maanantai 17. elokuuta 2009

#215 BJJ - Jesse

Käyn maanantaisin BJJ:n perusteet 1-20 tunneilla, koska pojan treenit ovat juuri niitä ennen ja näin logistiikka pelaa parhaiten. Perusteet ovat muutenkin älyttömän hyviä tunteja, kun pääsee hinkkaamaan perustekniikkaa kuntoon.

Tänään oli vuodossa sweepit guardista, Hip Bump-sweeppi, Saksi-sweeppi ja keinu-sweeppi.

Tekniikat olivat sinänsä vanhan kertausta, mutta eteenkin saksi-sweepissä kuin hyvän ahaa elämyksen niinkin perusasiassa, kuin kaverin kelluttamisessa polven päälle, ennen sweeppiä. Johan keveni... :)

Sparri (V?): Lähdettiin guardista ja alla olevan tehtävänä oli sweepata tai lopettaa ja päällä olevan ohittaa guardi. Lähdin ensin alta ja kylki oli aika arka vielä lauantaista, joten sain kunnolla keskittyä puhtaaseen tekniikkaan. Hetken posturea rikottuani kaveri lähti nousemaan ylös ja sain sweepattua keinusweepin tapaisella. Lantiota olisi pitänyt käyttää enemmän.

Seuraavaksi menin päälle. Pääsin ylös ja lähdin ohittamaan cross-knee ohituksella, mutta kiirehdin turhaan ja en ottanut grippejä kunnolla, jonka seurauksenä pyllähdin selälleni, kun kaveri kääntyi kohti.

Alle - rikoin posturen ja kaivoin uhkailin kauluskuristuksella, jonka vaihdoin suoraan käsilukkoon.

Päälle - pääsin halfguardiin. Kaveri siirtyi hienosti syvään halfguardiin, mutta päästi astumaan pään yli. Eli siirryin toiselle puolelle inverted halfguardiin ja siitä sivusidontaan.

Alle - rikoin posturen ja lähdin kokeilemanan saksisweeppiä. Epäonnistui ja palautin guardin. Lähdin hakemaan keinu-sweeppiä, mutta kaverilla oli hyvä base ja siirryin omoplataan. Kaveri reagoi todella hyvin ja itse en muistanut olla varuillaan. Hyppäsi pääni yli sivusidontaan.

Päälle - Lähdin ohittamaan Barbosa-ohituksella ja pääsin halfguardiin, kun aika loppui...

Oli kivaa ja hyvä treenit.

Ei kommentteja: