perjantai 31. toukokuuta 2013

#789 BJJ

Käytiin Jessen kanssa sparraamassa puolisentoista tuntia. Mukavaa teknistä rullailua. Opin uutena juttuna calf slicerin deep halfguardista.

Omia huomioita oli puolustamisessa toimiva Kestingin neuvo, jossa mietin aina huonossa positiossa, että mitä minulla on jäljellä. Usein käy niin, että puolustaa niin hulluna jotain käsilukkoa, että ei huomaa että vaikka oma vasen jalka on vapaana ja sillä voi tehdä vielä paljon tilanteen parantamiseksi.

S-mounttia pitää vieläkin kiristää ja toisaalta "hylätä" tekniikat ajoissa, ettei turhaan jäkitä jo tuhoon tuomittua yritystä, vaan siirtyy ajoissa seuraavaan hyökkäykseen.

Viimeinen huomio, oli että hernekeitto toimii myös ninjaroll puolustuksena...

Tämänkin sohlasin.. :) Lisää drilliä:

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

#788 BJJ - Timo

Lyhyen lämmittelyn jälkeen drillattiin guardiin palauttelua. Eli sitä pientä hetkeä positioiden välissä missä hyvällä lantionliikkeellä pystyy tekemään guardin ohittamisesta todella vaikeaa. Tämä on asia mitä pitäisi tehdä TODELLA paljon enemmän ja itselläni erittäin huonossa jamassa.

Sparrit vedettiin ihan normisparrina ja oli taas aikamoista tervanjuontia... tai no, tervan juonti ei ole varmaan hauskaa ja tuo oli - mutta ainakin yhtä hankalaa kuin luulen tervan juonnin olevan. :) En saanut omaa peliäni missään hetkeksikään käyntiin... johtui ehkä myös siitä, että yritin kokoajan kytätä baseball kuristusta alta ja silloin ei tullut paljoa muuta tehtyä.. Olen yrittänyt tuota tällä viikolla molemmissa treeneissä ja en kyllä hahmota koko lopetusta ollenkaan. Pitää varmaan unohtaa moiset kikkailut. :) Kyseessä siis tämä:



Carlson Gracie Way

maanantai 27. toukokuuta 2013

#787 BJJ - Jesse

Painelin töiden jälkeen vuosaareen Jessen treeneihin, kun luvassa oli kuristuksia. Alkulämpöjen jälkeen kävimme läpi kaulusbrabon halfguardista kaulusotteella ja niin, että vetäistään käsi ristiin.

Sparrit lähdettiin halfguardista ja sovittiin Harrin kanssa, että vedetään kaikilla jalkalukoilla ja jäinkin sitten suoraan polvilukkoon. Vaidettiin paikkaa ja aloitettiin uudestaan. Rummutin ohitusta, kunnes kollo löi viisi minuuttia. Seuraavat erät otin rennosti pyörien, kun jetlag painoi aika huolella päälle. Kivaa oli pyöriä taas kavereiden kanssa kotisalilla. :)

#782 - #786 Standup ja BJJ - Thaimaan reissu

Nyt on palattu mahtireissulta ja voisi tännekkin kirjoitella vielä, kun asiat on tuoreessa muistissa. Oliver on tosiaan vaihto-oppilaana Japanissa ja päätimme pitää yhteisen viikon loman Thaimaassa tuohon vaihto-oppilasreissun keskelle.

Lähdin toissa viikon perjantaina kohti Tokiota, jossa vietimme yhden päivän jonka jälkeen hyppäsimme koneeseen ja nokka kohti Phukettia. Noin kahdeksan tunnin matkustelun jälkeen olimme Phuketin lentokentällä ja vastassa oli Tiger Muay Thain kuski, joka veisi meidän hotellille.

Olimme hyvissä käsissä, kuski oli yksi thainyrkkeilyvalmentajista ja takanaan yli 250 matsia. Saavuimme Cocoville majoituspaikkaamme, jota suosittelen jos on TMT:hen menossa - aivan mahtipaikka asua. Siistit huoneet ja älyttömän hyvä ruoka.

Ensimmäinen ilta meni lähinnä chillaillessa uimaaltaalla, kun itse olin ollut tuossa vaiheessa käytännössä yli 40 tuntia hereillä. En osaa kunnolla nukkua lentokoneissa.


#783 - Thainyrkkeily (maanantai)

Maanataiaamuna klo 7:30 marssimme sitten pari sataa metriä Tiger Muay Thaille, jossa otimme osaa Thainyrkkeilyn aamutreeneihin. Ensin laitettiin nyrkkeilysiteet käsiin ja sitten alkoi noin 30 minuuttinen alkulämmittely. Juostiin ympyrää, punnerrettiin polvennostoja yms. Lämmin tuli eteenkin, kun ilmanlämpötila on 27 astetta ja kosteuttakin oli "riittävästi". Tämän jälkeen vedettiin ohjattuna varjona läpi peruslyöntiliikkeet - suorat, ylä- ja alakoukut sekä kyynärpäät. Ohjaajia riitti hyvin antamaan yksilöllistä opetusta.

Varjonyrkkeilyn jälkeen porukka jaettiin kolmeen osaan tekemään kolme kertaa kolme minuuttia treeniä ja vaihto seuraavalle pisteelle sen jälkeen. Eli yhteensä 9 x 3 minuuttia. Yksi porukka kehään sparraamaan, toinen mätkimään valmentajan kanssa padejä ja kolmas hakkasi säkkejä. Taas tuli hiki. Kovia poikia kirittämään nuo thaimaalaiset.. 1, 2, 3.... 1, 2... 4, 5, 6,... 1, 2 ... hook, uppercut, knee jne.

Tämän session jälkeen potkittiin vielä 100 polvea padeihin ja 100 kiertopotkua... sitten alkoi loppujumppa... 200 vatsaa ja 100 punnerrusta... yhteensä kaksi ja puolituntia aika hyvällä sykkeellä.

Treenin jälkeen "kontattiin" takaisin Cocovilleen - ChunkieMonkeyt (banaanipähkinävoiproteniini-smoothie) ja kookospähkinät naamaan ja altaalle elpymään. Illemmalla otin vielä hieronnan, jotta palautuisi kunnolla.


#784 - BJJ (tiistai)

Koska olimme vajaan viikon lomalla päätimme kokeilla eri treenejä ja ottaa treeni enemmän kokemusten kuin "nyt on pakko oppia thainyrkkeilmään viikossa" kannalta. Päätimme mennä tiistaina Brazilian Jiu Jitsu tunnille. Tiger Muayn BJJ opettaja on neljän danin mustavyö ja lukujärjestyksessä luki aamusession kohdalla BJJ Gi, joten painelimme paikalle puvut päällä - olimme ainoat. :)

Tunti alkoi perinteisellä BJJ-lämmittelyllä. Juostiin ympyrää ja heiluteltiin raajoja, sitten katkarapuja siltoja jne.

Tekniikkana katsottiin ensin single leg alasvientejä. Otettiin kaveria hihasta kiinni ranteen kohdalta ja nostettiin kättä sivulle ylös ja shootattiin etummaiseen jalkaa toisella kädellä. Pää jäi ulkopuolelle ? ja siitä sitten perus singleleg kiepautus, jotta kaveri putoaa pehvalleen.

Seuraavaksi halfguardin ohitusta niputtamalla Marko-tyylillä kaverin jalat nippuun ja siitä mursuamalla ohi. Tämä sopi tuon alasviennin jatkoksi.

Lopuksi sparrattiin viisiminuuttisia. Sparreissa sain parikseni tuon opettajan valkovöisen 17-vuotiaan pojan (kuvassa oikeassa alakulmassa), joka oli kuulemma treenannut kuusikuukautta. Kaveri vei minua kuin litran mittaa ja näin myöhemmin hänen tekevän samaa ruskeavöille, joten luulen että minua on jekutettu tuon tuon treenikokemuksen osalta. Sen verran teknistä settiä kaveri veti, että vaikea uskoa että olisi oppinut tuon kuudessa kuukaudessa. :) Muutkin sparrit olivat hankalia, kun vastassa oli hikisiä pro-mma kavereita kalsareissa. Oli kuin olisi saippuan kanssa paininut. :)

Tiistai-iltana menimme Flying Hanuman retkelle, missä paineltiin viidakon yllä vaijerilinjoilla 24 settiä. Älyttömän hieno kokemus - suosittelen.


