tiistai 23. syyskuuta 2008

Alliance Sininen vaatimukset

Tässä "salaiset" sinisen vyön vaatimukset, joita ei saa laittaa julkiseksi. Täällä ne on salasana suojattu ja tänne pääsee vain jo nämä tietävät, joten varmaan voivat olla täällä. Pitää käydä tässä syksyllä nämä läpi niin, että täyttää Alliancen sinisen vaatimukset. Kaikki nuo pitää nyt treenata/varmistaa Aliiance tavalla. Merkkaan X:llä mitä en tiedä ja kirjoitan perään minun tekniikat. Noista Self-Defence jutuista en osaa sanoa vielä mitään, kun en tuosta ymmärrä mitä ne ovat.

BLUE BELT

1 - fundaments (OK)
1.1 - ukemi back
1.2 - ukemi front
1.3 - escape hip
1.4 - technical stand up

2 - self defense
2.1 - defense from head lock from behind
2.2 - defense from slap
2.3 - defense from head lock from the side standing up

3 - escape from bottom
3.1 - bridge
3.2 - elbow escape ( Saulo Ribero tyyli, ei varmaan mene läpi Alliancessa :( )
3.3 - escape from the back ( Lucion uusi tapa maanantailta )
3.4 - from side mount: back to guard X
3.5 - turn on the knee X

4 - sweeps
4.1 - 2 from closed guard ( Hip Bump, X )
4.2 - 2 from open and opponent up ( Perussweeppi ja Spiderguardista )
4.3 - 1 from open but opponent on his knee ( Jalalla polkaisu polvesta )

5 - attacks from the guard
5.1 - 4 submissions ( Kauluskuristus, Triangeli, Omoplata, ArmBar )

6 - passing ( OK )
6.1 - posture
6.2 - 3 passing the guard from different situations
6.3 - dominate and pass the half guard

7 - side mount attacks
7.1 - 2 armlocks ( Americana, Kimura )
7.2 - 2 chokes ("puoli Ezekiel", Arm Triangeli)

8 - mount
8.1 - 3 attacks ( Ezekiel, Kauluskuristus, ArmBar )

9 - back mount
9.1 - 2 attacks ( RNC, Armbar )

10 - throws
10.1 - 2 hips ( Kainalon alta, Ojentajan alta )
10.2 - 2 legs ( Single Leg, Double Leg )

2 kommenttia:

Jii kirjoitti...

Lucio sanoi eilen treeneissä että tuo ei ole ns lopullinen sabluuna, ja että koe voi olla huomattavan erilainen. Itse en ollut paikalla kuulemassa tuota, mutta nyt on silti hieman WTF olo... No, käydään Timon kanssa läpi tuo koko koe huomisten treenien jälkeen, Timo oli ainakin sillä linjalla että tavoite olisi että kokeeseen osallistuneiden läpäisyprosentti olisi lähemmäs sataa.

Ei mulla sinänsä mitään kummempaa hernettä mene nenään vaikkei vyö tulisikaan, tunnen jo nyt sen paineen minkä se värin vaihdos aiheuttaa.. Eli jos ja kun se tulee niin haluan tietty tuntea ansaitsevani sen. Valkovöisenä ns huonot päivät ja ne hetket jolloin peli ei ole kasassa ovat jotenkin anteeksi annettavissa..

No enivei, aikamoinen huhumylly tuon vyökoejärjestelmän ympärillä pyörii (ainakin Potku.net:issä :)) ja näkisin kyllä tässäkin Alliancen eduksi saada nopeasti vakiinnutettua käytännöt ja tiedottamalla asioista suoraan ja rehellisesti.

Henkilökohtaisella tasolla katson kyllä tuon listan tehneen pelilleni hyvää, koska noita funtsiessa on pakostakin tullut käytyä läpi monenmoneen kertaan eri peruspositioita ja toimintaa niissä. Olen aika hyvin toteuttanut sitä mun "(laita harrastus tähän) ei ole kaikki elämässä"-ideologiaa, joten treeneissä tapahtunut on useimmiten jätetty salille ja vaihdettu vapaalle kun salilta lähdetään. Tietyt jutut tarttuu (yleensä silloin kun on "tajunnut" tekniikan tai kun toistoja on tullut ns tarpeeksi)mutta kikkailu ja hienosäätö on kuitenkin jäänyt vähemmälle. Nyt on ollut pakko käsitellä syvemmällä tasolla pakettia.

Odotan innolla (ja ehkä hieman pelonsekaisin tuntein) lauantaiaamupäivää.. Totuuden hetki koittaa :)

Kristian kirjoitti...

No tuon listan läpikäyminen on kyllä erittäin hyvä "harjoitus" kenelle tahansa. Siinä tulee rakennettua samalla itselle perus Game Planiä, kun miettii joka positioon lempitekniikat. Eihän tuosta puutu kuin Half Guard ja North South.