torstai 10. syyskuuta 2009

#222 BJJ - Jyväskylän Fight Club

Lähdin tänään päivän työreissulle junalla Jyväskylään. Eilen manailin päässäni, että jää torstai treenit väliin ja perjantaina hakataan lisää mustetta käteen, joten tulee (taas) pieni treenitauko - joskin olen menossa alkuviikosta pariksi päiväksi Amsterdamiin työreissulle (ja siellä ne vaan potkunyrkkeilee - eli en löytänyt BJJ salia). Hetken pähkittyäni, muistin kuitenkin, että Potku.net:n JanneM on Jyväskylän suunnassa BJJ:n ilosanomaa kylvävä kaveri, joten päätin laittaa "privaa" ja Janne toivottikin minut tervetulleeksi Jyväskylän Fight Clubille vapaatreeneihin.

Pakkasin aamulla klo 0600 gi:n reppuun ja lähdin junalla kohti Jyväskylää. Levitin tietotekniikan ilosanomaa iltapäivän ja sitten marssin kohti Sammonkatu 7:ää. Olin vähän hukassa, kunnes huomasin tien toisella puolella kaverin, jonka niska oli paksumpi kuin minun reidet ja treenikassin näköinen veska olalla. Siristin silmiä ja kukkakaalikorvathan siellä!! Ei muuta kuin kaveri tiukkaan seurantaan ja sadan metrin päässä marssittiin peräkkäin kellarin ovesta Fight Clubille.

Jyväskylän Fight Clubin sali on nimensä mukainen. Heti ovesta tullessa huomaa, että täällä ei ole aamupäivisin vauvajumppaa (tietääkseni??) - todella asiallinen sali ja porukka oli sen näköistä, että jos joskus joudun baaritappeluun, niin toivon että nuo kaverin on minun puolella. :D

Janne oli asiallisessa desert camo puvussaan vastassa, salilla oli muutenkin asiallinen tunnelma. Toisessa päässä pystykaverit sparrasivat ja toisessa päässä pyöri gi ja nogi miehiä matolla. Ei muutakuin pukkariin vetämään gi niskaan ja tatamille.

Lämmittelin ja nyökkäsin nogi-kaverille. Itselläni oli siis puku päällä ja kaverilla rashguard ja shortsit. Kaveri ei kuulemma treenannut ollenkaan pukupainia ja minä taas en treenaa nogi:tä, joten sparri oli aika uusi kokemus. Sain väistellä jalkalukkoja ja jäin useasti giljotiiniin, braboon tai darceen tms. Olin aika hukassa, kun ei ollut mitään mistä ottaa kiinni, sitten päätin että pitää käyttää sitä pukua, kun se kerran oli päällä ja sain vihdoin jotain aikaiseksi - nappasin ezekielin ja yhden pukukuristuksen sivusidonnasta. Todella mukavaa ja sopivan tempoista sparria - molemmat haki ja antoi paikkoja.

Seuraavaksi painin sinivöisen "ikätoverin" kanssa. Todella mukavaa ja leppoisaa pyörimistä. Taas haettiin ja annettiin paikkoja. Lopeteltiin toisiamme ja pyöriskeltiin kunnes tuli niin hiki, että oli pakko mennä juomaan.

Kolmantena pääsin pyörimään Jannen kanssa ja guardikauteni kunniaksi hakeuduin jatkuvasti alle hakemaan syvää halguardia, joka oli Jannelle erittäin tuttu positio, joten en pahemmin saanut sieltä mitään aikaseksi. Pitää tutkia sweeppien kulmia lisää - kyllä muutama painoluokkaa isompikin kaveri on pystyttävä sweeppaamaan... kele. :)  Mukavaa pyörintää.

Viimeisenä otettiin vielä erä sen toisen parin kanssa ja taas pyöriskeltiin rennosti, kunnes olikin aika venytellä ja lähteä junalle.

Hieno sali ja mainiota porukkaa ilman mitään "näyttämistarvetta", eli sai painia rennosti ja pitää hauskaa. Tästälähtien gi menee laukkuun joka kerta, kun lähden Jyväskylään. Tuonne menee mielellään uudestaan.

Iso kiitos Jyväskylän Figh Clubin porukalle, - oli mainio työreissu. ;)

Ei kommentteja: