tiistai 1. huhtikuuta 2008

#86 BJJ Perustekniikka 2 -Toiseen kertaan

Alkulämmitteltiin kevyesti - mikä oli ihan hyvä, kun flunssa yrittää vääntäytyä päälle. Sitten painittiin kevyttä tekniikka painia. Miikka oli ihan pitelemätön, kun en voinut käyttää voima/paino-ylivoimaani. Se on vain niin älyttömän nopea. Sai triangelin ja mutisin jalkojen välistä, että vedä loppuun asti vaan, jotta saan treenattua puolustusta.... pääsin irti.

Sitten samat tekniikat, kuin perjantaina. (katso alta)

Loppupainit.

Se Hipkon Hieroja. Kaverilla on todella vahvat gripit, joita oli vaikea irroittaan. Vedin spiderguardiin ja sain swiipattua ja siitä sivusidontaan. Sähläsin jotain ja päädyin itse alle sivusidontaan, josta sain kaivettua kilpparin kautta itseni päälle hänen guardiin. Kaveri otti kauluskuristuksen ja minulla oli käsi välissä. Timo huusi, että kädet painamaan rinnukselle ja olin ihan pihalla mitä Timo tarkoitti. Irrotin oman suojaavan käteni kaulalta ja yritin työntää rinnuksilta, mutta kuristus kiristyi saman tien kun päästin käden kaulalta irti. Silmissä alkoi pimenemään, kun yritin seurata ohjeita... Tap Tap. Sitten käytiin läpi mitä Timo oli tarkoittanut ja nyt se on ihan selvää. :D Hyvin painiva kaveri ja hyvä guardi.

Äh en muista nimeä. Pelasin spider guardia, swiippasin, menin mounttiin ja siitä pääsin selkään. Hooksin sisään ja RNC. Kivaa, kun välillä on helppoakin. Sitten jatkettiin ja pidin lähinnä guardia.

Viimeisenä se iso Lapin kaveri. Ryntäsi suoraan polvilta syliin räjähtävällä voimalla - en ehtinyt tehdä mitään. :) Pääsi sivusidontaan ja antoi Shoulder of Justicea. Turha lähteä väkisin tuon kokoisen kanssa vääntämään, joten päätin odottaa mitä hän tekisi seuraavaksi. Alkoi kaivamaan americanaa ja odotin että antaisi vähän tilaa. Kun tilaa tuli siltasin, siirsin lantion sivuun ja käännyin kilppariin. Hän kiipesi selkään ja suojasin niin, että ei saisi hookkeja. Odottelin, että siirtäisi painoa eteen ja sieltä se tulikin, kun yritti kaivaa kuristusta. Timo antoi neuvoa, joten en siinä painin timmellyksessä ihan ymmärtänyt. Lähdin tekemään puolikasta kuperkeikkaa, jonka tarkoituksena on että pääsen sivu sidontaan. Keskeytettiin ja Timo näytti mitä oli tarkoittanut. Eli nouse vain "takajaloilleen" ja kaveri putoaa niskasta ja sitten vastustajan niskan takaa kiinni ja sivusidontaan. Jatkettiin painia ja vedin guardiin ja siitä spider guard. Kaveri lähti taas rynnimään ohi, mutta se vain helpotti swiippaamista. Swiippasin ja olin menossa sivusidontaan, kun kaveri totesi, että oli rynniessään satuttanut isovarpaansa. Paini loppui siihen.

Kaiken kaikkiaan ei oikein sujunut ja orastava flunssa kiusasi. Totesin taas, että häviän noille junioreille nopeudessa ja voimassa. Nopeampi tai vahvempi minusta tuskin tulee, kun 39v on kuukauden päässä, joten pakko kehittää omaa tekniikan ajoittamista ja puhtautta maksimiinsa. Painista tulee vain paljon kyttäävämpää ja passiivisempaa, mutta mihinkäs tässä on kiire. :)

Ainiin Timo kertoi, että Rikson Gracie on tulossa Hipkolle pitämään leiriä...hehe.

Ei kommentteja: