sunnuntai 28. elokuuta 2016

#1143 BJJ-Klubi

Tänään jatkettiin selkäkontrollin drillaamista. Lämmittelyt hoidettiin treenaamalla vasenta ja oikeaa suoraa sekä vasenta koukkua ja sitten drillattiin läpi fundamental selkäkontrolliliikkeet - eli spinni, turvavyö ja kiikkustuoli.

Vähän mutusteltiin niiden yksityiskohtia ja uutena juttuna otettiin hookkikontrolliin perusliike - CrotchLockandRoll. Tuosta lähtee sitten tarvittaessa kaikki rekat ja ninjarollit ja muut "nuorisomuuvit". ;)

Loppusparrit lähdöllä turvavyögripistä.

maanantai 22. elokuuta 2016

#1142 BJJ-Klubi

Eilen Klubilla oli aika paljon uusia kavereita, joten kerrattiin nuo fundamental-back-control liikkeet ja käytiin läpi kilpparin kippaamista Spiral-ridellä. Lopuksi tehtäväsparra lähdöllä turvavyö-grippi kiinni ei hookkeja.

torstai 18. elokuuta 2016

#1140 ja 1141 BJJ-Treeninvetoja

Kävin Kontulassa tuuraamassa Timoa ja Jörgeniä, jotka olivat Metsälän salilla Komlockin seminaarissa. Jatkavien tunneilla vedettiin Markon UAE setti suoria nilkkalukkoja 50/50-positiosta. Hyvin meni perille, kun Antti nappasi loppusparreissa "neloslukon" ennenkuin ehdin kissaa sanoa. (Tosin harvemmin sanon "kissa"sparratessa, mutta jos sanoisin.... jep vähän väsyttää tänään... ). Kuittasin toki samalla lukolla. Hyvä setti kaikenkaikkiaan vaikka vähän jättääkin tilaa inverted heel hookille.

Peruskurssilla käytiin läpi hyökkäyksiä mountista. Perus kauluskuristukset ja amerikana. Olipa mukava pitkästä aikaa käydä läpi perusteita kavereiden kanssa, jotka eivät ole pitkään treenanneet. Joutui keskittymään ihan eri juttuihin kun tavallisesti. Hyvää porukkaa ja oppivat nopeasti.

Tuuraan mielellään enemmänkin. Duuni ei anna myöten vakitunteja mutta jos joku tarvitsee pääkaupunkiseudulla tuuraajaa, niin saa ottaa yhteyttä. :)

sunnuntai 14. elokuuta 2016

#1139 BJJ-Klubi

BJJ-Klubilla aloitettiin uusi kausi käymällä ensin Tompan johdolla lyömisen perusteita. Käytiin läpi postuuraa sekä vasen- ja oikea suora.

Klubilla aloitettiin Ryan Hall:n selkäkontrolli-setti ja ensimmäisenä tutustuttiin niinsanoittuihin selkäkontrollin "fundamental-liikkeisiin" - eli Turvavyö, Kiikkustuoli ja spinni. Näitä tullaa drillaamaan lämmittelynä koko syksy ja noiden ympärille aletaan sitten kutomaan kontrollin yksityiskohtia. Kun selän kontrollointi alkaa olla ainakin teoriassa hanskassa, niin aletaan pikkuhiljaa lisäilemään lopetuksia ohjelmaan.

Tälläisellä ohjelmalla jatketaan tänä syksynä. Eli ideana kuten aina ennenkin Klubilla, on että tunnit perustuvat edellisillä tunneillä käytyihin juttuihin, joita toki kerrataan paljon. Mutta toivoisin, että klubilla kävijät pyrkisivät käymään suht säännöllisesti, jolloin ei tarvitse selittää perusliikkeita joka kerta. ;)

Tässä videoklippi jossa kooste asioista mitä käydään läpi syksyn mittaan - mukana myös sunnuntaina läpikäydyt spinni, turvavyö ja kiikkustuoli (Spin, Harness, Chair sit)



perjantai 12. elokuuta 2016

#1137 ja 1138 BJJ

Viime viikolla kaikki vapaat minuutit meni olohuoneremppaan, joten jäi kirjoittelematta blogia parin treenin verran. Noh, perus sparria ja drilliä - ei sen ihmeempää.

sunnuntai 7. elokuuta 2016

#1136 BJJ-Klubi

Tänään käytiin klubilla taas kertauksena jalkalukkoja 50/50:stä ja sen lisäksi "normaali" suora nilkkalukko ja mitä tehdä kun kaveri nousee ylös. Alussa bokrattiin tietenkin Tompan johdolla ja lopussa tehtäväsparria.

Ensi sunnuntaina alkaakin jo syyskausi ja aloittamme Ryan Hall:n Back Attacks setin ensimmäisillä perustunneilla.

perjantai 5. elokuuta 2016

torstai 4. elokuuta 2016

#1134 BJJ

Kävin taas tevämässä Kontulan torstai treenit. Jatkettiin ohitusteemalla. Ensin kerrattiin OverUnder ja Weave pass ja sitten otettiin uusina X-Pass ja Side smash.

Tässä samaan pakettiin sopivia muita ohituksia mitä käytiin klubilla läpi reilu neljä vuotta sitten.








tiistai 2. elokuuta 2016

#1133 BJJ

Karin kanssa drillailemassa kimuraa ja jalkalukkoja... lisäksi mutusteltiin vähän selkäkontrollia ja mietiskeltiin josko Klubilla otettaisiin taas pitkästä aikaan Ryan Hall:n selkäkontrolli setti.. Tässä promovideo:



Tai sitten armtriangeli, giljotiini jne. setti: