maanantai 31. joulukuuta 2012

BJJ-Vuosi 2012 ja Hyvää Tulevaa Vuotta!

2012 oli mainio treenivuosi. Klubilla on käynyt hyvin porukkaa ja viikkotreeneissä on ollut hyvä meininki.

Alkuvuodesta keskityin selän ottoihin ja käytiin klubilla Ryan Hall:n Back Attacks settiä. Selkä peli muuttui tuona aikana siitä "laitan hookit kiinni ja sitten yritän jotain kauluskuristusta" tasolta ihan eritasolle kaikkineen spinneineen, turvavöineen, kiikkustuoleineen, perspotkuineen ynnä muina selän hallintajuttuineen.

Loppuvuosi on mennyt sitten aika lailla top-game:n kanssa, kun hankittiin harmaakarhujen kanssa se Rafael Lovato Jr:n Ultimate Pressure Passing ohjelma. Sitä on drillattu todella paljon ja tuntuu ainakin itsestä, että oma ohituspeli on kehittynyt todella paljon. Aikaisemmin ohituspeli oli lähinnä läjä erilaisia tekniikoita, joita yritti tilanteen mukaan, mutta nyt alkaa selkärangassa olemaan sellainen 4-6 tekniikan paletti, joita voi ketjuttaa kaverin reaktion mukaan. Homma paranee kokoajan, mutta paljon saa vielä drillata, että ohituspeli on tyydyttävällä tasolla. Etenemistä kuitenkin on havaittavissa... :)

Treenikunnon kannalta oli myös hyvä vuosi. Ei tullut isompia loukkaantumisia, mitä nyt selän kulumat ja pullistelut laittoivat ukon jumppaamaan corejumppaa tavallista enemmän.


Katselin tuossa blogia ja totesin, että tänä vuonna on tullut 188 lajitreeniä ja siihen oheisjumpat päälle. Minimitavoite tälläiselle konttorirotalle on ollut vuodelle ilman loukkaantumisia vähintään 150 treeniä, joten olen ihan tyytyväinen tähän vuoteen. Tällä tahdilla on kroppa pysynyt aika hyvin kunnossa ja tuntuu, että palautuminenkin on ollut ihan ok. Sinäänsä jännää, että vaikka vuosia on kohta 44, niin tuntuu että on vuosi vuodelta voinut hissukseen lisäillä treenikertoja viikkoon.

Kun aloitin 37 vuotiaana BJJ:n, niin 2-3 treeniä viikossa oli aika lailla maksimi mistä pystyi palautumaan. Nyt voi vetää 3-5 kertaa viikossa ja kotijumpat päälle, kunhan kuuntelee kokoajan kroppaansa ja antaa levätä, kun siltä tuntuu..

Kivaa on ollut. Kiitos kaikille mahtaville treenikavereille ja Hipkolle, jota parempaa treeniyhteisöä en osaa edes kuvitella.

Hyvää tulevaa vuotta 2012 kaikille ja tatamilla tavataan. :D

#719 BJJ

Tänään saatiin duunit tehtyä aikaisessa ja vuosi kunnialla suljettua... joten pääsin tatamille vielä tänään viimeisille paineille. Paikalle saapui Kari, Mika, Jesse ja Timo ja lämmittelyjen jälkeen sparrattiin käytännössä vajaa pari tuntia.

Hullun kivaa oli ja puolustaa sai taas ihan hulluna - sen verran taitavaa sakkia tatamilla. Timon tyyli painia on aika uniikki - kaveri on liikkeessä kokoajan ja pyörii marakatti ympärillä hyvällä paineella. Tuo nollaa oman pelin aika täydellisesti. Ei oikein pääse aloittamaan mitään tekniikkaa "puhtaasti", kun Timo on jo häipynyt paikalta, juuri kun on lähdössä tekemään jotain.

Jesse tuttuun tapaan grindasi minut mountissa lyttyyn ja se oli siinä :) ja Mikan kanssa mentiin myös tutulla kaavalla... minä puolustan hullun lailla saan, ehkä pari deep halfguard sweeppiä ja lopulta Mika lopettaa minut joko selästä tai kimuralla. Karin cross pass from hell oli taas murhaava... puvussa vaan tikkaukset rutisivat, kun Kari tuli ohi ja sitten sai könytä aika lailla ennenkuin pääsin takaisin päälle ja sain sentään karhuryhmän agendalla olevan sivukuristuksen tehtyä.

Jalkalukot olivat minun tämän päivän onnistumisen hetkiä, jotka sain rakennettua Buchechan setin tekniikoilla. Noita päästään klubilla drillaamaan alkuvuodesta, kunhan ollaan halfguard setti käyty läpi.

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

#718 BJJ Klubi

Tänään aloitettiin Buchechan Total Control DVD setin läpikäynti. Homma alkoi Halguard DVD:llä ja aluksi käytiin knee sheildin pitämistä ja drillattiin sitä jonkin aikaa.

Ensimmäisenä tekniikkana tehtiin inverted armbar halfguardista, kun kaveri hapuilee pääotetta. Ihan hyvän oloinen tekniikka, mutta ainakin aluksi sparrissa oli hankala saada aikaiseksi.

Toisena tekniikkana tehtiin Coin-sweeppi, joka on hyvin samanlainen kuin classica-sweeppi, mutta mennäänkin enemmän kaverin alle ja mennään sisäpuolen hartian yli samalla työntäen kaverin käsi hänen vatsaan kiinni, niin että ei saa postattua sitä sweepatessa.

Tässä oli hieman hankaluuksia aluksi, kun lihasmuisti yritti kokoajan tehdä classikaa, mutta lopuksi alkoi menemään. Tätä pitää drillata vielä paljon, hyvä oloinen sweeppi.

Viimeinen sweeppi olikin sitten aika advanced shit-osastoa... eli coinsweepistä kaverin flippaus ympäri ja selän otto. Kokeiltiin parikertaa ja "jätettiin hautomaan". Tämä on tuolle Buchechan setille aika tyypillistä. Suurin osa on hemmetin hyvää yksikertaista tekniikkaa, mutta sitten välissä on todella teknistä settiä. Kivahan tuota oli kokeilla, mutta voi mennä muutama vuosi, kun tuolaiset lähtee sparrissa.

Sparrit otettiin kneeshildistä ja yritin hakea päivän juttuja, mutta liian helposti ajautui sinne deep halfguardiin, kun hommat ei lähtenyt samantein. Sieltä sitten gameplanin mukaan. Onnistui kerran uimaan suoraan triangeliin, kun sweeppasin huolimattomasti ja Tomilta opin uutta sidesmashin puolustamisesta, kun Tom otti gripin vastakädellä nilkasta ja nollasi sidesmashin mainiosti ja sweeppasi vielä kaupan päälle. Nikita esti myös älyttömän hyvin deeppiin menemisen naulaamalla käteni lattiaan koko painollaan, kun oli cross-ohittamassa ja sain horjutettua sen verran että olisi ilman tuota "lattiagrippiä" päässyt deep-halfguardiin.

Eli käsi pitää pitää vapaana ja sidesmashiin ei pidä rynnätä, jos kaverilla on ristiote nilkasta.

Kivaa oli taas... sunnuntaina jatketaan.

BJJ-Klubilla Halfguardia tänään...

Oli alunperin tarkoitus aloittaa tänään jalkalukkosetti tuosta Buchechan Total Control DVD setistä, mutta kun katsoin tuota settiä tarkemmin eilen, niin totesin että tuo Half Guard setti on hyvä tehdä ensin, koska monet jalkalukoista perustuvat tuolla DVD:llä käytyihin juttuihin.

Eli aloitetaan tänään Buchechan halfguard setillä ja sen jälkeen sitten jalkalukot...

perjantai 28. joulukuuta 2012

#717 BJJ - Marko

Lämmiteltiin hyvällä perussetillä ryyditettynä reippaan pituisella lankutuksella - selkä näyttää peukkua. :) tekniikkaa ei sinäänsä treenattu. Muutama liikkumisharjoite ja sitten lähdettiin tahkoamaan 20sekunnin tehtävä sparrieriä, niin että päällä oleva kaveri vaihtuu kokoajan kiertävästi.

Ensin puolustettiin mounttia ja toinen kierros hyökättiin mountista. Käsitin puolustuksen vähän väärin ja jäkitin vain kyynerpäät kyljissä, vaikka olisi pitänyt yrittää aktiivisesti paeta. Eihän sitä kukaan auki saanut - paitsi Marko joko loikkasi mountista pystyyn ja veti pystystä suoran nilkkalukon.

Toinen kierrospari lähdettiin ukko selässä turvavyö kiinni ja taas oli todella hankala 20 sekunnissa saada mitään aikaiseksi - mounttiin päädyin pari kertaa ja yhden triangelista tehdyn käsilukon sain aikaiseksi. Puolustuksessa sain muistaakseni kaikki puolustettua - kerran oli kyllä bow and arrow todella lähellä.

Seuraavaksi sitten vedettiin kierros, että itse oli kiertävässä joukossa päällä mountissa 20sekuntia. Mitään hifistelyä ei tuossa ajassa ehtinyt tekemään vaan siirryin nopeasti mountista polvivatsalle ja siitä yritin reippaasti vain Cyborgin polvikuristusta - kolme kertaa onnistuin... (sori kaikille, se ei ole mikään Arte Suave liike - mutta oikein tehtynä toimii todella hyvänä verikuristuksena - polvi sulkee toisen puolen ja kaverin käsi josta nostetaan ylös toisen)

Seuraavaksi sitten taas alle ja avointa guardia alta lähdin hakemaan armdrageja tai singleleg guardia - muutama hyvä sweeppi onnistui ja Markon kanssa pääsin alta single legiin asti, mutta pölhönä annoin Markon ohjata pääni väärälle puolelle ja jäin giljotiiniin viedessäni Markoa tonttiin.

