lauantai 15. marraskuuta 2014

Huonohko BJJ vuosi...

Nyt voi jo aika vahvalla rintaäänellä sanoa, että tämä on ollut tähän astisista "BJJ-Vuosista" paskin... Vuosi alkoi kämmenen luun murtumisella pari viikkoa ennen Portugalia. Viisi viikkoa kipsissä ja käsi ei luutunut -> Leikkaus ja toiset viisi viikkoa kipsiä.

Loppu kevät menikin sitten varovasti kättä kuntouttaessa, kun olkapääkin oli sitten "jäätynyt" kipsiä kannatellessa. Kesäloman jälkeen niska ja selkä oireilivat ja nyt kun vihdoin Hipko performance trainingin avustamalla kroppa alkoi lähennellä painikuntoa onnistun lyömään varpaan sohvan kulmaan, niin että varvas murtui ja taas ollaan telakalla.

Kaiken kaikkiaan olen saanut olla aika hyvässä kunnossa teini-iästä saakka ilman mitään isompia loukkaantumisia - polvet ja muut isommat nivelet ovat ehjiä ja selkäkin kestää treeniä suht hyvin, joten ei pitäisi nillittää, mutta väkisin kyllä sylettää tässä sohvalla varvas teipattuna.

Tänään oli kyllä taas aamulla kivaa painia kavereiden kanssa, joten jos jotain myönteistä tästä hakee niin motivaatio on taas löytynyt - eli nyt vaan ukko taas kuntoon ja äkkiä takaisin tatamille.

#982 BJJ

Tänään mentiin Kontulaan jossa muutama erä painia ja sitten HPT salille voimaharjoittelemaan.

Minulla on tänään myös tyttäreni mukana joka nuorempana kävin taekwondossa ja nyt on vapari alkanut kiinnostamaan.

Tomppa opetti neidille miten pistareita lyödään ja sitten treenattiin ground and poundia. :)

torstai 13. marraskuuta 2014

#981 BJJ

Tänään on ollut mainio päivä. Olin vihdoin pitkästä aikaa viikolla stadissa, niin että ehdin painimaankin. Käytiin ensin Sepon, Jessen ja Ranen kanssa pyörimässä ja sitten siitä vetämään kelekkaa performance training puolelle jossa sielläkin oli hyvä BJJ-porukka (kuva)...

Hyvä setti ja lauantaina uudestaan. Motivaatiokin löytyi... se oli tatamilla. :)

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

#980 BJJ-Klubi - uusia Harmaakarhuja

Tänään klubilla oli isänpäivästä huolimatta (tai ehkä sen takia) taas mainio porukka. Siirryttiin viimeviikon halfguardin ohittamisesta sujuvasti selän ottoihin, jonka piirissä vietämmekin sitten loppuvuoden. Tänään käytiin läpi klubi-klassikko, eli Spinni, Turvavyö, Kiikkutuoli, Ylösnosto ja jalanheittokookki. Tässä video setistä klubilta vajaa kolmevuotta sitten. (tiukkuutta pitäisi olla tuossa videossa lisää ja korva korvaa vasten kokoajan, mutta vaikea puhua ja näyttää samaan aikaan.) ;) :



Tänä viikonloppuna Harmaakarhuihin liittyi myös kaksi mainiota kaveria Jörgen Reinholm ja Rane Tiukkanen. Nyt meitä on jo yhdeksän.... :)

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

#979 BJJ-Klubi

Yllätys! Sunnuntaina oli Klubi, mikä on hyvä asia koska se on niin kiinteä homma kalenterissa että tulee käytyä. Duuni ja loukkaantumiset on painanut sen verran päälle, että on motivaatio vähän alamaissa. Performance training (eli Hipkossa ohjaajan ohjeistamana tapahtuva voimatreeni) on kivaa, mutta tatamille meno on ollut nyt nihkeää, kun jokapaikkaa kolottaa...

Nyt oli klubilla kuitenkin taas niin hyvin porukkaa ja hauskaa treenata, että motivaatiokin on nousussa... kyllä se tästä.

Käytiin läpi halfguardin ohitus settiä ja lopuksi sparrattiin tehtäväsparria halfguardista. Grippitappelun tärkeys taas kerran korostui omassa painissa. Jos oli vähänkin laiska, niin kaveri kerkesi ottaa hyvät gripit ja sitten olikin vaikeaa.

Suvi veti hienon sweepin mulle. Tuli ihan puskista. Tuttu konsepti Nicolinin seminaarista.  Suvi nappasi tuon jalan jalallaan kuten tuossa alla olevalla videolla jonka johdosta minun oli vain pakko kellahtaa selälleni, muuten polvi ja lantio olisi poksahtanut.