maanantai 24. elokuuta 2009

ThaiClinchistä Double Leg Takedowniin.

Stephan Kestingiltä on tullut mainio ilmainen PDF, missä hän käy läpi alasviennin yksityiskohtia.


Samasta asiasta lisää John Willsin Blogissa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys
Hipkossa treenataan alasvientejä ilmeisesti aika vähän (kirjoittajan oma oletus).Onko pystyosuus ja sen hallitseminen mielestäsi tärkeää otteluissa eli pitäisikö alasvientejä ja niiden torjumisen treenaamista harjoitella enemmän?

Kristian kirjoitti...

Hipkossa alasviennit ovat osa Lucion kehittämää koulutusohjelmaa, eli niitä kyllä harjoitellaan, mutta focus on kyllä enemmän mattokamppailussa. Ihan jo siitä syystä, että kun salilla on paljon kavereita treenaamassa, niin pystystä lähdettäessä on riski mennä toisen parin niskaan huomattavan suuri.

Alasviennit ovat erittäin tärkeitä, koska niillä määräät mihin positioon pääset tai joudut. Eli jos alasviennit ovat heikkoja, niin olet alasviejän armoilla mistä positiosta joudut mattokamppailun aloittamaan + häviät pisteitä jos kyseessä on kisat.

Itsepuolustus on ihan oma maailmansa ja en edes tässä mene siihen miten järkevää tai ei on mennä maahan IP-tilanteessa.

Urheilujiujitsussa alasvientien osaaminen korostuu, jos olet enemmän kotonasi päällä olevissa positioissa.

Itse olen todennut sen tosiasian, että alasvienneissä kolisee (sattuu) lähes aina jonkin verran ja vanhempana kaverina haluan päästä äkkiä mattoon nuhjaamaan, joten keskityn pelissäni paljon guardiin vetoon ja siitä sitten sweeppaamaan. Itsepuolustuksessa tämä ei välttämättä ole kovin hyvä strategia... :D