tiistai 7. lokakuuta 2008

#127 BJJ - Timo

Nallepiiriä, pariakrobatiaa ja selkäsurffausta lämmittelyksi. Sitten kiivettiin guardista selkään. Muistettavia asioita:

Hookguardissa vetäise ristikkäisestä hihasta vastustaja "toiselle" puolelle ja pidä hihasta kiinni ja laita koko paino kädenpäälle ja hihasta kiinni pitäen (oma käsi vastustajan käsen sisäpuolella). Samaan aikaan vapautetaan toisen jalan hookki ja tuodaan se ulkopuolella ja otetaan vauhtia selkään nousua varten. Jalkojen väliin jäänyt jalka menee vastustajan nilkan päälle hookiksi. Ulkopuolen jalka ponnistaa maasta ja kiepsahdetaan selkään ja toiselta puolelta hookki kiinni.

Sitten alettiin painimaan.

Mikael (S): Vihdoin vähän tasaväkisempää ja päästeltiin toisiamme sivusidontaan vuorotellen, jotta saataisiin harjoitella sitä. Jäin kerran amerikanaan, mutta positio painissa pääsin hyvin guardista ohi jne.

Jocke (S): Yritin vetää guardiin, mutta Jocke lähti ohittamaan ennenkuin sain guardia rauhoitettua. Pääsi lopulta ohi ja sivusidontaan. Sain jotenkin käänettyä tilanteen ja pääsin päälle halfguardiin ja siitä sivusidontaan. Virta alkoi loppumaan ja yritin laiskasti ilman tekniikkaa vain heittää jalan yli ja mounttiin, mutta Jocke nappasi minut aina halfguardiin. Taas perustekniikalla sivusidontaan ja taas sama juttu. Sitten loppuikin aika.

Marko (P?): Markolla on ärsyttävä inverted guard - pääsin kuitenkin halguardiin ja jopa hetkeksi sivusidontaan. Sitten Marko pääsi NorthSouthiin, joka on minun alkilleen kantapää ja lähti kaivamaan kainalon alta lempikuristustani. Tunnistin sen ajoissa, joten sain puolustettua hyvin ja Marko ei lukinnut minua vartalollaan, joten ei saanut minua lopetettua. Mumisin alta, että laita painoa päälleni ja sitten työnnä kyynärpäätä korvaa kohti ja siitä kellon muodossa maata pitkin (Saulo :)). täppäsin..

tauko

Marko (P?) Toinen kierros - en enää muista mitä tapahtui.

Timo (R2): Pitkä on matka sinisen ja ruskean välillä.. hehe. Hienoa painia, kun tuntee, että toinen hallitsee toista ihan miten haluaa. Hetkellisesti pääsin guardin ohi, mutta en aivan saanut lantiota haltuun ja lähdin tyhmänä hakemaan harnesotetta ilman että olin päässyt kunnolla kiinni sivusidontaan -> Timo sai vedettyä takaisin guardiin. Sitten loppuikin totaalisesti virta ja jäin triangeliin, josta könysin irti aivan typerällä "tekniikalla" - ei siitä sen enempää. Sitten jäin käsilukkoon ja pakeneminen ei mennyt ihan oppikirjojen mukaan. Timo päästi mounttiin ja lähin hakemaan Ezekieliä, mutta en keskittynyt jalkoihin ja Timo sai grapevinet aukin ja hienolla elbow-knee-escapella veti halguardiin ja siitä sweepasi minut alle. Antoi vetää guardiin ja lopettaa, mutta aika loppui.

Oli kivaa... :D vaikka kunto loppuikin totaalisesti. Voi olla että neljä tuntia unta viimeisen 40 tunnin aikana vaikuttaa asiaan... hehe.

Ei kommentteja: