sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Jasse Junkkarin Koukkupainiseminaari 2 Video

Tässä video tämän päivän seminaarista:

#937 CACC - Jasse Junkkari

Tänään väännettiin päästä ihan huolella... Jasse Junkkari kävi toistamiseen Metsälän salilla vetämässä catchwresling painoitteisen seminaarin. Tekniikoina käytiin läpi erilaisia alasvientejä, crossfaceja, puolinelsoneilla kaverin kippaamista ja saareloita ynnä muuta hauskaa. Tarkempi tänään ohjelma oli:

PYSTYSTÄ: 1. niskalenkki 2. kimura ja pääsakset 3. käsivarsiote ala Saarela 4. leukakuppi ja niskan vääntö 5. naamalukko.

ALTA: 1. Sit-out ja puolinelson 2. sit-out ja hakanelson 3. käsiveto ja olkalukko 5. far-elbow 6, near-elbow 7. kimurasilta

PÄÄLTÄ: 1. pohjelukko.

HUUKKI JA POWERHALF KOMBO: bananasplit - calfcrank - cop-lock - twister.

Tässä video muutaman vuoden takaisesta ensimmäisestä seminaarista. Tämän päivän video tulee ensi viikolla.

lauantai 28. kesäkuuta 2014

#936 BJJ ja Huomisen Catch Wrestling Seminaari.

Lauantaitreeneihin Kontulaan. Paikalla oli sellainen kattaus, ettei paremmasta väliä. Laitettiin kello tikittämään kuutta minuuttia ja sitten sparrattiin puolitoista tuntia. Kivaa oli, mutta nyt on kroppa aika valmis...

Huomenna sitten Metsälään klo 10:30 Catch Wrestling Seminaariin... tulkaa kaikki mukaan!

torstai 26. kesäkuuta 2014

#935 BJJ

Aamutreenit.. lämmiteltiin drillattiin vähän hook-guardin ohitusta. Teea näytti älyttömän hyvän gripin halfguardin ohitukseen, jonka oli oppinut Mannisen seminaarissa. Lopuksi sparrattiin...

Kyra Gracie full film "The Main Tournament of My Life"

tiistai 24. kesäkuuta 2014

#934 BJJ

Aamutreeneissä läjä harmaakarhuja, Teea ja Dynamike.... drillattiin perusteita ja mutusteltiin muutamia muita tekniikoita ja sitten loppuun sparria... Oli kiva painia pitkästä aikaa Mikan kanssa. Nyt on käsi niin arka, että pakko pitää pari päivää taukoa.


maanantai 23. kesäkuuta 2014

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

#932 BJJ

Klubilla oli yllättävän paljon porukkaa vaikka oli Juhannus. Drillattiin spiderguard juttuja ja sitten tehtäväsparria ja lopuksi sparria.

Huomasin juuri, että Lovaton guard settiin on tullut ihan hulluna lisää materiaalia... drillattavaa siis riittää koko syksyksi:


lauantai 21. kesäkuuta 2014

Huomenna Klubilla...

Klo 10:30 jatketaan spiderguard juttuja ja nyt vuorissa Hammer-sweep ja siitä pari jatkotekniikkaa...

#931 BJJ

Tänään käytiin "juhannustansseissa" Metsälässä. Ensi drillatiin selän ottoja, lopetuksia ja pakenemisia ja sitten neliminuuttisia eriä sparria.

Esa laittoi meidät kaikki sellaiselle matokuurille, että ei mitään rajaa... Siteeratakseni Adolfia tässä videossa. I was rolling with this fucking blue belt. It was terrible, he kept wrapping me up in lapels. I couldn't even move anymore..." :D #painikunnolla

Tämä menee ihan papukaijaksi, mutta taas oli hemmetin kivaa...

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Diippii Drillii Farialta...

#930 BJJ

Tänään aamutreeneissä drillattiin perusteiden tunneista kolme ja neljä perussweepit ja guardin avaukset... eli Hip bump, saksisweeppi, heilurisweeppi, alliance-avaus, toreando ja smashpass. Näistä viritettiin "pyöriviä drillejä" ja lopuksi sparrattiin.

