tiistai 16. syyskuuta 2008

#124 BJJ - Timo

Lämmiteltiin kuntopiirillä yms. ja sitten käytiin tekniikkana Halguardista sweeppi ja siitä lopetuksia.

1. Vastustaja on päällä halfguardissa ja ottaa niskan takaa kiinni ja kääntää kylkensä kohti melkein reverse sidecontrolliin. Kurota ulkokädellä vastustajan olkapään yli ja ota vyöstä kiinni. Sweeppaa vastustajaa sen verran, että saat alla olevasta polvesta kiinni. Laita ulkojalka koukuksi vastustajan polvitaipeeseen ja toinen jalka kontrolloi jalan päältä, ettei vastustaja karkaa.

Nostetaan vastustaja hookilla ja vartalolla ja vedetään guardi kiinni. Kauluskuristus, Kimura, armbar, triangeli... Oli kivaa... :D

2. Sama alku, mutta pyöräytetään vastustaja pidemmälle ja vastustaja päätyy kontilleen. Nostetaan jalka selän yli ja hookki sisään. Käsillä harness-ote ja vedetään vastustaja syliin. Kauluskuristus takaa kauluksista, Kauluskuristus takaa käsi kainalon alta ja niskan taakse ja RNC.

Painit:

Jocke (V4): Tuttuun tapaan halvatun tasaista. Pääsin ohi - Jocke sai käänettyä ja sain vedettyä halfguardiin. Lähdin tekemään päivän tekniikkaa, joka toimikin ihan hyvin, mutta en saanut kunnolla sweepattua, kun en saanut painoa tarpeeksi ylös, jotta olisi tullut "painottomasti" ja Jocke on aika painava. Sain kuitenkin vedettyä guardiin, mutta Jocke tuli hienosti puhtaalla tekniikalla ohi. (Guardinini on hanurista) Loput oli perusvääntöä.

Jani (S): Lähdin ohittamaan guardia ja pääsin sivusidontaan. Jani lähti kääntymään kohti ja annoin tilaa ja livahdin käden alta selkään ja hetken vääntämisen jälkeen sain RNC:n.

Jatkettiin ja päätin treenata guardia ja heittäydyin selälleni... Jani käveli guardista läpi ja paini meni riehunnaksi ja jäin lopulta jumiin niin, että istuin Janin sylissä ja käsi oli jossain välissä armbarissa, johon piti taputtaa. :)

Jatkettiin ja aika loppui. Oli aivan piipussa.

Timo: (R) Tästä ei sitten tullut mitään. Timo rikkoi guardin ohitusta älyttömän hyvin ja veti muutaman "Jesse-sweepin", joissa liitelin kuin HongKong-leffassa ukemin Timon yli. Jäin kiertävään arm-bariin, kun en uskaltanut tarpeeksi aktiivisesti nykäistä kättäni sisään. (Juuri tuolla samalla tekniikalla rikoin kyynerpääni Saksassa - eli vetäisin samaan aikaan, kuin vastustaja nykäisi käsilukkoa kireemmälle). Virta oli aivan loppu ja en oikein jaksanut tehdä mitään... :I

Oli todella kivat treenit. Hieno homma, että nyt on "edistyneiden" ryhmä, jossa voidaan treenata noita lopetussarjoja yms.

Ei kommentteja: