lauantai 31. elokuuta 2013

Huomenna Klubilla

Huomenna jatketaan Gracie Combatives ohjelmalla - höystettynä muutamalla muulla jutulla:

Mount Positional Control
1)Hips & Hands
2)Anchor & Base
3)Low Swim
4)High Swim

Americana Armlock
1)Basic Application
2)Standard Variation
3)Neck-Hug Variation


Ottakaa vaparihanskat mukaan jos löytyy - sparrit vedetään lyönnit merkkaamalla.


torstai 29. elokuuta 2013

#835 BJJ

Aamutreenit taas kukonlaulun aikaan. Vedettiin lämpöjen jälkeen seitsemän minuuttisia. Huomasi että alkaa olla lepopäivän paikka, kun ei oikein jaksanut painia. Meni sellaiseksi rillutteluksi. Kroppa oli vähän erimieltä kaikesta, mutta kivaa oli silti.

keskiviikko 28. elokuuta 2013

FIGHT FESTIVAL 33

LA 5.10.2013 klo 17 Töölön Kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1, Helsinki

FF33: LINHARES VS CLARK 

Lucio "Spartan" Linhares iskee jäähyväisottelunsa FF33:ssa.

Olen harjoitellut kesän kovaa Brasiliassa ja mattopelini on todella hyvässä iskussa, haluan jättää suomalaisille näyttävän kuvan itsestäni. Kisahallissa on kotikehäni ja tämä tulee olemaan minulle sekä tärkeä että tunteikas ottelu.  Haluan hyvällä ottelulla kiittää suomalaisia kaikesta vapaaottelu-urani aikana saamastani tuesta, Lucio Linhares lupaa. 

Vastaansa Lucio saa USA:n Logan Clarkin, joka on Lucion tavoin esiintynyt myös UFC:n riveissä. Clark voitti UFC Fight Night 7:ssa Steve Byrnesin ja iski sittemmin kaksi voittoa UFC:n sisarorganisaatio WEC:ssä. Lucio Linhares on Brasilian kansalainen, mutta edusti UFC:ssa Suomea, ensimmäisenä sitten Tony Halmeen. Linhares on iskenyt pääsoan vapaaottelu- urastaan Suomessa ja edusti maatamme myös M-1 Challengessa, jonka kautta hän ponnisti myös UFC:n rosteriin. Lucio sai UFC:ssa suoraan vastaansa huippu- ukkoja ja joutui taipumaan Rousimar Palharesille sekä Yushin Okamille. Linhares on voittanut 26 ottelussaan kaksi UFC-veteraania: Sean Salmonin sekä Xavier Fouka-Pokamin, lisäksi Lucio on voittanut sittemmin UFC:hen nousseen Tor Troengin. Lucion muihin nimimiesten voittoihin lasketaan mm. voitot Karl Amassousta sekä Mikhail Zayatsista, jälkimmäisellä voitollaan Lucio lunasti UFC- sopimuksensa.

FF33-pääsyliput ovat myynnnissä Lippupalvelun myyntipisteissä kautta maan sekä verkkokaupassa osoitteessa http://www.lippupalvelu.fi/event/fight-festival-33-lippuja/117131

Lippujen katsomokohtaiset hinnat ja Kisahallin pohjakartta löytyvät myös kotisivuiltamme osoitteesta www.fightfestival.com. Liput maksavat 29 - 74 euroa. Huom! Numeroidut istumapaikat. Lippupalvelu, puh. 0600 10800 (1,83 euroa / min + pvm) Lippupalvelu, puh. 0600 10020 (5,99 euroa / puhelu + pvm) Lisätietoja: www.fightfestival.com

#834 BJJ

Aamupainit. Lämmiteltiin ja drillattiin X-Pass:stä selänottoja riippuen siitä katkaravuttaako kaveri vaiko kääntyykö kilppariin. Lopuksi seitsemän minuuttisia sparria. Hyvät setit oli..

tiistai 27. elokuuta 2013

#833 BJJ

Kukonlaulupainit Metsälässä. Viiden minuutin eriä ja vaihdeltiin pareja. Sami ja Nikita takasivat epätoivoisen puolustustaistelun. Alasvienteihin pitäisi saada joten tekniikkaa, mitä voisi tehdä tällä selällä. Tänään epätoivoinen double leg Nikitaa vastaan oli taas kuin olisi puuta päin juossut. Hieno syöksy ja TÖKS.... lievä typerä olo nojailla kaverin jalkoihin. :D

