keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

#97 Alex Monsalve - 2. Päivä

Alkulämmittelyt olivat vähän kevyemmät tänään ja tehtiin "nalle-piirin" jälkeen "lajinomaisia" lämmittelyjä,  joista pidän todella paljon. Takedowneja - double leg ja single leg ja sitten selkään nousuja guardista yms. 

Tekniikkoina oli guardin avaamisen jälkeen ohitus alhaalta - kaksi variaatiota ja sivusidonnasta north southiin ja siitä armbar tai kimura. 

1. Guardin avaaminen alhaalta kuten ensimmäisenä päivänä, mutta sitten vastustaja skuuppaa lantiota sivuun ja lähdetään polvi edellä ohi. Laita ei-ohituspuolen käsi underhookkina kainalon alle ja työnnä päätä ohituspuolen olkapäätä kohti. Ota käsi haltuun ja astu taaemmalla jalalla noin 90-astetta sivulle guardin ohi. Kontrolloi kättä ja työnnä polvea kohti jo ohittanutta jalkaa, kunnes koko jalka luiskahtaa guardista ohi. Ota sivusidonta. 

2. Aloitus kuten ensimmäisessä, mutta kun lähdet ohittamaan vastustaja tunkee toisen jalan polven esteeksi. Siirrä underhookkina ollut käsi eesteenä olevan jalan alta ja ota alemmasta jalasta kämmenellä kiinni. Työnnä päätä toisen syliin ja astu ulommalla jalalla ohi guardista. Toisen jalan polvi työntyy guardista ohi ja samalla ojennat jalasta pitävää kättä, että toinen ei pääse vetämään takaisin guardiin. 

3. Sivusidonnasta "harness asennossa" kävelytät vastustaja kyynerpäätä auki, kunnes saat toisella kädellä kaapattua käden nippuun. Otat kauluksestasi kiinni ja siirrät toisen käden sisäpuolen lantion viereen estämään guardiin vetämistä. Lähdet pyörimään north southiin, kunnes saat vetäistyä arm-barin. 

4. Alkaa samalla lailla, mutta vastustaja puolustaa arm-baria pitämällä Gi:stä kiinni. Pidät vastustaja tiukasti kiinni ja otat 4-otteen ja väännät käden Kimuraan. Tarvittaessa irroitat käden pudustä nykäisemällä.

Painit: Positiopainia guardista. 5 kaveria meni keskelle ja muut tulivat ohittamaan ja vaihtui jos onnistui. 

1. Panu (S) Väännettiin ja lopulta avasin guardin ja yritin Triangelia, epäonnistuin ja Panu pääsi ohi.

2. Joku (V) Menin ohi, kuten oli opetettu - ja pääsin taas alle.
 
3. joku (V2) Pelasin kiinteetä guardia, en saanut kuristettua - avasin guardin ja nappasin elämäni ensimmäisen Gogo-platan - Eddie Bravo-tyyliin. Vähän hieno. 

4. Se iso Hipkolainen (V3 kai) - Yritin swiipata, mutta meni plörinäksi ja pääsi ohi. Takaisin jonottamaan. 

5. Herra Monsalve. Aloitettiin. Yritin avata alhaalta Guardia, eipä onnistunut. Nousin ylös.... I believe I can Fly.... I believe I ca... Tömps ja takaisin jonoon. :D

6. Marko (P) Yritin varmaan viisi minuuttia ylhäältä ja alhaalta ohi, sitten lähdin scramble tilanteesta pyörimään vauhdilla northsouthiin ja luulin jo pääseväni ohi, mutta ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa - ainakaan Markon reverse-guardia vastaan. Sieltä jostain tuli jalka väliin ja päädyin takaisin guardiin ja lopulta swiipatuksi. 

7. Herra Monsalve. Kestin 20 sekuntia kauemmin, mutta olo oli kuin hiirellä kissan kanssa. Tasapaino oli kokoajan rikottu ja aika meni kömpiessä takaisin pystyyn.

8. Joku (V) pääsin ohi..

9. Joku. Pääsi ohi ( olin jo aika finaalissa, ei muista enää yksityiskohtia)

10. Timo - ei ehditty kunnolla aloittaa. 

Vapaata painia Markon kanssa. Ihan OK pystyi pitämään Guardia, jonkin aikaa mutta sitten Marko tuli ohi ja käännyi kilppariin ja siitä jouduin armbarin tapaiseen. Jatkettiin ja lähdin ohittamaan ja yritin sitä, kunnes aika loppui. 

Älyttömän kivaa... Miisaa vain harmitti, kun melkein kaikki runnoo voimalla sitä vastaan ja 50 kiloisena ei ole paljoa tehtävävissä... vielä. Painikulttuuri on vielä aika nuori ja kaikki ei ole vielä tajunnut sitä, että selvästi vähemmän teknisen kanssa voi pudottaa omaa tahtiaan samalle vauhdille ja itse keskittyä puhtaaseen tekniikkaan, jolloin molemmat saavat hyvää harjoitusta. Kyllä siellä treeneissä kuitenkin tulee niitä saman tasoisiakin joiden kanssa voi ottaa sitten "lujaa".  

Ei kommentteja: