tiistai 30. elokuuta 2011

Magneettikuvaus...

Tänään makasin 20 minuuttia StarTrek putkilossa. Kuvauksessa ei saanut liikkua, joten tuurilleni sopivasti reittä alkoi kutittaa ihan hulluna noin 20 sekunttia aloituksesta. Siinä sitten yritettiin olla kutisematta magneettikuvauskoneen paukuttaessa (kamala meteli, mutta ei tunnu missään - vähän ehkä lämmitti) - kuulosuojaimiin sentään sai valita radio rockia, josta tuli Klaus Flemingin ilta show.

Siinä köllötellessäni, jostain kumman syystä mielessäni pyöri BJJ:n oldschool itsepuolustustekniikat. Niiden parissa 20min meni loppujen lopuksia aika nopeasti.

Huomenna on sitten ortopedin vastaanotto, missä saan kuulla mitä tuolla alaselässä oikein tapahtuu... pitäkää peukkuja.

Gracie Breakdown UFC 134

"Grapewine"-mountista pakeneminen...

Jos sinulla on Facebook-tunnus, niin pääset katsomaan tätä mainiota videota mountista pakenemisen perusteista. Ne jotka kävivät keväällä Gracie Combativesiä läpi klubilla muistavat varmasti tämän.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=227427310640872&comments

maanantai 29. elokuuta 2011

Eduardo da Conceiçao o "Jamelão - seminaari alkaa tänään Hipkossa

TERVETULOA!!

29.8. – 3.9. Hipko järjestää viikon pituisen brasilian jiu-jitsu-, vapaaottelu- ja lukkopainileirin. Leirin opettajana on Lucio Linhareksen opettaja mestari Eduardo da Conceiçao o "Jamelão. Seminaari on yleisleiri, johon ovat tervetulleita niin vähemmän harjoitelleet kuin edistyneemmätkin seurasta tai teamista huolimatta.

Aikataulut:


Maantai klo 16.30-18 Metsälä (BJJ)
Tiistai klo 10-11.15 Kontula (BJJ)
Tiistai klo 19.15-20.45 Kontula (BJJ)
Keskiviikko klo 17-18.15 Metsälä (BJJ)
Torstai klo 10-11.15 Kontula (BJJ)
Torstai klo 19.15-20.45 Kontula (BJJ)
Perjantai klo 17-18.15 Kontula (BJJ)
Lauantai 10-12 Metsälä (BJJ)

Hinnat: Leirin hinta 90 €. Maksu suoritetaan käteisellä paikan päällä.
Ilmoittaudu ennakkoon: info@hipko.fi tai p. 050-590 3905

Huom! Seminaarin aikana Hipkossa ei järjestetä Metsälän salilla aikuisten jatkoryhmän brasilian jiujitsu harjoituksia. Aikuisten jatkoryhmän harjoitukset ovat leirin ajan aikuisen perusryhmän harjoitusten yhteydessä. Kaikki muut harjoitukset ovat normaalin aikataulun mukaisesti.



#476 - BJJ-Klubi

Kerrattiin

Kun melkein kaikilla klubilla kävijöillä on tuo Caio Terran DVD, niin kiinnostaako jotain ottaa tuo sunnuntai hoteisiinsa siihen saakka, kun saan selkäni kuntoon. Eli näyttäisi vain päivän tekniikat? Laittakaa minulle mailia, niin sovitaan yksityiskohdista.

Toinen vaihtoehto, on että minä tulen ja näytän ne läppäriltä ja verbaalisesti opastan, niin tulisi edes jotain tekemistä BJJ:n saralta. Harmittaisi vaan teidän puolesta jättää tuota halfguard juttua tauolle.

Kommenttia tai mailia?

Panu laittoi hyvän ehdotuksen:

"Kolmas vaihtoehto voisi olla, että käytäisiin kertaamassa tähän mennessä läpikäytyjä 21 tekniikkaa ja rivipainilla opeteltaisiin käyttämään niitä? Tai tällain vois olla ainakin pari kertaa?"