#785 - Nyrkkeily (keskiviikko)


Keskiviikko oli rantapäivämme. Koska TMT ei ole rannan lähellä, meidän piti järjestää yhtenä päivänä kuljetus rannalle - ei oollut kallis. Päädyimme hiljaiselle Nai Hanin rannalle, josta vuokrasimme bodyboardit ja vietimme useamman tunnin vedessä. Tämän jälkeen syömään ja katsoimme TMT:n lukujärjestyksestä, että neljän aikaan alkaisi vielä sopivasti nyrkkeilytunti - sinne siis.

Lämmittelyt oli aika samanlaiset kuin thai-nyrkkeily tunnilla ja formaatti muutenkin aika sama. Erona lähinnä, että nyt keskityttiin lyömiseen. Todella hyvä tunti ja alkoi lopussa jo vähän palautua mieleen vuosien takaiset nyrkkeily tekniikat. Eteenkin padien kanssa työskentely oli todella kivaa, kun pädejä piti kokenut opettaja joka kokoajan antoi vinkkejä ja neuvoi.

Sparrissa vedettiinkin sitten vähän reippaammin ja napattiin minulta senkka nenästä jo toistamiseen tällä reissulla. Kiitos Oliver. :D

Loppujumppana jo perinteinen: "kaksisataa vatsaa ja sata punnerrusta kiitos".

Todella mainio treeni tämäkin. Treenin jälkeen taas Cocovillessa ChunkieMoneky naamaan ja lepäilemään.


#786 - BJJ (torstai)


Torstaiaamun treeniksi tuli sitten BJJ, koska tiistaina oli ollut sen verran hyvä sessio. Peruslämmöt ja tekniikkana katsottiin singleguardia lapelgripillä. Tämä oli minulle tuttua settiä, kun kuuluu ns. A-peliini. Hyviä yksityiskohtia kuitenkin ja hyvää drilliä.

Sparreissa tuli egolle "lohdustusta" tiistaisen pwnauksen jäljiltä, kun sai vietyä australialaisia purppuravöitä aika oman pelin mukaan. Veto halfguardiin, anssisweeppi, paineella ohi, joko selkään tai mountiin ja siitä lopetusta. Nämäkin olivat reilun parin tunnin treenit - tosin lyhyimmät treenit tällä viikolla.

Iltapuhteena lähdettiin katsomaan Thainyrkkeilyä Patongin stadikalle. Olin yllättynyt kuinka hyviä matseja näimme. Kahdeksasta matsista neljä päättyi tyrmäykseen - kolme kyynärpäällä ja yksi polvella.

Huimin lopetus oli clintchistä vetäisty lyhyt suora kyynärpää ranskalaisen kaverin leuankulmaan ja kaverilta valot pois. Olivat vielä virittäneet livevideosta mainiot hidastetut replayt.

Hauskaa oli tuollakin.


#787 - BJJ (perjantai)

Perjantai oli lähtöpäivä ja päätimme kuitenkin viuhahtaa vielä viimeisiin treeneihin ja aikatauluihin sopi parhaiten BJJ-treenit. Tulimme paikalle pukujen kanssa ja ihmettelimme, että onpas tänään paljon porukkaa paikalla. Hetken ihmettelyn jälkeen silmäni osuivat Roger Huertaan ja nurkassa oli vielä kamera ryhmäkin.

Kyseessä oli Malesialaisen MMA organisaation TUF tyyppinen ohjelma, jossa amatöörivaparikaverit kisaavat TUF:n tapaan voitosta ja nyt teamit olivat tulleet treenaamaan Tiger Muay Thaihin vaparia. TMT:ssä käy muutenkin paljon vapariporukkaa treenaamassa. Esim pari viikkoa aikaisemmin paikalla oli ollut GSP.

Ajatukset palauttavasta BJJ-treenistä ennen matkustamista sai samantein unohtaa, kun TV-kamerat lähtivät päälle. Perus alkulämmön jälkeen alettiin lämmittelemään oikeasti. Vedettiin kolme kertaa kolme minuuttia kuntopiiriä simuloimaan MMA matsin kardiota - sprawleja, teknistä ylösnousua, kyykkyä, yms. Opettaja huusi kavereiden korvaan kurkkusuorana jatkuvalla soitolla... DO NOT QUIT... IF YOU QUIT YOU WILL DIE.... WELCOME TO WAR jne. ja kamerat kävivät. Itsellä hikilensi, kun painoin pukupäällä mukana ja hihittelin machomeininkiä. Hauska kokemus.

Itse tekniikka oli vaparipohjaista alasvientiä ja miten alta pääsee takaisin ylös ja delariva hookin käyttöä vaparissa. Bonarina käytiin läpi vielä erittäin Palhares tyyppinen heelhook, toehold, kneebar combo guardista, kun toinen seisoo. Mielenkiintoista settiä tämäkin ja oli hienoa saada opetusta Roger Huertalta. Todella mukava kaveri.

Perjantai iltana sitten lensimme takaisin Tokioon. Ihmettelimme Akihabaraa lauantaina ja sunnuntaina lähdin kohti kotia. Oliver jäi vielä Japaniin reiluksi kuukaudeksi opiskelemaan.

Heinäkuussa olisi tarkoitus mennä hakemaan poika Japanista ja tutustua perheen kanssa pariviikkoa Japaniin - puku mukana tietenkin.

Tämä oli kaiken kaikkiaan aivan mahtava reissu ja suosittelen tuota Tiger Muay Thai / Cocoville Comboa aikalailla varauksetta. Paikalla saa todella hyvää treeniä, kiinnostaa sitten pysty, matto tai vapari. Treenejä on jokapäivä todella monta ja Phuketin alueella on paljon muutakin tekemistä.

Tuonne on helppo matkustaa ja englannilla pärjää mainiosti ja kustannuksetkaan eivät olleet mitään päätä huimaavia. Viikon treenit TMT:ssä 77 euroa ja viikon asuminen Cocovillessä 220 euroa tuohon päälle lennot ja syöminen. TMT:llä on myös edullisempia "parakkiasumisvaihtoehtoja", mutta tuo Cocoville oli niin mahtava rentoutumispaikka koven treenin jälkeen, että suosittelen menemään sinne.

Mahtireissu... :)








tiistai 14. toukokuuta 2013

Klubi kesätauolle...

Lähden perjantaina reissuun ja katselin tuossa kalenteria ja totesin, että olen Suomessa kahtena sunnuntaina tästä heinäkuun puoleen väliin saakka.

En ala värväämään tuuraajia tuolle ajalle, joten ovet on auki ja tatamille saa mennä pyörimään vapaalla agandalla. Itsekkin varmaan tulen niinä sunnuntaina, kun olen Suomessa.

Eli klubi on nyt "kesätauolla" ja heinäkuun lopussa jatketaan taas... Hyvää kesää ja treenatkaa vimmatusti.

Hiljaista... reissuja ja selkäjumppaa..

Blogissa on nyt vähän hiljaisempaa, kun alaselkä on vihoitellut ja pitää jumpata se taas sparrikuntoon ja muutenkin tämän kevään treeniputken rikkoo erilaiset ulkomaan matkat. Lauantaina tulin tuolta Vegasista. Perjantaina kohti Thaimaata ja sitten kesäkuussa vielä Espania ja Japani. Yritän nyt jumpata tällä viikolla selän siihen kuntoon, että pääsee reissuilla treenailemaan kunnolla.

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

#781 BJJ-Klubi

Nukuin reippaasti pommiin aikaeron ansiosta. Sain yhteyttä Mikaan joka välitti kavereille viestin, että lämmöt päälle ja crosspass ja X-pass drilliä. Pääsin vihdoin paikalle ja katsottiin noihin ohituksiin vielä hyökkäykset. X-Passistä selän otto ja lieve kuristus ja Crosspassistä ristikuristus.

