sunnuntai 22. toukokuuta 2016

#1122 BJJ-Klubi

Tänään vedettiin koko Klubi harmaakarhujen jalkalukko-gurun Tompan johdolla. Ensin mätkittiin pistareita ja sitten vähän bokraus-sparria, jonka jälkeen vedettiin quarter guardista päältä Honey-Hole:n kautta suora nilkkalukko ja sen puolustamisesta inverted heelhook.

Sitten quarter guardista suorapolvilukko ja sen puolustamisesta honey-holeen ja siitä inverted heel hook.

Lopuksi sparrattiin kaikilla jalkalukoilla lähtien tuosta quarter guardista... ja tein RNC:n... (huoh... mä en osaa). Tomppa lukotti minua heelhookeilla minkä kerkesi - aika aseeton olo kun kaveri saa jalat siihen honey hole positioon. (Jesse: Apua!)....

Tämä oli kauden viimeinen virallinen Klubi. Viikonloput menee reissussa melkein elokuulle asti. Tomppa saattaa pitää sunnuntai-sessareita, mutta niistä sovitaan erikseen Facebookin maanantaipaineissa alueella. Hyvää kesää...

lauantai 21. toukokuuta 2016

#1121 BJJ

Metsälän open matillä... sparrailtiin ja drillattiin sweeppejä knee shieldistä. Kivaa oli...

tiistai 17. toukokuuta 2016

#1120 BJJ

Vihdoin ehti aamupaineihin... viime viikot on ollut sellaista kiitoa duunissa, kun on kasin aikaan pitäinyt olla jo vetämässä asiakaspalaveria niin ei ole pahemmin tatamille ehtinyt. Tänään oli ensimmäinen tapaaminen vasta vähän myöhemmin, niin ehti painimaankin.

Aamupainit Sepin ja Karin kanssa. Mutusteltiin kneeshieldin perusteita ja sitten loppuaika tehtäväsparria kneeshieldistä. Hyvää treeniä - pitää kaivaa Caio Terran Half Guard DVD setti esiin, kun siinä on yksi kokonainen kneeshield DVD, jonka voisi käydä taas drillaten ja tehtäväsparraten läpi.

Huomenna sitten kohti Poria ja sieltä samana iltana vielä Ouluun, jonka jälkeen perjantaiksi Jyväskylään -eli loppu viikon treenit on hotellipunttisalia. Onneksi kohta on viikonloppu... :)

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

#1119 BJJ-Klubi

Tänään taas lyötiin pistareita lämmöksi Tompan johdolla, jonka jälkeen kerrattiin ovet under ja sitten katsottiin sen naapureiksi sopiva tripletti. Eli kun ei meinaa päästä overunderiin, niin voi nousta ylös ja siitä sitten X-Pass, Cross-pass tai Side-smash. Drillattiin näitä ja sitten tehtävä sparria.

Petrin kanssa tehtäväsparratessa oli kyllä taas mainio reality check tilanne. Kun ns. transitional pressure katoaa hetkeksikin, niin sekunnin murto-osassa homma lähtee ns. etelään nopeammin kuin telkkä pöntöstä. Pitää päästä ohittamaan Ahola-veljesten guardia, niin tulee väkisin tiukennetua tuota paineohitusta. Hyvää treeniä oli... :)

lauantai 14. toukokuuta 2016

#1118 BJJ - Riku Urholin seminaari

Crest-kamppailusali järjesti lauantaina Urholinin veljesten seminaarin. Harmillisesti Jesse Urholin oli sairastunut, mutta ei tuo tatamilla hirveästi haitannut, kun Riku otti koko seminaarin haltuun.

Hyvät lämmittelyt jonka jälkeen lähdettiin tutustumaan x-guardiin. X-guard käytännössä täysin "uusi" guardia minulle. Olen toki sitä vuosien varrella muutamassa treenissä treenannut ja perus sweepit hahmotan, mutta itse en ole varmaan ikinä vetänyt x-guardia sparrissa. Tekosyynä on ollut pitkät jalat joita minusta on ollut vaikea ommella oikeaan positioon.

Nyt kuitenkin vedettiin x-guardin perusteita hyvillä yksityiskohdilla ja kolme erilaista sweeppiä, riippuen vähän mihin suuntaan kaveri horjuu päällä. Ensimmäinen oli klassinen työntö ja tekninen ylösnousu, toinen kippaus taaksepäin jossa keskityimme kaverin nostamiseen hieman ilmaan, ennen nilkan koukkausta ja viimeinen oli selän otto joka oli minulle uusi tekniikka. Tuo viimeinen tuntui itselle parhaiten sopivalle.

Lopuksi otettiin parikymmentä minuuttia sparria. Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta pitkän loukkaantumis suman jälkeen, kun olin oman salin ulkopuolella painimassa ja jännitti kuin valkovöisenä aikanaan, kun kylkikin on vielä(kin) toipilaana. Yritin kaivaa x-guardeja mutta kaikki kaverit ohittivat polviltaan ja en saanut hookeilla nostettua kavereita joten x-guardit jäivät sparrissa testaamatta. Muutenkin tuli himmailtua aikalailla tuo turhan jännittämisen takia. Viimeisessä erässä painin käsittääkseni paikallisen purppuravyön kanssa, jolla oli minulle uusi tapa estää kunnon deep-halfguardiin kaivautuminen. Harmitti vähän, kun ei ollut aikaa enempää jäädä tutkimaan kyseista tekniikkaa. Pitää mutustella sitä tatamilla lähipäivinä.

Kivaa oli ja toivottavasti Jesse paranee pian ja saadaan Urholinit takaisin pääkaupunkiseudulle seminaareja pitäämään. Hyvää settiä oli - suosittelen.

tiistai 10. toukokuuta 2016

Painetta Farian tapaan...

Klubilla ollaan käyty Fernando Farian pressure passin videota läpi ja tässä Faria selittää hyvin samaa asiaa mitä olen yrittänyt sönköttää siitä olkapäästä kaverin kylkiluiden alla ns. pehmeään vatsaan...

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

#1117 BJJ-Klubi

Klubilla kerrattiin over-under ja katsottiin half-guardin ohittamista.

Lopuksi tehtäväsparria halfguadista.

perjantai 6. toukokuuta 2016

#1115 ja #1116 BJJ

Torstaina Karin, Harrin ja Ranen kanssa painimassa - ei kelloa, kivaa oli. Tänään käytiin Karin kanssa sparramassa ja vähän mutusteltiin rannareita ja deephalfguardia.

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

#1114 BJJ-Klubi

Hyvää vappua... käytiin bokraamassa, painimassa ja syömässä munkkeja... iso kiitos Marialle hullun hyvistä palautusmunkeista.. :D