekoita)

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

BJJ Klubi jatkaa 28.11

Olkapää on vielä sen verran epävarma, että aloitetaan Finnish Openin jälkeen, jolloin se on varmasti jo parempi - eli kahden viikonlopun jälkeen 28.11..

Viime yönä pystyin jo nukkumaan tuolla kyljellä, joten oikeaan suuntaan mennään hyvää vauhtia ja normaali elämässä se ei kipuile ollenkaan - vain jos antaa painoa sille tai tekee nopeampia rykäisyjä.

Anteeksi tämä hötkyily edestakaisin, mutta kun sydän haluaa matolle, niin että järki ei meinaa pysyä mukana ja pakko ottaa nyt varovasti, että ei lopu koko painiminen pahempaan loukkaantumiseen.

perjantai 12. marraskuuta 2010

#T103 BJJ Junnutreenit - Kristian

Lämmiteltiin ja sitten kevyttä lämmittelypainia. Oli pariton luku junnuja, niin pääsin painimaan, joskin niin, että pidin spider-guardia pelkillä jaloilla pienemmille ukoille ja isoimmille piti käyttää jo käsikin. Oli kivaa. 

Tekniikkana avattiin guardi alhaalta ja sitten kertailtiin syksyn combatives juttuja. Lopuksi painia 3 x 6min. 

Kutsu mua tuomariksi!!!

... no ei ... :D

Sain kutsun BJJ-Liiton tuomarikoulutukseen ensi viikonloppuna ja sitten on mahdollisuus tuomaroida Finnish Openissa. Katson tämän aikamoiseksi kunniaksi päästä osallistumaan hienon lajin toimintaan täällä Suomessa. Pitää vain skarpata, että en jää ihailemaan itse ottelua ja keskityn itse tuomarointiin.

Sen kunniaksi vähän Anthraxia....

torstai 11. marraskuuta 2010

Brazilian Jiu Jitsu Highlight video

Törmäsin tälläiseen highlight videoon... Herra Galvao on kyllä aika jäätävä...



ps. sanotaan tämä nyt kerran ääneen ja sitten keskitytään myönteisiin juttuihin... Vituttaa aivan tunteella tämä olkapää... (Excuse my french)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Ortopedin "tuomio"...

Kävin tänään näyttämässä olkapäätä ortopedille, nyt kun turvotus on jonkin verran laskenut. Tuomio oli, että AC-nivelen nivelsiteissä on pieni repeämä, joka 95%:ssa tälläsistä vammoissa parantuu täydellisesti. Huonot uutiset oli, että siihen menee 2-3 kuukautta.

Treenata saa sen mitä olkapää kestää, mutta ulkoinen trauma saattaa rikkoa sen pahemmin, joten painia ei pahemmin suositella. Eli voin tehdä semmoista, missä olen "itse vastuussa" tekemisistäni -> drillaaminen on OK. Ainakin niiltä osin, kun ei rasita olkapäätä.

Eli jatketaan taas BJJ-Klubia ensi sunnuntaina. Voin itse drillata ja sitten voitte ottaa loppusparrit keskenänne ja minä hurraan vieressä.

Pitää kaivaa lenkkarit kellarista ja käydä lenkillä (YÖK!), jotta pysyy kardio, edes jollain tasolla. Harkitsen myös salilla käymistä, jotta voisi treenata jalkoja yms, mutta sekin on tolkuttoman tyhmää. :) Eiköhän tässä jotain keksitä.

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Nogi Worlds stream

2010 Nogi Worlds stream starts tomorrow at 9 Am PST. The mens and womens finals start at approximately 1:30 PM PST.

Suomen aikaa klo 11.00 sunnuntaina.

http://www.budovideos.com/online

#371 BJJ - Lucion seminaari ja purppura

Viime viikonloppuna oli vyökoe, jonka sain suht kunnialla linkutettua olkapää teipattuna läpi ja tänään oli Lucion seminaarin viimeinen päivä ja Lucio myönsi minulle Laurille ja Tapsalle purppuravyöt. Sinisiä vöitä saivat Terhi, Tomi, Steffi, Mika, Janne ja Dimitri. Onneksi olkoon.

Viimeisen päivän ohjelmaan kuului perinteisesti tiimi kisat, missä vuorotellen oli bjj-teknisiä ja fyysisiä haasteita. Tekniikoina käytiin läpi suoraa käsilukkoa, tupla ohituksia, tuplahyökkäykiä yms. ja fyysisenä pukkihypittiin ja tehtiin vatsoja.

Ryhmämme ilmoittautui hienosti kunnon etukenossa lähes joka haasteessa ensimmäisenä näyttämään tekniikkaa, jonka seurauksena pääsimme lisäjumppaamaan vöiden soidessa selkänahoissamme.

Vyö seremoniassa pääsin marssimaan purppuralle kuuluvat kaksi kierrosta + yksi muiden hakatessa vöillä selästä vauhtia. Lucion Hipkon seminaarit ovat erittäin suosittuja ja noin viidenkymmenen ruosikijan käytävä on mieleenpainuva näky. Tätä kirjoitellessa selkänahkani väri sointuu kauniisti vyön värin kanssa.

Vöiden jaon jälkeen otettiin sparria sain hihitellä ihmisten ilmeille, kun bjj:tä myös harrastava vaimoni huusi pojallemme, että "Osvald (lempinimi), tule painimaan mamman kanssa...".  Oli muutama WTF ilme, kunnes tajusivat, että paikalla oli koko perhe.

Olkapää on sen verran arka, että omat painit olivat Oliverin kanssa, joka on mukavan tekninen ja kevyt vastustaja... oli mukava päästä jo vähän sparraamaankin. Oliverikin sai natsan oranssiin vyöhönsä.

Hipkon gallerista löytyvät Miisan ja minun ottamat kuvat

Hipkon facebook sivulla on myös Vilman ottamat kuvat

ps. Ishi-Petri oli tehnyt todella hienot vyöt graduiduille....

perjantai 5. marraskuuta 2010

#T102 BJJ Junnutreenit - Kristian

Aukusti veti junnujen alkulämmittelyt ja sitten lämmiteltiin kevyellä sparrilla. Tekniikkana triangelin perusteet ja kaksi tekniikkaa guardista triangelin hakemiseen. Lopuksi 5 erää sparria.

torstai 4. marraskuuta 2010

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

#370 BJJ - Lucion seminaari

Lämmiteltiin ja sitten katsottiin teknistä mounttia (s-mount) ja siitä käsilukko ja triangeli. Sitten sparrasivat ja minä otin lisää valokuvia... :I Kivaa oli kuitenkin, kun pääsi jo drillailemaan.

tiistai 2. marraskuuta 2010

#369 BJJ - Lucion seminaari

Päätin tänään mennä Miisan seuraksi Lucion seminaariin ja tehdä sen minkä kevyseti pystyi olkapään kanssa. Lämmiteltiin ja sitten tekniikkana guardin ohitusta halfguardia pelaavaa vastaan. Älyttömän hyvin juttuja.

Pidettiin omat jalat kaukana kaverista ja nostettiin nilkoista aina, kun kaveri yritti tulla situp guardiin. Sitten vietiin kaverin jalkoja sivulle ja ohitettiin joko toreando tyylisesti, tai sitten astuttiin jalalla omien käsien välistä kaverin jalan yli ja polvi vatsalle ja sitä kautta north southiin.

Sitten oli positiosparria ja otin yhden TODELLA kevyen päältä... joutui ohittelemaan käytännössä yhdellä kädellä, mutta kivaa oli... eli varovaisesti pystyy jo drillaamaan... :D ... mutta sparriin menee varmaan vielä useampi viikko.. :I

Tuolla Flickr albumissa on muutama uusi kuva seminaarista vanhojen perässä....

Kuvia...

maanantai 1. marraskuuta 2010

Sit up guard - sweeps

Tässä yksi lempi positioistani ja tuota ensimmäistä sweeppiä tulee käytettyä todella paljon.

#T101 BJJ Junnutreenit - Kristian

Tuurasin tänään Jesseä ja vedin maanantain junnutreenit. Jatkettiin vähän perjantain teemalla, mutta nyt ajatuksena kolmoishyökkäyn mountista, kun kaveri on kääntynyt kyljelleen.

1. Syötä ylempi kaulus pään alta menevälle kädelle ja ujuta käsi kainalon alta niskan taakse omalle kyynervarrelle ja kiristetään suoristamalla oma selkä, jolloin käytetään kuristukseen oman lantio voimaa.

2. Kaveri ei anna kauluksen syötön jälkeen ujuttaa kättä kainalon alta, jolloin napataan puntista kiinni ja tehdään Bow and Arrow kuristus.

3. Kaveri ei anna syöttää kaulusta, jolloin ujutetaan käsi kainalon alta ja tehdään suora käsilukko.

Ideana kolmoishyökkäyksessä, että ensimmäisessä ei menetetä positiota, eli mounttia - toisessa menetään mahdollisesti lopetuksen epäonnistuessa positio, mutta tätä kannattaa kuitenkin yrittää ennen kolmatta, eli käsilukkoa.... (Kuristus ennen nivellukkoa)

ps. Sataset paukkuu... eli perjantaina oli sadas opetus ja tämä on yhdeksässadas blogi-kirjoitus. :)

Maltti on valttia...

Erittäin hyvä kirjoitus John Will:ltä (Machado musta-vyö Uudesta Seelannista)

Reining it in....