Päältä sitten pääsin treenaamaan pressure passingiä ja kuusi ensimmäistä menikin hyvin, mutta sitten alkoi ukko piiputtamaan ja vastaan minua taitavampia kavereita, joten kolmessa viimeisessä jouduin sweepatuksi.


Klubilla sunnunnuntaina?

Sunnuntaina aloitetaan Klubilla sitten uusi setti... Ajattelin että tehtäisiin vaihteeksi jalkalukkoja ja tuossa syksyllä ostamassani Buchechan Total Control DVD setissä on aika hyvä paketti. Käytäisiin läpi seuraavina viikkoina, suora nilkkalukko, toeholdit, kneebarit, calfslicerit ja erilaiset setupit noihin... Eli miltä kuullostaisi? Kyse on tästä setistä: Kun nuo on käyty niin jatketaan pitkin kevättä lopuilla DVD:llä setistä?

torstai 27. joulukuuta 2012

Z-Guard pass

Tätä tulee itse käytettyä aika paljon. Sama ohitus tehtiin myös Jamelaon seminaarissa, joskin eri gripeillä:

maanantai 24. joulukuuta 2012

Jesse Malmberg - Mount Miniseminaari video

Kävimme BJJ-Klubilla viime viikot mounttia läpi ja totesin, että olisi hyvä jos saisimme vielä Jessen pitämään S-mountista tunnin, koska Jessellä on mielestäni aivan käsittättömän tiukka mountti.

Juttelin Jessen kanssa agendasta ja päätin ottaa "yksityistunnin" klubille - Hyvää Joulua kaikille. Tässä eilinen Jessen pitämä Mount - Miniseminaari videona kävijöille ja kaikille muillekkin ja Kiitos Jesselle hyvän setin vetämisestä ja OK:sta, että tämän saa laittaa yleiseen jakeluun.



ps. Jesseltä kannattaa ottaa yksityistunteja, jos jonkun osa-alueen parantaminen kiinnostaa. Kaverilla on mainio silmä osoittamaan pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät ison vaikutuksen tekniikan toimivuuteen.

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Pankration Gymin uudet tilat

Veljet haminassa ovat rakentaneet uuden salin... näyttää hyvältä. Koskas on tuparipainit? :D


...mutta mitä jos ne on Zombeja?

Tuossa alla pohdittiin monen hyökkääjän haasteita, mutta jos Maya kalenterit on vähän jätättäneet ja Zombie-harmageddon vielä tuleekin, niin tässä mainio tekniikkavideo:

How to Defeat Multiple Opponents (Special Edition Gracie Breakdown)

En ole itse ehtinyt tätä vielä katsoa (laitan tähän talteen illalla katsomista vasrten), mutta kiinnostaa kovasti mitä Gracien veljekset ovat tästä mieltä. Tämänhän on se yleisin arvostelun kohde miten Brazilian jiu jitsu itsepuolustuslajina toimii montaa vastustajaa vastaan.

#716 BJJ - Miniseminaari Jesse

Jesse tuli tänään klubille pitämään miniseminaarin mountin pidosta. Lämmittelyn jälkeen käytiin kertauksena läpi perusteiden pakenemiset mountista ja niiden puolustamiset.

Tämän jälkeen käytiin itse tekniikkana alamountista paineen pitämistä ja siitä sivukuristus. Jos se ei onnistu, niin ezekiel tai americana.

Sitten käytiin läpi s-mountin rakentaminen ja siitä käsilukko molemmille puolille ja lopuksi hieman kaverin puolustuksen purkua.

Oli todella hyvää settiä ja tähän on hyvä lopettaa virallinen 2012 kausi. Välipäivinä toki treenataan, mutta niistä enemmän maanantaipaineissa.


lauantai 22. joulukuuta 2012

Huomenna klubilla...

Kiristetään mounttia ja drillataan peruslopetukset.... ja nyt ei tarvitse kuunnella minua vetämässä papukaijana DVD-tekniikkaa, vaan Jesse tulee näyttämään miten se tehdään kunnolla.

perjantai 21. joulukuuta 2012

#715 BJJ

Mentiin Karin kanssa Metsälään viideltä tarkoituksena drillailla ja sparrailla, mutta meni aika lailla vain sparraamiseksi. Käytiin vähän sivukuristusta läpi, mutta muuten vain sparrattiin. Yritin huvikseni aloittaa alta berinbololla... :D mutta ne meni aina ihan pipariksi ja Kari tuli joka kerta cross passillä ohi. Sen jälkeen saikin sitten puolustaa ihan tosissaan northsouth kuristusta (nyt on kivan liila leuka... :D). Itse hain sivukuristuksia tai ezekieliä, mutta ei ollut helppoa, kun Kari tiesi mitä olin tekemässä.

Viimeiseksi eräksi otettiin Jukan kanssa viisi minuuttinen, josta tuli 35 minuuttinen erä, joka loppui siihen, että pyörittiin tatamilta ulos ja minun piti lähteä "opettajakokoukseen". Hauska piitkä sparri, jossa välillä minä olin mountissa ja välillä Jukka minun selässä. Paljon on vielä treenattavaa... ei vain pitäisi turata hyviä positioita noin..

Kaiken kaikkiaan taas aivan mahti treeni... Treenin jälkeen marssin alakertaan, jossa oli Hipkon opettaja kokous ja Timo oli järjestänyt opettajille elämyksen, missä pääsi tuntemaan miltä alkeiskurssilaiselta tuntuu. Eli paikalla oli HipHop ja street tanssi opettaja, joka opetti meille koko Gangnam Stylen "oikean" koreografian... tai siis yritti opettaa. Siihen on syynsä, että olen ajautunut painilajeihin. Olin yhtä vasenta jalkaa koko ukko. Kivaa oli ja tuosta on ikävä kyllä tulossa varmaan jotain kuviakin myöhemmin. Videokamerakin siellä oli.... mutta toivon todella, että siihen muistikorttiin on tullut joku häiriö... :D

Hauska päivä ja nyt on ensi torstaihin asti vapaata töistäkin. Sunnuntaina on BJJ-Klubi ja special guest tulee opettamaan meille miten sitä mounttia oikein pidetään. :)

torstai 20. joulukuuta 2012

Mendez: Selän otto kilpparista

On nämä vaan niin hyviä... Mendezin veljekset ovat sitä harvinaista porukkaa, jossa yhdistyvät maailman paras kilpa jiujitsuka ja todella hyvä opettaja:



keskiviikko 19. joulukuuta 2012

#714 BJJ - Timo

Lämmiteltiin ympyrän juoksulla ja ohitusdrilleillä. Tekniikkana Timo veti single leg guardista perussweepit nilkkahookilla. Cross-pass:stä ukko nokalleen, "double leg kun kaveri nousee ylös ja liepeen syöttö molemmille käsille ja ukko taas nokilleen.

En ole paljoa pelannut tuolla hookilla ja tänään tuli sitten testattua ja todettua, että älyttömän toimivaa settiä. Ajoitus oli vain hukassa. Kevyemmän kaverin sai kyllä lähtemään omalla "aikataululla", mutta painavempaa kaveria oli turha yrittää väkisin viskata. Eli pitää odottaa, että kaveri lähtee cross pass:iin.

Selän pitäminen pitää taas drillata kuntoon, kun on tullut turattua lähiaikoina liian monta kertaa homma siinä vaiheessa, jos kaveri kääntyy kilppariin.

Lähdettiin pystystä ja hain double legejä, mutta "penetraatio" (hehe) jäi vajaaksi - eli pitää astua vähän syvemmälle. Markon opettama nilkkapikkaus taas sopii minulle tosi hyvin ja sen sain toimimaan parikertaa.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Harmaakarhut

Meillä on Hipkossa pieni harmaantuva herrasmiesporukka (minä, Miska ja Kari), jotka käymme perjantaisin drillaamassa ja tehtäväsparraamassa tekniikkaa.

Homma lähti, kun kaikki ostimme tuon Rafael Lovaton Jr. Ultimate Pressure Passing systeemin ja päätimme, että tämä on sen verran hyvää settiä että nämä pitää drillata kunnolla läpi.

Homma on toiminut sen verran hyvin, että tästä on tullut kaikilla käytännössä se ohituspeli mitä me käytämme ja perjantaisessiot ovat olleet muutenkin todella hauskoja - kun ei ole ollut "junnuja hötkyilemässä... " :D

Tuli sitten jossain vaiheessa puheeksi, että pitää saada patchi-porukalle. Päätimme käyttää Hipkon värejä ja pohjaa Timon siunauksella, koska kuulumme Hipko-perheeseen ja lopulta logoksi muodostui tuollainen.

Grippitappelua ja alasvientejä.

Tässä alasvientejä minun makuuni, kun ei tarvitse nostella kaveria. :)

maanantai 17. joulukuuta 2012

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

#713 - BJJ-Klubi

Lämmiteltiin perusetillä ja sitten katsottiin tekniikkana superman pakeneminen, joka näytti toimivan sparrissakin samantein, kun Teppo linkosi minut samantein mountista butterfly-guardiin. Seuraavina tekniikoina käytiin vielä Americanan, ja suoran käsilukon puolustaminen mountista. Käsilukossa kolme varianttia, riippuen siitä missä vaiheessa "herää" puolustamaan.

Loppusparrit vedettiin mountista ja on se vaan tuulinen paikka olla päällä. Kerran sain arm triangelin kiinni ja pöhkönä luovutin liian nopeasti, kun kaveri sanoi että ei olisi enää pitkään sinnitellyt. Tuosta on tulossa lempi lopetukseni.

Tuossa alla kyselin ensivuoden toiveita klubille ja toiveena oli pystyä. Suosittelen menemään lauantain heittopainisessioihin, missä Hipkolaiset treenaavat Judokoiden kanssa. Itsellä on selässä sen verran kilometrejä (lievä pullistuma, muutama kuluma ja pari madaltumaa), että alasvientitreenien jälkeen menee aina pari päivää jääpussien kanssa. Eli ehkä seuraavassa elämässä, minusta vielä tulee heittokone. Nyt vedän guardiin.. tai old school double leg lähtee ihan ok... ja single leg... osotogarikin jotenkin....  :)

Tänään Klubilla

Käydään loput Caio Terran Mount DVD:stä. Superman pakeneminen, kun siltaus ei toimi ja sitten puolustukset alta mountista amerikanaa ja suoraa käsilukkoa vastaan.

Sitten pitäisi miettiä mitä tehdään tammikuussa. Vaihtoehtoja on mm. Buchechan Total Control DVD setti tai sitten Ryan Hall:n arm triangeli setti.

Loppuvuoden sessioissa voitaisiin kerrata Jamelaon seminaari juttuja. Yritän saada editoiduksi ne alkuviikosta.

lauantai 15. joulukuuta 2012

Kehonhallintaa...

Ei sinäänsä BJJ-video, mutta huimaa katseltavaa ja moinen kehonhallinta ei olisi ainakaan haitaksi BJJ:ssä:

perjantai 14. joulukuuta 2012

#712 BJJ - Pikkujoulut

Tänään oli Hipkon perinteiset BJJ-pikkujoulut. Homma alkoi klo 1700 kevyillä alkulämmöillä, hipkon Garage-salissa ja sitten laitettiin musa "täysille" ja diskovalot päälle ja alettiin sparraamaan ilman kelloa. Vaihdeltiin paria, kun siltä tuntui... hmm... eli siis BJJ Pikkujoulu-Disco - vapaa haku. :D Siinä vaiheessa repeilytti aivan tunteella, kun painiessa Tommin kanssa laulettiin täysillä KISS:n I was made for loving you:n kertsiä. hehe..

sparrasin ensin Tommin kanssa mukavan varttitunnin teknistä rullailua - kokeiltiin puolin toisin kaiken maailman uusdempia tekniikoita.

Seuraava erä meni sitten Panun kanssa rullaillessa ja varmaan reilu vartti myös. Kivaa oli kun ei oltu varmaan vuoteen (?) sparrattu. Sitten sparrasin Villisian kanssa, joka teloi harmillisesti polvensa jokin aika sitten ja oli nyt polvituen kanssa fillistelemässä. Rullasin supervarovasti pitäen silmällä kokoajan Tonin polvea - olisi tullut supermorkkis jos olisi turannut sen jotenkin, mutta todella mainiota että pääsi Tonikin matolle.

Sitten erä Karin kanssa joka meni ihan Lovatteluksi - Kari veti kyllä muutaman hyvä deephalfgurd killerin, joten halfguardista ei pahemmin päässyt mitään alta tekemään. Päältä sitten keskityin käsitriangeleihin.

Pikkujouluihin kuuluu perinteenä myös, että kaikki tuo jonkun pienen lahjan, jotka sitten laitetaan isoon koriin mistä sitten kaikki voivat noukkia jonkin toisen tuoman lahjan. Tänä vuonna nähtiin konvehteja (kiitos :), mielenkiintoisia suolasirottimia. Viereisessa kuvassa näkyvä "kardionaamari" ja paljon muuta huvittavaa ja hyödyllistä.

Sitten pidettiin snadi tauko ja Timo vei ensin Miskan ja sitten Suvin yläkerran tatamille vyökokeeseen, jonka jälkeen alakerrassa piiskattiin kaksi uutta sinivyötä. Äärionnittelut Miskalle ja Suville. :D

Tämän jälkeen sparrasin vielä Ishi-Peten kanssa muutaman erän ja sitten mentiin saunaa... tai yritin mutta siellä oli ukkoja kuin sardiineja purkissa, joten menin hetkeksi hengailemaan Macaco Branco kauppaan alakertaan.

Sitten saunassa olikin jo seisomapaikka vapaana ja suihkun jälkeen tatamille hengailemaan ja puhumaan levottomia. Illan päätteeksi heitin autollisen porukkaa vielä keskustaan jatkoille ja itse painelin vegemestan kautta kotiin. Kameraa ei ollut mukana, mutta kuvasin parilla paikalla olleella järkkärillä, joten kuvia varmasti ilmestyy myöhemmin. Ainoa kuva mikä oli julkaistu tämän kirjoittamisen aikaan - oli Karin kardionaamari. :D EDIT: Minnan ottamat kuvat maanantaipaineissa facebookissa ja muutama lisätty tähän.

De La Riva Guard

Nämä Mendez veljesten videot ovat hämmentävän hyviä. Tässä todella hyvin selitettynä De La Riva guard ja eri tekniikat riippuen kaverin reaktiosta.

Rousimar Palhares

Tämän kaverin otteluita odotan aina eniten UFC:ssä. Aivan käsittämätön jalkalukkokone ja lopettaa pääsääntöisesti ottelunsa jiujitsulla - eikä ole ainakaan tähän asti pahemmin syyllistynyt jiujitsukoiden perisyntiin UFC:ssä - yritetään olla pystyottelijoita, koska punaniskat tykkää...

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

#711 BJJ - Jesse

Viikon treenitauko kesti kaksi päivää ja tänään oli jo pakko kömpiä tatamille. Käytiin alkulämpöjen jälkeen x-guard sweeppejä läpi. Ensin tavallinen tekninen ylösnousemisversio ja sitten hihagripillä kaveri kuperkeikkaa ja päälle polvi vatsalle.

Sparrit lähti x-guardista ja päällä ollessa oli kyllä aika hutera olo, kun kaverilla oli valmiiksi x-guard aseteltuna. Jos sai alta kunnon venytyksen ja paineen päälle, niin ei ollut paljoa tehtävissä. Kivaa oli pyöriskellä kevyehkösti palautellen.

Ryan Hall


Katselin tuota Ryan Hallin Arm Triangle settiä läpi kursiivisesti ensimmäistä kertaa ja taas on tullut kaverilta todella hyvää settiä ulos. Hall tekee mielestäni parhaimmat BJJ DVD:t - eteenkin jos ole teknisorientoitunut, eli kiinnostaa teoria tekniikoiden takana.



Ryan Hall:lta on tullut setit 50/50 guardista, Triangelista, Half Guardista ja nyt Arm Triangelista ja voin aika varauksetta suositella kaikkia kaverin DVD:tä.

tiistai 11. joulukuuta 2012

Vinkkejä selän pitoon

Käytiin viime keväänä aika tarkaan selän hallintaa Ryan Hall:n DVD-setin mukaan (suosittelen), mutta tässä tuli hyvä lisävinkki selän hallintaan hookeilla. Lähinnä siihen miten kääntää kaveri sille puolelle mihin itse haluat. Olen nähnyt Marcelo Garcian opettavan samaa tekniikkaa aikoinaan.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

#710 CACC - Jasse Junkkari seminaari

Jasse Junkkari oli tänään Hipkossa pitämässä intron Catch as Catch Can painiin. Aloitettiin lajin lyhyellä historialla ja jatkettiin lämmittelyllä Snake Pitin tyyliin. 

Tekniikoina lähdettiin pystystä ja aluksi katsottiin kahden jalan alavientiä, siitä selän puolelle puikkaamista jos kaveri sprawlaa ja sitten vastaanottajan näkökulmasta puolustettiin selän ottamista hyökkäämällä Saarelalla (jota myöhemmin on myös Kimuraksi kutsuttu ;))

Tämän jälkeen tehtiin pääotteella alasvienti - vähän niinkuin nopea rykäisymäinen lonkkaheitto ja viimeisenä alasvientinä sellainen jossa napattiin kaverin pää kainaloon ja pidettiin leuasta kiinni ja toisella kädellä kainalon alta selän päälle käsi ja parilla askeleella kiepsautettiin kaveri selälleen.. Aivan mahtavaa settiä.

Maasta lähdettiin sitten katsoman kilpparin rikkomisia ja puolustuksia - paitsi että sen nimi ei ollut kilppari vaan joku painitsydeemi, mutta vedettiin läskipyörää molempiin suuntiin ja niistä Saarelalaisia Sakuraba tyylillä. Sitten katsottiin crossface (BRUTAALI!) ja muutamia muitakin helmiä tekniikoita ja paketointeja.

Lopuksi otettiin muutama erä CACC säännöillä, eli selätys tai lopetus (ei kuristuksia, ellei ole käsi välissä - esim arm triangle tms.) Eli aika lailla kaikkea sai tehdä. Minulla oli ilo ja kunnia saada Itä-Helsingin Perskuristaja Harri pariksi, joka oli omassa henkilökohtaisessa nirvanassaan tälläisillä säännöillä ja tekniikoilla painiessa. Siinä konttorirottaa vietiin - hienoa oli. :D Toinen erä Markkasen Samin kanssa, joten omat sparrit otin lähinnä elämysmatkailuna - millaista on olla koukkupainissa vastaan ottavana osapuolena.

Aivan tolkuttoman vaikea painia, kun guardiin tai halfguardiin vetäminen on käytännössä suora häviö - tuo tulee monesta scramblesta refleksinä, joten ei ollut helppoa.

Jasse toi paikalle myös todella kiinnostavia kirjoja meille ihmeteltäväksi, muunmuassa suomalaisen painioppaan vuodelta 1904, missä oli kovin kimuran ja muiden tuttujen liikkeiden näköisiä tekniikoita. Näitä katseltiin innolla treenien jälkeen.

Älyttömän suuri kiitos Jasse Junkkarille mahtiseminaarista. Kannattaa ottaa kaveriin yhteyttä jos kiinnostaa tutustus mattokönyämisen juuriin ja eurooppalaiseen näkökulmaan miten kaveria viedään matossa.

Jassen blogia voi käydä lukemassa täällä:

http://jassejunkkari.blogspot.fi

lauantai 8. joulukuuta 2012

Kalsarit jalkaan ja vääntämään päästä!

