keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

#78 Lucio Tiistai Iltapäivä SW

Paikat olivat hyvin hapoilla jo aamutreeneistä, mutta aloitettiin kevyillä verryttelyillä, jotka tulivat tarpeen. Sitten mentiin tekniikkaan. Kolmissa treeneissä on tullut todettua, että Lucio on erittäin hyvä opettaja... Ilman Kimonoa oli aika outo fiilis lähteä vääntämään.

Halfguard Sweep - Hienoa tekniikka - tätä on joskus hierottu Timon kanssa.


1. Alle ja pää piiloon. Kääntyminen, niin että vastustaja joutuu nostamaan toisen jalkansa ylös. Jalan alta selkään.

2. Kun ei pääsen selkään, niin käännetään sweepin suunta - ote polvesta ja vedetään vastustaja pehvalleen ja jalka haltuun. Sitten ohi.

3. Kun sweepin suunnan kääntäminenkään ei toimi - ote polvesta, kyynerpää tukena nopeasti ylös ja single leg. Tämä oli mainio.

Painit - lähdettiin halfguardista tavoitteena sweepata, lopettaa tai päästä ohi:

Jocke: Oli todella outoa painia ilman pukua - en ihan muista näiden yksityiskohtia - Jockella selvästi hyötyä Lukkopaini keskiviikoista . Molemmat puolet tuli treenattua ja kivaa oli.

En muista nimeä (? natsaa) - kalju kaveri ja kengät:

Ensin olin päällä. Pääsin ohi perus polven liutustekniikalla.

Sitten olin alla. En päässyt kunnolla "sykkyrään" ja huomasin taputtavani johonkin "No Gi Ezekiliin??" - pitää kysyä mikä se oli.

Olin taas päällä ja samalla ohituksella ohi.

Seuraavaksi alla. Sain elämäni ensimmäisen Kimuran ja vielä kunnon taistelulla - tämä oli kivaa. Sain Figure-four otteen halfguardista ja yritin saada siitä lopetettua, mutta asento oli hieman huono ja en saanut vietyä kättä tarpeeksi pitkälle. Taistelin jalat guardiin ja sitten pääsinkin "oikeaan" Kimura-asentoon, eli sain oikean kulman ja jalan selän päälle... taputus.


Lucio - Jännitti ihan pirusti... :)

Lähdin päältä hakemaan toimivaksi todettua polven liutustekniikkaa, mutta en muistanut että underhook on erittäin tärkeä osa tekniikkaan. Lucio meni selkään. Päässä kalvoi ajatus, että nyt on jokin hullusti - en edes tajunnut/ehtinyt vetää vanhaa paini-liikettä Whizzeriä estääkseni moista.

Seuraavaksi alla. Lähdin hakemaan tunnilla opittua, mutta ei ole ihan helppoa Lucion kanssa. Vähän aikaa räpistelin ja en muista ihan tarkkaan mitä kävi.

Seuraavaksi taas päällä - ihan sama juttu, kuin ensimmäisessäkin - taas teki mieli mennä hakkaamaan päätä seinään. Lucio avasi mysteerin ja osoitti, että underhook pitää olla estämässä vastustajan selkään pääsy - olisihan se pitänyt muistaa, mutta käytännön kokemus puuttuu... vielä.

Pyysin Luciolta, että otettaisiin, vielä yksi kerta päältä ja Lucio sanoi, että käyhän se, mutta se ei aio antaa sitä underhookkia - näin epäilinkin, mutta nyt oli teoria taas mielessä. Eli jos et saa underhookkia siirry toiseen halfguardista pakenemiseen, eli switchaa base, niin että selkä on vastustajan kasvoja päin ja sitten irrotetaan halfguard polvea nostamalla ja työntämällä vastustajan jalka oman polven "yli". Tekniikka oli teoriassa ihan oikea, mutta vaatii vielä paljon käytännön harjoittelua, että toimii - painoni oli liian takana ja lucio sai swiipattua. Nyt oli kuitenkin jo parempi mieli, kun yritin jo oikeita asioita. Lisää treeniä vaan. Hienoa oli painia Lucion kanssa - aikamoinen kunnia.. :)

Timo (Sininen)

Tämän kanssa on aina todella kiva painia ja alkoi tuntuma palautumaan parin viikon Intia tauon jälkeen. Keskityttiin tekniseen painiin ja yritettiin tehdä tekniikat puhtaasti. Meni ihan hyvin ja pidättelin aina jonkin aikaa (Luciokin huusi pari kertaa "Good Chriss.."-> Hyvä mieli) - taito ja kokemus kuitenkin lopulta voitti ja jouduin "reverse anakondaan" joka oli hieno. Tutkittiin sitä vähän aikaa ja nyt pitääkin ottaa se omaan "gameplaniin".

Viimeisessä erässä sain alta halfguardista Giljotiinin, mutta en oikein tiennyt miten jalkojen asennon saa tapeltua paremmaksi, jotta saisin suoristettua vastustajaa päällä. Lucio antoi vinkkejä ja asetteli jalkani oikein ja sain lopulta kiristettyä giljotiinin kiinni. Sweet..

Todella kivaa puuhaa vaikka enemmän pidänkin Pukupainista.. :)

Ei kommentteja: