sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hieno video kamppalulajikouluista, treenajista ja "hyvästä hengestä"

Katsokaa alla oleva video äänet päällä. Mainio esimerkki siitä, miten pitkään harjoitelleiden ei enää tarvitse todistella mitään. Videossa puhutut aiheet osuvat hyvin kohdalleen myös sen kanssa, miksi pidän Hipkossa treenaamisesta.

Timo on hyvä esimerkki opettajasta, jossa ei ole tippaakaan "egopullistelua" vaikka taidot ja kreditit mahdollistaisivat tolkuttoman henkselien paukuttelun ja näyttää siltä, että asenne tarttuu nopeasti myös muihin Hipkossa treenaaviin.

Minä tosin olen hidas oppimaan ja paukuttelen henkseleitä jo siitä, että olen päässyt samaan huoneeseen jonkun BJJ-Gurun kanssa (kts. kaikki BJJ-turistikuvat) ...  ehkä sitten kun opin painimaan ei enää tarvitse.  ;)

Jason Scully: Omoplataa omoplatan perään.

Taas mainio video Jason Scullyltä. (Jos et ole huomannut, niin voit klikata tuolla vasemmalla alhaalla olevasta tunnisteet listasta esim. Jason Scully ja saat kaikki Scully-videot mitä on blogissa esitetty.)

perjantai 28. kesäkuuta 2013

torstai 27. kesäkuuta 2013

#801 BJJ - Arte Suave Malaga

Arte Suave Dojon kello kahden harjoitus sopi tänään taas mainiosti aikatauluihin, joten gi takaluukkuun ja menoksi. Saavuin "hoodeille" noin varttia vaille ja parkkipaikan löytäminen kesti noin 20 minuuttia. Eli jos olette menossa tuonne, niin varatkaa hyvin aikaa parkkipaikan etsimiseen. Onneksi treenit alkoivat muutaman minuutin myöhässä. Myöhästyi nolosti vain alku keskusteluista.

Tekniikkana katsottiin guardin avaus minulle uusilla gripeillä. Napattiin kahdella kädelle yhdestä kädestä ja vedettiin pitkälle ristiin yli. Starghtarmattiin tätä ristissä olevaa kättä hihagripillä ja toinen käsi otti kaulusgripin ja lukittiin kyynärpäällä kaverin käsi. Nousiin ristiin vedetyn käden jalka edellä ja tehtiin sama "vääntö" kuin perusavauksessa. Tästä sitten toreando veto taakse ja sitten tuo Buchecha butt flop, mitä ollaan täällä treenattu.

Toisena tekniikkana otettiin tähän omoplata vastauksena ja sitten tehtiin omoplatan puolustus ohittaessa loikkaamalla kaverin yli. Tuttuja juttuja nämä.

Sparrit lähdettiin ensinsuljetusta guardista ja tämähän sopi, kun olen mutustellut ristikuristusta guardista ja sainkin sen haettua. Päältä avasin perus käsiotteella ja siitä sidesmash tai buttflop. Viimeinen erä vapaata. Hyökkäilen guardista kaivoin käsilukko perusteiden tyyliin, kun kaveri nousi ylös ilma postuuraa - eli se 1 2 3 kävely kaverin selästä. Kaveri stackasi sen verran huolella, että säästelin selkää ja palautin guardiin. Siitä Jacare-sweeppi ja mounttiin, jonka jälkeen aika loppui.

Kivaa oli taas....

Cross Knee vinkki knee shieldin estämiseksi....

Tässä vielä hyvä vinkki miten nollata kaverin kneeshield, kun yrittää cross pass:iä. Tämä sama konsepti käytiin Martin Aedman leirillä keväällä ja Villisika-Toni ohittaa myös tällä periaatteella ( mikä ei ole yhtään kivaa... :) )

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Tiger Muay Thai ja Malaysian Invasion TV Show

Kun olimme Oliverin kanssa Thaimaassa Tiger Muay Thaissa treenaamassa, siellä kuvattiin samalla Malaysian Invasion TV-Showta, joka on hieman TUF:n tapainen reality sarja. Neljä ensimmäistä jaksoa voi käydä katsomassa alla olevasta linkistä (englanniksi). Jaksot 3-4 ovat Tiger Muay Thaista, joten jos on kiinnostusta mennä sinne treenaamaan kannattaa katsella millaista menoa siellä on:

http://www.maxman.tv/media/723/mimma-special-highlights-4-of-4/

Vilahdamme Oliverin kanssa tuossa nelosjakson taustalla (screen capture kuvana) muutaman kerran BJJ-treenien kohdalla. Olemme ne ainoa gi:t päällä olevat kaverit taustalla. Tuolla blogissa alempana päivittelin, että oli hankalaa sparrata nogi-kavereiden kanssa ja homma meni aika puolustukseksi. Tuosta videosta minulle selvisi, että painikaveri oli Yasubuy Enemoto MMA ammattilainen ja M1 welterweight champion. Sain sentään anssisweepattua hänet. :)

Kurt Osiander, Move of the week: Kneebar defence

Video Blog - Caio Terra valmistautuu Worldseihin.

Gamenessin sivuilla on hauska video Caion training campistä keväältä. Videolla vilahtaa myös tuttu kaveri suomesta. ;)

http://blog.gameness.com/caio-terra-worlds-training-camp-episode-5/#axzz2XC178pMg

maanantai 24. kesäkuuta 2013

#800 BJJ - ArteSuave Malaga

Tapasin ArteSuave Malagan opettajan Javier Escalanten viime vuonna Caio Terran seminaarissa ja nyt uudestaan Buchechan seminaarissa, jossa hän kutsui treenaamaan salilleen itä Malagaan.

Maanataina sattui hyvä tilaisuus, kun olimme päättäneet ajella Nerjaan katsomaan todella valtavia tippukiviluolia ja vaimoni totesi, että sinähän voit siinä samalla reissulla käydä siellä treenaamassa klo 1400 päivätreeneissä.

Ei tarvinnut montaa kertaa ehdottaa, puku takaluukkuun ja kohti Malagaa. Perhe meni tutustumaan paikalliseen rantakulttuuriin ja minä marssin Arte Suaven dojolle sisään. Hetken odottelun jälkeen paikalle alkoi saapua treenaajia sekä Javier.

Treenit alkoivat perinteisellä rivikumarruksella ja hyvällä lämmittelyllä. Javier on samaa ikäluokkaa minun kanssa, joten lämmittelyssä käytiin hyvin core ja niskat läpi, joka sopi minulle mainiosti. Itse tekniikat olivat samat kuin Buchechan seminaarissa - eli pääsin kertaamaan ne saman tein. Hyvä homma.

Paikalla ei ollut pahemmin ylempiä vöitä, joten sain sparrata parin sinivöisen kanssa ja yhden valkovyön. Kaverit sparrasin ilman mitään reuhtomista - mikä oli aikaisemmista Espanian matkoista mukava poikkeus, kun en lomalla jaksa vetää kaikkia treenejä sata lasissa.

Mukavat sparrit, jossa hain lähinnä sweepin kautta ohitusta ja siitä sivukuristus. Toinen sinivyö teki mielen minulle uuden version halfguard-sweepistä, jonka nappasin treenin jälkeen videolle.



Sparrin jälkeen lyhyt palauttava venyttely ja hetken "meditaatio" rivissä polvillaan - perinteistä juttua siis. Kaikken kaikkiaan todella hauska treenikokemus ja tänne luultavasti ajan vielä toisenkin kerran tällä reissulla. Suosittelen käymään jos huvittaa lomalla treenata hyvässä porukassa, missä tuntui että egot jätettiin sinne kenkien viereen eteiseen. :)

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Braulio Estima opettamassa Marcelo Garcian salilla..

Videossa hyvä hyökkäys sivusidonnasta. Tuo tekniikka oli myös aikanaan Braulion online videosetissä ja sitä tuli käytettyä aika paljon, mutta nyt olin unohtanut sen. Pitää ottaa taas käyttöön. 

