sunnuntai 26. tammikuuta 2014

#904 BJJ-Klubi

Peruslämmittelyt ja sitten ohitusdrillejä. Ensin vähän x-pass:iä ja sitten pidempi "rakentuva" drilli. Aloitettiin kaverin avoimesta guardista, josta putsattiin hookit. Siitä sitten cross pass, josta pyörähdys selkäpuolelle.  Selästä sitten kiikkustuolilla hookit sisään ja lopuksi bownarrow.

Oma tekeminen oli todella vähäistä käden takia, joka ei ole vielä lähelläkään luutumista. Pitää nyt ottaa varovasti, että lähtee luutumaan eikä muodostu ns. valeniveltä, jonka jälkeen menisi leikkaushommiksi. Malttia malttia...

lauantai 25. tammikuuta 2014

Vinkki suljettuun guardiin...

Tätä Jesse on opettanut vuositolkulla... hyvä vinkki

Macaco Brancolta taas jotain uutta..

Saa arvailla mitä sieltä on seuraavaksi tulossa... :) Kannattaa muistaa näiden kanssa, että Macaco Brancon takana on tutu Suomalaiset kaverit tatameilta, jotka suunnittelevat hemmetin hyviä tuotteita ja muutenkin ovat mainioita jätkiä.

Huomenna Klubilla....

Lämmitellään, drillataan ja sparrataan kaikkia tuttuja juttuja... tulen mukaan kevyeen jumppaan, kertomaan drillattavat  ja huutelemaan aikoja. Tällä agendalla mennään seuraavat kolme viikkoa, kunnes saan kipsin pois ja pystyn paremmin näyttämään tekniikkaa.

torstai 23. tammikuuta 2014

Musta Macaco Branco Gi

Macaco Brancolta on nyt tullut saataville musta versio todella hyvästä Macaco Branco puvuista. Minulla on ollut tuo valkoinen käytössä nyt noin puoli vuotta.

Puku on ollut todella hyvä, ei ole ihmeemmin kutistunut ensimmäisen pesun jälkeen ja tuntuu päällä hyvin leikatulta ja tukevalta treenipuvulta. Laadultaan menee samalle tasolle ShoyoRolln ja muiden ns design-pukujen kanssa.

http://macacobranco.com/products/gi-black

maanantai 20. tammikuuta 2014

Metamoris 3

Tätä odotellessa....



Lisätietoa:
http://metamoris.com/event-info

Viisi viikkoa...

Kipsi on kädessä seuraavat viisi viikkoa. Syö vähän miestä, kun molemmat harrastukset (paini ja kitara) ovat tauolla.

Jotain pikku drilliä alan kyllä tekemään ensi viikon kontrolliröntgenin jälkeen... muuten olen ultra heavy weight tämän jälkeen...

Kitaran otelaudan voisi opetella "ulkoa", kun ei ole muutakaan tekemistä.

lauantai 18. tammikuuta 2014

Huomenna Klubilla...

Olen tämän kerran kotona toipumassa, mutta Harri Henriksson tulee näyttämään mitä laitetaan "ukkoa siltaan". Hyvää settiä luvassa...

perjantai 17. tammikuuta 2014

#903 - BJJ

Kukonlaulupaineissa tänään taas hyvä porukka paikalla. Kylki alkoi kestämään jo painimista kunhan ei pahemmin siltaillut. Esa nappasi hienon inverted armbarin deephalfguardista päältä, kun olin virittelemässä Jeff Gloverin puikkausta darceen. Karin kanssa purun mursuamista ja Tepon kanssa tanssittiin viikonlopun guardinohitus tyyppistä sparria.

Oli vallan hauskaa, kinnes tökkäsin pikkurillillä Teppoa polveen, kun pidin guardia ja naps luu kämmenstä poikki, käsi kipsiin ja 10 viikkoa painikieltoa. Viikon päästä on kontrolli, jonka jälkeen ajattelin alkaa drillaamaan jo jotain tekniikkajuttuja. Niitä saan sentään tehdä.

tiistai 14. tammikuuta 2014

Kurt Osiander - Move on the week - Open guard sweep

Vihdoin uusi move of the "week".  :)

#902 BJJ

Aamuvuorossa tatamilla. Kylki osoittaa paranemisen merkkejä, mutta tänään vedettiin vielä drillivoittoinen setti. Tompan kanssa ensin sunnuntaina läpikäytyjä liikkuvuusjuttuja guardin ohitukseen ja sitten Sepon kanssa Timon guardinohitus-drilli settiä. X-Pass, Legdrag, Delariva-ohitus, spiderguard-ohitus, leglasso-ohitus ja toreando.

Loppuun otin sitten muutaman tehtäväsparrin päältä Tompan kanssa guardin ohitusta. Kylkeä sai varoa aika huolella, mutta pystyi sentään vähän sparraamaankin - ainakin tehtäväsparria. Winning!

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

#901 BJJ-Klubi

Tänään jatkettiin Klubilla guardin ohittamisen konsepteja Ryan Hall:n (ja jonkin verran Lovaton) DVD setin mukaan. Viimeksi katsottiin painetta, linjauksia ja tasapainoa, nyt keskityttiin grippien rikkomiseen.

Aloitettiin kaverin hookkien nollaamisella, sitten delarivan purkua, jonka jälkeen perhosguardin ohitus ja lopuksi rikottiin hihagrippejä ja kaulusgrippejä. Nyt kun osataan olla tasapainossa, antaa painetta ja voitetaan grippitappelu, ollaankin ensi kerran Klubilla valmiina aloittamaan itse ohitustekniikoiden läpikäynti.

Teloin tuossa viime torstaina kylkeni, niin että perjantaina sohvalta nousukin oli hankalaa. Nyt se on kuitenkin jo paljon parempi. Pystyi drillaamaan tekniikkaa ihan hyvin ja muutama tehtäväsparrikin päältä - kuhan ei tule kaverin painoa tuohon rintahäkin päälle. Eli normisparrit saavat vielä odottaa hetken.

lauantai 11. tammikuuta 2014

Huomenna Klubilla...

Jatketaan Ryan Hall:n guardin ohitusjuttuja. Tällä kertaa keskitytään grippeihin...yms.

torstai 9. tammikuuta 2014

#900 BJJ

Käytiin Teean, Mikan, Karin ja Timon kanssa drillaamassa spiderguard juttuja ja lopuksi viisiminuuttisia. Kivat oli treenit, mutta onnistuin turaamaan jossain välittä kylkeni taas kipeäksi. Eli samasta kohdasta mikä minulla näköjään rusahtaa vähintään kerran vuodessa.

Huomenna pitää sitten kokeilla jo hyväksi todettu "testi", että pystyykö tekemään katkarapuja. Jos pystyy, niin selvitään reilun viikon rauhallisesti ottamisella, jos ei niin sitten drillaillaan noin kuusiviikkoa kevyitä drillejä. Vähän sylettää, mutta näillä mennään. :)

Ainiin, 900 BJJ-treeniä vajaassa seitsemässä vuodessa tänään (+ vähän toistasataa junnuopetusta)

tiistai 7. tammikuuta 2014

#899 BJJ

Käytiin Karin, Sepin, Esan ja Timon kanssa drillaamassa ja sparraamassa. Timo, Sepi ja Esa veti advancedshit-osastoa ja Karin kanssa drillattiin mursuamista eri suunnista. Lopuksi sparrattiin.... hyvin sain mursuttua, kunnes Timo tuli ja sitten pakeninkin triangelia, käsilukkoa, slicereita ja rannelukkoa (huomaamattani myös kimuraa joka oli ääri-sneaky, mutta onnistui sliceria paetessani myös pakenemaan siitä). Timo antoi kyllä pikkasen löysää loppukiristyksissä, muuten olisin taputtanut sen kerran per minuutti ainakin.

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

#898 BJJ-Klubi

Tänään alettiin käymään Ryan Hall:n Guard Passing settiä läpi. Ensimmäinen treeni meni aika konseptitasolla. Katsottiin keholinjauksia, postuuraa, eri tapoja käyttää painetta, lantion hallintaan, vastustajan kropan hallintaa "neljästä pisteestä" ja muuta tuollaista "yleisteoriaa" ja drillattiin niihin liittyviä harjoituksia.

Lopuksi tehtäväsparrina guardin ohitusta.

perjantai 3. tammikuuta 2014

Klubilla Sunnuntaina...


Sunnuntaina alkaa uusi "ohjelma" Klubilla. Alamme käymään läpi Ryan Hall:n uutta Passing the Guard-settiä. Suosittelen hankkimaan DVD:n esimerkiksi täältä:


...tai sitten joudutte tyytymään, kun papukaijana yritän toistaa Hall:n juttuja ja sitten drillataan ja sparrataan näitä yhdessä.

#897 BJJ

Metsälän tatamille drillaamassa ja sparraamassa vapaavuorolla. Käytiin Cyborgin polvikuristus läpi joka näkyy tämän videon lopussa.



Sparreissa Meriläinen sitten kuristi meidät kaikki kyseisellä tekniikalla... hehe. Näytti toimivan. Kyseinen tekniikka näuttää paljon rujommalta kuin onkaan. Voin koittaa tehdä tuosta videon (jos jotain kiinnostaa), kun sitä ei näytä avoimilla saiteilla olevan. Mutta tuossa EI laiteta polvea kaverin kurkkutorven päälle vaan oma polvi painaa verisuonet lähemmältä puolelta umpeen ja toiselta puolelta vedetään kaverin ojentajasta ylös niin että siltä puolelta kuristuksen hoitaa kaverin oma olkapää. Vastaanottajalle tuo tuntuu todella tiukalta triangelilta.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

#896 BJJ

Käytiin Mikan kanssa Metsälässä tempaisemassa vuoden ensimmäiset treenit. Peruslämmittelyn jälkeen drillattin halfguard jumpoverin vastaliikettä, jonka jälkeen Ronda Rousy armbaria ja sen puolustamista tämän videon mukaan:

Facebook Linkki

Lopuksi vielä vähän armbarpuolustuksesta deephalguardiin (video tuossa vähän alempana) ja sen jälkeen sparria.

Hyvä sessio kaiken kaikkiaan ja tuli myös huomattua, että treenitauko on "perkeleestä". Yritin tosiaan pitää tuon viikon tauon, jotta kroppa saisi kerrankin palautua kunnolla. Paikat tulivat vain kokoajan kipeämmiksi ja heti kun taas aloitti painimisen kropassa on taas "normaali" olo. Istuminen ja makaaminen on oikeasti vaarallista. :)