Tulen sunnuntaina avaamaan oven ja käydään läpi sopivissa sarjoissa tekniikat alusta tähän missä ollaan nyt. Olin tänään ortopedillä ja sanoi, että ei ole mitään vakavaa, jalassa on hyvät voimatasot ja "lähdetään siitä, että pääset takaisin matolle". Huomenna on magneettikuvat ja tiistaina taas ortopedi. Sitten aletaan kuntouttamaan kunnolla. Tulen mielellään sunnuntaisin paikalle (ja voin antaa avaimen jollekkin aktiiville, jos en jonain päivänä pääse). Voin olla DJ ja vaikka huudella nurkasta jos vyö on sidottu väärin tai jotain muuta yhtä rakentavaa. :)

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Taukoa...

Menin tänään vetämään BJJ-klubia ja kevyen alaselän lämmittelyn (lankutusta ja varovaisia suoria siltoja jälkeen) menin roikkumaan hetkeksi leuanvetotankoon. Alastullessa vasemmasta jalasta lähti hetkeksi kontrolli sähköiskumaisina sykäyksinä, niin että lopuksi istuin lattialla ihmettelemässä. Mitään kipua ei ollut ja olo oli ihan normaali noin 30 sekunttia tuon jälkeen. Normaali kävely ja perusliikkuminenkin onnistuu ihan tavallisesti, mutta jiujitsut taitaa nyt olla painittu siihen saakka, kunnes selkä on kuntoutettu.

Capoeira taitaa olla vaarallinen laji, kun luulen että tämä lähti sieltä. Yhdessä treenissä tunsin vihlaisun alaselässä, mutta se palautui samantein joten en jäänyt sitä ihmettelemään. Siitä lähtien se on sitten vaivannut, mutta ei pahemmin estänyt treenaamista lämmittelyn jälkeen. Olin kuvitellut sitä vain joksikin jumitilanteeksi, mutta nyt on vissiin pakko uskoa, että siellä on jotain oikeasti epäkunnossa. Noh, niillä mennään mitä on annettu. Pelottava kokemus, mutta eiköhän tämä tästä.

Eli BJJ-Klubia ei ole vähään aikaan. Ilmoittelen heti, kun voin taas drillailla ja näyttää tekniikoita. Sori... :I

ps. Kiitos Panulle, kun nappasi Klubin hoteihinsa ja opetti päivän kuristukset.

lauantai 27. elokuuta 2011

BJJ-Klubi huomenna...

Huomenna tehdään brabo kuristuksia half-guardista. Katsotaan mitä tästä tulee, jos ei muuta niin näytän tekniikat läppäriltä..

keskiviikko 24. elokuuta 2011

FFFFFFUUUUU...

Välilevypullistuma alaselässä... ensiviikolla magneettikuvaus.

Hermostuttaa ihan hulluna, että tuleeko tästä vielä selkä. Pullistuma on  alimman nikaman välissä ja ei ihmeemmin estä liikkumista. Jomottaa vaan jalkaan lähes jatkuvasti ja painissa huomasi, että jalka ei vaan tottele normaalisti. Nyt se on sen verran arka, että ei enää uskalla painia.

Noh, magneettikuvauksen jälkeen ollaan varmaan viisaampia... tekisi vaan ihan hulluna mieli mennä matolle, kun tällä periaatteessa voisi treenata ihan hyvin, mutta se tuntuu hermostuvan siitä sen verran, että en uskalla riskeerata sitä että treenaaminen loppuisi kokonaan. Pitää varmaan lähteä etsimään paperipussia, kun alkaa kohta hyperventiloimaan (en oikeasti, mutta ahdistaa aika tunteella).

Jesse opettamassa venäjällä...

Jesse oli viime viikon lopun opettamassa Venäjällä, josta on nyt ilmestynyt kolme videota youtubeen.

Haastattelu:


Treeniä 1


Treeniä 2







tiistai 23. elokuuta 2011

#475 BJJ - Timo

Lämmiteltiin ja pidettiin mounttia. Tekniikkana suorakäsilukko teknisestä mountista. Lopuksi sparrattiin. Aluksi tehtäväsparria, jossa minulla oli vaikeuksia siinä kun kaveri laittaa kädet lanteille ja siltaa räjähtävän pikkusillan ja tunkee polvet väliin, josta butterflyguardiin. Pitää vain matalassa mountissa laittaa lisää painettaa lantiolla ja pitää hookit korkella. Tämä nollaan tuon aika tehokkaasti.

Paven kanssa otettiin sitten erä peruspainia mountista ja oma suoritukseni oli verrattavissa tähän:
http://www.youtube.com/watch?v=ZVouqXt5TSE

Viimeinen erä oli nuoren valkovyön kanssa, jossa harjoittelin hidasta etenemistä mounttiin ja siitä ristikuristusta...


Astangajoogan alkeiskurssi Moolassa ensi sunnuntaina...

Nyt mahtimahdollisuus ottaa astangajooga osaksi harjoittelua. Moolassa on astangan alkeiskurssi ensi sunnuntaina klo 11-13.

Kurssin jälkeen osaat tehdä perusharjoituksen jota voit tehdä vaikka kotona, ennen BJJ:tä, hotellihuoneessa yms. tai voit jatkaa astangan opiskelua Moolassa vedetyillä tunneilla.

Muutama paikka vapaana. ilmoittautumiset info AT moola.fi

Moola

Lucio ottelee Fight Festival 31:ssä + seminaari

Lucio Linhareksen brasilian jiujitsu leiri

19.9. – 1.10. Hipko järjestää kahden viikon pituisen brasilian jiu- jitsu-, vapaaottelu- ja lukkopainileirin. Leirin opettajana toimii BJJ:n toisen asteen musta vyö, Lucio Linhares. Linhares on pidetty seminaariopettaja ja aktiivinen vapaaottelija (M-1, Fight Festival, Cage, UFC). Katso Lucion sivut: www.luciolinhares.com. Leirin hinta 150 €, Hipkon jäsenet 120 €. Maksu suoritetaan käteisellä paikan päällä. Ilmoittaudu ennakkoon: info@hipko.fi tai p. 050-590 3905

Seminaarin jälkeen 1.10 Lucio ottelee Fight Festival 31:ssä


lauantai 20. elokuuta 2011

#474 BJJ-Klubi

Tänään jatkettiin half guardin tutkimista Caio Terra Half Gurad DVD:n mukaan. Tällä kertaa Knee shieldistä:

Straight armlock
Collar choke
Collar choke to sweep to mount

Lopuksi sparrattiin tehtäväsparria kneeshieldistä ja viimeiseksi Timon kanssa yksi viisiminuuttinen.. Oli taas kivaa. :)

...ja tässä vielä bonarina hieno selänotto Caiolta:

Hipkon promovideo...

Täällä me treenataan... :)

torstai 18. elokuuta 2011

#T111 MMA, T112 BJJ, T113SW - Kristian

Jesse lähti tänään venäjälle vetämään seminaaria, joten olin tuuraamassa Metsälässä. Ensimmäisenä oli MMA treenit, jossa vedin "valetudo"-guardia - eli miten pitää suljettua guardia ja siitä triangeli, kun päällä on lyövä kaveri (tätä treenattiin paljon keväällä, kun käytiin Gracie Combativesiä läpi). Lopuksi tehtävä sparria, niin että toinen GNP:äsi guardista ja alla oleva pitää kaveri lähellä ja kaivaa triangelin ja tulihan niitä sieltä. Hyvin oppivat.

BJJ-Treenissä lämmiteltiin ensin halfguardin ohituksilla ja sitten tekniikkana alta saksisweeppi knee shield-halfguardista. Sen perään classico-sweeppi halfguardista ja sitten näiden sitominen komboksi. Loppu sparreissä lähdettiin, siitä että oli alta halfguardista gripit kiinni ja yritettiin hakea tunnin sweeppejä. Oli kiva nähdä, että lähes joka pari onnistui sweepeissä sparrissa.

Lukkopainissa käytiin läpi perus suoraa nilkkalukkoa ja sen epäonnistumisesta siirtymistä toeholdiin. Yritin pitää selän takia sparritaukoa, mutta lukkopainitreeneissä oli jo pakko vääntäytyä matolle. Oli kiva painia kaverin kanssa joka oli harrastanut gregoa. Aika erilaista oli kaverin liikkuminen ja hyvä "horisontaalinen tasapaino".

Mendesin veljesten Highlight video...

keskiviikko 17. elokuuta 2011

#473 BJJ - Timo

Vedettiin samat tekniikat kuin tiistaina kontulassa ja sitten sparrattiin... kivaa oli ja selkää särkee...

tiistai 16. elokuuta 2011

#472 BJJ - Jesse

Paettiin mountista, kuristettiin mountista ja sitten sparrattiin tehtäväsparria mountista. Lopuksi vedettin Harrin kanssa pari vähän pidempää erää... nyt on niin väsy, että ei jaksa kirjoittaa enempää. :) Kivaa oli. Mountin pitämistä saa treenata .... ja paljon.

Tässä Harrille darce-pakeneminen mistä oli pukkarissa puhetta...

lauantai 13. elokuuta 2011

#471 BJJ-Klubi

Tänään jatkettiin Half Guard tekniikoiden läpikäymistä. Tällä kertaa ohjelmassa oli Caio Terran Getting out of bad spots Part 2 – Knee Shield DVD:ltä seuraavat tekniikat:

1. Taking the Back
2. Roll over sweep
3. Taking the back from knee grip
4. Kimura sweep/submission

Tekniikoiden jälkeen vedetiin rivitehtäväsparrina halfguardin ohitusta. Kivaa oli, mieleen jäi lähinnä Villen knee-shield mistä ei millään päässyt läpi - olen tottunut ohittamaan halfguardin läheltä grindaamalla ja nyt en edes päässyt sinne -> Ville sweeppaili minua vasemmalle ja oikealle. Toinen mikä jäi mieleen oli Karin saksi sweeppi, jota oltiinkin harjoiteltu keväällä.

Taas oli yli kymmenen kaveria paikalla. Mainiota. Ensiviikolla on sitten halfguardista loopchokea, käsilukkoa ja muuta mukavaa...

Renzo Gracia (BJJ) vs. Phil Benedict (Wrestling)

Tässä hieno video siitä miten tekniikka voittaa voiman... komea alasvienti ja mountin hallinta + gnp :)

torstai 11. elokuuta 2011

Tehosekoittimien kuningas

Meni herne nenään hajoaviin ja hyytyviin sauvasekoittajiin ja surkeisiin tehosekoittimiin ja hankittiin tehosekoittimien kuningas Vitamix. Laitteessa on kahden hevosvoiman verran tehoa, joten palarit ja muut voimajuomat tulevat aika räyhäkkäästi.Omenat ja muut voi heitellä kokonaisena ja kuorineen koneeseen ja lopputulos on pehmeän "silkkinen" - ei mitään kokkareita.

Näitä saa Moolasta, hyllyssä taisi olla vielä yksi, mutta tilaamalla tulee vajaassa viikossa.

#470 SW - Jesse

Tänään vedin pakon edessä magic rainbow submission pantsit jalkaan ja lähdin lukkopainitreeneihin, kun pukupainia ei ollut tälle päivälle menu:ssa. Tekniikkana ohitettiin halfguardia ja siitä suoraan suora käsilukko, triangeli tai suora jalkalukko.

Sparreissa ensimmäisessä erässä yritin paeta Jaria, mutta se sai minut kiinni päivän tekniikalla, eli triangelilla. Seuraavassa erässä painittiin Jessen kanssa mukava erä, kolmannessa erässä pyörin Kristianin kanssa. Neljännessä erässä kävin hetki sitten aloitelleen kaverin kanssa päivän tekniikoita ja sivukuristuksen läpi. Painin vielä yhden erän Villen kanssa, joka uhkasi minua sivukuristuksella ja jalkalukolla, josta pääsin hieman itsenikin yllättäen selkään ja RNC:n kiinni. Olin sen verran sivussa, että en saanut sitä kunnolla kiristettyä ja typerä selkä esti lantion käytön juuri siihen suuntaan, että sen päässyt korjaamaan positiota.

