maanantai 5. lokakuuta 2009

#232 BJJ - Lucion Leiri - Day 7

Minulta jäi perjantain leiripäivä väliin, kun olin vetämässä junnutreenejä ja lauantai, kun puuhailtiin lasten kanssa. Palautuminen teki hyvää, kun perjantaiaamuna jumin määrä alkoi lähennellä Rigor Mortista.

Tänään jatkettiin 50/50 guardia. Kerrattiin viimeviikon tekniikkaa ja otettiin yksi uusi sweeppi. Polvet on todella kovilla noissa 50/50 jutuissa olin drillessä sitä mieltä, että tämä ei kyllä ole ns. "mun juttu". Luciolla on oli päivän tarjous, eli jos pääsee loppusparreissa sweeppaamaan 50/50 guardista, niin räpsähtää natsa vyöhön ja häviäjä punnertaa 50. Natsoja on tällä hetkellä henkisesti "ihan tarpeeksi", joten en lähtenyt mitenkään aktiivisesti 50/50:stä hakemaan ja muutenkin pelottaa polvien puolesta.

Painin (S1) kaverin kanssa ja lähdin guardista alta. Jonkin aikaa sweeppejä haettuani, sain sweepattua (en muista millä) ja olin jäämässä guardiin ja jalka tuli sopivasti hollille. Lähdin hakemaan suoraan nilkkalukkoa, mutta kaveri sai puolustettua ihan hyvin, joten alkoi kilpajuoksu, kumpi pääsee ylös. Vähän aikaa scramblattiin ja tuiottelin jalkojen positiota ja totesin, että tästähän saa 50/50 guardin kuin tarjottimelta. laitoin jalat triangeliin, kaveri nousi ylös ja sweeppasin kaverin selälleen. Lucio seisoi vieressä ja sanoi, että natsa napsahti, mutta en tiedä kuinka tosissaa se oli, joten jätetään laittamatta kunnes toisin sanotaan. Sitten keinuttiin siinä 50/50 positiossa jonkin aikaa. Jossain vaiheessa sain vielä halfguard sweepin alta.

50/50 on hyvä tuntea ja ymmärtää sen mahdollisuudet, mutta arvostan polviani sen verran, että en kyllä aktiivisesti sitä hae, ellei joku nyt välttämättä sitä tarjoa. Itse perussweeppi on äärettömän helppo, mutta irrottautuminen ja top-position saaminen on kunnon kamppailu, koska kaverilla on tasan samat otteet - johon nimi 50/50 viittaakin. Siinä sitä sitten keinutaan, kunnes jompi kumpi pääsee "irti" ja päälle.

2 kommenttia:

bantza kirjoitti...

"Panin (S1) kaverin kanssa ja lähdin guardista alta."

Tämä on sitä todellista hopaa. ;D

Kristian kirjoitti...

BAAAAAAHH :D :D :D .... Olisikohan tämä sellainen Freudilainen lipsahdus. hehe