Huomenna on taas duunireissu ja kroppa kiittää. Tänään oli kyllä joka paikka niin hapoilla, että paini meni aika kyttäilyksi... makoilin vaan silmät kiinni puolustellen ja hyökkäsin jos tuli selvä paikka. Oli vähän ylirasittunut olo... huominen siis lepoa.

tiistai 17. kesäkuuta 2014

#929 BJJ


Aamutreeneissä taas... drillattiin Lucion BJJ-perusteet ohjelmasta ensimmäiset kaksi tuntia ja sitten sparrattiin.... ja taas otettiin ryhmä selfie. Painista en tiedä, mutta ollaan me hemmetin kovia jätkiä ottamaan valokuvia, jos ei muuta. :D

Hauskaa oli taas sparrata... tuo vasen käpälä vahvistuu hissukseen. Vielä se on aika vapaamatkustaja. Grippejä sillä ei ihmeemmin oteta ja koko käden voima olkapäästä lähtien on murto-osa alkuperäisestä, joten ei tarvitse kaverin paljoa sitä väännellä niin homma lähtee etelään.

Mutta siis koko ajan parempi... pari viikkoa sitten sillä ei edes punnerrettu - nyt menee jo kolmekymmentä. Heinäkuussa sitten reissussa raudan kanssa vehtaamaan, niin eiköhän se siitä.

(Kuva: Tom Hollström)

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

#928 BJJ-Klubi

Kerrattiin lämmitelyinä tähänastiset guardi tekniikat... Suljetusta guardista 50:n Sweeppi, Saulo-sweeppi, kun kaveri nousee ylös. Sen puolustamisesta omoplata ja omoplatan puolustamista x-guard ja siitä sweeppi. Omoplata spider-guardista ja uusina omoplata spider lassosta. Käsilukko vastatekniikkana jos kaveri ottaa puntista kiinni ja viimeisenä omoplata sweepistä monoplata...

Paljon tekniikkaa, mutta suurin osa oli vanhan kertaamista. Lopuksi tehtäväsparria puolisen tuntia... jäätiin vielä klubin jälkeen sparraamaan ja vedettiin Peten kanssa pari erää lopetukseen. Lopuksi vielä mutusteltiin sivukuristusta ja ezekieliä sekä matoguardin ohitusta....


lauantai 14. kesäkuuta 2014

Huomenna Klubilla....

Huomenna Klubilla jatketaan spider-guardin ihmettelyä. Kerrataan triangeli ja omoplata ja jatketaan lasso-omoplatalla, monoplatalla jne...

Klubia ei näy Hipkon kesäaikatauluissa, mutta jatketaan Heinäkuun 13. saakka... sitten olen kuukauden Jassen ja Marekin mukiloitavana Fuengirolassa Gaijin Academialla: http://bjjfuengirola.com


torstai 12. kesäkuuta 2014

#927 BJJ - Uusia Harmaakarhuja

Tänään mentiin taas kukonlaulun aikaan painimaan ja vihittiin kaksi uutta kaveria Harmaakarhuihin - Seppo ja Teemu.

Sitten otettiin lämmöt ja kello pyörittämään viisiminuuttisia ja yritettiin antaa nuoremmille kyytiä - välillä jopa onnistuen. On tämä kyllä paras laji maailmassa ja aivan tolkuttoman mukavia treenikavereita.

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kurt Osiander Dokumentti

45 minuuttia parhautta...

#926 BJJ

Mentiin Karin ja Sepon kanssa aamupaineille ja drillattiin Williams guardista käsilukkoa ja omoplatataa ja sitten sitä tehtäväsparrina. Sitten mutusteltiin muutama darce ja anakonda ja lopuksi pari erää sparria.


Hyvin siis alkoi tämäkin päivä. Nyt työreissulle ja torstai aamuna taas Metsälässä klo 7:00.

Alan Nascimento "Finfou"

Suomessakin seminaareja vedellyt Finfou loukkantui vakavasti Worldseissa muutama viikko sitten ja en ollut huomannut aiheesta pahemmin uutisointia. Toivotaan pikaista toipumista kaverille. Varovasti siellä tatamilla.

Tässä Finfoun haastattelu tapahtumasta ja toipumisesta:

maanantai 9. kesäkuuta 2014

#925 BJJ

Aamupainit Metsälässä. Lämmiteltiin ja sitten viisiminuuttisia. Joutuu kyllä muokaamaan painiaan aikalailla, kun vasemmalla ei saa grippejä kunnolla ja oikean polvessa limapussit niin tulehtunut, että ei voi olla polvillaan.

Hyökkäykset rajoittuvat käsitriangeli, giljotiini, brabo, RNC linjalle - eli tekniikoihin missä ei ole liepeissä roikkumisia. Sainkin tänään pitkästä aikaa rakennettua vanhan kunnon RNC:n.. Williams Guardi on myös tutkinnan alla ja siitä lähtee omoplatat aika hyvin.

Huomenna aamulla drillisessio kyseisen guardin osalta. Esa nappasi muodikkaan ryhmäselfien...

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

#924 BJJ-Klubi

Tänään kerrattiin viime sunnuntain tekniikat ja uutena mutusteltiin spider guardia. Ensin suljetusta spiderguardiin siirtyminen ja sitten hyökkäyksinä omoplata ja triangeli.

Klubin jälkeen alkoin suoraan Friend Fight Zone IV eli Hipkon sisäiset kuukausittaiset salikisat. Mukana oli hyvin porukkaa ja itse toimin tuomarina, kun en saanut vielä lupaa kisavauhdille tuolle leikatulle kädelle.

Todella viihdyttäviä matseja ja kaikki vielä päättyivät lopetuksiin joten kisat olivat nopeasti käyty läpi. Päivän hienoin alasvienti oli mielestäni ylivoimaisesti raskaassa sarjassa nähty palomiehen pyörä ja Hipko junioreista aikuisten puolelle ponnistaneet nuoret miehet näyttivät sellaista jiujitsua, että ei voinut kuin hymyillä.

Hieno päivä. Ryhmäkuvakin otettiin:


Tänään Klubilla....

...spider guardia ja sen jälkeen sisäiset salikisat... :)


perjantai 6. kesäkuuta 2014

#923 BJJ

Käytiin Tompan kanssa sparraamassa ja ihmeteltiin vähän mistä matoguardissa on kysymys.

Tehokkaan oloinenhan se on sporttijiujitsu mielessä. Todella hankala estää sweeppiä, kun kaveri saa gripit kiinni.

Tompalla oli "merkkipäivä". 700 treeniä vajaassa kolmessa vuodessa. On se kova. :) Itsellä mennyt seitsemän vuotta yhdeksään sataan treeniin.

Sitten taas sparrattiin... huomenna uudestaan.

torstai 5. kesäkuuta 2014

#922 BJJ

Aamupainit... lämmittelyt ja neljän minuutin eriä, kunnen lähdettiin töihin. Käsi parantuu hissukseen, nyt sillä on alkanut vaistomaisesti tekemään juttuja vaikka ei vielä puristusvoimaa riitäkkään.... "otan kimuran... ai... en otakkaan.... otan tuosta gripin... jaa... enpäs otakkaan" :)

maanantai 2. kesäkuuta 2014

#921 BJJ

Aamulla viipotin kello seitsemäksi Metsälän tatamille ja olinkin ainoa paikalla. Vedin alkulämmöt ja könysin jonkin aika polvivatsalle juttuja paininuken kanssa. Sepin tultua paikalle vedettiin kaksi kertaa 15minuuttia kaikilla jalkalukoilla. Kivaa oli..


sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

#920 BJJ-Klubi

Tänään klubilla kerrattiin viimeviikkoinen 50:n sweeppi jonka jälkeen katsottiin mitä tehdä, kun kaveri nousee suljetussa guardissa ylös. Lovaton Guard mastery setistä:

Technique 5 - Underhook Sweep
Technique 6 - Underhook Sweep to Omoplata
Technique 7 - Omoplata Sweep to X-Guard

Lopuksi tehtäväsparria puolisen tuntia suljetusta guardista. Hans veti minulle äärihieno suoran polvilukon suljetusta guardista kun nousin ylös. :) Sitä drillataan bonarina ensi kerralla.