Tekniikkaa isompi juttu tuossa videossa on se, että Gracie Barran yksi kovimpia kisakoneita on opettamassa Alliancen salilla. Älyttömän hienoa, että tuolla maailmallakin ristiin treenaaminen saa "hyväksyntää" näin korkealla tasolla. Josko mekin saataisiin pääkaupunkiseudulla se kuukausittainen kiertävä open-mat käyntiin syksyllä. ;)

torstai 20. kesäkuuta 2013

#799 BJJ - Marcus Almeida "Buchecha" seminaari

Tänään huristelin autolla noin 40 minuutin matkan kohti Malagassa sijaitsevaa Costa Del Sol Fight & Fitness salia, jossa viime kesänä kävin Caio Terran seminaarissa. Tänä kesänä salin pääopettaja ja käsittääkseni omista Pablo Cabo oli järjestänyt Buchechan paikalle vetämään yhden päivän (3 tuntia) seminaarin.

Saavuin paikalle vajaa tuntia ennen seminaarin alkua, kun täällä ei ikinä voi olla ihan varma monelta oikeasti aloitetaan. Harvemmin etuajassa tosin, mutta ei varea venettä kaada. Noin varttia vaille paikalle alkoi saapua paljon porukkaa ja mukana myös muutama tuttu Suomen BJJ-skenestä - Santeri Lilius ja Emilia Tuukkanen. Buchecha saapui myös paikalle ja oli vieläkin isompi, kuin olin kuvitellut.

Seminaari alkoi yllättävän ajoissa ja peruslämmittelyn jälkeen lähdimme katsomaan aluksi guardin ohitusta butt flop tyyppisellä ohituksella. Tässä versiossa ei menty Lovatomaisesti syvälle päämajaan paineella, vaan vetäistiin kaveri kyljelleen "toreando etäisyydeltä" ja baitattiin kaveri ottamaan reverse delariva hookki. Kun kaveri sitten pyrkii ottamaan jalasta otteen, niin butt flopataan samalla hetkellä, kun kaverin pää tulee lähemmäs.

Seuraava tekniikka oli tälle jatkoa, kun kaveri ohituksesta lähtee tekemään tilaa katkaravuttamalla. Pidetään polvi ote ja painetaan polvi nippuun, samalla noustaan oman kyynerpään varaan ja siitä loikataan vastapuolelle.

Tästä sitten napattiin kimuragrippi-harness, jolla nostettiin kaveria sen verran, että nousi kyynerpään varaan. Siiten heitettiin jalka olkapään yli ja kiristettiin (toista jalkaa lantiolla apuna käyttäen) triangeli selästä. Tästä positiosta oli myös toisina lopetuksina kimura, rannelukko, suora käsilukko ja toehold.

Hörpättiin vettä ja seminaari jatkui tuossa alla olevassa videossa olleella berinbololla päältä, kun alla olevalla on single leg x-guard. Tekniikka oli itseasiassa aika erilainen kuin tuossa alla näytettään. Lähinnä grippien kohdalta. Buchecha otti molemmilla käsillä samasta jalasta kiinni ja työnsi jalan voimakkaasti omien jalkojen väliin ja siitä sitten rullauksen kautta selkään tai mounttiin.

Viimeisenä tekniikkana katsottiin halfguardista klassika tyyppistä sweeppiä, jossa mennään lähemmän olkapään yli. Tämä löytyy Buchechan DVD:ltä ja tätä on joskus drillattu klubilla. Tänään ei oikein auennut minulle. Suunnat ihan hukassa.

Tässä välissä otettiin muutama pakollinen BJJ-Turistikuva jonka jälkeen oli kysely tuokio. Olin sangen kujalla, kun kysymykset vedettiin espaniaksi ja vastaukset tulivat portugaliksi. Onneksi vastaukset tulivat useimmiten myös jiujitsuksi, joten pysyi edes jollain lailla kyydissä. Kysyttiin Santerin kanssa vielä 50/50 jalkalukkoista ja saatiikiin hyvää vinkkiä kaverin kurnuttamiseksi tuosta positiosta.

Seminaarissa ei virallisella ajalla sparrattu, mutta jäin seminaarin jälkeen sparraamaan vielä hetkeksi herra Liliuksen kanssa. No hyvää päivää! Eipä ole tullut tuolla lailla lunta tupaan vähään aikaan. Aivan tolkuttoman hauskaa kyytiä, kun ei voinut kuin ihmetellä kaverin tekniikka ja nopeutta. Jatkuva rummuttaminen hyökkäämällä oli hienoa vastaanotettavaa ja guardini ohi mentiin x+1 kertaa Keenanin jalan polkaisu ohituksella ja berimbolossa tuli pyörittyä putkeen puolustukseksi aika monta kierrosta, kunnes en vaan enää ehtinyt mukaan. Berimbolohyrrille tiedoksi... antakaa myllyn pyöriä vaan, jos kaveri puolustaa rullaamalla mukana.