Treenin jälkeen hurautin Moolaan ja kävin siellä vielä yin-jooga tunnin (pitkiä rentoja ja syviä venytyksiä) ja nyt kotona makaamassa jääpussin päällä.

Olen kohta pari kuukautta jumpannut corea ja venytellyt joka ilta parikymmentä minuuttia ja tuntuu siltä että selkä on menossa hissukseen parempaan suuntaan.

Lukkopaini oli yllättävän kivaa, kun pääsi vapaammin liikkumaan ja tekniikat tuntuivat toimivan jotengin helpommin, mutta siltä pidän enemmän pukupainista kun tämä 42 vuotias ruho on aika ihmeissään tuollaisesta vauhdista. Puku päällä on mukavempi grindata.

Deep halfguardista single legiin..

sunnuntai 7. elokuuta 2011

#469 BJJ Klubi - Kristian

Tänään lämmiteltiin halfguardin ohituksilla ja päivän tekniikoina käytiin läpi neljä viimeistä tekniikkaa Caio Terran Half Guard videolta. Tekniikat keskittyivät inverted halfguardista pakenemiseen.

Sparrina vedettiin rivitehtäväsparrina, niin että päällä oleva menee suoraan inverted-halfguardiin ja tehtävänä ohittaa. Alla olevan tehtävä vetää guardiin, ottaa selkä tai sweepata.

Itsellä selkä rajoittaa lantion käyttöä sen verran, että sparrit menee vähän niin ja näin, mutta kivaa oli silti ja porukkaakin oli yli kymmenen. :)

perjantai 5. elokuuta 2011

#468 BJJ - Marko

Juostiin ympyrää käsiä heilutellen ja sitten lämmiteltiin vähän oldschool-itsepuolustuksilla. Eli heiteltiin kaveria joka lähti ottamaan RNC:tä pystystä.

Tekniikkana perusteita, eli saksisweeppi ja muutamia sen variaatioita sekä saksisweeppi setupista kauluskuristus. Lopuksi sparria.

Alaselässä on jotain välilevyhässäkkää. Jalkaa puutuu ja muutenkin alaselkää jomottaa. Olen venytellyt joka ilta hyvät venyttelyt ja tehnyt joka päivä corejummppaa, jolla tuo tuntuu menevän hissukseen parempaan suuntaan. Loppukuusta on ortopedia, jolta yritän saada lähetteen magneettikuvaan, jotta varmistutaan että siellä ei ole mitään isosti rikki ja voi aloittaa kunnolla jumppaamaan.

Selkä ei oikeastaan oireile ollenkaan treenatessa, mutta sitä varoo vaistomaisesti, joten lantion käyttö on todella onnetonta. Painit meni ihan hyvin hissutellessa selän kanssa. Marko L veti todella komean heilurisweepin - siinä oli kiva olla kyydissä. :)

Sunnuntaina taas 10:30 BJJ-Klubi, jossa paetaan inverted halfguardista.

Relson Gracie näyttää läjän yksityiskohtia...

tiistai 2. elokuuta 2011

#467 BJJ - Jesse

Hyvät lämmöt lajinomaisilla liikkeillä, jonka jälkeen päivän tekniikoina katsottiin Massimon Illallisen, kimuran ja suoran käsilukon puolustuksia.

Sparrit otettiin kuuden minuutin erinä ja lähdettiin sivusidonnasta alta. Ensimmäisessä etenin hissukseen minkä alaselkä antoi myöten alta halfguardin (anssi sweepin) kautta päälle. Halfguard ohitus ja sitten yritin hakea Massimon illallista ja kimuraa. Kaverilla oli hyvin päivän tekniikat muistissa, joten en saanut lopetettua.

Seuraavat kaksi erää otin Jessen kanssa todella rauhallista tekniikkasparria. Oli kiva pyöriä...