tiistai 31. joulukuuta 2013

#895 BJJ

Tänään oli vuoden viimeiset painit. Pidin tuossa viikon treenitauon, jotta kroppa vähän palautuisi, kun on ollut sellainen "kokovartalokolotus" koko syksyn. Tauko ei ollut kovin hyvä idea - liikkumattomuus sai kropan vain vielä pahemmin jumiin. Voi olla, että tänä vuonna täyteen tulevat 45 vuotta vaikuttavat asiaan jotenkin... Eli jatketaan samalla ohjelmalla, kuin ennenkin niin kauan kuin tatamilta pääsee vielä kävellen kotiin. ;)

2013 oli ihan hyvä BJJ-vuosi. Kävin ottamassa turpaan muutamissa kisoissa ja treenattua tuli 175 lajitreeniä ja siihen jumpat ja muut päälle. Kisaaminen ei kyllä ole oikein minun juttu, kun jännitän itse kisa tilannetta aivan hulluna, mutta pitää kuitenkin ensi vuonnakin käydä muutamissa kisoissa ihan vain testaamisen vuoksi. Lissabon jää tänä tänä vuonna ikävä kyllä väliin, kun budjetti ei anna myöten.

Pieni "kuvavideo" vuoden 2013 treenijutuista...


sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Tänään Klubilla DeLaRiva Seminaari...

Tänään Klubilla Santeri Liliuksen DeLaRiva Seminaari.. Itse en harmikseni pääse paikalle, kun kädessä on joku halvatun hermopinne ja pitää antaa sen levätä.

torstai 26. joulukuuta 2013

Jamelao Half Guard Seminaari Hipkossa Helmikuussa...

10. – 16.2 . Hipko järjestää viikon pituisen brasilian jiujitsu leirin. Leirin opettajana on Lucio Linhareksen opettaja mestari Eduardo da Conceiçao o ”Jamelão. Seminaarissa opitaan Jamelaon Half Guardia. Kerrataan vuoden 2012 seminaarissa olleita tekniikoita ja opitaan uutta.

Mm. Jeff Glover on todennut Jamelaosta www.nhbgear.com/forumilla:

”Any one who thinks i have a good half guard, just know, i learded it all from Jamelao years ago. soo beleive me it is worth it to train with the man and try to learn his stuff….just know its kinda tricky”

Jamaleon recordia:
2x Brazilian National Champion (1996, 1999);

Brazilian National Team Champion (1996);

2x Pan American Silver Medallist (1996, 2002);

World Silver Medallist (1996);

World Cup Silver Medallist (2002, 2003 – CBJJO);

Brazilian National Teams Silver Medallist (1998);

World Bronze Medallist (2000);

Pan American Bronze Medallist (1996 absolute);

Brazilian National Bronze Medallist (2001);

Submission Wrestling São João da Barra Silver Medallist (2010);

Weight Division: Peso Meio Pesado (88kg-194lbs)

Harjoitusajat:
- Maanantai klo 17-18.30
 - Tiistai klo 10-11.30 ja klo 20-21.15
 - Keskiviikko klo 10-11.30 ja klo 17-18.15
 - Torstai klo 10-11.30 ja klo 20-21.15
 - Perjantai klo 17-18.15
 - Lauantai 15-17

Paikka: Hipkon Metsälän sali (Tinasepäntie 36) Hinnat: 
Leirin hinta 80 euroa.

Ilmoittautumiset: info@hipko.fi TERVETULOA!!

(Kuva 2012 seminaarista)

maanantai 23. joulukuuta 2013

Timo Räkköläiselle sekä Haminan Pankration Gymin Samille ja Tomille ensimmäinen "natsa" mustaan vyöhön.

Kolme vuotta sitten Haminassa jaettiin mustat vyöt Timolle, Samille ja Tomille (kuva).

Eilen 22.12.2013 Lucio Linhares myönsi kavereille ensimmäiset "natsat" mustiin vöihin. Onneksi olkoon!

#894 BJJ

Käytiin Karin kanssa Metsälän tatamilla mutustelemassa sivusidunnasta pakenemisia ja loppusparreihin liittyivät Aholan veljekset... Hauskat sparrit ja mukava sessio kaiken kaikkiaan.

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

#893 BJJ-Klubi

Lämmitteltiin heiluttelemalla raajoja ja x-passillä ja sitten mutusteltiin deephalfguardista anssisweeppiä (aka tarjoilijasweeppi). Katsottiin siitä jatko tekniikka ja lopuksi ohituksena sweepin jälkeen overunder ohitus.

Sitten viisiminuuttisia sparria. Esa meinasi yllättää alta baseball kuristukselta, mutta onneksi Jesse on kiusannut lähipäivinä sillä minua sen verran, että osasin kiemurrella pakoon. Petri taas roikkui kimurassa kiinni läheskokoerän, joten sitä tuli sitten puolustettua. Steffin kanssa myös hauska erä - näytti hyvän anssisweepin nollauksen. Kivaa oli...

torstai 19. joulukuuta 2013

Hyvä kirjoitus "jiu jitsu matkasta"

Why it is cool to suck at BJJ:

http://jiujiubjj.com/brazilian-jiu-jitsu/sucking-at-jiu-jitsu/

De La Riva Seminaari 29.12

Joulukuussa Santeri Lilius kävi Hipkossa vetämässä Sunnuntai-Klubilla avoimen guardin ohitusta ja oli sen verran mainiota settiä, että raahataan kaveri 29.12 Metsälän tatamille uudestaan. Tällä kertaa luvassa olisi De La Riva Guardia seuraavanlaisella agendalla.

1) Position pito ja hallinta
2) Sit up guard sweep
3) Stand up sweep
4) Berimbolo (2 variaatiota)

Ilmoittautuminen ja lisätiedot Facebookissa...

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

#892 BJJ

Jessen kannsa pari tuntia sparria. Hyviä pikkuvinkkejä ja oivalluksia taas gaurrin ohittamisesta. Mursumisessa ei pidä mennä eteenpäin kunnes gripit ja hookit yms on rikottu itseään miellyttäviksi yms. itsestään selvyyksiä mitä pitää näköjään gaziljoona kertaa itselleen todistaa kantapään kautta.

Paine päällä vaan ja lantio alhaalla, niin hyvä tulee... :) Mainio omoplata puolustuskin ja pari jalkalukko yksityiskohtaa käytiin myös läpi.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

#891 BJJ-Klubi

Lämmiteltiin ja katsottiin läpi juntti-kuristuksen (aka headlock) puolustuksia ja vastatekniikoita. Lopuksi sparrattiin avareilla "ilman sääntöjä".


perjantai 13. joulukuuta 2013

#890 BJJ

Tänään käytiin taas pitkästä aikaa aamupaineilla ennen duuniin menoa. Oli todella vaikeaa herätä, mutta kyllä kannatti. Lämmittelyt ja sitten viisiminuuttisia, Teean, Karin, Tompan ja Tommin kanssa. Kalsaripainijat nujusivat keskenään. Hauskaa oli painia ja Tommi näytti hienon omopalatan leg lassosta.

torstai 12. joulukuuta 2013

Empty Force Fail...

Olen muutamaan otteeseen katsellut näiden kavereiden videoita. Minusta on hemmetin hienoa, että nyt "internetin aikana", tälläiset tapaukset paljastuvat nopeasti. On äärimmäisen vaarallista markkinoida tuollaista itsepuolustuksena. Saahan sitä harrastaa ja mikäs siinä jos kavereiden kanssa uskotaan hommaan. Mutta jos tuollaista myydään itsepuolustuksena, niin menee minusta aika edesvastuuttomaksi. Joku saattaa päästä hengestään, kun ei pistä juoksuksi vaan jää väärään paikkaan heiluttelemaan käsiään.

maanantai 9. joulukuuta 2013

#889 BJJ

Käytiin Jessen kanssa rullaamassa vajaa parituntia - kuonoonhan siinä tuli kuten tavallista, mutta taas oppi kaikkia pikkujuttuja. Esimerkiksi hyvän kikan kimuran nollaamiseen, kun kömpii päälle deep halfguard sweepistä.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

#888 BJJ - Hyväntekeväisyyspainit

Sunnuntaina painittiin hyväntekeväisyyspainit Hipkossa. Paikalla oli kahdeksan BJJ mustaavyötä joista kaikki opettivat muutaman lempitekniikkansa ja vajaa sata jiu jitsun harrastajaa. Tarjolla oli deephalfguardia, rolettaguardia, mursuamista paineella, kneerideä, selänottoja, halfguard sweeppejä, spiderguardin purkua sekä halguardin ohittamista:


Tekniikkadrillien jälkeen olikin sitten vapaa haku, jolloin sparrailtiin tuttujen  ja tuntemattomien kanssa. Lahjoituksia saatiin kasaa kaksituhatta euroa, joka tilitetään alkuviikosta Uusi lastensairaala 2017 yhdistykselle.  http://uusilastensairaala2017.fi/ 

Iso kiitos vielä Esa Mäntyselle, jonka ideasta prosessi lähti käyntiin. Kiitos mustille vöille joiden mahtavasta opetuksesta saimme nauttia. Kiitos myös Hipkolle joka tarjosi mahtavat tilat ja suuri kiitos kaikille paikalla olleille. Ilman teitä tästä ei olisi tullut mitään.

Jos et päässyt paikalle, niin voit lahjoittaa myös helposti kännykällä tai tilisiirtona: keräystili: FI93 5541 2820 0199 67. Tekstaa sana SAIRAALA numeroon 16499 (Viesti 10 €). Keräyslupa: POHA 2020/2013/3385/15.11.2013



lauantai 7. joulukuuta 2013

perjantai 6. joulukuuta 2013

#887 BJJ

Sovittiin Karin kanssa itsenäisyyspäivän aamupainit Metsälään kello kymmeneksi. Saavui paikalla ja siellähän oli paikalla vaikka ketä. Alettiin suoraan lämpöjen jälkeen sparraamaan ilman kelloa.. Hyvää könyämistä ja toehold oli taas minun kaveri - (kun en päässyt guardista ohi...:)).

Hyvät aamupäiväpainit oli. Sunnuntaina sitten kello 12 kaikki hyväntekeväisyyspaineihin Metsälään!

https://www.facebook.com/events/240061499485749/


keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Miten kontrolloida kaveria "on tö striit"

Hyvä video Stephan Kestingilta, miten kontrolloida kaveria ilman että katkotaan käsiä tai kutsutaan nukkumatti itsepuolustustilanteessa, kun odotellaan vaikka virkavaltaa paikalle.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

#886 BJJ - Santeri Lilius Seminaari

Tänään Santeri Lilius saapui Sunnuntaiklubille vetämään seminaarin avoimen guardin ohittamisesta. Lämmöt otettiin Ginastica Naturalilla... Helmi lämmittelyt, noita pitää ottaa klubillekkin lämmittelyksi.

Tekniikkana vedettiin aluksi muutama Buchechan seminaarista ohitus combo. Olin nämä jo unohtanut. Hyvää settiä, jota tuli loppusparrissakin testattua. Seuraavaksi drillattiin legdragejä ja siitä ezekiel.

Perään vielä hyvät sparrit. Mainio päivä... Santeri osoittautui hyväksi opettajaksi - kaikin puolin hyvä seminaari.