perjantai 31. joulukuuta 2010

BJJ-Klubi - Kertaussessio ensi sunnuntaina ja kevään ohjelmaa...

2. tammikuuta, eli nyt seuraavana sunnuntaina on tarkoitus pitää vielä kertaussessio KELLO 12:00, missä drillataan näillä nyt syksyllä käydyillä tekniikoilla. Eilen kävimme tekniikat läpi ja nyt keskitytään ketjuttamaan niitä drilleiksi ja sitten lopuksi sparraillaan - hanskoilla ja ilman. Jos on vaparihanskat niin ottakaa mukaan.

Ohjelma jatkuu sitten "virallisesti" 9. tammikuuta aina Sunnuntaisin klo 1400 - 1415 Metsälässä ja siitä voi hyvin jäädä Astangajoogaamaan heti perään.  Keväällä luvassa mm.

Side Mount: Positional Control
Clinch
Body Fold Takedown
Double Leg Takedown
Rear Takedown
Headlock Counters and escapes
Straight Armlock - Guard - low, high, triangle combo
Double Ankle Sweep
Hook Sweep
Guillotine Choke and Defence
Kimura Armlock
Punch Block Series/Vale Tudo Guard (Stage 5)
Double Underhook Guard Pass

torstai 30. joulukuuta 2010

#379 BJJ-Klubi - Kristian

Käytiin läpi syksyn klubilla tehdyt tekniikat ja sitten astangajoogattiin. Ensi sunnuntaina olisi ajatus käydä vielä guardin pito ja triangeli kertauksena ja sparrailla.

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

#378 BJJ - Jesse

Lämmiteltiin sitten alasvientejä, guardin avausta ja rubberguardia. Sitten otin kaksi 7min erää pataan Jesseltä...

Kneebar saved the day... uusi sarjakuva Kestingiltä

Tässä mainio sarjakuva suoran polvilukon tekemisestä (kielletty tekniikka rätti jiujitsussa alle ruskeavöillä)

Kneebar Sarjakuva

tiistai 28. joulukuuta 2010

BJJ-Klubin kertaussessarit

Torstaina Metsälässä 1815 BJJ-Klubin kertaussessarit, missä käydään syksyn aikana käydyt tekniikat drilleinä läpi:

Trap and Roll Escape
Americana Armlock
Positional Control - Mount
Take the Back - Mountista
Rear Naked Choke
Leg Hook Takedown
Clinch (Aggressive Opponent)
Punch Block Series/ Vale tudo Guard (Stages 1-4)
Straight Armlock
Triangle Choke

Mukaan voi tulla jos on kiinnostusta käydä Gracie Combatives* ohjelmaa sunnuntaisin nyt kevätkaudella ja tuntee jo BJJ:n peruspositiot.

Noita ei sinäänsä nyt torstaina enää opeteta, vaan muistutetaan yksityikohdat ja sitten drillataan toistoja.

*BJJ:n perinteisempään itsepuolustukseen (=lyövä vastustaja) keskittyvää mattokamppailua

maanantai 27. joulukuuta 2010

Failboat has left the harbour

New Yorkin osavaltiossa David Lang niminen kaveri on perustanut MMA salin ja väittää olevansa Wallid Ismail ja Gracie Combatives mustavyö + muita huimia meriittejä. Wallid on yksi BJJ:n suuria legendoja ja hän vastaa näihin väitöksiin alla olevalla videolla.

PItää kyllä olla aikamoinen ruudinkeksijä, jotta lähtee rakentelemaan bisnestään moisten valheiden päälle. Sherdogin ja Bullshidon verikoirat olivat samantein kimpussa - huvittavaa luettavaa:

Bullshido keskustelu

Sherdog keskustelu



Tässä vielä legendaarinen ottelu - Royce Gracie vs. Wallid Ismail

torstai 23. joulukuuta 2010

#377 BJJ - Opettajakokous

Hipkon syyskauden päätteeksi pidettiin "opettajakokous" Kontulan salilla. Timo kävi läpi viime- ja ensivuotta. "Virallisen ohjelman päätteeksi oli tarjolla sushia, mutta minä ja Jesse vedettiin gi:t päälle ja karattiin tatamille tunniksi sparrailemaan, jonka jälkeen popsimme sushit, menimme saunaan ja jatkoimme illan viettoa muiden opettajien kanssa.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Uusi ulkoasu...

Vanha template oli jotenkin "räjähtänyt", joten piti pikaisesti laittaa uusi. Tällä mennään nyt hetki, kunnes on aikaa miettiä asiaa. :)

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Pari mainiota tekniikkaa sunnuntai-illalle

Deep Half-Guard Sweep:


Selänotto kilpparista:


Käsilukko-counter - guardin avaamiseen:

#376 BJJ-Klubi - Kristian

Käytiin läpi elevator sweeppi ja sparrailtiin. Olkapää alkaa kestää jo sparraamista, kunhan varoo tiettyjä asentoja. Reilun kuukauden sparritauko on kyllä tehnyt tehtävänsä. Sparri oli kivaa ja taputin omoplataan ja sivukuristukseen. :D Muutamia sweeppejä sai tehtyä ja positio peli toimi ihan ok, mutta nogi-lopetukset ovat täysin hukassa. Nyt pitää saada taas mattoaikaa lisää, että saa pelin kuntoon ja kehittää plani, joka on vähemmän pukuriippuvainen.

perjantai 17. joulukuuta 2010

#T110 BJJ Viimeiset Junnutreenit (for now) - Kristian

Tein tänään vähän pidemmän harkinnan jälkeen päätöksen, että en enää vedä junnutreenejä ja keskityn omaan treeniin ja jos jostain ilmenee tarvetta - aikuisten opettamiseen (ainakin BJJ-Klubi jatkuu).

Olen opettanut junnuja reilu kaksi vuotta ja oma poikakin on jo kasvanut teiniksi, joten ihan vain siksikin, että en tulisi "lätkä-isäksi" on parempi tehdä välillä jotain muuta. Älyttömän haikea olo tuosta päätöksestä kuitenkin tuli, koska meillä on Hipkossa niin mahtava junnuryhmä ja heidän kanssa on kokenut mahtavia hetkiä.

Opettaminen on ollut todella antoisaa ja auttanut omassa kehityksessä valtavasti, kun on joutunut tarkkaan katsomaan, miten tekniikat tehdään oikein ja vielä miettiä miten se kerrotaan oppilaille. 

Tässä muutamia kuvia matkan varrelta:
Heracles Open ja Junnu SM 2009

Heracles Open ja Junnu SM 2010 
Lucio piti vyökokeet
Oliver ja Kristian ja lentävä käsilukko

Treenit tänään

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Anti-Jesse videoita...

Kaikille jotka ovat päässeet osalliseski Jesse X-Guard innostuksesta: :D Tähän oli todella vaikea löytää vastatekniikoita youtubesta, mutta yksi sentään löytyi.

tiistai 14. joulukuuta 2010

maanantai 13. joulukuuta 2010

#375 BJJ - Jesse

Huh... pääsi viikon tauon jälkeen matolle - sielu lepäsi ja kroppa huusi... Lämmiteltiin perustekniikalla ja sitten vaan pyörittiin pyörimisen ilosta. Jesse rannelukotti minut, kun minulla oli triangeli-setup kiinni (ei kunnolla vielä lukittu) ja muutenkin sparri oli calf slicer, kneebar, x-guar sweeppi ilotulitusta. Sain sentään yhden suoran käsilukon rakennettua, mutta noita lopetuksia tulee tuollaisessa hupirullailussa muutenkin paljon enemmän, kun motiivina on liikkuva tekniikan haku, eikä kisavauhdilla sparraaminen.

Olkapää kestää hyvin tuollaista pyörivää sparrausta, kunhan varotaan riuhtaisuja ja suoraa smashiä tuon olkapään päälle.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Ensi sunnuntain BJJ-klubi siirtyy seuraavalle sunnuntaille...

Eli nyt 12.12 bjj-klubi siirtyy seuraavalle sunnuntaille, sitten onkin jouluvapaat mutta voidaan sopia sähköposteilla sessioita missä kertaillaan syksyn tekniikoita jne. ja sitten jatketaan ohjelmalla tammikuussa.

Nyt syksyllä ollaan siis käyty läpi seuraavat asiat.

Trap and Roll Escape
Americana Armlock
Positional Control - Mount
Take the Back - Mountista
Rear Naked Choke
Leg Hook Takedown
Clinch (Aggressive Opponent)
Punch Block Series/ Vale tudo Guard (Stages 1-4)
Straight Armlock
Triangle Choke

Ensi viikon Sunnuntaina sitten käydään vielä Elevator Sweep smashaavaa vastustajaa vastaan ja sitten kertaussessarit ja tammikuussa mennään eteenpäin.

torstai 9. joulukuuta 2010

Tämän viikon treeniohjelma...

....ei siitä sen enempää... palataan asiaan ensiviikolla. Terveisiä NeljännenKvartterinloppulandiasta...

...onneksi on kahvakuula.

tiistai 7. joulukuuta 2010

Grapplingiä 2000 vuotta ennen ajanlaskun alkua...

Jostain egyptiläisestä kirjoituksesta... Toisella rivillä näkyy mm. Eddie Bravon niin kovasti mainostama lockdown. Kannattaa varmaan lopettaa keskustelut, siitä kuka on keksinyt minkäkin liikkeen. hehe

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Seminaarivideot...

Jos joltain on jäänyt väliin, niin täältä löytyvät editoimani pidemmät seminaarivideot:

http://vimeo.com/user2855773/videos

#374 BJJ Klubi - Kristian

Tänään kerrattiin "valetudo-guardia" - eli kuinka pidetään itsensä turvassa alla, kun kaveri yrittää lyödä kupoliin. Uutena tekniikkana keskityttiin samasta tilanteesta triangelikuristukseen. Kotiläksyksi jäi inverted armbar guardista (joka sopii tuon triangelin kanssa todella hyväksi kombohyökkäykseksi) ja se miten estetään kaverin smashpass, kun ollaan ottamassa triangelia kiinni. Joskin tuo GC-tyyppinen triangelin "aloituspositio" jo vaikeuttaa ohittamista suuresti.

Tässä yksi versio, tuosta reverse armbarista, mutta haen sitä missä itsellä on overhook ja tuo käsi jää kainaloon, ei tuohon olkapään päälle.

lauantai 4. joulukuuta 2010

#T107 BJJ-Junnutreenit -Kristian

Sivusidonnan hallintaa ja mounttin siirtyminen ja sitten painittiin. Hauskaa kun junnuissa alkaa olla vajaa 80 kiloisia 15-16 vuotiaita miehenalkuja, jotka on paininut yli kolme vuotta. Niiden kanssa saa painia jo ihan tosissaan. :) Olkapääkin kestää jo painia, kunhan on itse kokoajan varuillaa että ei laita painetta sille ja taputtelee heti, kun on "vaara joutua kimuraan yms.".

torstai 2. joulukuuta 2010

Junttikuristus ja siitä pakeneminen...

Niinsanottu junttikuristus on ote, minkä todennäköisesti yhdeksän kymmenestä "taviksista" nappaa kiinni (jos saa), kun joutuu maahan. Siihen on monia vasta liikkeitä, mutta tässä yksi yksinkertaisimmista:

object width="560" height="340">