Lopuksi muutama erä tehtäväsparria "päämajasta".

lauantai 11. toukokuuta 2013

Choke - Rickson Gracie Dokumentti

Nyt on taas se aika vuodesta, että pitää muistuttaa kaikkia katsomaan tämä dokumentti missä seurataan Rickson Gracien valmistautumista Vale Tudo turnaukseen. Dokumentti kuuluu jokaisen jiujitsukan yleissivistykseen. PopCornit esiin:

Huomenna Klubilla...

Lähdetään hyökkäämään suoraan ohituksista tai ohituksen aikana...

perjantai 10. toukokuuta 2013

Kotia kohti..

Tällä reissulla ei tullut treenattua kuin tuo yksi kerta. Duunin puolesta tuli vedettyä todella pitkiä päiviä. 12+ tuntia koulutusta - powerpointtia ja labroja. Tämän lisäksi alaselän pullistuma on sen verran ärtynyt, että totesin vain jumppailevani sitä tällä viikolla, koska viikon päästä olisi tarkoitus lähteä pojan kanssa Thaimaaseen lomalle ja treenaamaan Tiger Muay Thai - salille ja olisi kiva jos selkä olisi siellä mahdollisimman hyvässä kunnossa. Vähän harmittaa, kun se on ollut vuoden menossa kokoajan parempaan suuntaan ja nyt ilman mitään haaveria tms. ollaan aika lailla alkupisteessä. Noh. Katsellaan....

lauantai 4. toukokuuta 2013

Halfguard ohituksia...

Huomenna klubilla Nikita vetää treenit. Tänään tuli sparrattua kevyen ruskeavöisen kanssa, joka ohitti halfguardin todella näppärästi. Nämä sopii hyvin tuohon Lovaton settiin, mitä ollaan käyty. Tuossa ensimmäisessä ohituksessa alla olevassa videossa on se hyvä puoli, että kaveri ei käytännössä anna yhtään tilaa napata deephalfguardia ja sujauttaa polven toiselle puolelle.

Kuvattiin video nopeasti sparrien päätteeksi... (älkää välittäkö kuvaajan käsien tärinästä ja huvittavista gRRReat kommenteista.. :D)

#780 BJJ - Cobra Kai Las Vegas

Heräsin tänään aika aikaisin jetlagista johtuen. Oikeastaa en pahemmin edes nukkunut. Seitsemän pintaan lähden aamiaisen metsästysmatkalle ja onnistuin löytämään paikan mistä sain kunnon munakkaan. Täällä on Meksikolaisten "kansallispäivä" hulinat ja sen päälle vielä joku omituinen suuri ottelu missä kaverit saavat vain lyödä (Floyd Mayweather vs. joku) - siis ei potkuja eikä mattoa. Onpas hölmöä. ;)

Yhdeksän jälkeen kyllästyin odottamaan ja hyppäsin taksiin ja sillä kohti Cobra Kai BJJ Las Vegasia.  Saavuin paikalle muutamaa minuuttia ennen kello kymmentä ja siellä oli juuri alkamassa BJJ:n perusteet tunti. Täällä on tapana hoitaa itse lämmittelyt ennen tuntia, joten hyppäsin kylmiltään treenaamaan peruspakenemisia mountista.

Olin aika kujalla kaikesta matkustamisesta ja valvomisesta, joten teki hyvää tehdä perusteita ja toistaa niitä kunnolla. Käytiin läpi siltapakeneminen, elbow knee-pakeneminen ja sitten se missä sillataan kaveri ylös ja pujautetaan jalat suoraan perhosguardiin. Lopuksi vedettiin tehtäväsparria mountista. Olin ainoa ylempivöinen vetäjän lisäksi, joten homma oli susteellisen helppoa ja se sopikin olotilalleni.

Kello yhdentoista jälkeen alkoi openmat ja jäin sinne pyörimään. Nyt pääsikin sitten vähän enemmän töihin, kun värivyöt ja kaverini Joey saapuivat paikalle. Vetäjänä toiminut ruskea vyö vetäisi minulle halfguardista kneebarin, kun minä olin IBJJF moodissa. :D (tyhmä minä) ja muutenkin meni aika puolustamiseksi. Taso on aika lailla samanlaista kuin meillä Hipkossa. Ruskeavöisten kanssa menee puolustamiseksi, mutta niiden on vaikea saada lopetuksia ja pääsen välillä yllättämään deepistä sweeppaamalla. Purppuroiden kanssa sitten tulee rullailtua aika tasatahtia.

