keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

#115 Lucio Seminaari - Heracles Riihimäki

Tiistai iltana klo 1930 hypättiin Jocken kanssa autoon ja ajettiin Riihimäelle Lucion seminaaritunnille.

Vapari-Teo veti taas alkulämmittelyt ja sitten Lucio otti ohjat. Päivän teemana oli "the new halfguard".

Lucio kertoi Brassi-kaverista joka on tämän liikkeen mestari ja voittaa kisoja vaikka kaverit tietävät mitä on tulossa.

Tässä VIDEO kaverin matsista.


1. Kun olen päässyt kyljellesi sykkyrään ja ängettyäsi pääsi toisen syliin, käänny selällesi niin että vastustajan on pakko nousta jalkojesi välissä olevan jalan varaan ja suoristaa jalka. Tämän jälkeen vedä kauluksella olevalla kädellä vastustajaa alaspäin ja syötä kaulusta jalan ympäri menevälle kädelle. Ote mahdollisimman korkealta kauluksesta (Knife-hand). Ota toisella kädellä suoran jalan puntista polven alapuolelta kiinni. Työnnä suoralla kädellä poispäin samalla, kun vedät toisella kädellä alaspäin ja skuuppaat itsesi jalan alta pois. Siitä selkään tai single leg takedown.

2. Jos vastustaja ei lähdekkään eteenpäin, niin sitten vaidetaan suuntaa ja pidetään jalan ympäri menevä ote tiukkana ja sweepataankin jalan etupuolelle ja siitä ohi.

3. Jos vastustaja laskee painon alas estääkseen sweepin, pidetään ote tiukkana ja lähdetään etupuolella ja kädellä poistetaan vastustajan "base", eli tukena oleva käsi.

Halfguadiin voi vetää myös pystystä. Ota saman jalan puolelta mihin aiot hyökätä kauluksesta kiinni ja sujahda jalkojen välistä half-guard asentoon. Vedä kauluksesta kiinni pitävästä kädellä vastustajaa niin alas, että saat veitsikäsiotteen mahdollisimman ylhäältä.

Painit aloitettiin uudesta halfguard otteesta.

1. Jocke. Uusi tekniikka toimi hyvin ja vaihdoimme alla olijaa monta kertaa, kun sweeppailimme toisiamme.

2. Nuori sinivyö. Sama jatkui. Sweeppailimme toisiamme tasaisesti.

3. Aloitettiin "normaali" halguardista Teon (P4) kanssa - olin alla. Teo antoi aika tunteella "shoulder of Justicea", joten en päässyt kaivautumaan sykkyrään. Kaivoin underhookit ja lockdownin. Hain muutaman kerran whipuppia ja Teo päätti lähteä nousemaan ylös purkaakseen lockdownin. Avasin sen nopeasti ja pääsin sykkyrään, josta pyrin lähtemään päivän tekniikkaa kokeilemaan. Vähän aikaa ähellettyäni, Teo sai minut takaisin selälleen ja pääsi sivusidontaan ja siitä mounttiin. Pidettiin sitä vähän aikaa, mutta lopulta pääsin sweeppaamaan ja jotenkin ihmeellisesti hetkeksi selkään, josta Teo pyörähti ja otti armbarin... Jatkettiin niin, että Teo oli alla. Otin underhookin vastapuolelta väänsin Teoa selälleen ja yritin päästä ohi "polvea" nytkyttämällä". Teo sai full guardin ja siinä menikin sitten loppuerä, kun yritin päästä ohi.

4. Normaali sparria pystystä - Jocke. Lähdin heti alusta päivän tekniikalla, joten otin kauluksesta kiinni ja painuin halfguardiin. Kaikki meni hyvin, mutta en saanut tarpeeksi syvälle veitsikättä, joten Jocke sai pidettyä tasapainon ylhäällä ja lopulta suoraan mounttiin. Loppu menikin meille tutulla tyylillä, molempien napsiessa positiopisteitä vuorotellen.

Älyttömän kivat treenit ja tähän oli kiva "päättää" kevätkausi. Nyt pariksi viikoksi tauolle ja sitten taas jatketaan 14. heinäkuuta... :)

Ei kommentteja: