maanantai 21. huhtikuuta 2008

# 96 Alex Monsalve - 1. Päivä

Painelin kauhealla kiireellä suoraan töistä salille. Salilla odotti vähän hiljainen mutta ystävällisen oloinen Brasilialainen. Treenit alkoivat kovalla alkulämmittelyllä ja ei ainakaan voinut valittaa, että olisi ollut paikat kylmänä, kun lähdettiin tekemään tekniikkaa.

Tekniikkana oli guardin avaaminen ja ohitus, sekä sivusidonnasta mounttiin nousu ja siitä Arm-bar tai Americana.

1. Guardin avaaminen. Ollaan alhaalla ja otetaan rinnuksista kiinni ja "katsotaan kelloa". Samalla toinen käsi menee lantiolle sormet ulospäin. Nojataan lantiolla olevan käden puolelle ja siirrytään niin, että vastakkaisen puolen polvi tulee vastustaja häntäluun kohdalle. Työnnetään selkä kyyryssä taakse ja guardin pitäisi aueta.

2. Jos ei aukea, niin häntäluulla oleva jalka ottaa askeleen lantion viereen ja noustaan ylös "sumo seisontaan" samalla kääntäen lantiolla olevan käden puolelle. Guardi aukeaa.

3. Kauluksella ollut käsi pyörähtää vastustajan reiden sisäkautta ja "halaa" jalkaa, niin että saat kauluksesta kiinni. Ote pitää ottaa niin alhaalta ja tiukkaan, että jalka nousee olkapäälle. Toinen käsi pynkeää kyynärpää edellä jalkojen välistä ja ottaa takamuksen alueelta housuista kiinni. Jalat siirtyvät suoriksi taakse, jotta saadaan kunnolla painetta ja pää painuu SAMAN puolen olkapäätä kohti mistä olet ohittamassa. Lähdet kiertämään jaloilla, kunnes olet noin 90 astetta vastustajasta ja sitten työnnät lantion lattiaan, jolloin vastustajan jalka ponnahtaa pääsi ympäriltä ja pääset sivusidontaan... SWEET. Todella hyviä yksityiskohtia ja tämä toimi kuin junan vessa paineissa.

4. Sivusidonnasta mounttiin. Lantio alhaalla ja alempi käsi on maassa toisenpuolen lantion vieressä estämässä lantion liikettä. Ylempi käsi ottaa peukalo-otteella kauluksesta ja painaa kaulan päältä, jotta vastustaja keskittyisi kuristuksen puolustamiseen. Nouse polvi vatsalle ja siitä suoraan mounttiin siten, että menet suoraan "S-mounttiin", koska vastustaja suojaa kuristusta ja saat polven suoraan korvan viereen.

5. Arm-bar. Äskeisestä tilanteesta jatketaan perus arm-bar.

6. Jos vastustaja puolustaa arm-baria, niin kaivetaan americana pystyssä olevasta kädestä - tämäkin oli hieno.

Painit: Jaettiin porukka neljän ryhmiin ja sitten vaihdettiin 40 minuuttia paria tämän ryhmän välillä.

Minun ryhmässä oli Panu (Sininen), Tumma Turkulainen mustassa puvussa (V3) ja Hipkosta isompi kaveri (V3 kai?). Jokaisen kanssa tuli painittua kolme 5 m erää (ainakin)

Panu - Ensimmäinen erä. Panu pääsi guardista ohi ja Nortsouthiin, josta en osannut tehdä kuin odotella. Lopulta Panu avasi tilannetta, niin että pääsi kilpparin kautta single leg take downiinja siitä sivusidonnan kautta mounttiin. Sitten loppui aika.

Toinen erä. Pääsin guardista ohi ja sitten tein juuri ne liikkeet mitä oltiin tunnilla harjoiteltu. "Uudella tyylillä" ohi. Sivusidonta, kuristuksen uhkaus, polvi vatsalle, mounttiin ja polvi korvan viereen, arm bar. Se oli kivaa.

Kolmas erä. Pidin guardia ja lopulta sviippasin, sivusidontaan ja mounttiin. Yritin kaivaa kuristusta, armbaria ja lopulta pääsin s-mounttiin ja lähdin yrittämään triangelia päältä. Panu kääntyi ja päädyin alle ja lähdin kiristämään triangelia. Panu puolustu tekemällä nopean rykäyksenomaisen käännön omia jalkojaan kohti (auh mun alaselkä) ja triangeli löystyi sen verran, että päätin siirtyä omoplataan. Oltiin Omoplata asennossa loppu erä, kun en saanut Panun kättä ihan oikeaan paikkaan ja sitä sitten väännettiin viimeinen minuutti.

Ensimmäinen erä Turun kaveri: Tuli suoraan polvilta vauhdilla ohi, en ollut hereillä ja sitten oltiin sivusidonnassa loppu aika. En päässyt irti ja hän ei saanut lopetettua eikä noussut mounttiin vaikka makasin kutsuvasti kuin härski sillä jalat suorana... höh.

