perjantai 29. heinäkuuta 2011

#466 BJJ-Klubi - Kristian

Tänään kerrataan lämmittelynä viimeviikonloppuiset ja jatkettiin "Getting out of bad Spots 1" DVD:n tekniikoilla.

Tämän päivän tekniikat keskittyivät knee slide ohituksen torppaamiseen ja ensi sunnuntaina katsotaa sitten inverted halfguardin puolustamista.

Sparrit vedettiin tehtäväsparrina halfguardista, ensin niin että oli "pakko" vain käyttää päivän tekniikoita ja vastustaja yritti kneeslide ohitusta. Sitten vapaasti halfguardista.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Naamalukko Open 2011 (NLO)

Nyt on taas se aika kun väännetään päästä Keski-Suomen sydämessä.

KILPAILUKUTSU

Aika ja paikka

Aika: 27.-28.8.2011 (27.8. ADCC aloittelijat, 28.8. BJJ
valkovöiset, värivyöt, juniorit ja seniorit)
Paikka: Jyväskylän Monitoimitalo, Kuntoportti 3, 40700 Jyväskylä

Sarjat

ADCC Lukkopaini
Aloittelevat miehet: -48, -52, -56, -60, -65, -70, -76, -83, -91,
-100, +100
Aloittelevat naiset: -60, +60
Seniorit +35vuotta: -65.9, -76.9, -87.9, -98.9, +99 HUOM! Seniorit saavat osallistua myös aloittelijoiden sarjaan samalla maksulla mikäli aloittelijan kriteerit täyttyvät. (kts. alla)
Avoin painoluokka: Ei painorajoja
HUOM! ADCC sarjat vain aloittelijoille.

Punnitus suoritetaan ennen ensimmäistä ottelua.
Otteluaika: 5 minuuttia, joista ensimmäiset 2 minuuttia ilman pisteitä.

Säännöt: Viralliset ADCC-säännöt.
Kokemusvaatimukset aloittelijoille: Ei sijoitusta 1.-3. ADCC SM- tai FO (vast.) -kilpailuista; ei sijoitusta 1.-3. kansallisista eikä kansainvälisistä paini- tai judokilpailuista; ei sijoitusta 1.-3. BJJ SM / FO / EM / MM (vast.) sinivöisistä ylöspäin; ei osallistumista ADCC Trialseihin; ei A- eikä B-luokan MMA-otteluita.

Brasilialainen Jiu-Jitsu
Valkovöiset miehet: -64, -70, -76, -82.3, -88.3, -94.3, -100.5, +100.5kg
Valkovöiset naiset: -58,5, -69, +69kg 
Siniset miehet: -64, -70, -76, -82.3, -88.3, -94.3, -100.5, +100.5 kg
purppura-mustavöiset miehet: -64, -70, -76, -82.3, -88.3, -94.3, -100.5, +100.5 kg
Siniset ja ylempivöiset naiset: -58,5, -69, +69kg 
Juniorit: 9-11 vuotiaat ja 12-14-vuotiaat: Sarjat jaetaan ottelijoiden iän, kokemuksen
ja painon mukaan (ilmoittakaa siis ikä, kokemus ja paino kiloissa)
Senorit +40-v.: ei vyöarvo tai painorajoitusta HUOM! Seniorit saavat osallistua myös oman vyösarjansa yleiseen sarjaan samalla maksulla.
Avoin painoluokka: Ei paino tai vyöarvorajoja

Punnitus suoritetaan puku päällä juuri ennen ensimmäistä ottelua.
Otteluajat: Juniorit 4 minuuttia. Valkovöiset ja seniorit 5 minuuttia. Sinivöiset 6 minuuttia. Purppura-mustavöiset 7min

Säännöt: Viralliset SBJJL/IBJJF-säännöt. (pois lukien puvun väri)

Muut huomioitavat asiat

Jokaisella kilpailijalla on oltava kilpailun kattava vakuutus. Järjestäjä ei vakuuta kilpailijoita. Järjestäjä pidättää oikeuden yhdistellä sarjoja, jos osallistujia ei ole tarpeeksi.

BJJ-pukujen tulee täyttää mitoiltaan virallisen kisapuvun mitat.

Osallistumismaksu

25 euroa/laji tai 40€ molemmat lajit. Maksut suoritetaan tilille viimeistään 22.8.2011. Kuitti esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä kisapäivän aamuna. Jälki-ilmoittautumismaksu 40€/laji.
Sisäänpääsy tapahtumaan 5 euroa/päivä. 2 huoltajaa jokaisesta seurasta ilmaiseksi sisään.

Palkinnot
Mainetta, kunniaa ja komeita mitaleja parhaille. BJJ:ssä palkitaan myös hienoin gi N.L.O ´11 tyylikkäin gi -palkinnolla. Avoimen painoluokan voittajalle 300 euron rahapalkinto. Kisojen paras joukkue saa haltuunsa upean crossfacebowl-kiertopalkinnon.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen viimeistään 20.8.2011sähköpostitse osoitteeseen janne@fightpromotions.fi Viestiin osallistujan nimi, sarja*, painoluokka*, seura ja kotimaa (* juniorit: ikä, kokemus, paino). Ilmoittakaa myös halukkuutenne avoimeen painoluokkaan.
Seurat. Suosikaa yhteisilmoittautumista.

Kisapäivien ohjelma
Ilmoittautuminen kisapaikalla klo 9.30-10.00 (Ilmoittautumisesta myöhästyminen tarkoittaa otteluista diskaamista. Maksettuja kilpailumaksuja ei palauteta)
Tuomareiden palaveri klo 10.15
Infotilaisuus klo 10.00(säännöt yms.)
Ottelut alkavat noin klo 11.00

Lisäkyselyt sähköpostitse: janne@fightpromotions.fi
puhelimitse: Janne Maunonen 045-1396079

Kurt Osianeder - Viikon tekniikka...

Hoh... tällä kaverilla on hyviä tekniikoita ja hyvä ulosanti... :)

tiistai 26. heinäkuuta 2011

IBJJF uudisti kisasääntöjä..

http://www.graciemag.com/en/2011/07/ibjjf-revamps-rules-and-green-lights-antidoping/

#465 BJJ - Jesse

Tänään lämmiteltiin erilaisilla BJJ:n tyylisillä liikkeillä ja tekniikkana oli muutama sweeppi spiderguardista. Alaselkä on alkanut hiipien kinnoomaan ja nyt ollaan siinä tilassa, että vasen jalka on ärsyttävän usein puutunut nilkan ympäriltä ja alaselkä on ärtyneen tuntuinen. Mitään selvää vihlovaa kohtaa ei ole ja liikkuminen on onneksi aika lailla normaalia. Toivitaan, että tästä selvitään joogalla, corejumpalla ja venyttelyllä.

Sparreissa liityttiin Mikan kanssa VMTL-ryhmään, eli vedettiin keskenämme sellaista vähän kevyempää sparria kolme erää. Selkää ei oikeastaan huomaa sparratessa, mutta sitä tulee varottua vaistomaisesti ja liikkuminen on vähän vajavaista. Kiitos Mikalle hyvästä sparriseurasta ja mainioista venyttelyvinkeistä.

lauantai 23. heinäkuuta 2011

#464 BJJ-Klubi - Kristian

Sunnuntaina aloitettiin "syyskausi" Caio Terran HalfGuard DVD.n läpikäymisellä... aika on muuttunut, niin että aloitimme klo 10:30 ja se näyttikin sopivan porukalle paremmin, koska paikalla on 12 kaveria minun lisäksi.

Käytiin läpi kevyt lämmittely, jonka jälkeen kävimme läpi neljä ensimmäistä perustekniikkaa "Getting out of bad positions 1 DVD:ltä"


  1. Guardiin palautus
  2. Sweeppi niin että lukitaan kaverin ulompi jalka
  3. Knee Shieldiin palautus
  4. "Ranta-asenosta" hookilla sweeppi

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Viimeinen Capoeira... (until next time). :)

Käytiin maanantaina vielä koko perheen voimalla Capoeirassa aamutunnilla ja kävi tuuri, koska paikalle ei tullut ketään paikallisia, joten saimme käytännössä yksityistunnin. Koko perheellä on potkutaustaa, joten olimme periaatteessa samalla tasolla koko porukka ja kävimme läpi Capoeiran perusliikkeita ja lopuksi vedimme "battlea" opettajaa ja toisiamme vastaan... :D

Kivaa oli, nyt ollaan taas palattu suomeen ja huomenna voisi kömpiä matolle könyämään. Pitää aloittaa rauhallisesti, jotta tuo Marbellan GB:llä telottu kylki ei ärsyynny uudestaan.

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Takanori Gomi - Combat Wrestling

Japan MMA:n legenda Takanori Gomin otteluita Combat Wrestlingistä. Aika erilaista puuhaa, kun vertaa BJJ:hin. Lähempänä Catch-painia. Komeaa katsottavaa jokatapauksessa.

50/50 Ohitus

50/50 Guardia joutuu harvemmin salilla puolustamaan, mutta tässä on hyvän oloinen ohitus kyseistä guardia vastaan.



Luciolla on kokonainen seminaarivideo kyseistä guardista täällä...

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Aina vaan Capoeiraa...

Taas käytiin lomahupina Capoeirassa. Hauskaa oli ja kärrynpyörää yms. heitettiin...

Nuo paikalliset opettajat vetävät kyllä sellaista settiä, että ei voi kuin suu auki ihmetellä.

Tässä mallia täkäläisittäin:
http://youtu.be/P_2Aohs0GAo

Grip Fighting...

Yksi tärkeimmistä ja helposti unohtuvimmista konsepteista:

torstai 14. heinäkuuta 2011

Lisää Capoeiraa...

Tänään taas paineltiin koko perheen voimalla Capoeiraan ja ylläriksi lähdettiin salilta suoraan lenkille Marbellan rantabulewardille. Jonkin aikaa lönkytellettyämme saavuimme nurmikkoiselle rinteelle, missä alkoi akrobatia treenit. Kaverit vetivät sellaisia volttisarjoja, että hirvitti ja mietiskelin itsekseni, että siinä on syynsä, että minä olen "ground fighter" - tuossa hommassa tarvitaan lentolupakirja ja se ei ole ollut voimassa enään 20 vuoteen.

Minä keskityin ainoaan "temppuun", jonka osasin eli kärrynpyörään :D ja sitten aloin harjoitella sellaista ripaskamaista kyykystä kärrynpyörän kautta kiertopotkuun comboa. (onneksi ei ollut videokameraa). Kivaa oli silti - huomenna mennään taas uudestaan. Todella hauska porukka ja hauskaa vaihtelua matossa könyämiselle. Oli todella hieno kokemus päästä treenaamaan ulkona palmujen katveessa.

Ensi viikolla sitten taas halataan poikia tatamilla, mutta nyt otetaan kaikki tästä ruhosta irti ja yritetään potkia korkealle. Vaimo ja lapset pieksevät minut mennen tullen tässä lajissa - huomaa kyllä keneltä jälkikasvu on akrobatiageeninsä saanut. :)

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Hieno alasvienti ja ohitus

Capoeira...

Käytin tänään täällä Espanjassa Capoeira tunnilla. Aivan hullun hauskaa puuhaa. Harjoiteltiin perusliikkeitä, kiertopotkua ja etupotkua tuosta liikkeestä ja perusväistöjä. Sitten tehtiin parin kanssa. Lopuksi treenattiin kärrynpyörään perustuvia juttuja ja käsilläseisontaa. Bonuksena kahdenjalan alasvientejä Capoeira tyylillä, kun kaveri kuuli että on BJJ taustaa. Todella mukava opettaja ja hyvä tunnelma tunnilla.

Suosittelen käymään, jos pyöritte Marbellan alueella.

capoeiramarbella.com

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Punamustavyö Marcio Stambowsky ja Ginastica Natural lämmittely

Tässä mainio lämmittely Ginastica Natural tyylillä. Ginastica Natural on Alvaro Romanon kehittämä joogaan ja brasilian jiujitsun liikkeisiin perustuva liikkuntamuoto, jota käyttävät monet BJJ:n ja MMA:n huiput mm. Xande ja Saulo Ribeiro, Minotauro Nogueira, Wanderlei Silva, Andersson Silva jne.

Itse olen treenannut astanga joogaa noin 10 vuotta ja näen tuossa todella paljon yhtäläisyyksiä. Ginastica Natural on jonkin verran liikkuvampaa ja siinä on enemmän keskivartaloon keskittyviä likkeeitä. (Joskin Hipkossa on treenattu vain astangajoogan ensimmäisen sarjan ensimmäistä puoliskoa ja astangassa on kuusi sarjaa, joissa sitten myöhemmin keskivartoaloa työstetään, niin että riittää.. :))

Alla Mario Stambowsky näyttää lämmittelyn Ginastica naturalin tyylillä:



Ensi viikon sunnuntaina taas aloitetaan klubin pitäminen, mutta nyt klo 10:30, jonka jälkeen ei ole astangajoogaa, joten otetaan lämmittelyinä ginastica natural tyyppisiä juttuja (minulla on pari DVD:tä.)

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Teknisestä mountista syvään halfguardiin...

Tämä menee suoraan gameplaniin...  olen itse yleensä katkaravuttanut ja kaivanut alemmalla kädellä kantapään halfguardiin, mutta tämä näyttää vielä "helpommalta".



Lisää halfguardia. Erik Paulson näyttää kaksi yksinkertaista halfguard ohitusta. Ensimmäisessä on tuollainen reipas urheiluhenki ja toinen on vanha kunnon karhuhali jalkoihin ja sprawl...

tiistai 5. heinäkuuta 2011

maanantai 4. heinäkuuta 2011

#462 BJJ - Draculino Team Marbella

Menin tänään treenaamaan täällä Marbellassa Draculino Teamin (Gracie Barra) salille. Paikalla oli vetämässä sama musta vyö joka oli viimekin kerralla, kun kolme vuotta sitten olin täällä viimeksi. Lämmiteltiin perusseteillä ja pystystä grippitaistelua - eli niin että lähdetään pysytystä ja lopetetaan siihen, kun toinen saa hyvät gripit. Todella hyvää harjoitusta, jota tulee tehtyä aivan liian vähän.

Tämän jälkeen tehtäväsparrina pystystä, niin että ottelu loppuu ensimmäisiin pisteisiin, jotka piti saada kahdessa minuutissa. Vedin halfguardiin ja en onnistunut hakemaan pisteitä kahteen minuuttiin (enhän minä ole edes herännyt tuossa ajassa - vastahan sitä pääsi deeppiin lepäilemään ja heti huudettiin aika!). Toisessa erässä sain vastaani purppuravyön, joka sprawlasi niin nopeasti, että en ehtinyt silmää räpäytäämään ja siitä guardin ohi.

Loput treeneistä oli sitten perus positiopainia. Aluksi suljetusta guardista, jossa minulle annettiin sama väkevän näköinen purppuravyö (näkyy kuvassa tuon ruskeavyön vasemmalla puolella), joka oli pystymatsista sprawlannut ja ohittanyt guardini. Sanoi kaverille, että aika sähäkkä sprawli ja tämä kertoi, että on ennen BJJ:n aloittamista paininut 20 vuotta ja voitti tänä vuonna european openssissa masterssissa luokkansa ja Abu Dabissa avoimen sarjan.  Ei varmaan tarvitse kertoa miten tehtävä sparrit kaverin kanssa meni. ;) Muiden kanssa oli sitten helpompaa.

Vapaassa sparrissa sain sitten taas saman kaverin vastaani ja sain polven tuohon kylkeen, joka on monesti ennenkin ollut hajalla - eli jäin vastaanottajaksi saksisweeppiin, jossa kaverilla oli polven kärki säären sijasta juuri tuon aran kyljen päällä, niin että koko painoni lepäsi polven kärjen päällä ja kaveri veti gripeillä vielä vastaan. Rits sanoi kylki ja sitten treenit olivatkin jo ohi. Vähän korpesi noissa vapaissa sparreissa paikallisten tapa lähteä painimaan 100% suoraan polviltaan - eli kun olin kellahtamassa selälle, jotta voisin lähteä pelaamaan guardia, niin kaverit tulivat vauhdilla toreandolla ohi... itse pidän "parempana" tapana sitä, että lähdetään jostain posisiosta - eli esim. jompikumpi kellahtaa guardiin ja siitä lähtö. Tuo polviltaan aloitus on hieman "keinotekoinen". Harvemmin ottelussa joudutaan tilanteeseen, jossa molemmat ovat polvillaan vastakkain...  noh maassa maan tavalla.

Kivaa oli vaikka kylki ottikin itseensä... parannellaan palmun alla ja sitten taas jatketaan...

perjantai 1. heinäkuuta 2011

SHUAI JIAO

Maailmassa on paljon muitakin grappling lajeja, kuin BJJ, Judo ja paini. Bongasin DSTRYRSG saitilta tämän videon kiinalaisesta Shuai Jiao lajista, josta minä en ollut kuullut ikinä mitään. Mielenkiintoisia alasvientejä...