Kaiken kaikkiaan tuli painittua semmoset reilu pari tuntia ja nyt olen aivan pihalla, kun kotona alkaa olla nukkumaan menoaika ja täälä vasta keskipäivä.



Las Vegas

Saavuin tänne eilen illalla ja yritin hetken etsiä jostain kasvisruokaa iltapalaksi, mutta osoittautui aika vaikeaksi. Kello 11 jälkeen tarjolla oli vain hillittömiä buffee-mättöjä tai muuta aika raskasta ravintoa, joten päätin napata oluen baarista ja mennä nukkumaan.

Olin tavannut viimevuoden duunireissulla Las Vegasiin Joeyn, jonka kanssa ollaan sittemmin oltu yhteydessä Facebookin kautta. Sattumalta kaveri on taas täällä samana viikonloppuna, joten tavataan parin tunnin päästä Cobra Kain open matillä. Itse olen aika kujalla vielä matkustamisesta, mutta kiva päästä rullailemaan.

torstai 2. toukokuuta 2013

Alkutaipaleella jiu jitsussa?

Seitsemäs vuosi alkamassa tässä kuussa ja vieläkin ihmettelen, koska tämä alkaisi sujumaan... ;)


Reissuun ja Klubi sunnuntaina

Lähden huomenna reissuun ja pakkaan puvun mukaan, joten ensi viikolla sitten taas raporttia Las Vegasista. Cobra Kain salille tulee varmaan mentyä, kun olen ollut siellä joka kerta. Tämän lisäksi on tullut käytyä Xreme Couturen, Wanderlei Silvan salilla ja Drysdalen seminaarissa ja ne on "nähty".

Joten jos jollain on hyviä vinkkejä, missä olisi mielenkiintoista käydä niin olisin otettu vinkeistä.

Klubi-mestarina ensi sunnuntaina toimii Nikita, joten hyvää settiä luvassa - sinne vaan. Seuraavana sunnuntaina taas jatketaan Ultimate Pressure Passing Systeemin läpi käyntiä. Silloin palataan halfguardista perusohituksiin Crosspass, SideSmash jne. ja yhdistetään niihin hyökkäykset esim. Villisian bravuuri Cross-pass suoraan ristikuristuksella - mutta Lovaton tavalla ( en osaa Villisian tyyliä. :( )

EDIT: Lauantaina menen näköjään "suoraan lentokoneesta" Cobra Kaille, kun siellä on Open Mat ja paikalle on tulossa viime vuonna tapaamani purppuravyö joka on sattumalta perheineen Vegasissa viikonlopun. Globaali Jiu Jitsu perhe on kyllä mainio asia. :)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

#779 BJJ - Vappupäivän painit

Tänään jatkettiin samalla formaatilla kuin eilen. Lämmittelyt ja sitten pitkiä eriä lopetukseen. Päivän teema oli minulla näköjään selällään makaaminen kavereiden alla. Eilinen painoi alla ja muutenkin on mennyt vähän turhan laiskaksi oma sparri.

Tyydyn turhaan olemaan huonoissa positioissa puolustelemassa ja sitten noista eristä tulee tuollaisia puolituntisia, kun odottelen sitä sopivaa hetkeä, että kaikki on kohdallaan ennen lopetuksen hakemista. Tähän kun yhdistää vielä laiskasti tehdyn tekniikan, niin niitä paikkoja ei ihan helposti tule.

Kivaa oli silti.. perjantaina sitten kohti Las Vegasia perinteiselle toukokuun duunireissulle. Puku tulee mukaan ja käyn näillä näkymin taas Cobra Kain salilla treenailemassa.

Ainiin, Vappukuvat 2: Tänään Marko näytti miten vaparipuolella voi käyttää tukevan ground and poundin aiheuttamaa paineaaltoa kukistamaan joka suunnasta tulevan hyökkäyksen. On se kova...