Huomenna sitten vedetään kalsarit jalkaa ja tukka jakaukselle (herrasmiehiä kun ollaan) ja otetaan kiinni mistä saadaan ja väännetään - eli Jasse Junkkarin Catch as Catch Can seminaari Hipkossa. Aivan helmeä.

Jassen blogista voi käydä lukemassa mistä on kyse:

http://jassejunkkari.blogspot.fi/2012/12/catch-urheilu-ja-saannot.html

#709 BJJ - Jamelon seminaari

Tänään oli seminaarin viimeinen päivä. Käytiin omat lämmittelyt, jonka jälkeen katsottiin kaksi deep halfguardin "tappoa", samat itseasiassa mitä käytiin viime Lucionkin leirillä. Toimivat kuin se vanha junan vessa.

Uutena tuli aika tyly singleleg guardin tappo. Kaverin noustessa single leg guardiin, napataan loopchoke tyyppinen ote kauluksesta. Työnnetään toisella kaverin päästä, niin ettei pääse karkuun ja astutaan pään yli, niin että kaverin pää jää jalkojen väliin. Sitten vain vedetään kaluksesta ja "istutaan" kaverin pään päälle.

Isot kiitokset Jamelaolle leiristä. Jos on mahdollista päästä kaverin leirille tulevaisuudessa, niin suosittelen. Hyvä meininki. :)



Huomenna sunnuntaina on sitten Klubin paikalla Jasse Junkkarin Catch as Catch Can seminaari.

perjantai 7. joulukuuta 2012

#708 BJJ - Jamelaon seminaari

Tänään jatkettiin taas Jamelaon seminaaria. Aivan älyttömän hyvää settiä ja vaikka viime vuonnakin,  oli todella hyvä seminaari, niin tänä vuonna Jamelao on ihan liekeissä.

Todella hyvää tekniikkaa ja jotenkin muutenkin kaverilla on todella hyvä meininki. Hiton kivaa ollut.

Tänään tehtiin halfguardista päältä hyökkäyksiä ja ohituksia ja lopuksi suljetusta guardista päältä hyökkäys.

Sparrit lähdettiin rivisparrina suljetusta guardista ja yritin joka erässä päivän hyökkäystä, mutta en onnistunut, kun kaikki tiesi tasan mitä yritin ja muutenkin tekniikka vähän vielä kateissa. Kivaa oli ja huomenna on seminaarin viimeiset treenit. Kannattaa tulla... :)

Rickson Gracie

Rickson Gracie: Just Like You from Citizens of Humanity on Vimeo.

torstai 6. joulukuuta 2012

#706 ja #707 BJJ - Jamelaon seminaari

Olen liian finaalissa kirjoittaakseni mitään pidempää. Tänään vedettiin kaksi kolmetuntista sessiota ja molempien lopussa vielä hyvä määrä sparria. Älytömän hyvää settiä todella paljon, joten hyvä että on tullut otettua videolle.

Aamulla oli tatamin täydeltä porukkaa, mutta iltasessiosta oli jäänyt kotiin lepäämään aika lailla. Tokan session sparreissa, en itsekkään enää pahemmin jaksanut tehdä mitään - vetelin lähinnä arm dragejä. Tommin kanssa vedettiin yksi rypistys - jotenkin lähtee aina laukalle Urso Brancon kanssa... meidät pitäisi laittaa sinne häkkiin ja ei päästetä ulos ennenkuin osataan rullailla rauhallisesti. :)

Ihan älyttömän hyvä seminaari... kuvassa ilta session sinnikkäät.

Huomenna jatketaan taas... :)

Chuck Norriksen ensi tapaaminen Gracieiden kanssa.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

#705 BJJ - Jamelao Seminaari

Tänään käytiin lämmittelyn jälkeen tolkuttoman hyvää settiä deephalfguardista. Homer Simpsonia erilaisilla sisään tuloilla ja pari muuta hyvää sweeppiä. Lopuksi käytiin Darce-kuristusta ja Ezekieliä selästä läpi yhden sweepin jatkoksi.

Tehtäväsparrissa vedettiin halfguardista ja homerit lähti ihan hyvin, kunnes Miska veti minut tasaiseksi suoraan lovaton setistä. Viimeisessä sparrissa vedettiin Tommin kanssa hyvällä sykkeellä piiiiiiitkä erä, joka loppui minun roikkuessa huonossa Darcessa ja manaillessa miksen ikinä saa sitä kunnolla kiristettyä.

Treenin loputtua Jamelao oli huolissaan, että ei ehdi vetää koko settiään läpi seminaarin aikana ja totesi, että huomennahan on kaikilla vapaapäivä, joten voimme vetää kaksi kertaa kolme tuntia... okei... sitten vedetään... puuh  puuh... :D

Tommi jaksaa kirjoittaa hienosti tekniikoiden yksityiskohtia:

http://ajokoiratommi.blogspot.fi


tiistai 4. joulukuuta 2012

Jasse Junkkari - Kynän ja Miekan tie

Jasse Junkkari on aloittanut mielenkiintoisen blogin, jossa käy läpi kamppailun historiaa eteenkin grapplingin suunnasta. Jasse on myös kirjoittanut useamman artikkelin FightSporttiin joita viimeisin uusimmassa numerossa.

http://jassejunkkari.blogspot.fi

Ensi sunnuntainahan on meillä Hipkossa myös Jassen vetämänä tutustuminen Catch painiin.

Kuvassa Jasse Royce Gracien käsittelyssä...

Brief History of Brazilian Jiu Jitsu

Hieno video...

The Real Berinbolo

Vihdoin Berinbolo-tutorial Berinbolon Mestareilta kaikille jiujitsu hyrrille.

"The Berimbolo was developed by the Mendesbros and became famous because they used it to attack their opponents in the past few years. This back attack is one of the Mendesbros crafty tricks from the Berimbolo technique. "

maanantai 3. joulukuuta 2012

Rafael Lovato Jr webinaari...

Olin juuri mukana Rafael Lovato Jr Live webinaarissa missä Lovato Jr. esitteli pressure passing systeemiään ja vastaili kysymyksiin ja näytti hyvin yksityiskohtia.

Webinaari näyttää olevan vielä katsottavissa replaynä - suosittelen katsomaan jos paineella ohittaminen kiinnostaa.

Toimiva linkki vielä muutaman tunnin

DVD setti on tarjouksessa vielä tänään ja sitä voi ihmetellä täällä....

#704 BJJ - Jamelao Seminaari

Tänään alkoi Hipkossa Jamelaon halfguar seminaari joka kestää tämän viikon.

Käytiin hyvät lämmittelyt jonka jälkeen katsottiin knee shield aka spider halfguardista omoplata ja sen kaveriksi bonuksena erittäin härö lopetus, missä kaverin käsi koukattiin vastapuolelta jalalla ja kiskottiin yli.

Toisena lopetuksena kauluksesta loopchoke tyyppinen setti, jossa käytettiin jalkaa.

Rivisparrit aloitettiin halfguardista. Hyvä treenit olivat ja suosittelen tulemaan seminaarille. Huomenna aika ei luultavasti anna minulle mahdollisuutta mennä, mutta loppu seminaarin kyllä käyn.

The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter

Luin Christian Graugartin BJJ-Globetrotter blogia silloin, kun hän kiersi maailmaa ja treenaili eri saleilla. Nyt hän on kirjoittanut reissustaan kirjan, joka on myös saataville Kindlelle ja iOS:llä. Amazonista saa myös paperiversion tilattua.

Parhaiten blogista jäi mieleen kaverin kokemukset Moldovan pakastuvassa treenisalissa, mikä poiki sitten hyväntekeväisyysprojektin:

http://www.bjjglobetrotter.com/?cat=16

Itse nappasin kirjan puhelimeeni täältä:

https://itunes.apple.com/us/book/brazilian-jiu-jitsu-globetrotter/id579067331?mt=11

Triangelivinkkejä...

Näitä pitää kokeilla...

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kannattaa lukea säännöt ennen kuin menee kisaamaan.

Kaveri näyttää vielä yllättyneeltä, että diskattiin. Onhan tuo tosin aika luovaa painia. :D

#703 BJJ-Klubi

Lämmiteltiin perusheilutteluilla ja kevyellä rullailulla, jonka jälkeen katsottiin peruspakenemiset mountista. Siltapakeneminen, Elbow-knee pakeneminen, Armadillo-pakeneminen ja näiden yksityiskohtia.

Sparrit otettiin rivisparrina mountista pakeneminen tai päältä lopetus. Hyvin kaverit vetivät ja Miron kanssa sai tehdä ihan hulluna töitä, että pääsi karkuun mountista. Kivaa oli vaikka energiat oli vähän vähissä.

Loput kuvat Painikalkkuna Facebooksivulla...

lauantai 1. joulukuuta 2012

Huomenna Klubilla... (+mindmap)

Siirrytään mountin tutkimisessa alle. Jatketaan Caio Terra Modern Jiu Jitse setin läpikäymistä. BJJ-Legends saitti on tehnyt mainion arvostelun tuosta Mount setistä ja aika huiman mindmapin kyseisen DVD:n sisällöstä (kuva). Tuo sininen osa ollaan jo klubilla käyty läpi.

Linkin takaa löytyy myös muita mind mappejä Modern Jiu Jitsu setistä:

http://bjjlegends.com/bjj/jiujitsu/item/1025-review-modern-jiu-jitsu-the-mount-itunes-app

Collected Sayings of Mario Sperry

Mario Sperry, ADCC, Pride, jne. veteraani on tehnyt useita mainioita treenivideoita, joista on kerätty tämä aivan hillitön kimara parhaita sanontoja. Aivan mahtava kaveri. :D

Leg Lasso Defense Toreandosta

Lovato Jr. julkaisi taas yhden tekniikan Pressure Pass ohjelmasta (kaksi aikaisempaa on tuossa alempana blogissa. Jos et ole niitä vielä katsonut, niin kannattaa katsoa ennen tätä, kun ne kuuluvat "yhteen". )