Tuon reilun vartin aikana tuli todennäköisesti taputettua enemmän kuin painittua omaa peliä - siinä ei mitkään "keep it playfull - minä tässä vaan puolustelen"-strategiat auta, kun tasoero on tälläinen ja kaveri luukuttaa hyökkäyksiä sillä tahdilla, että aivot on reilu 5 sekuntia perässä jatkuvasti. Sain sentään pari kertaa kaivettua itseni deep halfguardiin, mutta sieltä ei sitten onnistunut mikään. Joskin sorruin perisyntiini - en lähtenyt heti sweeppaamaan, vaan jäin taas ihmettelemään deepissä, että mitäköhän nyt tapahtuu ja sitten kaverilla oli jo tasapaino ja homma lähti ns. etelään...

Itse asiassa tuo sparri (tai turpaa otto) oli seminaarin hauskin ja ehkä opettavaisin osuus, vaikka itse seminaarikin oli todella hyvä. Tuli hyvin mieleen keskustelu Markon kanssa muutama viikko sitten siitä mikä ero on "painiskelulla","kisasparrilla" ja sitten vielä on itse kisaaminen. Näin vanhempana kaverina tuo painiskelu mahdollistaa monta treeniä viikossa ja palautumisen mutta pitää kyllä yrittää ottaa tasaisin väliajoin vähän reippaammallakin tahdilla, muuten tuo totuus tuppaa unohtumaan... jos vain paikat kestää.

Mainio seminaari oli ja iso kiitos Santerille kunnon rummutuksesta. ;)


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

#798 BJJ

Käytiin Metsälässä porukalla vääntämässä Kimuraa kahdella setupilla. Lämmiteltiin ensin guardin ohituksilla ja sitten drillattiin kimurat.

Harri näytti pari älyttömän hyvää Monsalvelta opittua rannelukkoa noiden kimuragrippien avittamiseksi ja puolustuksen rikkomiseksi.

Drillin jälkeen sparrattiin jonkin aikaa. Omat sparrit vedin Harrin kanssa ja olikin älyttömän hauska tekninen sessio. Rannelukkoja viljeltiin ja tilanteet vaihtuivat tasasaiseen tahtiin.

BJJ:n jälkeen menin vielä alakertaan jumppaamaan. Vähän penkkiä ja leuanvetoja, jalkatreeniä ja lopuksi vatsoja ja selkiä. Yritin lähteä suihkuun, kun Mika pakotti vielä 15 minuutin core-helvettiin... Lopun neljän minuutin lankutukset otti jo aika koville... :)

Nyt taas reissuun noin kuukaudeksi, joten päivitystahti on vähän hitaampi, mutta luvassa on Buchechan seminaaria ja Japanissa treenaamista, joten stay tuned....

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pedro Sauer - tässä on jiu jitsua

Onpas hienoa katseltavaa, kun Sauer sparraa ruskeavöisten oppilaittensa kanssa. Aivan käsittämätön kontrolli ja taito:

perjantai 14. kesäkuuta 2013

#797 BJJ - Karhunpainia

Tänään oli taas perjantaiset harmaakarhu-sessiot ja mukaan "initioitiin" kaksi uutta Harmaakarhua Tom ja Mika. Tervetuloa tähän harmaaohimoisten herrasmiesten painikerhoon.. :)

Alkulämpöjen jälkeen drillattiin vähän ohituksia, jonka jälkeen treenattiin Kimuraa sivusidonnasta. Villisika kävi ihailemassa ketterää drillaustamme ja opetti meille bonarina mitä mainioimman alasviennin. Nyt menee ukkoa nokalleen...

Tom näytti Massimon illalliseen jatkoksi aamiaisen, jos illallinen ei maistu, johon jäin eilen aamusessiossa ja meinasin jäädä tänään Mikan suorittamana. Hemmetin yllättävä lopetus.

Lopuksi säädettiin vielä kameran kanssa, että saatiin komea kuva jolla voidaan boustailla ikätoveri-sohvaperunoille facebookissa. ;)

torstai 13. kesäkuuta 2013

#796 BJJ

Käytiin Tomin ja Steffin kanssa tempaisemassa pari erää sparria... Steffin kanssa kaivelin deephalguard sweeppejä ja Tomin kanssa päätin, että en mene ollenkaan syvään halfguardiin... olipas vaikeaa. :D

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

UFC on Fuel 10 - Todella hyvä eventti

Jos UFC on alkanut kyllästyttämään sen "pystymyönteisyyden" takia, niin kannattaa katsoa viimeisin UFC on Fuel 10. Jos nyt oikein laskin, niin eventissä seitsemän ottelua loppui submissioon. Paras eventti pitkään aikaan. Todella hyviä matseja.

Jos olet jo katsonut, niin tässä vielä Gracie Breakdown eventistä..

tiistai 11. kesäkuuta 2013

#795 BJJ - Jesse

Otettiin lämmöt juoksemalla ympyrää ja Jessen perinteisellä guardin ohitus drillillä. Lisäksi tehtiin vähän käsilukkoja ja omoplatoja guardista lämmittelyksi.

Tekniikkana oli tänään omoplata - suljetusta ja avoimista guardista. Katsottiin myös omoplata sweeppi ja Clark Gracie kuristus omoplatasta.

Sparrina vedettiin kolme erää ja sain kaivettua päivän tekniikan ja muutenkin oli hyvä sparria, kunnes sparrasin viimeisen erän Jessen kanssa ja tuli taas pari kuutioita lunta tupaan. :) Taputin kolme kertaa suoraan käsilukkoon viidessä minuutissa.

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Nekkausta ja Corea...

Tänään tuli taas käytyä Mikan kanssa puolisentoista tuntia hakkaamassa mitsejä ja corejumppaa. Otetaan tästä viikottainen setti tästä lähtien - ihan hyvä muistutella tuota lyömistäkin vaikka mattohommat pääasiassa ovatkin.

Tekee todella hyvää kropalle tehdä aika toisenlaista liikkumista välillä ja sitäpaitsi tuo mitsien mätkiminen on kivaa.

Siitä tulikin mieleen vanha Kake Singers Klassikko:

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

#794 BJJ

Käytiin Metsälässä sunnuntaipaineilla. Paikalla Kari, Esa, Harri, Miro ja Marko. Lämmiteltiin ja sitten alettiin sparrailemaan. Hyvää sparria.

Lopuksi jäätiin vielä Markon ja Karin kanssa drillaamaan Ryan Hall:n selkäsetistä selänpitodrilliä. (Spinni, uhrautuminen, kiikkustuoli, perspotku, ylösnosto)

Metamoris II ensi yönä

Ensi yönä käsittääkseni kello kaksi suomen aikaa alkaa Metamoris II Jiu Jitsu Pro invitational tapahtuma Los Angelesissa. Kyseessä on 20 minuutin erät ilman pisteitä - eli lopetukseen ja vastakkain ovat mm. Braulio Estima vs. Andre Galvao, Shinya Aoki vs. Kron Gracie jne.

www.metamoris.com

Tapahtuman saa streemattua kotikoneella noin 20e hintaan ja jos ei yöllä jaksa katsoa, niin samalla maksulla saa katsoa myöhemminkin. Suosittelen ottamaan streamin ihan vain vaikka kannatuksesta, että järjestävät tulevaisuudessakin tälläisiä mahtitapahtumia.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

#793 BJJ - Harmaakarhut Perjantaisessio

Käytiin Karin ja Mikan kanssa treenaamassa parisen tuntia jo perinteisellä perjantaisessarilla. Alkulämpöjen jälkeen drillatiin X-Pass, Cross Pass ja Toreando, jonka jälkeen vielä berinbolon vastatekniikat.

Sparrattiin ensin tehtäväsparria avoimesta guardista pisteet tai lopetus ja sitten vedettiin muutama erä lopetukseen. Koska mitä oli pariton luku, niin vapaana olevalle kaverille lyötiin kamera käteen ja kuva löytyy tuolta Facebook-sivulta. Kivaa oli ja otetaan taas uusiksi ensi perjantaina.

Rodolfo näyttää miten ohitetaan...

Helmeä... 

Vahvaa viestiä Saulolta double guard pull:sta

Braulion kneebar Mundialsseista

Tämä on jäätävän hieno:

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

#792 BJJ - Timo

Tänään lähdettiin lämmittelemään deephalfguard jutuilla ja tekniikat käytiin myös samasta aiheesta. Lopuksi sparrattiin reilu puolituntia. Pitää sparrissa keskittyä vielä tarkemmin tekniikkaan ja siihen, että en anna turhaan kaverille hyviä positioita.

Mikan kanssa oli huvittavin/ärsyttävin erä, kun käänsin tilanteen todella monta kertaa alta päälle halfguardissa ja aina Mika älyttömän hyvällä ajoituksella reversoi takaisin alle.. :D Töitä pitää tehdä enemmän, ei auta jäädä hengailemaan kaverin alle noissa viiden minuutin erissä ja lopetusten hakeminen myös aktiivisemmaksi. Nyt odotan sitä "täydellistä" positiota, ennen lopetuksen hakua ja jää hyödyntämättä monet tilaisuudet matkalla mounttiin. Olen vaan sitä mieltä, että paras lopetus on lopetus mountista. Silloin olet ohittanut kaikki kaverin puolustukset ja viimeiseksi haet lopetuksen. Kaverin mokasta "lennossa" napatut eivät vain ole niin mainioita. :)

#791 BJJ - Jesse

Omat pikalämmittelyt, ennen kuin alettiin lämmittelemään kevyellä sparrilla. Rullailin hupirullauiluja sen kolme 10min erää ja puolustelin pääasiassa ja välttelin polvelle menemistä, kun vasemman polven "limapussit" ovat vähän ärtyneet ja eivät tykkää polvillaan olemisesta.

Tekniikkana oli suorakäsilukko guardista ja sen loppuun vieminen, kun kaveri stackaa - kaksi eri skenariota.

Lopuksi vielä otettiin kolme seitsemän minuutin erää. Nyt lämpimänä polvi ei pahemmin haitannut, mutta välttelin kuitenkin sille painon laittamista. Hauskat erät tuli kuitenki rullailtua - viimeinen tosin otettiin jo aika slow rollina, mutta nyt ei ole paikat niin hapoilla ja voi huomennakin treenata... jos duunilta kerkeää. Aika hektinen päivä edessä.

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Braulio Estima: Dealing with Ego in BJJ

Hyvä video...egosta BJJ:ssä

Kiko osaksi Hipkoa

Tässä Timon tiedote Hipkolaisille:

"Hipkon toiminta laajenee Espoon Leppävaaraan. Jukka ja Tiina Koivulinnun omistama menestyksellinen Kamppailu ja itsepuolustuskoulu Kiko, liittyy osaksi Hipkoa. Jukan ja Tiinan kanssa käydyn yhteisen pohdinnan jälkeen päädyttiin siihen lopputulokseen, että Hipko ostaa Kikon liiketoiminnan. Jukalla ja Tiinalla oli tarve jättää opetushommat ainakin toistaiseksi, joten katsoimme, että tämä ratkaisu on järkevin taataksemme oppilaille myös jatkossa korkeatasoista opetusta. 

Uutinen on monessa mielessä merkittävä. Kiko on ollut Jukalle kuin oma lapsi, joten jokainen voi ymmärtää, että opettamisesta ja koulusta luopuminen on isoa asia. Viidessä ja puolessa vuodessa Kikosta on kasvanut 300 oppilaan koulu, jossa on tunteja niin perheille, lapsille kuin aikuisillekkin. Tuntitarjonnassa on monipuolisesti taekwondoa, brasilian jiujitsua, MMA:ta, sekä erillaisia kuntotunteja. Tuntitarjonta ja sali fiilis on hyvin samanlainen kuin Hipkossakin. Olen itse pitänyt Kikolla 11:sta taekwondon vyökokeet, jolloin osa oppilaista on tullut tutuiksi kokeiden kautta. BJJ porukka on myös tullut tutuksi opetusvierailuiden aikana. Odotan, että syksyllä pääsen tutustumaan myös Kikon kuntopuolen harrastajiin. 

