torstai 30. heinäkuuta 2015

Kilometrihuoltoa...

Nyt on vähän hiljaista nujuamisrintamalla, kun ortopedin kehoituksesta annan polven rauhoittua ennen kierukkaleikkausta. Salilla tulee käytyä vääntämässä hauista, mutta muuten mennään rauhallisesti maanantaihin saakka. Vähän jännittää... toivotaan että tulee toimiva peli ja sitten kuntoutuksen kautta taas nopeasti takaisin tatamille.

Ei onneksi pitäisi olla pitkä kuntoutus, kun kierukka vain "siivotaan", eli mitään ei tarvitse kursia kasaan ja nivelsiteet, rustot yms. on kunnossa. Pitäkää peukkuja. :)

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

#1047 BJJ

Kontulassa päiväpaineilla. Vähän painoivat edelliset painit, mutta hyvät rullailut saatiin kuitenkin aikaiseksi. Manninen näytti yllärijalkalukon halguardista päältä - en ollut ikinä nähnyt joten ristittiin se Manniseksi.

Pitihän sitä sitten yrittää Tommille joka ratkaisi asian tekemällä mulle kimuran. Voi olla että ei olisi kannattanut roikottaa sitä toista kättä siinä kaverin nenän edessä, kun yrittää toisella kaivaa kaverin jalkaa... :)

Polvi sen verran hellänä, että suorastaan odotan viikon päästä tulevaa kierukkaleikkausta. Toivotaan että tulee kuntoon.

Ristikuristuksesta on tulossa lempilopetukseni... tämä Keenanin video on auttanut paljon niiden hakemisessa.

lauantai 25. heinäkuuta 2015

#1046 BJJ

Kontulaan aamupäiväpaineille. Hyvä porukkakasassa. Nopeat lämmittelyt ja yksi lämmittelyerä Jörgenin kanssa, sitten viisiminuuttiset pyörimään. Tämän päivän suuri muistutus/opetus itselle oli, että tekniikoissa on yksityiskohdat ihan syystä. Älä lähde oikomaan. Tänään kostautui kaksi kertaa.

Ensimmäinen oli kimura northsouthista, jossa totesin päässäni, että kyllä minä sen tästä saan vaikka ei olekkaan tuota toista kättä hallinnassa. En saanut. Toinen oli arm-triangeli jota en jaksanut kyhnyttää oikeaan kohtaan takaolkapään taakse, ajattelin vaan että pöh... ei jaksa... mä vaan puristan tästä. Eipä toiminut ja kaveri karkasi.

Paljon pienemmällä duunilla olisin selvinnyt, kun olisin tehnyt tekniikat kunnolla. :)

Viimeinen erä Tommin kanssa joka ajoi rekkaa, niin että meno oli kuin linnanmäellä. Kivaa oli kyydissä. Hyvät treenit.

(Kuva: Teea Tikka)

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

#1045 BJJ

Lounaspainit Kontulassa Karin kanssa. Jatkettiin samalla tehtäväsparrilla sivusidonnasta/mountista ja käytiin läpi muutamia yksityiskohtia. Itse keskityin ristikuristukseen mountista ja selviämään hengissä Päällikon paineen alla.

Jesse oli paikalla pitämässä yksityistuntia, joten saimme hoidettua facebook kiistan face to face. Kari oli tilannut Carlos Gracie - The Creator of the Fighting Dynasty kirjan, jonka lainaamisjärjestyksen päätimme selvittää painimalla. Omaksi kunniakseni pitää sanoa, että sain ottelun ensimmäiset pisteet, mutta koska "points are for pussies", sillä ei ollut mitään merkitystä.

Noin kymmenen minuutin urhoollisen puolustustaistelun lopuksi jouduin taputtamaan truckerin kautta twisteriin. Näin pitäisi kaikki neuvottelut hoitaa... vaikka vähän arvasinkin lopputuloksen, mutta yrittänyttä ei laiteta. Kivaa hommaa tuo painiminen.


maanantai 20. heinäkuuta 2015

#1044 BJJ

Aamupainit Kontulassa. Nopeahkot lämmittelyt ja sitten kello käymään viisiminuuttisia. Hyvät rullailut saatiin aikaiseksi vaikka polvea sai taas varoa aika huolella.

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Uusi BJJ-Blogi!

Kannattaa käydä tutustumassa Danielin uuteen BJJ-Blogiin missä ollaan taipaleen alkuvaiheessa. Kiva lukea..

http://jujutsunoviisi.blogspot.fi

#1043 BJJ

Karin kanssa Kontulan tatamilla tehtäväsparria sivusidonnasta, kun Kari on toipumassa polvileikkauksesta ja minä menossa moiseen. Saatiin hyvät hiet päälle, kun vuorotellen vedettiin lopetukseen tai pakenamiseen sivusidonnasta. Karilta tuli hieno northsouth/massimon illallinen kombo joka piti laittaa korvan taakse.

Lopuksi vähän reuhdottiin raudan kanssa. Tomppakin oli paikalla punttitreenin merkeissä, kun on tuore selkä selkäkuva. 

(Kuvan otti Tomppa - Kiitos)

torstai 16. heinäkuuta 2015

#3 Surfing - El Palmar

Viimeinen päivä täällä Espanjassa ja huristettiin vielä aamupäiväksi El Palmariin surffaamaan ennen lentokentälle menoa. Tuulta oli tänään vähän enemmän joka aiheutti vähän ristiaallokkoa, joten ei ollut helppa. :) Onnistuin kuintenkin noin viisi kertaa pääsemään pystyyn ja viillettämään rantaan saakka. Miisa taasen oli ihan pro... :D (kuten kuvasta näkyy - yllä tyypillinen minun runi ja alla Miisan).

Tolkuttoman hauskaa ja olettiinkin jo samantein suunnitella viikon reissua tänne lokakuun ensimmäisellä viikolla... tulkaa tekin. :D

tiistai 14. heinäkuuta 2015

#2 Surfing - El Palmar, Spain

Eli tuo surf-kärpänen puraisi sitten aika huolella. Sen johdosta herättiin taas ennen seitsemää, jotta kerettäisiin kymmeneksi tuonne El Palmariin surffaamaan. Ajeltiin Tarifan ohi ja käytiin paikallisessa kahvilassa aamupalalla (Acai-smoothie.. :D) ja sitten vielä kolmen vartin ajo El Palmariin (Seuraavalla reissulla tänne vuokrataan kyllä viikoksi tms. AirBNB:stä kämppä tuolta rannalta, kun tämä autolla edestakaisin huristelu on aika typerää).

Saavuttiin paikalle jossa Jochen oli jo On The Spot -Surf Koululla odottelemassa. Olimme ajatellut, että otamme vielä yksärin, mutta paikalla oli kuutisen muutakin aloittelijaa joten päätimme mennä ryhmällä rannalle - mikäs sen hauskempaa. .. paitsi että mukana oli valittava britti-äijä jolla oli tarve kommentoida jokaiseen Jochenin opettamaan juttuun, että "minun edellinen opettaja sanoi näin..."

Jochen laittoi kaverin näyttämään miten homma menee ja sanoi, että jos haluat tehdä tuolla tavalla niin terve menoa tuonne aaltojen sekaan. Jos taas haluat oppia miten perusteet tehdään oikein niin suu suppuun ja teet kuten sanotaan... hemmetin hyvin hoidettu tilanne. Oli muutamasta minuutista kiinni, ettei allekirjoittanut kantanut ukkoa mereen... hullun ärsyttävä "kaiken taitaja"... joka sitten tosin kaatuilikin loppu aamun, kun "teki omalla tavallaan"... Näihin kavereihin törmään silloin tällöin tatamillakin... onneksi he katoavat kuvioista aika nopeasti, kun ei ego kestä sitä tosiasiaa että kaikkea ei ihan heti osaakkaan.

No joo... pellehermanni oli onneksi hiljaa loppu aamupäivän ja päästiin aaltojen sekaan... Taas huomasi jo BJJ:ssä opitun asian, että perusteet pitää olla kunnossa. Heti kun yritti "oikaista" pystyyn nousemisen perustekniikasta, niin plörinäksi meni. Kun taas teki tasan, kun oli opetettu niin pääsi pystyyn, joka oli sitten todella huikea kokemus. Meri on todella hieno elementti ja seistessä aallon viemänä kaikki on siinä hetkessä... aivan tolkuttoman hienoa. Samaa kokee joskus BJJ:ssä, kun kaikki menee putkeen sparrissa ja saa vietyä kaveria nollavoimalla kohti lopetusta. En yhtään ihmettele miksi monet BJJ-harrastaja myös surffaavat.

Surffauksessakaan ei ole mitään saumaa bullshitille... joko osaat tai sitten meri kyllä näyttää kuka on päällikkö... nöyräksi vetää aaltojen viemänä ja joskus se palkitsee hyvänä runina. Tuntuu vahvasti, siltä että lomamatkat suuntautuvat surf-kohteisiin tästä edin. Vielä ehtiin torstaina kerran aaltoihin ennen kotimatkaa..

Tuonne OnTheSpottiin voisi miettiä jotain porukkareissua... jos osaa painia, niin oppii kyllä surffaamaankin.. ;)

Tässä vielä linkki tuonne koululle - jos joku on tännepäin matkaamassa...

http://onthespotsurfschool.com


perjantai 10. heinäkuuta 2015

#1 Surfing - El Palmar Spain

Noin kymmenen vuotta sitten löin kättä päälle Espoon Lars Sonckin kaarella hyvän ystäväni Aleksin kanssa, että ennen 50v syntymäpäiviä on opittava surffaamaan. Tänään otettiin ensimmäiset aallot täällä Espanjassa. (Olin kerran kokeillun Narrangansetissä Amerikassa, mutta siitä ei tullut kuin revähtänyt kylki...)

Nyt mentiin Miisan kanssa Mikan suosituksesta El Palmariin ja siellä On the Spot Surf School:n yksityistunnille. Lautojen kanssa rannalle ja alun perin hollantilainen Jochen piti meille hiekalla perusteet laudan hallinnasta, miten "melotaan", otetaan aallot jne. Alkulämmittelyt aikalailla BJJ tyylillä ja muutama astanga-joogan aurinkotervehdys. Sitten veteen ja ensimmäiset aallot otettiin makuultaan, niin että opittiin "melomaan" oikeaan hetkeen ja lukemaan aaltoja.

Sitten takaisin rannalle ja harjoiteltiin pystyyn nousemista. Muutaman kymmenen kuivaharjoittelun jälkeen mentiin takaisin aaltojen sekaan ja sitten kaatuiltiinkin jonkin aikaa. Lopuksi alkoi jo vähän onnistamaankin ja molemmat pääsivät ylös vajaa viisi aaltoa... mistään liikkeiden runoudesta ei ollut kyse (ainakaan minulla), mutta oli kyllä hienoa viilettää aallon mukana seisten pökkelönä laudan päällä. Vanhoista skede-touhuista oli tässä apua.

Hullun hauskaa hommaa ja ensi viikolla uudestaan.. ja sitten seuraavaa surffireissua suunnittelemaan. Iso kiitos Dynamikelle, kun on jaksanut hehkuttaa lajia ja usutti meidät vihdoin tätä kokeilemaan. Suosittelen kokeilemaan, jos on millään reissulla mahdollisuutta ja onhan stadiinkin tulossa joku keinoaalto... :)

Jos satutte Espanjan etelärannikolle, niin varauksetta voin suositella On the Spot Surf-koulua. Jochen on todella hyvä opettaja, joka käy perusteet kunnolla läpi. Kaksi täysin ummikkoa onnistui tunnin treenillä ottamaan ensimmäiset aallot... :)

torstai 9. heinäkuuta 2015

#1042 BJJ - Gaijin Academia de Jiu Jitsu

Tänään taas huristelin Fuengirolaan Gaijin Academiaan, kun oltiin sovittu Marekin kanssa, että vedän noita Lovato Jr:n pressure pass juttuja. No minähän vedin.

Kerrattiin viime viikolta cross-pass, side-smash ja X-Pass. Sitten avattiin suljettu guardi ja siitä päämajaan. Uusina ohituksina weave-pass (z-pass) ja butt-flop pass. Lopuksi tehtävä sparria, jonka skippasin kun typerä polvi ei anna armoa...

Treenien jälkeen pyristelin yhden erän Marekin kanssa joka treenasi vähän tilanpoistoa viikonlopun kisaa varten... ei ollut helppoa. Lopuksi yritin palauttaa halfguardiin sivusidonnasta ja annoin selän, josta puolustaessa käsilukkoa jäin rannelukkoon. Todella helmi lopetus, joka pitää drillata kotona tekniikkareppuun. Tuli ihan puuntakaa. Erän jälkeen vaihdeltiin vielä rannelukkotekniikoita hetki ja sitten ovet kiinni ja sali yöpuulle.

Treenin jälkeen menin taas naapurissa olevaan jäätelöbaariin jossa neljä oikeista hedelmistä tehtyä mehujäätä.... aivan helmiä näin reilun 30 asteen lämmössä. :)

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

#1041 BJJ

Pidin Gaijinilla introtunnin pariskunnalle, jotka tapasin kuntosalille ensimmäisellä viikolla täällä. Käytiin läpi positiohierarkia, tehtiin siltoja ja katkarapuja ja tekniikkana bodyfold takedown, siitä mounttiin, mountin pitämisen periaatteita ja sitten paettiin mountista. Lopuksi vähän kevyttä tehtäväsparria mountista. Taisi kärpänen puraista, kun aloittavat sitten Gaijinilla. :) Kivaa oli käydä läpi ja drillata perusteita. Kuuma siinäkin tuli. :)

#1040 BJJ - Gaijin Academia de Jiu Jitsu

Tänään huristin rantatietä Fuengirolaan Gaijin Academia de Jiu Jitsuun ja oltiin Marekin kanssa sovittu, että vedän vähän pressure passing perusteita kavereille. Mukava porukka paikalla ja kaverit omaksuivat hyvin jutut. Itsellä meinasi happi loppua, kun lämpöä riittää ja en ole ennen englanniksi BJJ:tä ohjannut. Hauskaa hommaa ja ensi viikolla jatketaan samasta positiosta lisää skenaarioita.

Gaijinin yksi valttikortti on, että se sijaitsee aivan Fuengirolan keskustassa, joten siitä voi treeneistä kävellä vaikka uimaan (n. 100m) tai sitten syömään yhteen lukuisista ravintoloista. Oma suosikkini on aivan Gaijinin naapurissa sijaitseva mehujää/jäätelöbaari, jossa myydään oikeista hedelmistä käsintehtyjä mehujäitä. Söin kolme - vadelma, ananas ja passionhedelmän. Törkeen hyviä.

Huomenna menen taas Gaijinillä käymään, koska tapasin täällä kuntosalilla (käyn kolme kertaa viikossa täällä treenaamassa, jotta olen mahdollisimman hyvässä kunnossa polvileikkauksen aikaan elokuussa) pariskunnan jota kiinnostaa BJJ:n aloittaminen. Sovin että pidän mielellään introtunnin ja käydään läpi positiohierarkia ja muutamia perusjuttuja. Siitä voi sitten jatkaa hyvin Gaijinin tunneille.

Sen jälkeen mennään ajamaan kaverin vesijetillä... :)

Mehujäät ovat parhautta... :)