tiistai 31. heinäkuuta 2012

#630 BJJ - Ohitustreenit

Lämmiteltiin peruslämmöillä sekä noilla aikaisemmin drillatuilla ohituksilla - X-Pass, Side Smash, Cross Pass ja Butt Flop.

Uusina drillattiin Smash Pass, Toreando ja Over Under ja vähän pähkittiin miten noita ketjutetaan.

Sparrit otettiin guardin ohituksia avoimesta guardista ja taas korostui miten hemmetin hankala tuohon päämajaan on päästä jos vastassa on vähänkin liikkuvampi kaveri. Nuo sisään menot vaativat vielä todella paljon treenaamista. Oikeastaan ainoa ohitus mikä tänään onnistui, oli suoraan sisään menosta tehty X-Pass. Muuten joutui pudottautumaan Halfguardiin ja siitä weave ohitus (joka on muuten unohtunut käydä porikalla läpi)

Torstaina jatketaan taas näiden drillaamista klo 1700 metsälässä.

Rodolfo Vieira Highlight - Pressure

Rodolfo on kyllä aivan käsittämätn kaveri - huimaa jiu jitsua. Tarkkasilmäiset huomaa ja monia paineohituksia (X-pass, Butt Flop, Toreando, Over Under, Leg Drag) ja paljon Mikan opettamaa "muljautusohitusta". :D



Tässä vielä Vieiran ja Galvaon todella hyvä ottelu vaikka ei lopetukseen lopukkaan:

maanantai 30. heinäkuuta 2012

#629 BJJ

Oli tarkoitus pitää lepopäivä, mutta ei huvittanut ja soitin Karille ja lähdettiin maanantaipainien kylkeen drillaamaan ohituksia. Tulin vähän ajoissa ja lämpöjen jälkeen loikkasin maanantaipainijoiden sekaan ottamaan pari easyrollia Mikan kanssa.

Sitten Kari saapui ja kävimme läpi X-Pass:n, Side Smashin, Cross Pass:n ja Butt Flopin. Avattiin guardia pari kertaa ja sitten mentiin maanantaipainijoiden sekaan ja pyydettiin herrat tansseihin, jotta päästäisiin kokeilemaan drillien tekniikoita. Vastassa oli Mika ja Sami, joten ei mennyt kuin Strömsöössä.

Pelkän päämajan saaminen on todella työn takana, kun vastassa on taitava kaveri ja vaatii vielä paljon treeniä, että suunnan vaihdot ja ketjuttaminen lähteen takaraivosta. Hyvään suuntaan on kuitenkin menossa.

Kuvattiin muutama sunnuntaiklubin tekniikka suljetusta guardista, mutta pöytäkoneeni on huollossa ja en saa niitä nyt editoitua....

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

#628 BJJ-Klubi

Kerrattiin suora käsilukko ja triangeli guardista ja sitten katsottiin hessu-hopo-sweeppiä ja siitä suora käsilukko. Tarkoituksena oli katsoa vielä saulo sweeppiä ja omoplataa siitä, kun kaveri nousee guardissa ylös, mutta todettiin että noissa edellisissäkin oli riittävästi mutusteltavaa ja jätettiin ne ensi viikonloppuun.

Sparrattiin guardista kolmen minuutin eriä, mikä sopi mainiosti kun viikolla on treenattu guardin avauksia, niin pääsi testailemaan molemmista suunnista "uusia juttuja".... harjoitusta riittää. :)

Transition Drillejä

lauantai 28. heinäkuuta 2012

BJJ-Klubi Huomenna

Huomenna jatketaan suljettua guardia. Lämmitellään viime sunnuntain triangelilla ja suoralla käsilukolla suljetusta guardista ja "uutena" juttuna taklataan tilannetta, kun kaveri nousee seisomaan - Hessu hopo, Saulo-sweeppi, Omoplata yms.

Lopuksi sparrataa ja tässä yhdistyy hyvin viikolla treenatut guardin avaamiset ja viikonloppuna treenatut suljetusta guardista hyökkäämiset. :)

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Renzo Gracie: Jiu Jitsun historiaa

Renzo kertoo mielenkiintoisen pätkän Brasilian Jiu Jitsun historiaa:



Tämä on osa pidemmästä Renzo Gracie dokumentistä, joka on muutenkin mielenkiintoinen - kannattaa katsoa jos joskus osuu kohdalle.

torstai 26. heinäkuuta 2012

#627 BJJ - Ohitustreenit

Mentiin porukalla Metsälään drillaamaan ja sparraamaan noita paineohituksia päämajasta. Tänään lämmiteltiin noilla tiistaisilla (katso video alla - #626) ja drillattiin uusina tuota cross passia ja butt floppia.

Tässä video tämän päivän tekniikoista + bonarina taustaääninä ähisevät kaverit, jotka vetivät kuntopiiriä sparrin päälle (halvatun himourheilijat. :))




Sparrissa taas selvisi grippien rikkomisen ja ajoituksen tärkeys. Side Smash ja Cross Pass on todella hyvä kombo ja Butt Flop ja X-Pass toimivat myös aika hyvin yhteen. Kaikki tosin menee totaalisen pieleen, jos jokin grippi jää rikkomatta tai yksityiskohta tekemättä. Hyvin huomaa drillaamisen tärkeyden - toistoja, toistoja, niin kyllä se siitä.

EDIT:

Tutkin tuota videota lisää ja Lovato ottaa sen päägripin kunnolla ennenkuin heittää jalan yli (tuossa yllä olevassa videossa menee aikalailla "oikein" mutta sparrissa helposti kiirehti jalan heittoa yli ja kaveri sai estettyä omalla jalalla). Tällöin vatsan alla oleva jalka smashäytyy tarpeeksi eikä tule hookkina kiusaamaan tuota jalan yli heittoa, missä itsellä ja muilla oli eilen hankaluuksia. Eli kunnolla etunoja, päästä kiinni ja suoraan kunnon "Shoulder of Justice:seen"



Toinen vinkki oli nilkka gripin rikkominen, eli Lovatolla on versio missä hän kaverin jalan sisäpuolelta repäisee gripin irti ja pitää ranteesta kiinni. Eli polvi otteen sijasta onkin ote siitä ranteesta millä kaveri piti nilkasta kiinni.

Jiu Jitsu ja Tatuoinnit

BJJ-Heroes sivusto on tehnyt mainion artikkelin tatuoinneista BJJ-skenessä. Omalla kohdalla kävi se tavallinen tarina, että otin ensimmäisen aikoinani olkapäähän ja sen jälkeen ne ovat vai oudosti lisääntyneet. BJJ-aiheista tatuointia minulla ei tosin ole...

BJJ Tattoos Common Examples and Ideas

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kalsaripainia vuodelta 1906

Old School:

Polvisuojat

Viime sunnuntain guardin avaus sparreissa onnistuin pudottautumaan polvilleni kaverin roikkuessa kauluksesta suljetussa guardissa. Polvet pysyivät onneksi sisäisesti ehjinä, mutta reippahat mustelmat sain polviin aikaiseksi.

Noilla polvilla ei ole kovin mukavaa olla polvillaan eikä tuommoisen takia viitsi treenaamattakaan olla, joten olin polvisuojien tarpeessa.

Minulla on ollut muutamat polvisuojat, joita olen käyttänyt lähinnä NoGi hommissa, koska kaikki löytämäni ovat niin paksuja, että ne eivät olen mahtuneet kunnolla puvun alle - ainakaan niin ettei niistä olisi haittaa liikkumiselle.

Lähdin maanantaina kaupunkikierrokselle, etsimään suojuksia ja löysin lupaavat Helsingin UFS-Storesta Erottajalta.

Bad Boy - Knee Pads

Hintakaan ei ollut kovin paha, kun parin sai 17.50e. Muissa paikoissa näkemäni polvisuojat olivat möhköjä ja maksoivat yksittäinkin enemmän kuin nuo.

Suojat olivat eilen testissä ja olin niihin erittäin tyytyväinen. Ne eivät liukuneet ollenkaan koko puolentoista tunnin treenin aikana ja eivät estäneet ollenkaan liikkumista. En edes huomannut niitä muuten kuin siitä, että pystyi olla polvillaan.

Eli jos on tarvetta ohuille polvisuojille, niin nämä ovat minusta todella mainiot pukujiujitsuun.

Näille tulee tarvetta myöhemminkin, kun minulla tasaisin väliajoin tulehtuvat polven alapuolen limapussit, kun olen ollut liikaa polvillani.

Jason Scully: 51 sweeppiä guardista

tiistai 24. heinäkuuta 2012

#626 BJJ

Mentiin hyvällä porukalla Metsälään (meitä oli vissiin 15) ja tarkoitus oli drillata paineohituksia tuosta päämaja-positiosta, mitä on tullut nyt lähiaikoina tutkittua. Käytiin läpi X-Pass ja Side Smash ja ajatuksena crosspass - eli sitä ei pahemmin drillattu, mutta todettiin mahdollisuutena.

Sparrissa sitten löytyi muutamia countereita (T-Rex on hyvä reality check kaikille tekniikoille) noihin ja käytiin ne ajatuksella läpi. Todettiin, että grippitaistelu on tässäkin äärimmäisen tärkeitä. Gripit pitää rikkoa ennen ohituksia.


Tässä video mikä kuvattiin sparrien jälkeen noista tekniikoista ja countereista (hiki päässä ja tukka pystyssä :) )



Tässä vielä toinen video noista countereista, johon Rafael Lovato Jr:n kommentti oli, että pitää laittaa tuo polvi kaverin pehvan taakse maahan, ettei jää niin ylös:

http://youtu.be/hxNjFKTULoI


Kurt Osiander: Knee on Belly Defence

Mennyt vähän videovoittoiseksi blogi, mutta hyviä nyt tuppaa vaan tulemaan ja Kurt on..... parhautta.

(Ostin muuten Sonyn RX100 pikkukameran, millä on hyvä kuvata myös videota. Pitää kokeilla josko sillä jaksaisi kuvata Klubilta tärkeimmät tekniikat tänne blogiin. En tosin tiedä kehtaanko, kun tälläisen vanhan ukon liikkuminen ei ole mitään runoutta. :D)


... tässä tosiaan Kurt Osianderin viikon tekniikkavideo polvi vatsalla puolustuksia:




Saulon Roadtrip Xanden koululle

Ryron Gracie vs. Carlos Eduardo Rocha

Gracie Worlds on uusi vuosittain järjestettävä kilpailu, jossa pisteitä ei lasketa. Eli säännöt ovat 15 minuutin erä ja jos kumpikaan ei lopeta, niin molemmat ovat ulkona kisasta. Finaalissa ei aikarajaa.

Tässä Ryron Gracien ja Carlos Eduardo Rochan ottelu viimeiset minuutit , jossa huomaa miten erilaiseksi jiu jitsu menee heti, kun ei ole aikarajaa eikä pisteitä. Ihmettelin tuota katsoessa, että kylläpäs Ryron on kuin löysä silli eikä tee mitään, kunnes alkoi tapahtua... waiting for the moment... like a snake.

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Bruce Lee Arm Triangle

:D

#625 BJJ Klubi

Tänään aloitimme BJJ-Klubin syyskauden ja paikalle oli saapunut hyvä porukka - lähes parikymmentä kaveria. Lämmitteilimme perus juoksuilla, katkaravuilla yms. ja sen jälkeen lähdimme tutustumaan Caio Terran Modern Jiu Jitsu DVD-settiin.

Ensimmäisen tunnin aihe oli suljettu guardi. Postuuran rikkominen, suora käsilukko ja triangeli. Suorakäsilukko tehtiin perinteisestä poiketen huputtamalla ja tästä tulikin mieleen Timon vanhempi video, jossa käydään ensimmäisessä tekniikassa läpi hyvin saman tyylistä suoraa käsilukkoa. Oikeastaan ainoina eroina oli lukon kiristäminen jo ennen jalan pään yli heittoa suoraan tuosta huputusasennosta ja vasta siinä tilantessa pään yli laitto, jos kaveri stakkaa ja silloin vietiin vielä kaveri pää maahan saakka ja mentiin itse vähän kyljelleen. (videossa on paljon muitakin hyviä tekniikka + Timomaista häröilyä ja aika mainio takatukka) :D


Hipko: 2009 Tammikuun BJJ-tekniikat from steelduck on Vimeo.


Toisena tekniikkana katsottiin triangelin kiristämistä ja sen yksityiskohtia - uusina asioina oli pään veto vinoon postuuran rikkomiseksi ja hyvinä yksityiskohtina loppukiristys halaamalla jalkoja ja tuomalla lantiota hieman ylös.

Triangeli haettiin avaamalla oma guardi ja polkaisemalla polvella kaverin käsi sisään ja siitä muljauttamalla oma jalka olkapään yli.

Lopuksi sparrattiin rivisparria suljetusta guardista puolisen tuntia. Ensi viikonloppuna jatketaan sitten suljetusta guardista. Hessuhopolla ja muilla tekniikoilla ja luvassa taas uusia pikku yksityiskohtia jotka tekevät ison eron.... ;)

lauantai 21. heinäkuuta 2012

BJJ-Klubi Huomenna...

Huomenna taas aloitetaan BJJ-Klubi ja ajatuksena olisi käydä läpi syksyn aikana koko Caio Terran Modern Jiu Jitsu setti, jonka ensimmäinen DVD on käsittelee suljettua guardia ensin alta ja sitten päältä.

Huomenna aloitetaan guardista alta posturen rikkomisella ja siitä suora käsilukko ja triangelin sulkeminen ja kiristäminen. Tämä setti on käytännössä BJJ:n perusteet ohjelma jota käytetään Caion koulussa - eli paljon tuttua niille jotka ovat käyneet Hipkossa Lucion 1-20 ohjelman läpi. Caiolla on kuitenkin monessa tekniikassa hieman oma tapansa tehdä ne, joten luvassa on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.


Draculino haastattelu...

Todella mainio haastattelu BJJ:n evoluutiosta  "...like two spiders having sex..." :D

The Science of Leg Draggery!

Hieno video Bishopbjj.com:lta..

Jokainen kamppailulaji on hyvä siinä mihin se on kehitetty...

Lloyed Irvin paasaa ihan hyvän puheen... joskin yellow bamboo yms. eivät varmaan tähän kuulu.. ;)

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Päivän viisaat sanat.

Tuli vain nämä mieleen, kun on saleilla välillä nähnyt touhua, missä vedetään särkylääkkeitä ja lihas relaksantteja, että pääsisi treenaamaan.

Pari ajatusta Rafael Lovato Jr:n uutiskirjeestä:

Myth #1.

Training as hard as you can as much as you can is the best way to win on the mat. This is a big one that a lot of beginners and even guys who have been around a while fall into. We think if we just kill ourselves in training and fight through injuries, and disregard our bodies we will get better and win no matter what. Now, although training hard is important, training SMART is a much more product and safe way to have a long life of jiu jitsu training. The key is to LISTEN to your body and get the right kind of rest. You will find that if you stay healthy and give yourself the right rest then you will notice yourself feeling stronger in training.

Myth #2.

Rolling is the only way to get really "good" at jiu jitsu Rolling is a lot of FUN! and you should never stop rolling.. But..drilling is an AWESOME way to tighten up your game, So make sure you are rolling AND drilling together.. because this combo will take your game to another level when you really focus on both these things. NOW GO DRILL!!!

#624 BJJ

Menin Metsälään ja facebook huutelun tuloksena Teppo saapui paikalle. Lämmiteltiin ja drillattiin noita Rafael Lovato Jr:n ohituksia. Homebasesta X-Pass ja sid smass. Käytiin nopeasti myös läpi cross pass ja double under samasta lähtötilanteesta.

