maanantai 20. lokakuuta 2008

#131 BJJ Perustekniikka ?? - Jesse

Lämmiteltiin kunnolla ja sitten mentiin tekniikkaan.

100kg Halguardista alta pakeneminen:

Ulkompi käsi kurottaa käden yli selästä kiinni. Pidät jalat yhdessa ja keikautat vastustajaa päällesi sen verran, että saat polven alta kiinni puntista. Pieni katkarapu, jotta saadaan tilaa hookille. Laita hookki vastustajan polvitaipeeseen ja keikahda pituusakselin ympäri sen verran, että saat hookilla vastustajaa nostettua, niin että saat hänet guardiin.

Toisessa tekniikassa aloitettiin samalla lailla, mutta nostettiin hookilla sen verran enemmän, että saatiin vastustaja toiselle puolelle half guardiin. Tästä pääsee näppärästi ottamaan selän.

Selästä kiepsautetaan kaveri syliin ja siitä yhden käden kuristus kauluksesta.

Painit:

Juuri aloittanut nuori kaveri. Pyörittiin äärikevyesti ja selitin sille vakiopaikat ja mountista pakenemisen sillalla. Kuristin hellästi kerran malliksi mountista Ezekielillä.

Se sinivöinen iso siilipäinen kaveri: Painittiin aika rennosti ja pääsin pari kertaa sidemounttiin, niin että vastustaja on kyljellään, mutta selkä minuun päin. Olin juuri kaivamassa kuristusta, kun kaveri kysyi miten siitä pääsee pois. Vinkkasin, että "running escape" tyyppisesti kääntyä kilppariin ja neuvoin siitä single leg take downin. Hain vähän aikaa triangelia guardista, mutta pääsi postaamaan ja kiepsahdin kilppariin ja siitä pyörähdin niin, että pääsin kaverin guardiin. Aikaa oli minuutti - yritin pystyyn, mutta en päässyt sweeppi yritysten takia, joten päätin viimeisen 20 sekunnin kohdalla kokeilla sitä "Secrets of the Gi"-pukukuristus ezekieliä guardin sisältä. Sain kiinni, mutta kun lähdin kiristämään, niin kello soi... höh.

Ei kommentteja: