sunnuntai 29. marraskuuta 2015

#1076 BJJ-Klubilla

Klubilla mutusteltiin triangelia guardista. Kerrattiin punch block series ja lisättiin siihen sitten triangelilla lopetus. Lopuksi otin Riston kanssa "lyönneillä" sparria ja tuli taas muutama hilpeä "jottein totuus unohtuisi" hetki, kun ajauduttiin fifty-fiftyyn ja Risto ratkaisi tilanteen up-kickillä naamaan, minun äheltäessä jotain jalkalukkoviritystä. :D

lauantai 28. marraskuuta 2015

#1075 BJJ - Jalkalukkoja Jessen kanssa II

Tänään käytiin Jessen kanssa läpi polvilukkoa erisuunnista ja sen yksityiskohtia. Mahtisettiä taas. :)

sunnuntai 22. marraskuuta 2015

#1074 BJJ-Klubi

Tänään klubilla kerrattiin mountinpitämiset ja selänotto mountista, kun kaveri kääntyy ja "uutena" otettiin suora käsilukkomountista kahdella eri skenaariolla. Lopuksi tehtäväsparria  lynneillä mountista.

Yksi oli näköjään niin sekaisin sparrien jälkeen, että oli suuntavaistokin hukassa kuvaa otettaessa... :D

lauantai 21. marraskuuta 2015

#1073 BJJ - Jalkalukkoseminaari Jessen kanssa

Päätettiin Karin kanssa, että otetaan Jesseltä setti jalkalukkotunteja lauantaina aloitettiin ensimmäisellä. Hyviä yksityiskohtia täynnä koko parituntinen. Käytiin läpi suoran nilkkalukon ja heelhookin perusteet ja drillattiin niitä.

Lopuksi sparrattiin, mutta eipä tullut ihmeemmin jalkalukkolopetuksia, kun molemman varottiin niitä ihan hulluna ja tiedettiin mitä toinen yrittään. Ensi lauantaina sitten jatketaan.

sunnuntai 15. marraskuuta 2015

#1072 - BJJ-Klubi

Klubilla treenattiin punch block series Gracie Combatives setistä - eli miten olla alla guardissa kun päällä on lyövä kaveri. Lämmiteltiin ensin aikaisemmilla jutuilla ja sitten toiselle hanskat käteen ja guardin pitämistä.

Lopuksi otettiin suljetusta guardista lähdöllä hanskoilla. Suosittelen taas kerran kaikille mattonujuajille treenaamaan välillä lyöntien kanssa, niin että ymmärtää mistä on kyse. Homma menee aika erilaiseksi, kun on suojauduttava myös lyönneiltä, mutta siihenkin hommaan löytyy jiu jitsusta lääkkeet.

En vain ymmärrä miksi niitä ei enää melkein missään treenata. Tämä on kuitenkin kamppailulaji. Eikä niitä lyöntejä tarvitse täysillä vedellä... kellään ei ollut mustaa silmää näidenkään treenien jälkeen eli mukaan vaan. :)




lauantai 14. marraskuuta 2015

#1071 - BJJ

Karin kanssa taas drillaamassa halfguard ohituksia. Kerrattiin Lovaton forcing the halfguard juttuja ja mutusteliin Mikan näyttämään knee shield ohitusta ja sitten tehtäväsparrattiin.

Huomenna klubilla punch block series - eli miten olla alla guardissa, kun kaveri yrittää lyödä.

perjantai 13. marraskuuta 2015

#1070 BJJ

Käytiin Karin kanssa Metsälässä ja nyt onnistuttiin drillaamaankin. Dynamike oli paikalla ja antoi aivan huippu vinkkejä kneeshieldin ohittamiseen. Niitä sitten drillattiin ja lopuksi tehtäväsparrattiin. Kivaa oli...

torstai 12. marraskuuta 2015

#1069 BJJ

Oli tarkoitus mennä Karin kanssa drillaamaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Paikalla oli Sepi ja Marko, joten "alkulämmiteltiin sparraamalla reilun 20 minuutin erä. Minä Markon kanssa ja Kari Sepin. Sitten vielä sparrailtiin normi eriä. Tuli hiki.

Lopuksi vähän drillailtiin armtriangelia, knee shield juttuja yms.
Kari ja Sepin knee shield.... 


maanantai 9. marraskuuta 2015

#1068 BJJ

Aamupaineilla Karin kanssa. Sepi ja Teppo olivat tulleet paikalle jo aamuyöstä, joten liityimme hyvään seuraan. Drillattiin vähän kneeshieldin ohittamista ja sitten testattiin Sepiin, jonka knee shield on suorataa ärsyttävä. Turhaan drillattiin - ei auttanut. Sitten sparrattiin vähän tehtävä sparria ja lopuksi ihan perussparria.

Pitää ihmetellä tuota kneeshieldin ohittamista. Teoriassa pitäisi onnistua tällä Xanden tyylillä, mutta Seppo nappasi aina nilkasta kiinni ja sitten mentiin. Vaikka kuinka yritti pitää nilkan kaukana, niin jotenkin Sepi sen aina sieltä kaivoi. 

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

#1067 BJJ-Klubi

Tänään treenattiin clintchiä ja siitä leg hook takedownia. Sitten laitettiin toiselle nyrkkeilyhanskat ja toinen pynki shieldi päällä clintchiin.

Lopuksi vaparihanskat kädessä, niin että aloitettiin clintchistä. Taas kerran tuli todettua, että alla ei ole kivaa kun kaveri saa lyödä... tosin päällä olo on sitten kaksin kerroin kivempaa, kun lyönnit on mukana.

Ensi sunnuntaina sitten treenataankin sitä alla full-guardissa oloa, kun kaveri lyö, eli ns. Punch Block series drilliä.

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

#1066 BJJ-Klubi

Tänään mutusteltiin selkäkontrollia ja RNC:tä ja bonarina drillattiin muutama muukin "salainen" tekniikka. Lopuksi vedettiin kolme 7 min erää vaparihanskoilla ja lähtö mountista. Alta lähtiessä on kyllä äitiä ikävä, kun lyönnit, kyynerpäät, headbutit ja polvet (merkaten) ovat mukana. Molemmilla kerroilla alta meno oli lähinnä 5min huolella omaan maaliin turpaan ja sitten sain scramblesta kaivettua viimeisen minuutin "hail mary" toe holdin.

Itse kun pääsi kunnolla mountti kontrolliin ja sain vielä "Rickson Gripin" kaverin kädestä, niin siinä oli mukava pudotella kyynerpäitä kaverin kupoliin. Tuo lyönneillä treenaaminen kyllä karistaa nopeasti luulot jiujiuterolta, että pelkällä painilla olen voittamaton. Paini "ilman sääntöjä" on aivan eri laji, kun tuttu ja "turvallinen" kisa jiu jitsu. Toinen mitä tuossa oivaltaa on aivan tolkuton kunnioitus vaparikavereita kohtaan - mad respect kavereille jotka vetävät tuolla tyylillä tosissaan.

Tänään oli myös juhlatreenit, kun oli Tom "Rising Star" Hollström nelivuotis BJJ-Synttärit. Kaveri on vetänyt neljässä vuodessa enemmän treenejä kuin minä kahdeksassa vuodessa, eli 1143 treeniä. Huikea treenitahti eteenkin Harmaakarhu kilometreillä. :) On se kova.

Onneksi olkoon Tomppa ja kiitos kaikista hienoista treenikokemuksista näiden neljän vuoden aikana. :)