sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Steffi Holmströmille ruskeavöisten pronssia Masters Worldseistä Las Vegasissa

Harmaakarhujen Steffi Holmström treenasi ja valmistautui kisoihin Jesse Malmbergin kanssa kolme kuukautta ja treeni tuotti tulossa.

Bracketistä haettiin kaksi voittoa ja kolmannessa ottelussa Steffi joitui taipumaan edun tappiolla ja tulokseksi tuli siis Pronssia ruskea vöisten masters 3 luokassa. Onneksi olkoon Steffi!

lauantai 26. syyskuuta 2015

#1061 BJJ - Jonatas Novaes Seminaari

Tänää perinteisemmät lämmöt ja sitten lähdettiin pakenemaan sivusidonnasta. Ensimmäisessä tekniikassa tehtiin normi silta - pitkä katkarapu - uitiin ylempi käsi underhookiksi ja käännyttiin mahalleen. Siitä reidestä kunnolla kiinni, ettei kaveri sprawlaa ja sitten samalla lailla kuin eilen. Jaslkapöydästä ja polvesta kiinni ja sitten mursutaan päälle. 

Toisessa tekniikassa otettiin kaverin sisäpuolen lieve, syötetään se toiselle kädelle. Katkarapu että saadaan vähän tilaa ja jalka liepeelle (Markon "Jätkä on Robotti!" tekniikka) ja sitten työnnetään kaverin jalalla ja liepeellä jotta saadaan tilaa tuoda oma polvi väliin. Siitä sitten uitetaan triangeli tai palautetaan guardiin. 

Sitten tuli muutama tekniikka jotka olivat allekirjoittaneen polvelle liian HC, joten drillasin noita aiempia. Lopuksi tehtiin vielä sivusidonnasta alta kaverin taaempaan käteen jaloilla triangeli. Tällä Tomppa on jallittanut minut muutaman kerran ja oli kiva oppia miten se vihdoin tehtiin. 

Mukavat loppu sparrit. Onnituin tekemään melkein kaikki päivän tekniikat - yritin kaikkia. :)


perjantai 25. syyskuuta 2015

#1060 BJJ - Jonatas Novaes Seminaari

Tänään alkoi Hipkossa Jonatas Novaeksen viisi päiväinen seminaari. Lämmiteltiin käsilukosta pakenamisilla ja deep halfguardiin vedoilla ja sitten lähdettiin ihmettelemään sweeppejä halfguardista.

Ensimmäinen tekniikka lähti knee shieldistä, josta kiepsautettiin itsemme deephalfguardiin, siten että oltiin omalla kyljellään - ei siis kokonaan alle. Siitä könyttiin polvilleen ja otettiin kaverin jalkaterästä ja polvesta kiinni ja mursuttiin eteen päin, niin että päästiin sidesmashiin päälle. Siitä sitten ohi.

Seuraava tekniikka lähti samalla lailla mutta jalkojen vaihdon jälkeen ja vedettiin kaverin polvea vinkuraan ja katkaravutettiin sweeppi. (kuva)

Kolmannessa kaveri loikkaa knee slide positioon ja siitä uidaan itselle undehook takaisin ja alempi käsi reiden lähipuolelta jalkojen välistä ja vyöstä tai liepeestä kiinni ja sitten taas katkaravutetaan sweeppi.

Enempää en muista - muistaako joku muu?

Hyvää settiä joka tapauksessa. :)

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

#1059 BJJ-Klubi

Tänään kerrattiin viimeviikonlopun pakenemiset mountista ja sitten ohituettiin guardi mounttiin josta mutusteltiin Americanan eri variaatioita. Sitten drillattiin flow-drillinä pakeneminen-ohitus-loputus settiä. Lopuksi sparrattiin "lyönneillä" - eli merkattiin avareilla lyöntipaikkoja. Krusifiksi-päältä oli taas tälläkin "combatives-kierroksella" ihan kuningas. :D

Ensi kerralla sitten vaparihanskoilla niin voi merkkailla vähän vapaammin ja ne jotka eivät halua ottaa lyönneillä, niin voivat sparrata normaalisti. Eli mukaan vaan ensi sunnuntaina jos yhtään kiinnosta perusjiujitsu sillä ajatuksella, että missä sitä omaa päätä kannattaa pitää jos vastassa onkin kaverin jonka tavoitteena on lyödä sinua nenään...

lauantai 19. syyskuuta 2015

Klubilla sunnuntaina...

Kerrataan mountista silta-pakenemiset lyövää kaveria vastaan ja siitä guardista ohi mounttiin ja americana yms. Eli jatketaan  BJJ-itsepuolustusjuttujen drillaamista ja lopussa sparria (halukkaat vaparihanskoilla)

perjantai 18. syyskuuta 2015

#1058 BJJ

Kvarttaalitalouden iloihin kuuluu tolkuton duunikuorma kvartterin lopussa, joten alkuviikosta ei ehtinyt kuin käydän reuhtomassa rautaa. Tänään vihdoin pääsin aamupaineilla Päällikön kanssa. Aluksi drillailtiin kimuraa ja kimuragrippiä eri suunnista ja sitten sparria puolisen tuntia.

Molempien polvet kestävät normisparria, kunhan vähän katsotaan että ei reuhdota leikattujen koipien kanssa. Hyvä sessio ja taas löytyi hyviä yksityiskohtia pelikirjaan. Sovittiin että drillataan sivusidonnasta "lockflow" tyyppistä settiä seuraavalla kerralla, kun tuntuu siltä että viipyy turhan kauan yrittämässä yhtä hyökkäystä ja tekniikoiden ketjuttaminen on kankeaa... lisää drilliä.

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

#1057 BJJ-Klubi

Tänään aloitettiin BJJ-Klubi kontulassa. Ensimmäisellä tunnilla paettiin mountista alta "Trap and Roll" tekniikalla ja sen variaatioilla riippuen siitä kuristaako, lyökö vaikö puristaako kaveri päällä päästä.

Lopuksi sitten tehtävä sparria mountista päivän tekniikoilla ja lopuksi muutama erä perussparria.

Tuossa kuvassa on setti joka käydään läpi tässä syksyn ja varmaan alkuvuoden aikana. Idea on että seuraavalla aina kerrataan edelliset ja drillataa nuo seuraavat.

Tässä vielä flow chart koko systeemistä:

lauantai 12. syyskuuta 2015

Klubilla huomenna BJJ:tä itsepuolustus näkökulmasta

Huomenna sunnuntaina aloitetaan KONTULAN salilla klo 10:30 - 12:00 käymään läpi Gracie Combativesin settiä. Kyseessä on BJJ:tä itsepuolustusnäkökulmasta - eli mietitään tekniikat lyövää vastustajaa vastaan.

Ostin aikoinaan tuon DVD setin ja se koostuu 36:sta oppitunnista, eli treenattavaa riittää pitkälle ensi vuoteen joka sunnuntai. Olemme käyneet setin läpi pari kertaa viime vuosina ja todenneet tosi hyväksi. Paljon hyviä yksityiskohtia ihan "sporttijiujitsukallekkin".

Yleensä klubi on ollut noin vuoden tai pidempään harrastaneille, mutta koska homma perustuu perustekniikkaan ja on itseasiassa Gracie-Academyn "peruskurssin" ohjelma niin nyt voi hyvin tulla mukaan vaikka olisi juuri aloittanutkin.

Tässä video ensimmäisestä tekniikasta huomenna jolla aloitetaan:

keskiviikko 9. syyskuuta 2015

#1056 BJJ

Käytiin Sepon kanssa aamusella painimassa. Vähän drillattiin leirillä käyneiden näyttämiä tekniikoita ja lopuksi salaista sweeppiä... :D En kerro...

Sitten sparrattiin puolisen tuntia polven "kestorajoille"....  kivaa oli.

maanantai 7. syyskuuta 2015

#1055 BJJ

Karin ja Tompan kanssa ihmettelemässä Carson Gracie Jr seminaarin tekniikoita. Itse en viikonloppuna päässyt paikalle, mutta onneksi Harmaakarhuja oli paikalla hyvä leegio, niin saatiin tekniikat kotiutettua. Hyvää suoraviivaista jiujitsua oli ollut tarjolla.

Lopuksi sparrattiin puolisen tuntia kolmeminuuttisia kolmella ukolla kiertäen. Polvellakin uskaltaa jo painia aika vapaasti. Polvillaan kaverin suljetussa guardissa ei ole vielä kivaa, joten pakko avata guardia Tozi-Pass:llä.

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

#1054 BJJ

Menin kukonlaulun aikaan Metsälään, jotta olisi päässyt aamupaineille. Metsälässä totesin, että kaverit joiden kanssa olin painit sopinut olivat Kontulassa, joten hetkellisesti otti niinsanotusti kupoliin "turha herääminen".

Onneksi paikalle ilmestyi suht tymäkkä kattaus kavereita ja saatiinkin hyvä rullailut aikaiseksi. Painin nyt ensimmäistä kertaa "normaalisti" - eli en rajoittanut positioita vain tehtäväsparriin sivusidonnasta, vaan nyt jalka antaa jo mahdollisuuden kevyeen normi sparriin. Vedettiin semmoisella tahdilla, että ehti miettiä mihin koipeaan tunkee. Aika rajoittunutta vielä oma liikkuminen, mutta hyvät jumpat saatiin kuitenkin aikaseksi. Kiitos vaan kaikille hyvistä sparreista. 

Klubilla aloitellaan parin viikon päästä.... BJJ-Itsepuolustus setillä.

Polvi alkaa olla taas siinä kunnossa, että voitaisiin aloittaa Sunnuntai-Klubi. Juttelen vielä Timon kanssa, mutta luultavasti 10:30 Kontulassa. 

Käymme taas pitkästä aikaa Gracie Combatives setin läpi - Eli BJJ:n perusteita sillä ajatuksella, että vastassa on kaveri joka yrittää lyödä yms.

Tässä Rickson Gracien mietteitä siitä miksi IP-juttujen treenaaminen on tärkeää. (Sen lisäksi että se on kivaa)



Tässä esimerkkinä Gracie Combatives setistä puolustautuminen mountissa olevaa lyövää kaveria vastaan: