keskiviikko 30. syyskuuta 2009

#229 BJJ - Lucion Leiri - Day 2

Käytiin läpi spiderguardia ja spiderhalfguardista kaksi sweeppiä. Jälkemmäisessä grapewinetty spiderguard jalka työnnetään syvälle kainaloon ja pidetään käsi tiukasti guardisn sisällä oma kyynerpää tiukasti kyljessä. Toinen jalka on halfguardissa jalkojen välissä. Kun kaveri lähtee ohittamaan niin suoristetaan sitä kiedottua jalkaa ja vedetään deep halfguardiin samalla kääntämällä lantiota jolloin kaveri sweeppautuu. Tämä sweeppi tuntui niin hyvältä, että pitää lisätä se gameplaniin. Paineissa ensin tehtäväsparria spriderhalfguardista ja sitten tavallista.

Side note:
Pitäsi varmaan hankkia uusi puku. Pesen puvun joka treenin jälkeen ja minulla on kolme pukua kierrossa, mutta nyt pukuihin on kaikesta pesemisesta huolimata juuttunut onneksi vielä aika lievä "etikan" haju. Jos jollain on vinkkejä, miten sen saa pois niin saa laittaa tuohon kommentteihin. Ei viitsisi hyviä pukuja heittää pois vain tuon takia.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeile huuhteluaineen sijästa etikkaa. Kuulemma tappaa bakteerit jotka hajun aiheuttavat. En ole tosin itse kokeillut tätä niksiä.

bantza kirjoitti...

Niin, onko haju peräisin bakteereista vai etikasta?
Itte ku pesin reilun etikan kera niin piti pukua kuivatella päivän verran pitempään, että etikka pääsi haihtumaan. Sittemmin oon pessy etikan kanssa vaan sillon tällön ja normaalisti käytän huuhteluainetta. Joka tapauksessa muista kuivattaa puku kunnolla kuivaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, joku kuivatuskaappi/rumpu olis kyllä hyvä. Osa puvun dunkkiksesta tulee varmaan just tosta hitaasta kuivatuksesta. Ilmeisesti kuivatuskaappi kyllä kuluttaa pukua, mutta olis silti kiva saada treeneihin kuivaa ja raikasta päälle,

Anonyymi kirjoitti...

Itsellä on auttanut tuo ensimmäinen vinkki, eli etikka huuhteluaineen sijaan. Etikka estää osittain myös sinisten ja mustien pukujen värin haalistumista.

Voitko laittaa jossain vaiheessa arvostelua Jeff Gloverin Deep Half-guard DVD:stä?

Kristian kirjoitti...

Laitoin puvut etikkapesuun, katsotaan mitä käy. Laitan arvostelua Jeff Gloverista, kun olen katsonut sen ajatuksella kokonaan. Nyt olen lähinnä drillaillut sweeppejä ykkös DVD:ltä. Ensi vaikutelma on ihan hyvä ja täydentää hyvin Lucion Deep HalfGuard DVD:tä. ts. arvostelu tulossa.

Marko kirjoitti...

Jos ne haisee liian pahalle ni laita vaan Markontekeväisyyteen... Mua ei häirii ;)

Marko kirjoitti...

Niin jos tota etikkaa käytetään, niin käytetäänkö sillon pesuainetta aivan normaalisti ja vain huuhteluaine korvataan etikalla?

Kristian kirjoitti...

Mä laitoin etikkaa pesukoneen kloriitti lokeroon. eli pesu heittää silloin ensin eikat kehiin, sitten pesuaineen ja viimeiseksi huuhteluaineen. Ainakin märkänä puku haisee nyt ihan hyvältä.

Kristian kirjoitti...

Tämmöinen tekstikin löyty:
http://www.stevebjj.com/2009/07/washing-bjj-gi.html

Peter kirjoitti...

Ite oon liottanut ensin runsaalla väkiviinaetikalla höystetyssä vedessä ja pessyt sen jälkeen normaalisti pesukoneessa. Toimii.