keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Avoin Guard Game Plan

Olen kesän aikana tutkiskellut avointa guardia ja pähkäillyt minkälainen Game Plan sopisi minulle parhaiten. Cobrinhan lailla pyörivät inverted guardit eivät tunnu olevan minun juttu, joten tarkoitus oli keskittyä suhteellisen yksinkertaisiin tekniikoihin ja hioa ne mahdollisimmin hyväksi (= paljon drillaamista).

Tuli kesällä ihailtua Roger Gracien otteita Mundialsseissa (videolta), kun hän ottelu toisensa jälkeen eteni mounttiin ja kuristi kaikki vastustajansa ristikuristuksella - eli samalla tekniikalla mikä opitaan enimmäisenä Lucion 1-20 perusteet tunnilla numero yksi. Back to the Basics - ei siinä mitään hyrrävolttikäppyrätekniikoita tarvita. :D

Kesän aikana päädyin seuraavaan settiin:

Suljetusta guardista siirryn Spiderguardiin, josta haen sweeppejä tai lopetusta käsilukolla tai triangelikuristuksella. Jos spider-guard alkaa "hajoamaan", niin siirryn Single-leg guardiin, josta pyrin sweeppaamaan. Jos sekin pettää, niin voin aina siirtyä syvään halfguardiin, josta viimeistään kaveri pitäisi sweeppautua.

Olen nyt testaillut näitä muutamissa treeneissä ja siirtymät guardista toiseen tuntuvat hyviltä. Syksyn aikana selviää tuleeko tästä toimiva "paketti" ja mitä pitää muokata.

Ei kommentteja: