tiistai 18. maaliskuuta 2008

#75 Lucio Maanantai Iltapäivä BJJ

Eilen tultiin Intiasta ja suoraan kodin kautta treeneihin. Timo lainasi pukua, kun Vulkan ei ole vielä edes maassa.

Paikalla oli yli 40 harjoittelijaa, joten Metsälän seinät pullistelivat, mutta ihmeellisesti tilaa riitti ilman, että se olisi mitenkään häirinnyt treenaamista.

Ensin lämmiteltiin ja sitten siirryttiin tekniikkaan.

1. Guardin avaus maasta:

Otetaan tukeva ote kahdella kädellä housuista. Polvi siirretään vastustajan takamuksen taakse ja siirretään toinen polvi L asentoon. Työnnetään lantiolla guardi auki. Sai työntää aika huolella, että Jockelta sai auki...

Ohitus tapahtui perustyylillä vastustaja scuupatessa lantion sivuun - polvi läpi, hook jäi pitämään reittä maassa estääkseen halfguardin. Käden ottavat Harness otteen ja toinen polvi seuraa.

Guardin auettua, takamuksen takana ollut polvi nousee nopeasti ylös estämään guardin sulkemista ja käsi menee tiukasti polven viereen. Toinen käsi pitää toista jalkaa aisoissa.


2. Suora nilkkalukko, jos vastustaja scuuppaa toiseen suuntaan

Jalka haltuun ja taaempi jalka siirtyy takamuksen alta kiertämällä eteen. Painoa siirrettäessä taakse varmista että nilkka lukosta on hyvä ote. Tämä oli erittäin hankala saada kohdalleen, kun tuntui että makasi omalla painollaan lukitettavan nilkan päällä ja otetta oli vaikea korjata. Toinen jalka alta kiertänyt jalka vatsalle ja polvia yhteen ja sitten katsotaan "taakse" ja kiristetään lukko..


3. Cross-side Suora nilkkalukko sivusidonnasta

Aika hauska tekniikka. Napattiin reiden alta omasta reidestä kiinni ja annettiin kaverille tilaa scuupata lantio sisään ja polvea väliin guardin kiinni saamiseksi. Tällä huijattiin jalka oikeaan kohtaan, jotta saatiin Suora nilkkalukko tehtyä ristiin - eli toiselle puolelle. Muuten samat jutut kuin kakkos-tekniikassa.


Loppu painit.

Jaettiin porukka yli ja alle 80-kiloisiin ja 82 kiloisena pääsin isojen miesten porukkaan. Kaksi ensimmäistä erää ohituksia ja kolmas normaalia, mutta lähdetään guardista.

Ensimmäisenä 2-natsainen tossukaveri. Piti guardia tiukasti kiinni ja katsoin tarkasti, että en antanut kulmaa, sillä haki selvästi käsilukkoa. Odottelin rauhassa, että oli saanut reuhtoa pahimmat puhdit pois ja sitten lähdin suorittamaan ohitusta ylhäältä. Hihasta kiinni, ylös, guardi auki, skuuppasin kädet jalkojen sisään ja nostin ylemmän housuista. Oikealla kädellä housun takamuksesta kiinni ja vasemmalla kauluksesta ja ohitus.

Toisena 3-natsainen kaveri jota en ole koskaan nähnyt - aika iso. Olin alla. Avasin guardin ja hain nopeasti Spider guardin tavoitteena Triangeli, omoplata tai sviippi. Tein varmaa 4 tai viisi lopetusyritystä, mutta kaveri piti hyvin posturea pystyssä ja en saanut horjutettua niin, että jalat olisivat ylettäneet triangelin sulkemiseen. Yritin pari kertaa swiippiä ja kolmannella epäonnistuin niin, että avasin vasemman kylkeni ja kaveri käveli ohi... :( Harmitti, koska itse spider-guard toimi hyvin ja sain pidettyä kaverin aisoissa.

Kolmas paini Jocken kanssa. Ohitin guardin samalla tavalla, kuin ensimmäisessä erässä. Sivusidonta, polvi vatsalle, mount. Yritin Ezekieliä, mutta lainapuvun hihat olivat lyhyemmät, kuin olin tottunut, niin että en saanut sitä kiinni. hehe. Jocke swiippasi minut mountista ja päädyin guardiin, josta Jocke swiippasi hienosti ja pääsi mounttiin. Kaivoin halfguardin ja siitä Lockdown, Whip-Up ja pääsin sivusidontaan. Yritin mounttiin päädyin halfguardiin ja Jocken Lockdowniin. Kömmin alemmas irrottautumaan Lockdownista ja pääsinkin irti hetkeksi, mutta Jocke käänsi tilanteen edukseen ja swiippasi itsensä mounttiin ja taas kaivettiin halfguardia nappasin Lockdownin -> Jocken irrottautuu hyvin ja sitten pyörittiin loppuerä

Neljäs paini Panun kanssa 3 natsaa. Olin guardissa. Panu lähtee hakemaan swiippiä ja oli täysi työ pitää itsensä pystyssä. Lähdin hakemaan ohitusta ylhäältä ja pääsin pystyyn pari kertaa, mutta Panu sai kiskottua takaisin polvilleen. Panu sai tehtyä swiipin, mutta sain giljotiinin kiinni - joskin huonosti. Panu oli kuitenkin mountissa ja minulla oli huono giljotiini. Yritin hetken parantaa otetta ja saada jaloilla halfguardia, mutta en saanut oikeastaan mitään järkevää aikaiseksi. Giljotiiniä oli turha pitää kiinni. Avasin otteen ja hetken yritettyäni elbow/knee escapea siirryin swiippaamaan ja pääsin päälle guardiin. Panu kuittasi nopeasti samalla swiipillä millä oli ensimmäiselläkin kerralla saanut minut käännettyä ja pääsi taas mounttiin... loppu erä meni sitten räpistellessä, kun en saanut Panua pois mountista.

Ei kommentteja: