tiistai 20. huhtikuuta 2010

#299 BJJ Tekniikkatunti - Jesse

Testitulosten selvittyä avasin Hipkon kalenterin ja katsoin seuraavan mahdollisen tunnin. Pakko kehua, että on todella hienoa olla Hipkossa, kun on mahdollista treenata BJJ:tä viikon jokaisena päivänä - useinpina päivänä on mahdollista treenata jopa usemman kerran. Eli treenimahdollisuuksia riittää. :)

Treeneissä käytiin läpi guardin avaus, saksiswiippi, mountista pakenemiset ja hessuhoposweeppi ja siitä suora käsilukko. Ensin käytiin tekniikat yksittäin ja lopuksi näistä rakentui pitkiä drillisarjoja. Viimeiseksi otettiin vielä tehtäväsparrina guardin avausta. Mika veti todella mainiota teknistä syvää halguardia ja joutui tekemään töitä ihan hiki hatussa, jotta pääsi ohi. Omassa guardin pidossa en pitänyt kunnolla posturea alhaalla ja Mika pääsi nousemaan ylös. Kokeilin omoplatasweeppiä, jonka Mika sai kontrattua astumalla yli ja siitä sivusidontaan. Hauka nähdä miten nämä nuoret kaverit kehittyvät vauhdilla, kun keskittyvät kunnolla perustekniikkaan.

Treenin jälkää jäätiin Mikan kanssa vielä mutustelemaan tekniikoita ja vaihtelemaan "videovinkkejä". Suositeltavaa katsottavaa deep-halfguardista kiinnostuneille:
Lucio Linhares - Halfguard
Jeff Glover - Halfguard
Robson Moura - Single Leg Guard


Oli todella kivaa ja viikon mattotauko oli ihan kamalaa. Videolta tuli tosin tutkittua giljotiini- ja darce-kuristuksia, selä suoraa käsilukkoa. :)

3 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Minä uskon Kristian, että sinun pään sisällä oli kuitenkin erittäin vilkasta jiu jitsun harjoittelua tauosta huolimatta :)
Nähdään salilla.

Kristian kirjoitti...

Joo, viedeoita tuli katsottua aika lailla. :D

Anonyymi kirjoitti...

Robsonilla on todella hyviä tekniikoita! :) i like!!