tiistai 26. huhtikuuta 2016

#1113 BJJ

Käytiin Karin kanssa kukonlaulun aikaa drillaamassa ja sparraamassa käsilukkoja guardista... löytyi hyvä grippi... en kerro.. :)

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

#1112 BJJ-Klubi

Bokrattiin ja kerrattiin Overunder, jonka jälkeen haettiin overunderia, doubleunderista ja spiderguard-lassosta... lopuksi tehtäväsparria.



perjantai 22. huhtikuuta 2016

#1111 BJJ

Käytiin aamutuimaan Karin ja Tompan kanssa sparraamassa reilu tunti... taas sai juosta karkuun Tompan polvilukkoja, mutta sain sentään kerren RNC:llä tilanteen rauhoittumaan.

Karin kanssa taas eeppinen parikytäminuuttinen mursuamiserä... kivaa oli

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

#1110 BJJ-Klubi

Huoh... töissä on taas neljänneksen viimeiset viikot menossa, eli tuolla 12 tuntistä päivää. Viikolla ei ole oikeastaa ehtinyt treenaamaan muuta kuin punttia vähän ja viikonloppunakin vain klubi josta en muistanut tässä hötäkässä edes kirjoittaa tänne blogiin ennenkuin nyt keskiviikko yönä klo 02.00..  Siirryin pari vuotta sitten isosta IT-talosta Amerikkalaiseen startuppiin rakentamaan skandinavian ja balttian toimintoja ja se on kyllä - kaikkien loukkaantumisten lisäksi - veroittanut treeniaikaa. Viime viikko oli sellainen, että nyt on vain pakko raivata aikaa viikko treeneille, muuten pää hajoaa. Eli nähdään tatamilla. Näin ei voi jatkua... :I

Klubilla viime sunnuntaina bokrailtiin taas alkulämmöiksi ja sitten kerrattiin over-under ohitusta, katsottiin sen "veljeä" eli kuten Faria kutsuu Over-Under Brother-ohitusta, jossa alla oleva grippi niputtaakin nilkan yli koko jalan. Vilkaistiin z-guardin ohitusta Lovaton tyyliin, koska se sopii hyvin over underin kaveriksi ja lopuksi tehtäväsparria.

Kylki antaa jo sparrata aika hyvin, mutta yhtään ei voi vääntää vastaan - eli jos oma tekniikka ns. kusee, niin sitten vaan mennään sweepin mukana, kun ei voi voimalla kompensoida tekniikan puutetta. Opettavaista painia. Oskari veti pari tosi hienoa deep-halfguard sweeppiä, jotka saa luvan näyttää mulle ensi sunnuntaina.. lähti sen verran kevyesti ja yllättävään suuntaan.

Kuvassa Teemu mättää pistareita Tompan opastuksella... hauskaa ja hyödyllistä lämmittelyä.


sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

#1109 BJJ-Klubi

Tänään Klubilla hakattiin taas pistareita lämmöiksi ja drillattiin Farian Pressure Pass - setin pohjilta Over-Under ohituksen perusteet lantion hallinnasta oikean kulman hakemiseen. Drillattiin myös Farian murhaava polvilukko tuosta over-under asenosta. (auh)

Tehtäväsparrissa tuli huomattua, että on tärkeää olla antamatta kaverille hookkia tai halfguardia (elementary mr. Watson). Sitä pystyy tosin aika hyvin kontrolloida omalla under-olkapäällä.

Sparrit vedittiin tehtäväsparrina overunder-lähtötilanteesta niin että polvi oli vielä välissä.

Treenin jälkeen "haastoin" Jessen sparriin kaikilla lukoilla ja taputin aika monta kertaa heelhookkiin. :D  Heelhookit on kyllä murhaavia... yritin akilles-lukkoa 50/50:stä ja Jesse vastasi inverted heelhookilla. Korttipelianalogialla voisi sanoa, että haastoin Jessen kakkosparilla ja Jessellä on kädessään 38 korttia, mistä valitsi huvikseen värisuoran.

lauantai 9. huhtikuuta 2016

#1108 BJJ

Drillattiin ja sparrattiin parituntia... testailtiin Over-under juttuja sunnuntaita varten.

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Klubilla alkaa uusi teema ensi sunnuntaina...

Ensi sunnuntaina Klubilla alkaa uusi teema. Jätetään IP-jutut hetkeksi tauolle (jatketaan toki Tompan mahti bokraus-juttuja, jotta saadaan lavat lämpimiksi) ja aletaan tutkimaan Bernando Farian Pressure Passing settiä.

Ostin Farian neljän DVD:n setin, jossa käydään läpi Farian over underiin perustuva todella mainio ohitustekniikka. Oma ohittamiseni on perustunut OverUnderiin viimeiset pari vuotta ja tässä videossa on todella paljon hyviä yksityiskohtia ja "mitä sitten jos" skenaarioita..

Tässä vähän maistiaisia:



Farian Pressure Passing setti löytyy myös iTunesista: KLIKKAA TÄSTÄ jos haluat aina ennen klubia katsella päivän tekniikat Farian opettamana.

lauantai 2. huhtikuuta 2016

#1107 BJJ

Aamusessiot Karin, Ranen, Teemun ja Thiagon kanssa. Laitettiin kello pyörimään kuusiminuuttisia ja sitten sparrattiin. Itse vedin tehtäväsparria avoimesta guardista päältä, niin että lopetettiin jos päädyin alle. Kylki kestää päältä nujuamista, kunhan en vääntele, mutta alla ei vielä ole hyvä reuhtoa.

Keskityin itse Farian "uuden" videon paineohituksiin over-underista, johon oma pelini on perustunut jo aika pitkään. Tuossa Farian setissä vaan tulee tolkuttomasti hyvää yksityiskohtaa ja tietenkin kaikki, mitä jos jutut. Mietinkin että voitaisiin aloittaa näiden läpikäynti klubilla.

Kuvattiin myös videoita omista sparreista ja todettiin, että videoita kyllä kannattaa ottaa. Kotona vasta huomaa kaikki typeryyksiä mitä tulee tehtyä. Näissäkin huomasin nopeasti monta juttua. Olen nyt niin Faria over-underin pauloissa, että hölmönä yritin samaa juttua vielä halfguardissakin, kun oli yläkroppakontrolli - siinä olisi pitänyt vaihtaa ihan normi halfguardin ohitukseen.

Toinen oli omien jalkojen sijoittaminen halfguard smashissä, ettei käy niinkuin Ranen kanssa, että kaveri saa haukattua molemmat jalat jumiin. Kolmas ei ollut näissä videoissa, mutta Rane piti minulle kunnon Klinikan siitä, että mitä käy kun kaveri ei anna mitään grippejä. Juoksin ympäri tatamia yrittäen pakottaa Ranea alle halfguardiin, jotta olisi päässyt smashäämään siinä onnistumatta.