Duunimatkalla homma sitten jatkui samalla kaavalla. Ajelin kapeaa yksisuuntaista katua keskustassa ja yhtäkkiä parin metrin metrin päässä aukeaa auton ovi selälleen. Kräks ja ovi mukaan. Omasta autosta etukulma totaalisen rutussa ja oikea kylki ruvella... Onneksi kellekkään ei sattunut mitään. Oh well... se on vaan peltiä. :)

sunnuntai 25. elokuuta 2013

#832 BJJ

Tänään käytiin läpi mountista alta pakenemisia lyönneillä ja ilman. Sen jälkeen sparrattiin ensin tehtäväsparria mountista lyönneillä. Alla oleva pakenee. Viimeiseksi vedettiin viisiminuuttisia lyönneillä merkaten. Oli todella hauskaa ja tuo peli muuttuu aivan totaalisesti, kun aletaan lyömään matossa.

Ensi viikonloppuna jatketaan samalla kaavalla hyökkäyksiä mountista..

Hyvä Deep Half Guard Sweeppi

Olen itse tehnyt samaa kaulusotteilla. Eli syötä tuolle jalan alta menevälle kädelle kaverin liepeen ja sitten toiselta puolelta myös liepeestä kiinni. Silta ja kaveri selälleen.

lauantai 24. elokuuta 2013

Huomenna Klubilla....


Huomenna Klubilla tosiaan aloitetaan Gracie Combativces setti. Ottakaa nyrkkeily ja vaparihanskat mukaan, jos omistatte. Tarkoitus ei ole lyödä nuppeja turvoksiin, vaan painitaan hanskat kädessä, niin että merkataan löynnit sopivalla kontaktilla. Niin, että niitä ei ole mukava vastaanottaa, mutta ei niin että kaikki näytetään Kungfu Pandoilta maanantaina.

Huomisen agenda:

Lesson 1: Trap & Roll Escape
1)Standard Variation
2)Punch Block Variation
3)Headlock Variation
4)Open Guard Pass

#831 BJJ

Paineltiin Mikan, Jukan ja El Copon kanssa Metsälään. Lämmiteltiin ja sparrattiin vajaa tunti. Sitten drillattiin deep half guard sweeppejä ja sen jälkeen taas sparrattiin. Viimeiseksi eräksi jäi Jukan kanssa reilu puolituntinen erä.

Oli hullun hauskaa mutta aikalailla lisätankeilla mentiin. Nyt ämpärillinen ruokaa ja lepoa ja huomenna klubilla aloitetaan tuo Gracie Combatives setti.

torstai 22. elokuuta 2013

#829 ja #830 BJJ

Kävin aamulla ennen duunia Metsälässä drillaamassa ohituksia, armdragejä yms. ja pari erää sparria. Kuudelta iltapäivällä sitten Jessen treeneissä guardin avausta ja ohitusta alhaalta ja puolisen tuntia sparria.

maanantai 19. elokuuta 2013

#828 BJJ

Lepo ja palautuspäivän kunniaksi kävin painimassa Jessen kanssa pari tuntia... tai siis Jesse paini ja minä otin turpaan. Kivaa oli ja taas tuli opittua juttuja. :)

sunnuntai 18. elokuuta 2013

#827 BJJ-Klubi ja syksyn tulevaa agendaa

Lämmiteltiin perusheilutukset sekä viime klubilla läpikäydyillä kneebareilla. Päivän agendana oli toehold. Peruspostuuran jälkeen vedettiin toeholdeja halfguardista, avoimesta guardista, kaverin delarivasta, sivusidonnasta ja lisäksi vielä kombohyökättiin toehold / kneebar yhdistelmällä.

Lopuksi sparria kaikilla BJJ-jalkalukoilla, eli suora nilkkalukko, kneebar, toehold ja slicerit.

Ensi viikonloppuna palataan juurille ja lähdetään taas käymään läpi Gracie Combatives settiä vähän sovellettuna. (käytiin viimeksi 2011) Lisätään tuohon ohjelmaan myös vähän ground and pound puolta, eli miten lyödään matossa. Koitan etsiä jonkin vierailevan mörssärin meitä opettamaan jollekkin syksyn klubille.

Mikä ihmeen Gracie Combatives? Eli kyseessä on BJJ:tä niin, että otetaan huomioon lyönnit ja itsepuolustuksellinen puoli lajista. Itse ainakin pidin ohjelmasta todella paljon, kun viimeksi käytiin läpi ja vaikka tuo itsepuolustuspuoli ei jostain syystä kiinnostaisikaan, niin tuossa on paljon todella hyviä yksityiskohtia perustekniikoihin.

Tästä voi katsoa mistä on kysymys ja pari mallivideota tunneista: http://www.gracieacademy.com/gracie_combatives.asp

Tässä Sherdogissa ollut arvostelu setistä

Tässä blogikirjoituksessa näkyy tuo koko ohjelma:
http://painikalkkuna.blogspot.fi/2011/01/387-bjj-klubi-kristian.html

lauantai 17. elokuuta 2013

#826 BJJ-Megasparri

Tänään oli Hipkon syyskauden avajaiset jossa kaikilta neljältä Hipko-salilta BJJ kaverit sparrailivat viisiminuuttisia kaksi tuntia putkeen.

Tatamilla oli kuhinaa ja oli kiva päästä sparrailemaan monien eri kavereiden kanssa. Paikalla oli myös viereilevia tähtiä. Hipkossa koukkupainiseminaarista tuttu Jasse ja hänen kaverinsa Marek, jotka ovat parin viikon päästä lähdössä Fuengirolaan avaamaan BJJ salia.

Tämä on aivan helmi juttu, kun siellä tulee käytyä joka kesä, niin nyt on paikka minne mennä treenaamaan. Tästä kuviosta lisätietoa tässä syksyn mittaan.

Parin tunnin sparrit olivat fyysisesti aika puhalluttava. Pidin vain kaksi 5 minuuttista taukoa. Parempien kavereiden kanssa meni aika puolustusvoittoiseksi paini. Myönteistä oli, että en jäänyt kimuraan, eli sen toivoa on. :) Huomenna klubilla vedetään toeholdeja.

Megasparrin kuvia löytyy Facebookista... (Klik)


perjantai 16. elokuuta 2013

#825 BJJ

Aamupaineissa taas. Tänään lämmiteltiin ohituksilla ja sitten sparrailtiin ilman kelloa. Käytiin kavereiden kanssa läpi Lucion opettama "deephalfguard-killer" ja sitten kaivelin niitä minkä kerkesin ja kaverit pilasivät sweeppini. Kivaa oli taas kerran. Huomenna sitten:


BJJ MEGA-SPARRI JA PUVUN VAIHTOPÄIVÄ! 

Aloitetaan uusi kausi täydellä riemulla! Nyt lauantaina 17.8 Hipkon Metsälän salilla klo 10-12 nonstop sparrituokio. Kontula, Leppävaara, Vuosaari ja Metsälä kaikki samalla tatamilla, eiks vaan, tutustumassa ja nauttimassa BJJ:sta ja hyvästä seurasta! Tätä treeniä ei tarvitse jännittää, meno on rento!

Puvunkin saa vaihtaa Fight Pro Storessa tarjoushinnoin. Macaco Branco puku 130 euroa (norm. 149 euroa) + Meshin laukku, sekä Hipko BJJ pätsejä niin kauan kuin niitä riittää. Lisäksi kaikki Tatamin varusteet -15% Tarjous on voimassa vain lauantaina 17.8.2013 

Tsekkaa verkkokauppa www.fightprostore.com 

 KAIKENIKÄISET JA TASOISET TERVETULOA!

torstai 15. elokuuta 2013

#824 BJJ

Aamuyön treeneissä taas ja paikalla taas toistakymmentä treenaajaa... Hulluja riittää. :D Lämmöt siihen lämmittelysparrit vielä Harrin kanssa. Sitten pari erää lisää sparria, vähän drilliä ja taas sparria. Huomenna aamulla taas...

keskiviikko 14. elokuuta 2013

#823 BJJ

Taas oli Metsälän salilla toistakymmentä könyäjää tatamilla jo ennen seitsemää. Aivan helmeä.

Alkulämpöjen jälkeen sparrailin Nicken kanssa pitkän erän ja sitten Karin kanssa drilliä ja lopuksi vielä erä Ollin kanssa. Siitä oli sitten mukava lähteä töihin.

maanantai 12. elokuuta 2013

#822 BJJ

Tänään aamulla ennen seitsemään Metsälän tatamille ja Tommin kanssa tunti rullailua jalkalukoilla. Tommi repi minusta kimuroita ja minä vastailin toeholdeilla. Tatamilla oli muitakin aamuvirkkuja, mutta ne drillasivat pieteetillä tekniikkaa... me vaan pidettiin hauskaa ja rullailtiin... Kivaa oli. Huomenna käyn Kauhavalla, niin ei ehdi aamulla treenaamaan, mutta keskiviikkona varmaan taas.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

#821 BJJ-Klubi

Selvisin Oslosta hengissä takaisin ja lauantaina käytiin Tomin kanssa katsomassa britti-jalkapalloa stadikalla. Sunnuntai aamuna sitten klubille, jossa käytiin läpi suoraa polvilukkoa. Katsottiin ensin erilaisia jalkojen asennontoja, miten polvilukon "loppuasennossa" ollaan. Polvissa ja lantiossa 90-asteen kulma ja nilkat ristissä, triangeli tai yhdenjalan asento. Käsi gripeistä katsottiin miten jalkaterä on hyvä laittaa pään ja lattian väliin ja käsigripeistä tutustuttiin "mataleo" grippiin, kantapää-grippiin sekä yläpuolen kainalogrippiin.

Kun loppupostuura oli selvillä alettiin drillaamaan sisääntuloja halfguardista. Kaksi erilaista forward-spinniä ja pari erilaista reverse spinniä, joista toinen otettiin Jessen viimeviikon cross-pass drilliin, niin että ei ohitetakkaan toiselle puolelle "taka-askeleella" vaan tehdään siitä polvilukko. Tästä positiosta katsottiin myös sen vaikutusta, jos spinnin jälkeen jää istumaan kaverin vatsan päälle ja siitä sitten vaihdellaan polvilukkoa, calgaryn siipiä tai toeholdia - riippuen mitä kaveri antaa. 

Lopuksi sparrattiin puolisen tuntia "kaikilla BJJ-lukoilla"...  

Tänään klubilla suoraa polvilukkoa...

niih...

tiistai 6. elokuuta 2013

#820 BJJ

Jessen treenit Kondekassa... Lämmöt rullailemalla ja tekniikkana crosspass ja siitä vastapuolelle ja siitä vielä kerran vastapuolelle, riippuen kaverin reaktioista. Hyvää settiä.

Lopuksi kolme viisiminuuttista ja treenin päälle vielä yksi lisäerä perskuristajan kanssa. Jäin sparreissa kaksikertaa kimuraan tai kimurasta rakennettuun käsilukkoon (löytyykö lääkärikirjasta kimura-sokeus tai jokin muu vastaava syndrooma...). Tuli taas todistettua, että lahjoja minulla ei ole tähän hommaan ollenkaan, mutta eteenpäin vaan sanoi mummo lumessa... lahjattomat treenaa... :)

Nyt on runnottu viisi treeniä kolmeen päivään ja huomenna kolmeksi päiväksi Norjaan työreissulle. Sen verran pitkää päivää tiedossa, että pukua on turha ottaa mukaan ja sen takia piti ottaa treenejä vähän varastoon, niin voi hyvällä omalla tunnolla palautella viikonloppuun saakka. Klubilla nähdään.

#819 BJJ

Taas kukonlaulun aikaan treenaamassa ja Metsälässä oli toistakymmentä aamuvirkkua treenaamassa. Marko veti alkujumpat, jonka jälkeen drillasin Sepin kanssa selän ottoja ja lopuksi kolme viisi minuuttista sparria... Kivaa oli taas.

maanantai 5. elokuuta 2013

#818 BJJ

Aamutreenien jälkeen viipotin töihin ja työpäivän päätteeksi sovin Karin kanssa facebookissa, että mennään Metsälään drillaamaan. Puhelimeni hajosi päivällä, joten en katsellut facebookissa sen enempää ketä tulisi paikalle. Tatamilla selvisi, että kolmen vartin drillisession perään vedetään toiset kolme varttia sparria ja vastassa oli perus maanantaipainien kalustoa Willisiasta Markkasen Samiin ja muita "painajaisia". Kovaa mentiin ja kivaa oli... Oman sparrin voi esittää kuva arvoituksella ;) :


Judo Attitude - Video

Hieno video World Championships Rio de Janeiro 2013:sta

#817 BJJ

"Heräsin" ennen kukonlaulua ja totesin, että nyt pinnerrän aamupaineihin Kontulaan ennen duunia. Siellä oltiin seitsemän pintaan kaikki harmaakarhut ja pari muutakin. Oloa kuvasi todella hyvin tämän päivän Fokit:

http://nyt.fi/20130805-fok_it-331/

Drillattiin vähän sitä sun tätä ja sitten sparrailtiin muutama erä... Helion nyrkkikuristus oli taas mainio ja sen lisäksi tuli kokeiltuta tässä videossa olevaa rannelukkoa alta sivusidonnassa.. toimi yllättävän hyvin:



Itse onnistuin uimaan halfguard sweepistä suoraan Mikan ristikursitukseen. Pitää hahmottaa vähän tarkemmin missä ne kaverin kädet ovat, kun lähtee sweeppaamaan.

sunnuntai 4. elokuuta 2013

#816 BJJ-Klubi

Kerrattiin Jessen seminaarista perus suora nilkkalukko ja katseltiin vähän vaihtoehtoisia grippejä. Katsottiin myös peruspuolustus ja Harri näytti pari muuta hyvää yksityiskohtaa puolustamiselle. Mutusteltiin myös Victor Estima jalkalukkoa. Lopuksi vedettiin tehtäväsparria, niin että kaveri lähti suora nilkkalukko kiinni ja siitä puolustettiin.

Treenin jälkeen käytiin Oliverin kanssa perusteita läpi ja painittiin Teponkanssa yksi pidempi erä perussparria.

Tässä hyvä viisiosainen sarja tuosta Victor Estima Footlockista ja poljon yksityikohtia mitä en käynyt läpi. Tuossa kolmannessa nollataan se Teean mainio pakeneminen lantionnostolla ja kierähtämällä. Olkaa tosissaan todella varovaisia tämän kanssa. Tuo on todella äkäinen nilkkalukko ja rikkoo todella nopeasti nilka ja polven.



Osa 2: http://youtu.be/ilZw65GQ9nw
Osa 3: http://youtu.be/jhVtW7-U1XY
Osa 4: http://youtu.be/IHBtkH9rK1U
Osa 5: http://youtu.be/CsWFm_KcpP8

Tuossa Osa 5:ssa on myös mielenkiintoinen vaihtoehtoinen positio jaloille suorassa nilkkalukossa, mitä pitää kokeilla.

Tässä vielä Estima vs. Clark Gracie matsi minkä lopussa Victor vetäisee tuon ja Clark yrittään karata Teean tekniikalla, mutta Victor astuu yli ja nollaa pakenemisen.



Ensi viikon Klubilla tutkaillaan sitten suoraapolvilukkoa...

perjantai 2. elokuuta 2013

#815 BJJ

Tänään oli taas perinteinen perjantain harmaakarhusessio, missa aloitimme Lovaton "Seal the Deal" Mount ohjelman läpikäymisen. Katsottiin ristikuristusmountista ja siihen pariksi suorakäsilukko. Sitten ihmeteltiin millä ilveellä kaverin saisi pysymään kuristettavana ristikuristuksessa, kun meinasi joka kerta lähteä sillalla ympäri kun lähti hakemaan toista kättä kiinni. Ei ollut helppoa.

Lopuksi sparrattiin melkein tunti tehtäväsparria mountista, niin että kaverille alla riittii vaikka halfguardiin veto. Alkoi loppua kohti pysymään vähän paremmin, mutta yhtään ristikuristusta, en kyllä saanut aikaiseksi - kaksi Helion tuplanyrkkikauluskuristusta löytyi (hehe), jotka pitääkin ottaa pelikirjaan.

torstai 1. elokuuta 2013

#814 BJJ

Käytiin Oliverin ja Jessen kanssa sparraamassa puolisentoista tuntia. Otettiin kolmen, neljän ja viiden minuutin eriä niin, että yksi kaveri oli aina kaksi erää putkeen. Yksi napsi kuvia, jotka löytyy Facebookista (kuvat: Jesse, Oliver ja Kristian)

Päivän teemaksi tuli viime viikonlopun vauhdittamana Calgaryn siivet... (.. ja ennenkuin joku nyt kysyy mikä se on, niin se on iPhonen oikoluvun mukaan calf slicer..) Hauskaa oli...

Roy Dean - White to Black Belt - Kimura

Tässä toinen mainio White to Black Belt sarjan video. Tällä kertaa Kimura:



Tässä vanhempi suorasta käsilukosta, jos on jäänyt näkemättä: http://youtu.be/hVITwO4-L6I