sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Surffausta ja Joogaa..

JiuJitsu vieroitusoireita hieman ilmassa, kun täällä Atlantin rannalla ei pahemmin BJJ-mahdollisuuksia ole. Viikon päästä siirrytään takaisin Malagan seudulle ja sitten pääsee könyämään tatamilla. Aamut on mennyt astanga-joogatessa ja taas on tullut todettua miten tärkeää hyvä opettaja on.

Käynyt hyvä tsägä, kun vaimo on opettanut astanga-joogaa reilun kymmenen vuotta, joten kehon linjauksia ja oikeaa liikkumista on tullut tarkistettua joka päivä. Tolkuttoman hyvää oheisharjoitusta mille vaan lajille.

Päivät on sitten mennyt enemmän tai vähemmän kaatuillessa aalloissa. Line-uppiin pädelöinti onnistuu jo mallikkaasti ja joka sessiolla saan sen 2-4 hyvää runia, jotka minulla siis tarkoittaa sitä, että pääsen pystyyn ja tönkkösuolattuna pökötän idioottihymy naamalla laudan päällä ja surffaan suoraan rantaan. Mistää käännöksistä ja muista "advanced shit" manuuvereista ei tarvitse vielä haaveilla. Todella hauskaa olla täysin aloittelija, kun kokoajan kaikki on uutta ja ihmeellistä.

Surfs up ja hyvää kesää sinne Suomeenkin - näyttää sielläkin olevan kelit kohdillaan. :)

torstai 16. kesäkuuta 2016

Se on moro... ja surfs up.

Nyt nokka kohti Espanjaa ja surffausta... El Palmarissa. Nähdään kuukauden päästä.

(Kuvassa tyylinäyte tammikuulta)

lauantai 11. kesäkuuta 2016

#1126 BJJ

Yritin huudella josko joku olisi lähtenyt lauantai-aamuna painimaan, mutta ei... porukan on näköjään pakko mennä jo aamuyöllä.

Laitoin sitten kellon soimaan seitsemäksi ja ruisleipää poskeen ja kohti Kontulaa. En aivan ehtinyt kahdeksaksi kuten nämä yökyöpelit, mutta pääsinpähän kuitenkin. Kuten Kari sanoi... kun pääset paikalle niin sitten ei enää harmita.

Ei harmittanut. Mukavaa aamupainia reilu tunti viiden minuutin erillä. Lauantain aamusessiot ovat kyllä mainioita.. alkaisivat vain vähän myöhemmin, kun tuo on ainoa aamu viikossa kun saisi nukkua.

Kivaa oli joka tapauksessa ja mainiota porukkaa.. :)

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

#1125 BJJ - Gracie Barra Lappeenranta

Olen taas duunin puolesta maakuntakierroksella ja eilen ajelin Mäntästä kohti Lappeenrantaa, kun motarilla (120kmh alueella) edessäni ajoi traktori. Näin stadilaisena se oli minusta hilpeää, joten laitoin kuvan Facebookkiin jonka seurauksena kaverini jota en ole nähnyt viimeiseen 15:sta vuoteen (koska se muutti maalle) laittoi viestiä, että olet näköjään Lappeenrannassa. Seitsemältä olisi treenit Lappeenrannan Gracia Barralla. 

Hetkellisen WTF:n (Häh.. täälläkö se Esa asuu ja treenaa vielä BJJ:täkin) jälkeen totesin, että ilman muuta lähden painimaan. Pukukaan ei ollut ongelma, kun Esalta löytyi Gracie Barra puku jota sain lainata.

Ajelin sitten kohti MMA-Lappeenrannan osoitetta jonka Googlasin ja löysin itseni Raamattupiiristä, jossa sain tietää että MMA Lappeenranta on muuttanut 500 metrin päähän. (Google Mapsissä oli vielä vanha osoite - tuossa voi joku päivä käydä huonosti. Viaton jiujiutero tulee osoiteväärinkäsityksen takia uskoon ja lopettaa painisen). Selvisin kuitenkin paikalle. Gracie Barran veppisivuilla on oikea osoite. Kavereilla on hieno sali ja viimeisen päälle tatamit. (Zebra?)

Jännitti aika paljon mennä yleisiin treeneihin ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen, koska olen ollut kylkiluun rustojen hitaan parantumisen takia lievällä telakalla ja paininut vain vapaissa treeneissä tuttujen kanssa ja itäsuomen jiujitsukat eivät ole tunnettuja hellistä otteistaan. :) Kylki on kuitenkin jo niin hyvä, että totesin itselleni että pystyn kyllä itse sitä suojaamaan painissa, joten menoksi vaan.

Alkulämmöt vedettiin erinäisiä katkarapuja ja muita liikkumisharjoituksia - eteenkin hookeilla kaverin seuraaminen reverse-katkaravulla oli hyvää settiä.

Tekniikoina drillattiin avoimen guardin pitämistä ja eteenkin lantion käytön tärkeyttä. Lopuksi käytiin vielä läpi tripod-sweeppi ja idiot-sweeppi.

Hetkellistä hämmennystä minulle aiheutti, että täällä se mitä meillä kutsutaan sparriksi on täällä drillaamista. Kun aikaa oli puolisen tuntia jäljellä, niin käsky kävi että hammassuojat suuhen, nyt aletaan drillaamaan. Mietin, että mitenköhän se eroaa siitä mitä nyt oltiin tehty, mutta kyse olikin loppupaineista.  Painit toteutettiin rivisparrina lähdöllä avoimesta guardista. Kolmella "voitolla" takaisin riviin.

Oli kyllä Lappeenrantalaisissa pitelemistä, kun lähto oli avoimesta. Minulla vaan ei meinaa nopeus enää riittää, kun ei ole grippejä ja kaveri kontrollissa. Joutui ihan tosissaan tappelemaan gripit ja sitten deepin kautta päälle ja overunderia. Tämä toimi oikein hyvin kunnes alkoi virta totaalisesti loppumaan (laitan sen tosin Helsingin ja Lappeenrannan välisen korkeuseron piikkiin. Ilma on täällä tosi ohutta). Viimeisessä sparrissa sitten söhläsin ja annoin deephalfguardista kimura-otteen kaverille ja siihen jäin, kun kuvittelin että ei tuosta vielä mitään saa... tästä minä lai... taptap. :D

Hyvää porukkaa Lappeenrannan Gracie Barralla. Tekevät vissiin aika paljon spiderguardia, minkä kanssa ei ole kotona paljoa tarvinnut tapella. Joka ukko haki spederguard-grippejä ja tuli kiire mursuta overunderiin. Hienoa oli myös nähdän, että kaverit ei luovuta ennenkuin ovat todella naulattu tatamiin (mikä ei ole helppoa). Jos jaloista pääsi ohitettaessa ohi, niin alkoi hillitön venkoominen guardin palauttamiseksi. Hyvä meininki ja mukavaa porukkaa.

Kun olette Lappeenrantalaiset Helsingissä käymässä, niin olkaa yhteyksissä ja Tervetuloa Hipkon tatameille kylään. Iso kiitos Esalle kutsusta.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

lauantai 4. kesäkuuta 2016

#1123 BJJ

Karin kanssa sparrattiin reilu tunti ja mutusteltiin grippien tärkeyttä ja muutamia sweeppejä. Kokeiltiin Massimon Illallisesta Youtubesta bongattua selänottoa ja todettiin, että paska tekniikka. :D Sitten vielä vähän sparrattiin.