Toinen erä. Sama juttu, tuli juosten aloituksesta ohi ja sitten sivusidontaan, josta en vain pääse nykyisillä työkaluilla pois. Lopulta tunsin, että minut kuristetaan ovelalla pukukuristuksella, mitä en ollut ennen nähnyt. tap tap. Jatkettiin ja meni yhtä huonosti loppu eräkin.

Kolmas erä - olin jo muutenkin ihan finaalissa, mutta ei yhtään auttanut että tuli turpaan jatkuvasti. Taas minut kuristettiin jollain häröllä pukukuristuksella... ttu. Pitää tutkia asiaa.

Hipkon kaveri - Sovittiin heti lähdostä, että saan vetään guardiin ja otetaan kevyemmin. Pelasin kaikki kolme erää guardia ja lopkuksi sivusidontaa, kun en saanut lopetettua ja kaveri pääsi ohi.

Nojoo, olen vanha ja huono - vähän stressaa tuo sininen vyö, kun ei tunnu edelleenkään siltä että olisi ansainnut sen - toisaalta laittaa kyllä treenaamaan kahta kauheemmin. Lohduttaa kuitenkin, että pärjään hyvin noille muille uusille sinisille, mutta valkoisilta tulee niin pahasti pataan väliillä, että olisi ollut ehkä mieluummin "valkoista massaa" vielä jonkin aikaa. Stressaavaa, kun ei "voi" olla huono vaikka onkin oikeesti - ja turkulainenkin vittuili, että mitenkäs täällä näitä vöitä myönnetään... vaikkakin leikillään. No se on treenanannut kauemmin kuin minä, mutta silti... ....ja se on Turusta. :D

...mutta älyttömän kivaa oli silti ja Alex on hyvä opettaja - käy läpi hyvin yksityiskohdat.

7 kommenttia:

Jii kirjoitti...

Kato mä voin kommentoida tänne :)

Kivaa lukea noita juttuja kun en itse osallistu tuolle leirille... Perjantaina tosin tuun metsälään, ja ymmärtääkseni ei ole erikseen normitreenejä ja seminaaria joten siivellä päästän :)

Ja lauantaina on se Cage!

Kristian kirjoitti...

Joo, kommentoi ihmeessä. :D Alex on hyvä opettaja ja tykkään, kun se käy erittäin yksityiskohtaisesti tekniikoita läpi. Fyysisesti noi on vaan aika perkeleen rankat treenit. Painittiin noin 40 minuuttia putkeen - ilman taukoja - mitä nyt sen verran kun konttasi/ryömi uuden vastustajan luo. Nyt on paikat aika romuna.

Onkohan Cagessa makuupaikkoja... :)

Kristian kirjoitti...

Ainiin, perjantain treenit on lukkopainia, eli NoGi.

Kristian kirjoitti...

Kiroittelin painit vielä tuohon perään. Tätä blogia ei voi lukea kuin Sinä, minä ja Timo. Pääasiassa tämä on vain omaa tajunnanvirtaani ja tarkoitettu itselleni analysoimiseksi ja muistoksi hyvistä treeneistä. Eli täällä voi olla välillä hämmentävää ja itsekeskeistä kommenttia, kun ei ole tarkoitettu julkiseksi. :)

Kommentit ovat kuitenkin tosi tervetulleita, kun ei ole enää omaa palstaakaan missä näitä höpistä.

Jii kirjoitti...

Kyllä mä aika hyvin saan sun jutuista selvää :) Tosin välillä toi jargoni on vaikeeta (meitsi vaan painii enkä jaksa kauheesti miettii termejä). No, oon mä muutakin oppinu pikkuhiljaa tekemällä :)

NoGI natsaa pe, ja Cagessa varmaan onnaa makuupaikka sulle sieltä octagonista :D Hihihihiiii!

Jii kirjoitti...

Pari jutskaa vielä:

1. Se turkulainen tyyppi (Mikael) on aika pirun hyvä painija vaikka valkovöinen onkin.

2. Se hämärä takinlievekauluskuristus jolla se sut yllätti oli mun tuleva secret weapon sua vastaan, nyt siis spoilattu. Viime torstaina Vuosaaren (Jukkis) treeneissä tehtiin noita paria eri variaatiota ja paljon takedowneja pystystä.

Kristian kirjoitti...

Joo, muo ei enää IKINÄ napata sillä... :D (ainakin toivon ja yritän niin) Se Mikael sanokin, että ihmetteli tekiessään sitä, kun en yhtään puolustanut. Tuli IHAN puun takaa...

Huomisissa treeneissä aion kaatua jokaisessa painissa polviltaan kyljelleen, jotta saan treenata tuota sivusidonnasta pakenemistä. Saulot on katsottu ja nyt pitää oppia pakenemaan siitä tuollainen ei vain käy. :)