sunnuntai 30. elokuuta 2015

#1053 BJJ

Jatkettiin Karin kanssa siitä mihin eilen jäätiin eli alettiin tehtäväsparraamaan ja keskityttiin lantion hallintaan Warthog-gripillä... hyvin pysy kaveri aloillaan. Vähän joutui miettimään transitioita lopetuksiin kyseisestä positiosta. Kivaa oli... Lopuksi leukoja ja kahvakuulaa.

Tuli puhetta myös ring wormista jota on nyt näkynyt muutamalla kaverilla. Muistakaa että noiden ihopöpöjen pitää olla kunnolla parantuneita ennen tatamille palaamista:

Tässä hyvä artikkeli:

lauantai 29. elokuuta 2015

#1052 BJJ

Aamupainit Karin kanssa. Drillattiin sivusidontajuttuja ja sitten reilu tunti tehtäväsparria sivusidonnasta. Villisika saapui paikalle Danielin ja Laurin kanssa ja pyysin Tonilta vinkkiä letkulanteiden tatuttamiseen sivusidonnasta. Homma hoitu hyvin ottamalla kaveria lonkasta puvusta kiinni ja naulaamalla se lattiaan. Olen itse ennen pitänyt kättä maassa samassa paikassa mutta tuo grippiversio oli hyvä vinkki. Tuota pitää testata sunnuntaipaineissa.

keskiviikko 26. elokuuta 2015

#1051 BJJ

Aamupainit Kari ja Dynamiken kanssa. Laitettiin kelloon neljä minuuttisia ja sitten tehtäväsparria sivusidonnasta. Mika vei meitä kuin märkää rättiä ja osoitti hyvin kaverin lantion hallinnan tärkeyden jos vastassa on hyvin liikkuva kaveri. Pelkkä pää/olkapäälinja ei riitä mihinkään, kun ne jalat on aina jossain välissä, jos ei torppaa sitä lantiota.

Polvi palautuu hyvää vauhtia, mutta rajoittaa kyllä omaa liikkumista matolla vielä todella paljon... vaikea kontata kaverin perässä yhdellä jalalla. :D pysyisivät pirulaiset paikallaan...

maanantai 24. elokuuta 2015

#1050 BJJ

Aamupainit, Tepon, Karin ja Sepin kanssa. Muutama erä slow rollia (polvi ei ollut moksistkaan) ja sitten tehtäväsparria sivisidonnasta (jotta ei riskeerattaisi vielä tuota polven hyvää palautumista). Kivaa oli Karin kanssa drillatut, Northsouth-choke, Massimo, Arm-triangeli, Ezkiel-sarjat tuottaa hedelmää. Avaavat toisilleen mukavasti paikkoja.

Karin kanssa drillailtiin vielä Erik Paulsonin "kiva kaveri" catch-tekniikoita (Ei sovi IBJJF-säännöillä painimiseen, eli älä vetele kaveriin twistereitä ja neck crankejä, ellette ole sopineet näin... ja silloinkin kannattaa olla varovainen)

lauantai 22. elokuuta 2015

#1049 BJJ - takaisin tatamilla ja hajonneita polvia

Kävin torstaina koipikontrollissa ja toipuminen on mennyt todella hyvin. Sain luvan aloittaa treenaamisen polvea kuunnellen, eli drilliä ja kevyttä positiosparria sivusidonnasta. Tänään sitten Karin kanssa tekemässä juuri tuota. Eli drillattiin ensin hyökkäyksiä sivusidonnasta ja sitten vedettiin muutama erä lähtien sivusidonnasta lopetukseen. Polvi ei ollut oikeastaa moksiskaan. Mainiota.

Sitten synkempään juttuun... On se nyt saatana, kun pitää niitä treenikavereita rikkoa typerällä toiminnalla. Loppuviikosta saatiin taas yksi kaveri pitkälle telakalle, kun gi-treeneissä toinen veijari päätti vetäisiä sovelletun kiertävän heelhookin - ilman että oli edes sovittu että jalkalukot on mukana (ja kiertävät jalkalukot ovat pukuhommissa muutenkin kielletty tekniikka). Nyt järki mukaan treeneihin. Kannattaa taas kerran lukea ja sisäistää Hipko:n paini-etiketti:

Paini-etiketti 

Taputa ajoissa – taputa, kun lopetus on kohdallaan ja et enää pääse siitä irti. Vältät turhat loukkaantumiset ja pystyt säännölliseen, taitoja kehittävään, harjoitteluun. Tee lopetukset treeneissä niin että kaveri ehtii taputtamaan. 

”Slamming”, eli kaverin nosto ilmaan ja lyöminen maahan ei ole sallittu. Vältä turhan voiman käyttämistä painissa – eteenkin kevyemmän tai fyysisesti heikomman harjoituskaverin kanssa. Painissa on tarkoitus oppia käyttämään BJJ-tekniikoita – ei satuttaa itseä tai harjoitusparia 

Pyri ”puhtaaseen” tekniikkaan ja ehdottomasti sääntöjen mukaiseen painiin ja sinulla on monta hyvää harjoituskaveria Jos tatamilla on useita pareja painimassa, niin alempivöiset väistävät ylempivöisiä. 

Tutustu BJJ:n kilpailusääntöihin. Samat säännöt pätevät harjoituksissa, ellei toisin mainita. (mm. ei kiertäviä jalkalukkoja, ei niskaan tai selkärankaan kohdistuvia lukkoja, ei yksittäisten sormien vääntämistä, jne. ) 

Polvilta lähdettäessä ei ole tarkoitus taistella, vaan sovitaan kumpi aloittaa selältään.

lauantai 15. elokuuta 2015

#1048 BJJ

Tänään menin Karin kanssa metsälään ja drillattiin hissukseen northsouth chokea, kun sitä pysty hyvin mutustelemaan ilman, että polvi rasittuu ollenkaan. Todella kevyttä settiä, mutta tuli käytyä monta hyvää yksityiskohtaa läpi. Kiitos Marcelo:



Lopuksi pienet jumpat... käsi alkaa olla entisellään. Vuosi sitten en saanut yhtään leukaa käsileikkauksen jäljiltä. Nyt menee neljätoista ja elopainoa on 89kg... (viimenen tosin oli vähän siinä ja siinä) Kiitos viime talven Hipko Performance Training ja kesän perinteiset punttitreenit :) Jos vielä joku päivä saisi sen kaksikymmentä..

Maanantaina on polvikontrolli ja sitten saa ohjeita mitä voi alkaa treenailemaan jalan kanssa.

perjantai 7. elokuuta 2015

Toipumista...

Nyt on viikko kulunut polven tähystyksestä lähinnä sohvalla maaten ja ketsellen orginal Star Trek:iä Netflixistä (Helmeä settiä).  Polvi paranee hyvää vauhtia ja olen lopettanut särkylääkkeiden popsimisen. Pääsin tosiaan ilman keppejä ulos tähystyksestä ja nyt pystyy jo kävelemään melko normaalisti lyhyitä matkoja. Polvijumppaa (ja vähän punnerruksia ja vatsoja) tulee tehtyä kolme kertaa päivässä ja jääpussin kanssa makoillaan sohvalla noin kolmen tunnin välein.

Sohvalla oleminen on aika hanurista ja  tänään ajattelin köpötellä tuohon sadan metrin päähän kahville ja illalla kitaratunnille - muuten hajoo pää. Ensi viikolla sitten aloitan käymään kuntosalilla ja treenaamaan polvijumppien kaveriksi yläkroppaa (skipping the leg day FTW!). Loppuviikosta sitten fyssarille hakemaan uudet jumppa ohjeet. Tavoite on olla drillaamassa neljässä viikossa.

maanantai 3. elokuuta 2015

Polven tähystys Bulevardin Klinikalla - Hyvä meininki vaikka jännitti...


 Tänään aamulla marssin Bulevardin Klinikalle polven tähystykseen vaikka jännitti niin, että teki mieli juosta toiseen suuntaan (joskin tuolla polvella ei olisi kovin pitkälle päässyt). Valitsin paikan koska siellä operoi Harmaakarhuista tuttu pitkän linjan ortopedi Esa Koskinen, jolla on vuosien kokemus tämän tyyppisistä ongelmista.

Esa on erikoistunut urheiluvammoihin ja treenaa itse todella aktiivisesti BJJ:tä, joten häneltä et kovin helposti saa perinteistä lääkärin: "Eiköhän tommoiset harrastukset kannata lopettaa" -kommenttia. Tavoitteena on saada kaverit takaisin matolle ja itse lajia harrastavana Esa tietää mitä se oikeasti tarkoittaa - eli ei tarvitse sönköttää mistä BJJ:ssä on kysymys. Tiedän Hipkossakin ainakin kaksi rintalihas/olkapäätä ja muutaman polven, jotka Esa on kursinut painikuntoon ja minun käteen laitettiin titaanit herran toimesta viime vuonna. Eli tiesin olevani hyvissä käsissä.

Menin puoli kahdeksan aikaan paikalle ja minut otti vastaan Noora, joka erittäin tunnollisesti ja selkeästi selitti mitä tuleman pitää ja ohjasi minut odottamaan leikkausta. Anestesialääkäri vielä kyseli tarvittavat tiedot, jonka jälkeen minut kärrättiin leikkaussaliin. Kanyylistä aineet suoneen ja en ehtinyt kissaa sanoa, kun lähdin mikä mikä maahan....  Tässä välissä tapahtui sitten tälläistä (kiitos jollekkin kuvista):


...ja sitten heräsin heräämössä. Noora selitti taas missä mennään ja mitä tulisi seuraavaksi tapahtumaan. Kuten kuvasta näkyy, niin jonkin aikaa meni ennenkuin alkoi tajuntakin palautua tähän todellisuuteen, jonka jälkeen pääsin vihdoin syömään. Ystävällisesti kysyttiin mikä maistuisi ja sopisiko kahvin kanssa vielä konjakki. Yleensä en konua juo, mutta otin nyt yhden polven kunniaksi - sämpyläkin oli hullun hyvää.

Kun vatsa oli täynnä, niin vähän köpöteltiin ympäri huonetta testiksi ja lopuksi fyssari tuli paikalle käymään läpi jumppaohjeet seuraavalle kahdelle viikolle. Keppejä en tarvinnut, kun Miisa tuli hakemaan minut ja nyt makailen tyytyväisenä kotisohvalla jääpussit polvella. Jos kaikki menee suunnitelman mukaan niin kuukauden päästä taas tatamilla. 

Iso kiitos Bulevardin Klinikalle ja hoitotiimille hyvästä sairaalakokemuksesta ja erityisesti Esalle ammattimaisesta lääkärintyöstä, Nooralle ystävällisestä ja huomioonottavasta osastohoitajan työstä. Suosittelen paikkaa jos telotte itseänne...