Olen ollut aina sitä mieltä, että Kiko on hieno paikka harjoitella ja olen tuntenut oloni Kikolla hyvin kodikkaaksi. Jukka on johtanut Kikoa hienolla tavalla ja nyt minulle on suotu kunnia jatkaa Jukan hienoa työtä, lupaan tehdä parhaani! Hipkossa olen tähdännyt aina siihen, että ”tatamillamme on paras fiilis ja oppiminen”. Lupaan tehdä töitä sen eteen, että sama toteutuu myös Kikon tatamilla. Kikolaisille tämä tarkoittaa myös sitä, että he ovat tervetulleita harjoittelemaan kaikille Hipkon saleille ja kaikki nykyiset Hipkolaiset voivat tulla harjoittelemaan Kikon salille. Nykyiset harjoitusmaksuthan kattavat oikeuden harjoitella kaikilla Hipkon saleilla. Tästä eteenpäin toivon, että olemme yhtä perhettä! 

Lue linkin takana oleva kirje, mikä on tänään lähetetty kaikille Kikolaisille: www.kiko.fi/Kiko_liittyy_osaksi_Hipkoa.pdf

Kikon ja Hipkon yhdistymisen myötä Hipko on Suomen suurin yksityinen kamppailu- ja itsepuolustuskoulu. 12-vuodessa Hipkosta on kasvanut jäsenmäärältään ja lajitarjonnaltaan myös yksi suurimmista yksityisistä kamppailu- ja itsepuolustuskouluista koko euroopan alueella ellei suurin. Yhdessä olemme nykyään jo melko iso perhe, isompi kuin pieni mieleni osasi koskaan kuvitellakkaan. Tämän me Hipkolaiset olemme tehneet yhdessä! 

Terveisin, Timo Räkköläinen Pääopettaja Hipko"

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Corea ja Nekkausta...

Käytiin Mikan kanssa lyömässä varjoa ja pistareista ja vedettiin suht tymäkkä core-treeni. Lämmittelyn ja nekkauksen jälkeen ensin neljä sarjaa kuminauhacoreliikettä, missä vastustettiin staattisesti kuminauhan vastavääntöä corelle. Suhteellisen rankka liike ja otti todella hyvin rangan tukilihaksiin.

Tuosta tuo ensimmäinen liike pariin kertaan per puoli failureen asti. Näyttää vähän hölmöltä, mutta hullun rankkaa.


Tämän jälkeen sitten kaksitoista selkä ja vatsalihasliikettä minuutti jokaista putkeen ja lopuksi vielä kolmeminuuttia lankutusta. Bonarina vielä hitaat punnerrukset ja sen jälkeen olikin treeni kamat niin hiessä, että niistä pystyi vääntämaan norono hikeä.

Näitä oheis treenejä ei ole tullut tänne blogiin kirjoitettua ja tämä oli kyllä minulle rankimmasta päästä coretreeninä, mutta tämän tyyppistä humppaa tulee treenattua vähintään joka toinen päivä noiden BJJ-treenien lisäksi, jotta pysyy koossa.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Secret of the Monkeyhand

Arkistojen aarteita:

#790 BJJ

Paineltiin porukalla kymmenen pintaan Metsälän tatamille ja laitettiin tanssit pystyyn. Porukkaa oli tatamin täydeltä ja saatiinkin hyvät sparrisessiot aikaseksi. Keskityin tänään tuohon guardin palauttamiseen, jotta en niin helposti "luovuttaisi" vaan tein enempi töitä tuossa positioiden välissä ja homma toimikin paljon paremmin kuin normaalisti.

Oli hyviä sparrisessioita. Samin hookkiguardi oli todella väkevä ja siihen ei tänään ollut vastausta, joten puolustamiseksi meni. Jörgenin ja Tomin kanssa oli todella hauskat sparrit ja Markoa sai taas mennä karkuun minkä kerkisi - pari sweeppiä sentään sain, kun Marko kävi päässään läpi kauppalistaa tms. :)

Hyvät oli sunnuntaisessiot... :)


Suora käsilukko 5050-guardista..