sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

#1132 BJJ-Klubi

Tomppa veri nyrkkeily komboa lämmittelyksi ja sitten drillattiin vähän perus nilkka lukko ja ns. Outside hook versiot. Näiden jälkeen kerrattiin 50/50 nilkkalukko lockflow. Katsottiin muutama Oli Geddesin versio noista UAE:n sarjassa olevista lukoista ja todettiin, että jos inverted heelhookkia saa tehdä niin viimeisessä lukossa se on kuin tarjottimella.

Laitoin tästä vastavideon UAE:n posselle ja katsotaan onko tuohon inverted heelhook vaaraan mitään vastaliikettä vai onko tämä vain "kisatekniikka".

Loppusparreissa upposin taas suohon Malandron käsittelyssä. Fiilis on kuin valkovöisenä, kun ei ole mitään tilaa tehdä mitään. Tuossa on tavoitetta - lisää treeniä vaan. :)

torstai 28. heinäkuuta 2016

#1131 BJJ ja manikyyri pliis..

Tänään jatkettiin torstaitreeneissä overunder teemalla. Kerrattiin viime torstain tekniikka, eli overunder perusmuoto. Drillattiin sen variaatio over-under-brother, kuten Faria sitä kutsuu ja viimeisenä tekniikkana katsottiin weave-ohitusta, jos ei päästä overunder grippeihin.

Käytiin vähän teoriaa miksi ohittaa alhaalta ja tässä hyvä video samasta aiheesta Ander Galvaolta, jossa hän näyttää myös oman versionsa tuosta over-under-brotherista.



Loppunillityksenä vielä muikkari, että leikatkaa ja mielellään vielä viilatkaa kynnet ennen treeneihin tuloa. Minulla on muutaman kerran tulehtunut tässä vuosien mittaan aika huolella tuommoinen kynsien raapaisu ja sitten joutuu olemaan tatamilta pois ja popsia antibiootteja. Tämän päivän saldona sain komean raidan niskaani - en taputtanut.  ;)


tiistai 26. heinäkuuta 2016

#1130 BJJ

Ajaiduin NoGi drillitreeneihin ja drillattiin jalkalukkoja. Minä ja Kari drillattiin UAE-settiä fifty-fiftystä ja juniorit ;) veti honeyholea ja muuta EBI-meininkiä. Lopuksi muutama viisiminuuttinen jalkalukoilla.

Ei ollut helppoa, kun ei ole pukugrippeja, mutta kivaa oli silti. Sain pidettyä jonkin verran kavereita poissa minun jaloista mursuamalla halfguardista ja työntämällä "c-gripillä" kaveria kauemmas aina kun yritti könytä alle. Hieman douchebag move enkä ole ihan varma onko edes sallittu kisoissa mutta näytti toimivan vallan mainiosti. Kommenttia saa laittaa jos joku tietään saako C-gripillä työntää kaulasta kaveria kauemmas esim halfguardissa päällä jos alla oleva yrittää ängetä vaikka deep-halfguardiin? Linkissä kuva BJJEE.com:n sivulla olevaan Metamoris kuvaan, josssa Royler C-gripittää Eddie Bravoa.

Jäin sitten vanhanaikaiseen - eli olin alla ja kaveri houkutteli  kneeslide ohitusta tehdessään underhookin ja nappasi siitä sitten backstepillä honeyholen. Olisihan tuo jo pitänyt tietä, kun on itsekkin tuota drillannut, mutta tuo underhook tulee aika takaraivosta. Pitää opettaa lihasmuistille uusia temppuja.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

#1129 BJJ-Klubi

Tänään klubilla aloitettiin taas Tompan bokraussessiolla jonka jälkeen drillattiin jalkalukkoja fiftyfiftystä. Markohan on opettamassa jiu jitsua arabiemiraateissa ja Markon kämpällä näyttää hengailevan jatkuvasti brasialaisia mustiavöitä. Sohvan takana on mukavasti tatami, joten tekniikkaa pääsee näppärästi treenailemaan milloin haluaa.

Marko, Pablo ja Melk ystävällisesti lähettelevät minulle päivän tekniikkavideoita ja niitä nyt sitten tänään drillailtiin klubilla. Tässä ensimmäisessä Melk näyttää hyvän locklflow:n suoria nilkkalukkoja fiftyfiftystä .


Tässä toisessa Pablo näyttää fiftyfiftystä toeholdin ja kneebarin.. Oli kyllä mainiota settiä. 




Lopuksi vedettiin tehtäväsparria fiftyfiftystä ja vimeinen vartti normi sparria lähdöllä fiftyfiftyltä. Kivaa oli. Sain kunnian painia Malandon kanssa ja "taidokkaasti" annoin kimuragripin overundeista vaikka juuri torstaina käytiin läpi, että sitä pitää varoa ja se on ns "rookiemistake" overunder hommissa. Malandron rauhallinen painityyli tuuditti oman painin turhan löysäksi ja kimuragripin jälkeen homma olikin kuin olisi suohon uponnut. Kimuragripillä Malandro sweeppasi minut ja pääsi mounttiin, josta ei sitten enää paettukkaan - taputin käsilukkoon. 

Toivottovasti pääsee vielä uudestaankin painimaan kaverin kanssa. Älyttämön hienoa painia, kun kaveri otti kaiken tilan pois päältä ja jos sieltä haluaa pois, niin tekniikan pitää olla aika täydellistä. Challenge accepted. :D 

torstai 21. heinäkuuta 2016

#1128 BJJ

Vedän nyt loppukesäkauden torstaitreenit Kontulassa ja tänään aloitettiin Over-Under ohituksilla ja katsottiin perusversion yksityiskohtia ja miten nollataa guardiin veto, niin että päästään suoraan over underiin. Samalla teemalla mennään sunnuntaina klubila 10:30-12:00 ja tästä jatketaan sitten ensi tortaina. Hienosti porukka omaksui tekniikkaa ja näytti onnistuvat hyvin sparreissakin.

Loppusparreina vedettiin tehtäväsparrina overunder ohituksia. Parhaat linnanmäki-kokemukset sain vahvan judotaustan omaavalta kaverilta  (kuvassa).  Ohitin overunderilla ja kaveri kippasi minut suoraan ohituksen jatkoksi selälleen.

Ensimmäisellä kerralla oli aika wtf fiilis ja ei voinut kuin hihitellä. Toisella kerralla päätin, että nyt ei onnistu mutta ihan samalla kipillä mentiin taas vaikka tiesin mitä oli tulossa. Kaverilla oli hieno hahmotus tasapainosta matossa.

Kolmannella kerralla piti laittaa kaikki sensorit ulos ja hahmotin vihdoin mihin kippi perustui ja sain painon laitettua niin, että ei onnistunut. Tuo kippi on vaikea nollata ja pitää hamottaa mitä on tapahtumassa jos kaverilla on hiha ja vyö grippi.

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

The not so gentle art...

Itsellä tulee keväällä kymmenen vuotta jiujitsua täyteen ja keskustelin tästä eilen Dynamiken kanssa. Monesti jiu jitsua kutsutaan pehmeäksi lajiksi, mutta kun keskustelee pitkään harrastaneiden kanssa, niin aika rujoa jälkeä vuosien harrastus on saanut aikaiseksi.

Itse olen mielestäni päässyt aika vähillä, kun on ollut vain kolme lievähköä pullistumaa nikamaväleissä, varvas murtunut pari kertaa, kämmen ja polvi leikattu, mutta olen kuitenkin aika hyvässä painikunnossa. Monet nuoremmat kaverit ovat sitten paljon pahemmassa, kunnossa ja monella alkaa kroppa olla mustan vyön kynnyksellä siinä kunnossa, että harrastus alkaa olla hankalaa. Kovaa treenatessa hinta on usein kova.

Olen itse ottanut tavoitteeksi pitkän harrastuksen - jotta voisin treenata "arkkuun saakka", jonka vuoksi pidän palautukset pitkinä ja en ikinä treenaa särkylääkkeiden vaikutuksen alla. Pitää jatkuvasti kuunnella kehoa ja treenata sen mukaan.

Tällä tyylillä lajitreenimäärät pysyvät aika maltillisina - noin 2-5 treeniä viikossa. Reilussa yhdeksässä vuodessa lajitreenejä on tullut vähän reilu 1100, joten se tekisi 10.2 treeniä kuukaudessa, eli 2.5 treeniä joka ikinen viikko tuon reilun 9 vuoden ajan. Tuohon sitten astangajoogat ja voimaharjottelu päälle.

Eli aika hissukseen on kaiken kaikkiaan tullut treenattua, kun vertaa kisakoneisiin. Ei näillä määrillä kisoja voitella, mutta ehkä olen tatamilla vielä kymmenen vuodenkin päästä... tarkoitus olisi.

Tällä lähestymisellä on loukkaantumisista palautunut aika hyvin, mutta tästäkin huolimatta omaa jiujitsua on joutunut muokkaamaan kropan rajoitteisiin sopivaksi. Inverted juttuja en edes harkitse tekeväni ja pystypelikin rajoittuu lähinnä single ja double-legiin tai sitten vedän half-guardiin - mitää judo-tansseja näillä polvilla ei vedellä.

Tässä hyvä artikkeli, joka kirvoitti kirjoittamaan tästä:
http://www.invertedgear.com/blogs/inverted-gear-blog/baby-don-t-hurt-me

Leikkauksissa saa hyvää douppia... ja konua aamupalalla. 

tiistai 19. heinäkuuta 2016

#1127 BJJ

Lomilta paluu jiu jitsut suoritettu. Käytiin Harmaakarhujen kanssa Kontulassa drillaamassa ja sparraamassa ja oli taas tolkuttoman hienoa.

Hyvää sparria ja sitten drillattiin Tompan kanssa jalkalukkoja. Tomppa näytti minulle vähän honey-hole:n ihmeellisyyksiä ja eri setuppeja. Mainiota settiä.

Huomenna torstaina sitten Kontulan treeneissä vedän overunder ohituksia ja siihen liittyviä juttuja.

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Surffit surffattu ja takaisin tatamille...

Kesäloma meni sitten täysin surffatessa ja kaatuillessa El Palmarin beach breakissä. Vähän harmittavasti Gi pysyi matkalaukussa aaltojen viedessä miestä. Välipäivinä tuli käytyä salilla joten vieroitusoireet on kovat ja nyt on hyvä palo päästä tatamille.

Vedän Hipkon kesäaikataulun torstaitreenit (+klubi tietenkin sunnuntaisin). Ensi torstaina ohitetaan guardia.