Sitten sparrattiin lähtemällä suljetusta guardista. Mikakin saapui paikalle, joten tuli sparrattua myös hänen kanssa ja sitten taas jatkettiin taas Tepon kanssa. Teppo veti hienon ohituksen, mitä ovat Mikan johdolla hinkanneet ja itse sain onnistumaan Caion seminaarissa Z-guard pass:stä legdragiin tekniikan. Muutenkin oli mukavan rentoa teknistä rullailua.

Kivaa oli...

torstai 19. heinäkuuta 2012

Ei pysty vastustamaan... tap tap

Olen ollut henkilökohtaisessa Gi:n ostokiellossa, mutta nyt ei enää pysty. En tiedä mikä minua viehättää näissä erikoisemmissa puvuissa. Eteenkin Gawagoto / Tokio Art Junkien, jutut ovat minusta omituisuudessaan aivan älyttömän hienoja ja nyt niiltä tulee kokonainen puku:

Save the Earth - Gi

Kaksi helppoa halfguard sweeppiä

Jos halfguard sweepit tuntuvat haastavilta, niin tässä mainio kombo millä aloittaa. Old School ja sen vastasweeppi...

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

#623 BJJ - Dynamic Training Centre Marbella

Paineltiin tatamille luultavasti viimeistä kertaa täällä, koska huomenna illalla lennetään kohti Suomea ja voi olla, että huomenna ei ehdi.

Lämmiteltiin, availtiin guardia ja testailtiin kaikenlaisia kuristuksia mitä tuli mieleen. Lopuksi sparrattiin kolme erää lopetukseen. On ollut todella kiva vetää kesälomalla pojan kanssa tälläisiä kesätreenejä oman ohjelman mukaan ja Oliver on mahti treenikaveri.

On myös hauskaa päästä taas "kotitatamille" Hipkoon vääntämään. Sunnuntaina aloitetaan taas Klubi-treenit. :)

Kron Gracie

Tästä ei voi olla tykkäämättä. Bishop BJJ on tehnyt koosteen Kron Graciesta ja siitä miten hän pelaa perus jiu jitsua, ilman berinboloja, 50/50 guardeja ja muita new school vouhotuksia.

 

tiistai 17. heinäkuuta 2012

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pedro Sauer ja Rorion Gracie Haastattelu - Gracie Historiaa

Tässä pari mielenkiintoista haastattelua Gracie historiasta:

Blooper reel

Päivän WTF...minulla ei ole mitään hajua mistä tässä on kyse. Mustavöisten tavauskilpailu? Galvao, Braulio ja Mendezin veljekset käsittääkseni tekemässä jotain mainospätkää. Tässä pieleen menneitä otoksia.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ultimate Pressure Passing Online

Rafael Lovato Jr. vetää tiukkaa web-markkinointia ja ilmoittaa, että online systeemiin ei enää kohta pääse enempiä jäseniä (mikäköhän järki siinä on?), joten nyt on viimeinen mahdollisuus. Tässä ilmaisen webinaarin replay, jonka lopussa tarjous online systeemistä.

http://www.ultimatepressurepassingsystem.com/sp/11165-let_me_in_webinar_review

Täytyy kyllä sanoa, että ainakin minulle tuo on hintansa arvoinen... maksaa suunnilleen saman verran kuin seminaari ja tuosta jää enemmän käteen. Videot ovat online ja Rafael vastaa kysymyksiin + ne saa ladattua mp4 muodossa, jolloin ne voi katsoa läppärillä tai puhelimella tms.

#622 BJJ - Dynamic Training Centre (Marbella)

Tänään paineltiin taas tatamille ja jatkettiin guardin ohitusdrillejä side smash pass:lla ja cross pass:llä. Kertailtiin myös huvikseen vähän selkä juttuja ja sitten sparrattiin puolisen tuntia.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Reverse DeLaRiva Pass

Tämän kanssa on ollut muutaman kerran haasteita. Pitääpä kokeilla tätä ensikerralla.

Takedown Defence

Gracie Magazine on kerännyt viisi videota take down defencestä... en ehtinyt / jaksanut niitä katsoa, kun minä haluan sinne tonttiin... :) (Laitetaan linkki tähän talteen, jos joku päivä haluankin pysyä pystyssä)

http://www.graciemag.com/2012/07/5-videos-to-help-you-defend-the-takedown-in-jiu-jitsu-and-mma/

#621 Pool Jiu Jitsu

Tänään ei lähdetty tatamille, vaan levitettiin joogamatot nurmikolle uima-altaan viereen ja vedettiin jumpat ja sitten drillattiin guardin avausta tuohon headquaters postureen. Ohituksina sitten X-Passia ja side smash passia. Tuo Lovaton setti on minulle todella helmi, kun se perustuu kaverin liikkeen nollaamiseen ja maksimi paineeseen.

Tuo headquarters on posture, jota olen käyttänyt valkovöisestä saakka ja siitä lähtee ohitukset todella monipuolisesti. Samasta alkutilanteesta voi lähteä riippuen kaverin reaktiosta X-Pass, side smash pass, cross pass, butt flop pass :D, weave-pass (tämä on lempiohitukseni), Toreando ja Leg Drag. Tuo RLJ:n Ultimate Pressure Passing ohjelma sitoo nämä yhdeksi kokonaisuudeksi hemmetin hyvin ja hyvillä yksityiskohdilla. Kaikki ei tietenkään putoa suoraan omaan peliin, mutta tuosta saa rakennettua sen oman kokonaisuuden.

Sinäänsä huvittavaa, miten helppoa on nykypäivänä tutkia noita tekniikoita ja miten internetin ja DVD:n helpon saatavuuden takia maailman parhaiden jiujitsukoiden tekniikat ja ajatukset ovat kaikkien saatavilla. Mietiskelin tuossa, että oman pelini perusteet tulevat Lucion 1-20 perusteista ja sitten eri positioiden syvempi tekniikka repertuaari perustuu aika paljon DVD ja web resursseihin.
Linkitin nuo DVDt ym. tuohon ylle jos jotain kiinnostaa. Minusta nuo ovat parhaat DVD:t omilta osa-alueiltaan ja minä olen katsonut niitä paljon. :)

Best of Renato Laranja

Legendaarinen 27 kertainen Mundials voittaja Renato Laranja:

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Rickson Gracie - Choke

Tämä menee ns. BJJ-yleissivistysosastoon. Mahtidokumentti Rickson Gracien valmistautumisesta Vale Tudo turnaukseen:

Solo Drillejä vaikka kesämökille tai lämmittelyksi

Jos ei ole treenikaveria, niin näillä voi pitää liikkuvuutta yllä. Toimivat myös hyvinä lämmittelyinä:

BJJBitchAssNess

En ole suurin Lloyd Irving markkinointi fani, mutta tässä videossa Irving puhuu kyllä asiaa. Maailmassa on liikaa valittajia ja tekosyiden etsijöitä ja liian vähän tekijöitä. Jos haluat jotain, niin pehva irti sohvasta ja hommiin. Koskee Brazilian Jiu Jitsua ja muutakin elämää. Kaveri puhuu myös tiimin rakentamisesta ja miten tehdään maailmanmestareita yms.

torstai 12. heinäkuuta 2012

Ensi aamuyönä ilmainen Rafael Lovato Jr webinaari

TONIGHT at 6pm PST 3X BJJ Black Belt World Champion, Rafael Lovato Jr is doing a FREE action packed Online Webinar, where he will breakdown The 3 Step System to Passing any guard.. and he breaks it down with real competition footage.

 PLUS there will be a LIVE Q & A directly with Lovato himself at the end. You don't want to miss this!

 Sign up for the FREE BJJ webinar here.

#620 BJJ - Dynamic Training Centre Marbella

Nyt on tullut iltaisin katseltua tuota Rafael Lovato Jr.n Pressure Passing settiä ja tänään mentiin Oliverin kanssa taas Dynamic Training Centreen treenaamaan. Otettiin RLJ:n setistä ensimmäiset tekniikat - eli guardin avaus ja headquarters positioon meneminen (laitetaan polvella painetta kaverin polvitaipeeseen ja hampurilaisote + ohjataan kaverin toinen jalka omien jalkojen väliin ja paino alas ikäänkuin istuisi kaverin nilkalla. Tästä positiosta lähtee kaikki setin ohitukset. Posio on lähes sama mitä olen aina ennenkin käyttänyt, mutta tässä on muutamia pieniä hyviä yksityiskohtia ja sopii minulle hyvin.

Ohitukseksi tästä otettiin X-Pass, jossa uusina yksityiskohtina oli pieni esiaskel edessä olevalla jalalla ja se, että ei yritetällään mennä niin pitkälle, että pääsisi polvi vatsalle vaan jalka tuodaan kaverin lantion viereen ja polvella painitaan kaverin reidestä, niin että kaverilla on vain yksi suunta mennä. Tästä kaverin joko antaa selän tai sivusidonnan.

Tuo Rafael Lovato JR:n online juttu on aika siisti, kun olen jo pariin yksityiskohtaan käynyt kirjoittelemassa kysymyksiä ja RLJ vastaa niihin yksityikohtaisesti vuorokauden sisään. Huomenna aamuyöllä on Live webinaari joka kuuluu hintaan.

Sitten katseltiin huvikseen baseball kuristusta ja paria Caion leirillä ollutta Bow-n-Arrow variaatiota.

Lopuksi sparrattiin suljetusta guardista kolme erää lopetukseen...

Kellokuristus

Hyvä video yksikertaisesta kellokuristuksesta:

Jiu Jitsu tilastotiedettä...

Äärimmäisen mielenkiinoista tilastodataa 2012 worldseista. Katsokaa itse ja tilatkaa koko tutkimus:

http://bishopbjj.com/2012/07/05/672/

Ei olla turhaa opiskeltu klubilla koko kevät selän ottoja:

"But what is the benefit of taking the back you may ask? Not only is it a valuable 4 points, but the back provided to be the most common position in which a submission occurred from with 40% of submissions occurring from this position. Since the back was the most common submission position, it should come as no surprise that a choke from the back was the most common submission—accounting for 35% of all submissions observed."

tiistai 10. heinäkuuta 2012

#619 Ranta-BJJ

Oltiin Tarifan rannalla ja drillatiin vähän sisään menoja guardin ohitukseen avoimesta guardista ja shootteja + muuta perusjumppaa.

Kimura

Kimuran ylivoimanen kuningas Sakuraba näyttää mallia miten tehdään Kimura. Alussa koukkupaini legenda Billy Robinson näyttää yhden Sakuraban perus-kimuroista:


Tässä vielä Stephan Kestigin iPhone sovellukesta pystykimuran opetusvideo:

X-Pass

Mainio kooste X-Pass ohituksia:

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Paineohituksia

Rafael Lovato Jr on tehnyt Online kurssin nimeltä Ultimate Pressure Passing joka tuli hankittua. En ole mikään kaukaa vauhdilla ohittamisen suurimpia faneja, joten tuo sopii peliini kuin nenä päähän. Oma ohittamiseni on perustunut paljolti Saulo Ribeiron DVD settien periaatteisiin ja Rafael on Saulon oppilas jo on vienyt tätä vielä pidemmälle paineohittamisen suuntaan.

Tässä alun perusteita suljetun guardin avaamista:
http://www.ultimatepressurepassingsystem.com/fe/26053-how-to-deal-with-closed-guard

Alla olevassa videossa käydään läpi pari juttua mitä kurssissa käydään läpi. Tuo Butt Flop ei sinääsä ole niinkään paineohitus, mutta lähtee tuosta headquarters positiosta, mistä itse lähen lähes aina ohittamaan. Side smash on uutta minulle ja menee heti drillaukseen. Buttfloppia olen jo käyttänytkin ja tuntui yllättävän toimivalta.



Olen nyt katsonut tuota settiä aika paljon vaikuttaa kyllä todella hyvältä hankinnalta minulle. Älyttömän hyvä kokonaisuus, millä saa alla olevan kaverin liikkumisen nollattua ja ohitettua ilman isompaa kiirettä... painetta vaan peliin ja kaverin reaktion mukaan ohi.

#617 ja 618 - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Kaverit pääsivät hienosti paikalle kello kahdeksi ja päästiin aloittamaan vain vartti myöhässä. Päivän topikkina oli selän puolustus. Mutta sitä ennen tehtiin näppärä kilpparin purku.

Ollaan kaverin takana toinen käsi lanteella ja toinen olkapäällä. Tönäistään lantiolla kaveria sen verran eteenpäin, että kaverin paino menee enemmän polville ja sitten nostetaan ulommaisella jalalla kaverin jalkapöytää sen verran että saadaan pyöräytettyä jalkojen välissä olevan jalan hookki nilkan alle. Sitten nostetaan koipea :D kuin pissivä koira ja kaadutaan kyljelleen, niin että saadaan toinen hookki sisään. Sitten katkarapua, harness ja toinen hookki.

Tähän perään drillattiin tekniikka jos ei saa sitä toista hookkia. stretshataan kaveri kaarelle ja sitten laitetaan se hookki. Tätä on treenattu Jessenkin tunnilla.

Puolustuksina katseltiin konseptia, missä sillattiin pitkälle kaverin päälle. Tämä oli minulle vähän niinkuin paluu oldschooliin uusillä ykstyiskohdilla. Opin tuon selästä pakenemisen siltaamalla suoraan taakse kaverin päälle ensimmäisenä pakenemisena reilu viisi vuotta sitten, mutta sittemmin se on jäänyt, koska kaverilla on mahdollisuus sulkea body triangeli siitä.

Nyt tuota siltaa käytettiin puolen vaihtamiseen itselle paremmalle puolella sekä pakenemiseen. En kirjoita tähä yksityiskohtia, koska ne löytyvät Caion Modern Jiu Jitsu setistä, mitä on tarkoitus käydä klubilla läpi syksyllä. Samaa settiä kuulemmä käytetään Caion koulussa perusteina. Siellä on kuulemma screenit, mistä tunnin alussa näytettän DVD:ltä päivän tekniikka ja sitten vielä opettajat käyvät läpi tekniikan drillin lomassa. Voin ottaa klubille läppärin, niin voidaan aina katsoa klubin alkuun tekniikka Caion selittämänä... tms.

Ruokatauolla käytiin paikallisessa pikaruokalassa ja jäätelöllä ja kehiteltiin salaliittoteorioita onko UFC ottelut fiksattuja..

Lopuksi katsottiin hyvä kuristus selästä jos on kaulusote, mutta kaveri on liukunut liian alas ja meinaa pyöräyttää pään käden alta. Shrimpataan sen verran taakse, että saadaan polvi kaverin niskan taakse ristiin ja kiristetään kuristusta. Toinen kurstus oli bow and arrow, niin että noustiin pystyyn ja laitettiin polvi kaverin niskan taakse... auh.

Seminaarin viimeinen sessio oli todella hyvä kysymys ja vastaus osio, jossa sai kysyä mitä vain BJJ:hin liittyvää ja sitten drillattiin niitä läpi. Käytiin läpi delariva guardin ohitusta, deep halfguardin puolustusta, triangelin puolustusta ja paljon muuta. Lopuksi vain keskusteltiin kaikesta mielenkiintoisesta. Caio puhui paljon siitä, miten hän ei katso itseään urheilijaksi, koska ei treenaa kuten huippu-urheilijat. Hän ei esimerkiksi tee mitään oheisharjoitteita (punttien nostoa, lenkillä käyntiä yms.) vaan käyttää senkin ajan jiu jitsun parissa. Ajatuksena se, että se aika minkä muut käyttävät tullakseen vahvemmiksi, hän käyttää tullakseen paremmaksi jiu jitsussa. Hän totesi tosin, että ikä ja loukkaantumiset ovat pakottamassa hänet tekemään lihashuoltoa, eli jonkinlaista jumppaa on tulossa.

Kysyin myös siitä että miten hän saa uudet tekniikat ja miten hän suhtautuu drillaamiseen. Hän kertoi, että tekniikat syntyvät niin, että hän sparrissa tai drillatessa huomaa jotain mitä ei "pitäisi" tapahtua ja alkaa tutkimaan miksi näin kuitenkin tapahtui. Jos esimerkiksi hyvin toimivassa sweepissä joku vastustaja pääseeksi "pakoon" hän alkaa tutkimaan mitä siinä tapahtui ja miten sen voisi estää.

Puhdasta toisto drilliä hän tekee nykyään enää vain pari viikkoa ennen kisoja, muuten drillaaminen on enemmän sellaista tekniikoiden tutkimista. Aikaisemmin hän teki enemmän puohtaita toista settejä, mutta pitää tärkeimpänä asiana treenauksessa, että sen pitää olla hauskaa. Hän ei halua mennä salille sillä menttaliteetillä, että tänään on pakko tehdä niin ja niin paljon tätä tai tuota.

Kaiken kaikkiaan mahti seminaari ja Caio osoittautui livenä vallan mainioksi kaveriksi. Nyt Caion tavattuani, osaan suhtautua aika erilailla noihin suht katkeriin haastatteluihin missä kaverista on saanut aika valittaja kuvan vaikka asiaa puhuukin. Kaveri ottaa Jiu Jitsun todella vakavasti ja suurella sydämmellä ja haluaa tuoda sitä alkuperäistä "pienempi ja heikompi kaveri voittaa tekniikalla suuremman ja vahvemman kaverin" viestiä esiin. Sanoi että han haluaa näyttää salillaan treenaaville junioreille jiu jitsun tekniikalla on mahdollista voittaa maailmanmesteruuksia, ilman että pitää uhrata terveytensä huippu-urheilulle (=steroids). 

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

#616 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Kaverit tsemppasivat ja päästiin aloittamaan vain vartti myöhässä. Kerrattiin aamupäivän jutut ja näin usemman korjattavan jutun tuossa alla olevassa videossa. Sitten jatkettiin halfguardia, mutta nyt siirryttiin reverse de la rivaan ja siitä neljä erilaista sweeppiä jossa kaikissa mentiin inverted guardin kautta.

Minulla ei selkä anna myöten moista, joten tein vain muutaman kerran ja en lähden niitä tässä avaamaan, kun eivät oikein avautuneet rautakankiselän kanssa. Lopuksi Caio näytti mitä kaikkea muuta positiosta voi tehdä ja homma meni aivan Matrixiksi - ukko pyöri kuin välkkärä kaverin alla ja päätyi aina johonkin hyvää positioon - selkään, legdrag postuuraan, sivusidontaan tms.

Iltasession anti minulle oli lähinnä siinä, että käytiin tekniikan opettamisen ohessa keinoja milla vastustaja saattaa tehdä hommaa vaikeaksi ja keskityinkin lähinnä sen kelailuun millä saan moiset väkkärät aisoihin.

Takaisin lähdin huristelemaan kymmenen jälkeen, jolloin täällä on jo pilkkopimeää ja illan kruunasi vielä komea sumu.

Huomenna on sitten klo 14:00 eteenpäin viimeiset 2x2 tuntia ja saamme kuulemma taas valita yhden useasta topikista. Luulen että porukka valitsee Berinbolon, koska siitä on ollut pukkarissa puhetta...

Saa nähdä missä hapessa kaverit on huomenna kahdelta, kun lähtivät tänään radalle ja aikovat sen päätteeksi vielä katsoa UFC:n livenä...

Kyselin vähän Caiolta ensi vuoden Euroopan kiertua mahdollisuutta. Totesi että tuskin tulee, koska kävi täällä tänä vuonna ja joutui sen takia jättämään USA:n itärannikon kiertämättä ja aikoo tehdä sen ensi vuonna. Nyt kaverin seminaarissa käyneenä harmittaa vieläkin enemmän, että ei saatu kaveria järkättyä Suomeen.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

#615 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Tänään seminaari alkoi klo 12:00.... ja varmaan jo arvaattekin, että alkoiko oikeasti. Olin kymmentä vaille kaksitoista paikalla ja ikkunoiden edessä oli metalliset rulo-ovet, mutta yksi ovi oli raollaan. Hiippailin sisään pimeään saliin (kuva) ja huhuilin.

Paikalla ei vaikuttanut olevan ketään. Hetken päästä yläkerrasta kömpi kaksi salilla seminaarin ajan majalevaa kaveria ja kysyivät, että lähdenkö mukaan aamupalalle... kello oli siis tuossa vaiheessa 7 vaille 12.

Jäin venyttelemään ja varttia yli alkoi paikalle valua porukkaa ja noin 20 yli saatiin jo valotkin jostain piilossa olevasta katkaisijasta päälle. Noh, maassa maan tavalla... (niiden lainavakuuksien pyytäminen ei vissiin ole ihan hölmöin idea, kun ei edes aikatauluista onnistuta pitämään kiinni). Muuten ei harmittaisi yhtään, mutta kun on perheen kanssa täällä ja näihin aikataulukuvioihin menee puolitoista tuntia joka päivä.

Noh asiaan... tänään oli vuorossa half guardin perusteita ja aloitimme peruspostuuralla miten polvella pidetään kaveria etäällä. Tämä oli sinäänsä tuttu positio, mutta noin parin sentin lantion kulman säädöllä painetta tuli kaverin lantiolle aivan tajuttomasti enemmän. Ideana on pitää todella tuo kaverin lonkka tuossa pihtiotteessa joka kiristyy ihan hulluna, kun oman lantion kulma on tuolleen vähän alaspäin eikä sivuttain tai hieman ylös - kuten yleensä laiskana makailee... Ja halfguadissa oleva jalka pitää olla totaalisen syvällä kaverin polvitaipeessa. Tuolla pihtiotteella on todella helppo hallita kaverin etäisyyttä.

Tuossa olla on pari video pätkää, kun drillailtiin tekniikkaa - nuo on hissukseen tehtyjä mutusteluja tekniikasta - eli ei kannata ottaa minään demoina + noissa korjattiin vielä paljon yksityiskohtia Caion toimesta.  (+ oma kroppa on kolmen päivän ja 12 BJJ tunnin jäljiltä sellaisessa kunnossa, että ei pysty enää edes kävelemään sulavasti)

Tästä positiosta sitten palautettiin ensin guardi tilanteesta missä kaveri pyrkii smashaamaan z-guardin ohitus otteella. Napataan jalkojen välissä olevasta hihasta kiinni ja toisella kädellä pidetään kurre-tyylillä kaverin toisen käden hauiksesta, jotta kaveri ei pääse crossfacettamaan. Työnnetään polvella etäisyyttä ja avataan smashatty polvi kneeshield asentoon. Sillä ja halfguardissa olevalla polvella horjutetaan kaveria niin että saadaan tilaa vetää halfguardissa oleva jalka kaverin hauikselle. Sitten siirretään kaverin hihassa oleva gripp saman käden ojentajan taakse jolla hallitaan etäisyyttä. Potkaistaan jalka suoraksi ja selän yli rikkomaan postuuraan ja sitten toinen jalka suoraksi ja guardi kiinni. (videon ensimmäinen tekniikka)

Seuraavassa tekniikassa ei vedetäkkää guardiin vaan halfguardissa ollut jalka tuodaan käden ympäri ja siitä triangeli.

Seuraavassa kaveri avasi kaivoi jalan olkapäällä. Napattiin kaverin kaverin ojentajan takaa kiinni, työnnettiin ja vedettiin kaveri päällä, josta sweeppi. (videon toinen tekniikka) Videossa ei näy että halfguardissa oleva jalka toimii vipuvartena, jonka avulla kaveri kellahtaa todella helposti.

Viimeisenä lähdettiin kääntymään ympäri ja tuon half guard pihtiotteen paine pakottaa kaverin kaatumaan taaksepäin, josta sitten työnnetään omilla käsillä itsensä kaverin yli halfguardiin. (videon viimeinen tekniikka)

Ennenkuin kaikki morkkaavat sukkia, niin jalkapöydistä kuoriutuivat nahat jo ensimmäisen päivän sparreissa ja en halua vuotaa pitkin tatamia...



Nyt pitää mennä syömään, jotta on energiää vetää vielä toinen parituntinen tänään klo 20:00.... (ja kuulemma 19:30 niille, jotka tulevat aina puolituntia myöhässä) Katsotaan miten käy... :)

Jason Scully Bloopers

BJJ-Videoiden tekeminen ei ole näemmä niin helppoa.. Jason Scully julkaisi bloobers videon:

perjantai 6. heinäkuuta 2012

#613 ja #614 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Ajelin kello kahdeksitoista paikalle ja olin noin varttia vaille salilla. Ei olisi tarvinnut... täällä ei kyllä aikatauluista pidetä mitenkään kiinni. Kaverit alkavat valua paikalle siihen aikaan, kun treenin pitäisi alkaa ja yleensä päästään aloittamaan vähintään puoli tuntia myöhässä.

Caio esitti päivän aluksi, että hänellä on kohdeksan aluetta mistä hän voisi pitää seminaarin ja saisimme äänestää mitä tänään käytäisiin läpi. Kaikkea tarjolla ollutta en muista, mutta ainakin siellä oli perusjuttuna sivusidonnasta pakenemiset ja selän puolustaminen. Intermediate settinä muistaakseni 50/50 guard ja muutama muu mitä en muista. Advanced-juttuina sitten Berinbolo ja leg drag ohitukset.

Porukka valitsi aika konsensuksella Leg Dragit ja ensin kävimme perus postuuraa läpi. Tärkeää olla päkijöillä ja oma kyynerpää oman polven sisäpuolella ja ote kauluksesta tai pään takaan ja kaverin niputus. Selän puolelta voi nostaa vyöstä tai pöksyistä, jotta kaverin lantio on hyvin nipussa. Otetaan niskan takaa kiinni ja vedetään kaulusotteella olleen käden kyynerpää vatsan yli, jotta saadaan kaveri selälleen. Haetaan 100kg.

Seuraavaksi käytiin läpi, jos kaveri katkaravuttaa niin että saa legdragatun polven maahan . Pidetään grippiä polvesta ja käsi kireenä säären myötäisesti. Polvi maassa lantiota kääntäen hieman cross pass tyyliin, mutta pidetään nilkka edelleen legdragattynä. Lähdetään kiertäen vastasuuntaan hinataan kaveri takaisin leg drag postuuraan ja siitä ohi.

Jos kaveri heittää vapaan jalan yli eteesi, ohjataan se trapping tyyppisesti tonttiin ja sprawlataan taakse ja siitä palautetaan leg drag postuura.

Jos kaveri saa vapaan jalan ristiin yli, niin niputetaan se kädellä omaan kainaloon ja palautetaan leg drag posio.

Viimeisessä vetäistiin härö ninjarolli josta oli aivan kuutamolla... en vain jaksanut keskittyä. Nyt harmittaa.... kun en enää muista sitä.

Ruokatauolla käppäiltiin paikalliseen baariin ja vetäistiin Bocadillo con Queso ja Aqua con gas. Sitten takaisin salille, missä piti olla tarkalleen kello kolme, koska silloin aloitettaisiin eikä ketään odotettaisi..... aloitettiin 15.45.

Tauon jälkeen haettiin legdragejä Spiderguardista.

Esimmäisessä kaverilla on perinteinen molemmat jalat hauiksilla spiderguard. Tungettiin polvi kaverin polvitaipeeseen ja rikottiin toinen grippi. Sitten astuttiin toisella jalalla niin pitkälle, että käytännössä istuttiin kaverin takareiden päälle ja lantiota eteenpäin. Gripin vaihto ja legdrag postuuraan ja siitä ohi.

Toisessa kaverilla oli leg lasso. Astuttiin kunnolla sisään ja taas polvella grippi irti. Sprawlattiin kaverin olkavarsi kaverin reiden päälle ja kierrettiin niin että saatiin jalat nippuun. Siitä kiertoa vastapäivään ja vapaalla kädellä nosto kaverin nilkasta ja legdrap postuuraan. Toisen gripin irroitus lantiota kääntämällä ja ohi.

Viimeisenä ohitettiin Z-guard. Perussmashi ja oltiin päkiöillä. Käsi maahan oman polven viereen ja polvi käden ulkopuolelle nojataan noin 90 astetta sivulle, katse ylhäällä ja suoristetaan jalka ja tuulilasinpyyhkijä liikkeellä ulos halguardista. Painetta kaverin reiden päälle ja taas kiertoa ja nosto nilkasta ja leg dragiin. Tämä oli aika helmi setti....

Taas oli ihmettelemistä Caion liikkumisella ja ykstyiskohtien tarkkuudella. Paikalla ollut moninkertainen portugalilainen ruskea ja purppuravöiden maailmanmestari, joka on nyt mustavyö pyöritteli vain silmiään ja totesi useampaan kertaa, että hän ei ymmärrä jiu jitsusta mitään ja ihan turha tässä on treenata, kun tuolle tasolle ei ole mitään mahdollisuutta... :D osaatte kuvitella millainen fiilis minulla on tuota katsellessa.

Kyseessä ei ole niinkään, että Caio tekisi jotain avaruusliikkeitä, vaan se että vaikka itse luulee, että nythän tämä menee jo hyvin, niin Caio tulee paikalle ja korjaa lähes kaiken...mikään ei ole oikein kohdallaan.  Sitten se menee kerran käsittämättömän hyvin ja heti kun Caio ei ole enää vieressä opastamassa homma menee tavalliseksi räpeltämiseksi.

Lopuksi vielä tehtäväsparra legdrag posiosta....

Kyllä on hienoa... kroppa alkaa vain olla aivan finaalissa. Mitään ei olleksi ole hajonnut, mutta fiilis on että sen tavallisen 70% vettä tilalla on 70% maitohappoa.

BJJ Lämmittely...

Tässä hyvää lämmittelysettiä sen iänikuisen ympyrän juoksemisen tilalle, niihin hetkiin kun pitää omatoimisesti ottaa lämpöjä.

22 NoGi lopetusta päältä

Jason Scully on julkaissut taas mainion tekniikkapotpurin. Tällä kertaa tarkastellaan NoGi hyökkäksiä päältä:

torstai 5. heinäkuuta 2012

#612 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Päivän toinen treeni oli klo 20:00 tai siis olisi pitänyt olla, mutta Espanjalaiseen tapaan porukka alkoi valumaan tuohon aikaan vasta paikalle ja treenit saatiin käytiin 20:30. Caio itsekkin kyseli, että onko täällä kaikki aina myöhässä. Minä olin tikkana paikalla jo varttia yli seitsemän - ehtipähän lämmitellä.

Nämä tekniikkaselostukset eivät varmaan ihmeemmin lukijalle avaudu, mutta kirjoitan ne tähän jotta osaan myöhemmin ne drillata ja näyttää kiinnostuneille.

Tekniikka jatkui guardin puolustamisesta. Ensimmäisenä tuli aivan helmi tapa puolustaa toreandoa tai oikeastaan mitä tahansa ohitusta missä kaveri tulee kaukaa kiertämällä ohi. Napataan hihagrippi ohituksen puoleiseen kädestä ja straightarmataan. Kaveri voi tulla vaikka selkään saakka mutta tuolla gripillä sen saa guardin palautettua takaisin. Suorastaan nerokkaan yksinkertainen juttu. Ei varmaan tästä lukijalle hahmotu, mutta käydään vaikka heinäkuun lopun sunnuntaiklubeilla best of setti läpi.

Toisena tekniikana kontrattiin Markon käyttämä kurreohitus, missä halataan jalat nippuun ja ohitetaan sopivalta puolelta. Tässä ei lähdetty perinteisesti painamaan päästä sivulle, jolloin kaveri aina vaihtaa suuntaa ja tuleekin toiselta puolelta ohi, vaan ensin työnnettiin olkapäästä suoraan alaspäin ja tehtiin omille jaloille hieman tilaan. Sitten lantiota ylös ja oman olkapään varaan, niin että saadaan oma nilkka hookiksi kaverin lantiolle, niin että hän ei pääse kiertämään selän puolella. Sitten kunnolla painetta pään reunaan ja olkapään varaan, niin että saadaan hookkina ollut ylempi jalka vapaaksi. Vapaan jalan polvi työnnetään kaverin kainalon ja reiden väliin estämään liikettä ja siitä itse polvilleen ja krusifiksi setup asentoon.

Kolmantena tekniikkana ei jatkettukkaan tuosta krusifiksiin vaan tehtiin vasta puolelle hookille tilaa ja siitä kaverin yli selkään koukaten kaverin käsi mukaan toisella jalalla - jalka selän taakse piiloon. Lopetus perus kauluskuristuksella.

Neljäntenä tekniikkana katsottiin jos kaveri lähti halfguardista hakemaan toiseen jalkaan smashpass:iä. Ensin korkeakaulusgripillä. Työnnetään oma käsi oman polven ja kaverin pään välistä ja rikotaan posturea, niin että saadaan oma kyynertaive kaverin olkapäälle ja koukattua overhook. Jalan vapaaksi potkaisu käyttäen omaa kyynerpäätä polvea vasten vipuvartena. Siitä sama polvi väliin ja krusifiksisetti kuin yllä.

Viimeisenä tekniikkana sitten hieman härömpi juttu, missä kaveri ei anna tilaa laittaa kättä pään ja jalan väliin. Rikotaan posturea ja pidetään kaverin päästä kiinni, että ei pääse ohittamaan. Tästä jalka niskan yli ja hookkaamaan toisen puolen kainaloa. Jalan saa kainaloon nostamalla lantiota kunnolla kohti kattoa. Tästä  rannelukko tai omoplata.

Lopuksi viiden minuutin eriä sparria. Sparrasin parin purppuran kanssa aika kevyesti, jotta jaksaa huomenna. Tuo toreandon esto toimi todella hyvin.

Nyt Caio puhui osan tekniikoista englanniksi ja kaveri on kyllä aivan käsittämätön. Teknisten yksityiskohtien määrä ja tekniikan taso on sellaisella tasolla, että en ole missään ennen nähnyt. Pitää tosissaan yrittää saada kaveri Suomeen ensi vuonna tai kun tulee seuraavan kerran euroopan kiertueella.  Tälläistä opetusta en ole kokenut ennen missään. Juttelin Caion kanssa treenien jälkeen ja kysyin että mistä nämä kaikki yksityiskohdat tulevat ja hän kertoi, että ne vain syntyvät itsestään yhdistelemällä eri tekniikoita ja miettimällä miten mikäkin toimisi vähemmällä voimalla. Huima kaveri...

Huomenna aikataulu on sitten perinteisempi. Homma alkaa klo 12 ja siitä kaksi kahden tunnin settiä jonka välissä tunnin ruokatunti.

Lauantaina vedetään tämän päivän tyylisellä aikataululla (ehkä),  Sunnuntain treenit ovat kuulemma vasta klo 1700, kun kaverit aikovat mennä lauantaina Malagan yöhön ja juhlia klo 06:00 asti, jolloin voivat katsoa UFC:n Livenä... Pyysivät mukaan, mutta kokoyön bilettäminen ja neljän päivän seminaari eivät kyllä meikäläiselle osu samalle viikonlopulle.... hullun hauskaahan tuo olisi, mutta kiinnostaa selvitä tuonne sunnuntain sessioon ja en ole ihan varma että pysyisin tuon porukan kyydissä koko yötä. :)

#611 BJJ - Caio Terra Seminaari (Malaga)

Lähdin aamulla klo 9:30 ajelemaan kohti Malagaa ja Costa del Sol Fight and Fitness salia, joka on myös paikallinen Roger Gracie Academy. En ollut varma millainen liikenne olisi edessä, mutta liikennettä ei ollut nimeksikään, joten olin paikalla vähän kymmenen jälkeen. Olin hetken hämmentynyt, kun weppisaitilla ollut kuva näytti komeaa parkkipaikkaa ja GPS vei minut teollisuusaluetta muistuttavaan osoitteeseen, jossa grafiittien keskellä oli seinään maalattu Brazilian Jiu Jitsu teksti ja nyrkkeilijän kuva. Parkkeerasin auton ja marssin sisään salille.

Respassa ollut neiti ei puhunut sanaakaan englantia, mutta sain muutaman sanan espanjankielelläni ja viittoen selvitettyä, että olen oikeassa paikassa ja leiri alkaisi kello 11. Itse sali oli sisältä todella siiti ja mainio sali. Oli kehä ja tatami, yläkerrassa vissiin jumppasali ja kunnon pukkarit ja suihkut.

Noin varttia vaille 11 paikalle alkoi valua vaparimörköjen näköisiä kavereita ja varttia yli saapui Caio itse paikalle. Painelimme kaikki pukkariin vaihtamaan puvut päälle ja totesin, että suurin osa kaverieista oli purppura, ruskea tai mustavöisiä. Paikalla taisi olla yksi valkovöinen ja muutama sininen, mutta ainakin yli 15 purppuraa,  ruskeaa ja mustaa.

Caio veti ensimmäisen tekniikan selostuksen englanniksi, jonka paikallinen mustavyö tulkkasi espanjaksi, mutta sitten vaihtoi portugaliin, kun kaikki ymmärtäisivät sitä paremmin... minulle vain tokaisi, että sinunkin on hyvä oppia portugalia...  eli seminaari meni lähes kokonaan visuuaaliseksi minulle. Onneksi Caio näyttää tekniikat moneen kertaan ja korostaa hyvin yksityiskohtia, mutta pakko myöntää, että vähän korpeaa kun ei ymmärrä selostuksesta mitään. Onneksi sentään vastaa kysymyksiin englanniksi.

Aamun ohjelmassa oli smashpass:n puolustamista (selkä kiitti minua paikalle tulosta, heti tämän kuultuaan). Lämmittelyjähän täällä ei harrasteta ollenkaan, joten olin onneksi tajunnut lankuttaa ja lämmitellä corejumppaa hyvin ennen tekniikan alkua. Tekniikat olivat todella teknisiä ja avautuivat vasta kolmannella tai neljännellä toistolla edes sinnepäin.

Ensimmäinen tekniikka:

Kaveri ottaa smashpass otteen cable gripillä  siten että kädet tulevat reisien ympäri. Pidetään jalat mahdollisuuksien mukaan hauiksilla ja otetaan ranteista peukalo-otteilla kiinni. Kävellään hartioilla taakse päin, niin paljon että saadaan jalat kaverin lantiolle. Tämän jälkeen sillataan ylöspäin, niin että cable grip ote aukeaa.

Pidetään ranteista kiinni ja suoristetaan kaveri jalan lanteilla mahdollisimman paljon. Shrimpataan vähän oikealle kyljelle ja noustaan istumaan niin että vasen käsi menee oman jalan sisäpuolelta overhookkina mahdollisimman syvälle ja haetaan vastapuolen kaulus otetta. Autetaan toisella kädelle jotta saadaan mahdollisimman syvä grippi.

Työnnetään vasemmalla jalalla itseään lisää kyljelleen jotta oikea jalka menee triangeliasentoon. Oikea käsi auttaa jalkaa ja kyynervarrella tehdään vielä tilaa rubberguardin clearing the head tyylisesti.

Sitten lukitaan triangeli, niin että vasen käsi on overhookkina vetämässä kaverin oikeaa olkapäätä tukkimaan oikean puolen valtimon ja oma reisi tukkii vasemmalta.

Toinen tekniikka:
Sama alku gripin avaamiseen saakka. Otetaan vasemmalla kädelle oman jalan sisäpuolelta overhookka syvältä ja polkaistaan saman puolen jalkaa ulos ja alaspäin ja siitä triangeli. Olen itse tehnyt tätä kahden käden otteella, mutta Caio näytti tätä kysyttyäni, että yksi käsi riittää kun osaa potkaista oikeassa kulmassa. (teki minulle ja en pystynyt millään pitämään sitä - hiuma tekniikka kaverilla)

Kolmas tekniikka:
Kolmaskin alkoi samalla tavalla, mutta kaveri otti vyöstä kiinni grippien avaamisen jälkeen. Peruutettiin ja napattiin hartian yli vyöstä kiinni. shrimpattiin vielä vähän ja vaihdettiin kättä palm up otteeksi, jotta voi antaa kyynervarrella painetta kaverin päälle sivulle. Sitten vedettiin oma jalka sisään ja käännettiin se polvelleen, joka irroitti toisen gripin. Siitä rullattiin oman säären yli ja sitten toinen jalka pyörähtää takakautta niin, että otetaan selkä. Hemmetin vaikea selittää, mutta yritän ottaa nämä vaikka Oliverin kanssa videolle myöhemmin.

Neljäs tekniikka:
Kaveri saa kunnolla smashin päälle, siirretään molemmat jalat samalle smashin puoleiselle puolelle päätä, niin että toinen painaa käsilukkomaisesti kaulaa ja toinen siirtyy hauikselle estämään kaverin kiertämistä. Kädettä vielä estetään kaveri tuloa sivulle. Tämän jälkeen mennään Saulo sweeppimäisesti oman hartian yli ja siitä painitaan kaveri kumoon. Tässä menin lahjakkaasti ensin väärän hartia yli ja niska huusi hoosiannaa. Toivottavasti pää vielä kääntyy illalla.

Viides tekniikka:
Kaveri pitää smashatessä kyynerpäätä sen verran auki, että annetaan vauhtia ja shrimpataan, niin että saadaan polvi väliin ja siitä triangeli tai guardiin veto.

Lopuksi neljä erää positiosparria, niin että kaverilla oli smashpass griptit kiinni... Koko hupi kesti kaksi ja puoli tuntia ja illalla pitäisi mennä uudestaan kello 20:00. Vähän hirvittää miten ruho kestää tätä neljä päivää.

Caio on kyllä käsittämättömän tekninen ja herran liikkumista on mahtava seurata. Taas aukesi vähän lisää silmät, kuinka vähän ymmärtää jiujitsusta. On aivan tajuttoman pienistä yksityiskohdista kiinni, että tekniikan voi tehdä lähes voimatta ja kaveri ei pysty teknemään mitään. Jos jokin kohta on vähän pielessä, niin homma menee joko plörinäksi tai sitten pitää kompensoida voimalla.  Olisi kiva saada Caio Suomeen pitämääm seminaaria ja silloin ymmärtäisi selostuksenkin.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Neljä tapaa parantaa Omoplataa

Keenan Kornelius haastattelu..

Keenan dominoi purppuravöiden sarjaa aika suvereenisti tänä vuonna ja sai Lloyd Irvininltä ruskean joku viikko sitten. Tässä ihan mielenkiintoinen ja pitkä video kaverista:

Rolled Up Episode 33: The Carlson Gracie Legacy

Budovideos on julkaissut uuden jakson sarjassa - Rolled Up Episode 33. Tällä kertaa tutustutaan Carlson Gracien perintöön BJJ:lle.

Episode 33

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Twitter....

En ole ikinä tajunnut koko Twitteriä vaikka minulla on ollut tili siellä jo pidemmän aikaa. Enkä tajua twiterin hienoutta vieläkään, mutta jos joku seuraa Twitteriä, niin linkitin lämpimikseni nämä blogikirjoitukset menemään suoraan myös sinne:

#610 BJJ - Dynamic Training Centre Marbella

Tänään otettiin tuo alemmassa postauksessa oleva Lucion BJJ 4 MMA sovellus mukaan tatamille ja drillattiin paria ensimmäistä tekniikkaa.

Ensin lämmiteltiin perusheilutteluilla sekä guardin avauksella alhaalta ja siitä halfguardiin, josta perusteiden halfguardin ohitus. Tekniikkana iPhone sovelluksesta Kimura half-guardista ja siitä suora Armbar Half-guardista, jos kaveri ei anna nostaa jalkaa pään yli. 


Lopuksi sparrattiin pari erää loputekseen. Ensimmäisessä Oliver vetäisi minulle suoran nilkkalukon 50/50 guardista ja toisessa kuittasin käsilukolla mountista. Kivaa oli. Nyt muutama päivä kropalle puhdasta lepoa ja sitten torstaina Caio Terran semininaariin. 

Lucion BJJ 4 MMA App iPhonelle.

Jos joltakin on jäänyt huomaamatta, niin Luciolta on ilmestynyt jo jokin aikaa sitten BJJ 4 MMA sovellus Applen Appstoreen iPhonelle. Tuo kannattaa käydä nappaamassa vaikka ei vaparia vääntäisikään. Hyvää settiä myös BJJ:n harrastajille.

Lucio käy läpi Kimuran halfguardista ja läjän muita tekniikoita, jos tuo kimura ei onnisto. Hemmetin hyvä ketju hyökkäyksiä, jolla saat halfguardin päältä hyväksi hyökkäyspositioksi.

Tässä promovideo:



...ja täältä sen voi käydä ostamassa (halpaa kuin saippua):
http://itunes.apple.com/fi/app/lucio-linhares-bjj4mma/id442987205?mt=8

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Jesse Malmberg sai mustan vyön..

Jesse Malmberg sai tänään Riihimäellä Lucio Linharekselta BJJ:n mustan vyön. Jesse on ollut minulle kaveri ja opettaja, jolta olen ehkä eniten saanut suoraa oppia BJJ:ssä. Erittäin suuret onnittelut Jesselle ja Heracleksen Tapsalle mustista vöistä sekä muille riihimäellä vyönsä saaneille.

Ei voi valittaa, että saa treenata Hipkossa. Jossa meillä on kaksi mustavöistä opettajaa ja kolmas varmaan tulossa jossain vaiheessa. Kaikilla hieman erilainen lähestyminen BJJ:hin.

Timolla on 25 vuoden kamppailulajitaustan pohjalta käsittämätön ajoitus ja murhaava perustekniikka. Timon kanssa painiessa, tuntuu että ei saa mitään tekniikkaan edes aloitettua, kun se on jo nollattu.

Jesse taas on teknillisesti aivan suvereeni. Perustekniikan pienet näkymättömät yksityiskohdat ja new school BJJ - lähtee leg dragit ja berinbolot ja kyky opettaa ne havainnollisesti. Painiessa Jesseä vastaan on aivan hukassa, kun ei tiedä mistä kautta ohitus tulee ja yleensä tietää jo puoli minuuttia aikaisemmin, että kohta taputetaan tiettyyn tekniikkaan ja ei silti pysty tekemään mitään sitä estääkseen.

Näiden kavereiden lisäksi vielä ruskeavöiset MMA fokuksella opettava Marko ja maanantaipainijoita vetävä kisakone T-Rex Toni.

Älyttömän hienoa, että saa opiskella BJJ:tä näiden mahtiopettajien alla - usein jopa kirjaimellisesti.

Kuva: Pete "Ishi" Pelkonen, joka on myös "jiujitsuräätälinä" tehnyt Jessen ja Timon mustat vyöt.