maanantai 28. maaliskuuta 2016

#1106 BJJ

Jörgenin, Karin ja Tompan kanssa Kontulassa. Drillattiin Karin kanssa Over Under ohgitusta Farian tyyliin ja mutusteltiin Rickson Gracien signature tapaa tehdä RNC mountista, gift wrapin kautta... meni suoraan pelikirjaan.

Lopuksi avoimen guardin ohitusta. Kiitos Karille riuhtomattomana paininukkena toimimisesta. Kylki paranee hyvää vauhtia. :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

#1105 BJJ-Klubi

Tänään lämmiteltiin perinteisesti mätkimällä Tompan johdolla pistareita ja sitten ihmeteltiin t-paidan käyttämistä painissa IP-tilanteissa. Drillattiin kolme peruskuristusta - kiepautus kaulan ympäri, ezekiel t-paidalla ja ristikuristus t-paidalla.

Lopuksi mutusteltiin t-paidan käyttöä yleisesti grippeinä ja kaverin kontrolloimisessa.

perjantai 25. maaliskuuta 2016

#1104 BJJ - Drillii ja "sparrii" :D

Tänään vedettiin kontulassa pääsiäispainit. Ensin ihmeteltiin kaikenlaisia tekniikoita ja drillailtiin ja sitten kello käyntiin ja viisiminuuttisia... ja voi tätä onnen päivää.

Kylki kesti jo kevyttä avoimen guardin ohittelua. Mitään vääntöä eikä kiertoa ei uskalla tehdä - saati sitten painia alta ja ottaa kaverin painoa päälle, mutta crosspass, sidesmash, x-pass ja overunder juttuja pystyi hyvin vetämään, ilman että kylki edes varoitteli.... kunhan vedettiin "flowroll" vauhdilla.

Vieläkin hymyilyttää... jiujitsu on parhautta... ja huippuparhautta, kun on näin oossomit treenikaverit.. :D

maanantai 21. maaliskuuta 2016

#1103 BJJ

Käytiin Karin kanssa aamudrilleillä Metsälässä. Mutusteltiin suljettua guardia - käsilukkoa, triangelia ja kuristuksia.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

#1102 BJJ-Klubi

Tänään kerrattiin Tompan johdolla suorat lyönnit ja vasen koukku, jotka sitten yhdistettiin sarjaksi ja paukuteltiin pistareihin. Kylkikin antoi jo sen verran myöten, että pystyi pistareita naputtelemaan ja drillaamaan.

Lyöntitekniikan jälkeen kerrattiin guardin pitäminen lyövää kaveria vastaan - punch block series 1-5. Sitten katsottiin vähän upkickejä ja tehtiin triangelia ykköspositiosta.

Koska tätä ihmeteltiin tänään aika paljon, niin kertauksena tähän vielä triangelin "askeleet", kun on saatu kaverin postuura rikottua.



  1. Kaverin lyönnistä polvi väliin ja liutetaan oma käsi ranteelle. Toinen käsi pitää postuuraa alhaalla overhookilla. 
  2. Tehdään polvella tilaa ja samalla haetaan kulmaa lantiolla, jotten saadaan jalka pujotettua polvella tehdystä kolosta
  3. Haukataan timantti-positio jaloilla ja vedetään kaverin postuuraa alas jaloilla - huomioidaan smashpass vaara. 
  4. ranteella ollut käsi viedään pään taakse pitämään postuuraa alhaalla ja toinen käsi siirtyy omalle nilkalle, jolloin toinen jalka vapautuu käytettäväksi
  5. Vapaa jalka viedään lantiolle tai maahan ja haetaan etäisyyttä, niin että kaverin leuka on oman navan alapuolelle ja oma sääri on hartioiden suunnassa. 
  6. Lukitaan rinkeli
  7. Nostetaan lantio ylös ja viedään kaverin käsi ristiin (ei aivan pakollinen, mutta helpottaa lopettamista)
  8. Käännetään kaverin leukaa kohti olkapään yli menevän jalan reittä. 
  9. Halataan oman polven ja kaverin pään ympäri ja nostetaan omaa lantiota ylös ja kiristetään triangeli. 



Lopuksi tehtäväsparria lyönneillä guardista.

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

#1101 BJJ-Klubi

Tänään Klubilla Tomppa veti alkuun lyöntisarjaa väistöillä. Minä huidoin varjoa ja muut pistareita.

Mattotekniikkana kerrattiin giljotiiniä suljetusta guardista ja uutena tekniikkana katsottiin ensin perus-kimura guardista, sitten lyövää kaveria vastaan versio, missä pidettiin kaverin postuuraa alhaalla ja kun kaveri lähtee väkisin kampeamaan ylös ponnistaen maasta käsillä hyökätään kimuralla. Tämän jälkeen stallaavaa kaveria vastaan kimura. Viimeisenä tehtiin new school kimura Caio Terran malliin, missä ei nousta kaverin luo vaan tuodaan kaveri omalla polvella kimuran luo.

Lopuksi vedettiin sparria guardista (minä en, koska en vielä pysty) lyönneillä. Tomppa taas kiusasi kaikki suorilla polvilukoillaan. :D




#1100 BJJ

Istuin kotona Luchador-maski päässä murjottamassa hajonneen kylkiluuni kanssa, joka on tosin jo sen verran parantunut, että sitä ei normielämässä pahemmin huomaa, mutta katkarapuja ja mitään jännitystä se ei vielä kestä. Kari tuli ja pelasti minut murjotukselta ja nappasi kyytiin Metsälään drillaamaan. 

Tuli tehtyä useitä kymmeniä x-pass drillejä ja siihen liittyviä halfguard juttuja. Jonkun verran s-mountista armbareja yms. Aika rauhallistahan se oli, kun ei voi kylkeä mitenkään jännittää, mutta psyykkeelle teki kyllä todella hyvää. 

Iso kiitos kaikille, jotka jaksoitta sparrien lomassa olla ukena. Kivaa oli drillata.  

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

#1099 BJJ-Klubi

Käytiin Tompan vetämänä peruslyönnit läpi... muut teki pistarihommia ja mitä huidoin kylkenikanssa ilmaa. Tekniikkana katsottiin giljotiini shoottaavaa kaveria vastaan - pystystä ja alkaalta. Ihmeteltiin myös vähän Marcelo-tyylistä giljotiiniä. Lopuksi hanskat kädessä sparria.






Tässä vähän Rener Gracien hyviä yksityiskohtia klubilaisille Marcelo-tyyppisestä giljotiinistä, kun oli siitä puhetta.. (alussa armotonta seminaarimarkkinointia, mutta kelatkaa itse tekniikkaan. Rener ei nosta kyynerpäätä Marcelotyyliin, mutta se on hyvä lisä... alla Marcelo (2. tekniikka):