keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

#302 BJJ - Timo

Lämmiteltiin käsilukoilla ja omoplatalla. Päivän tekniikkana oli oldscool sweeppi, jossa minulle uutena juttuna oli omasta jalasta nappaaminen, jotta saadaan kaveri ylemmäs ja paremmin napattua jalasta kiinni.

Painit, Timo pyysi valitsemaan semmoiset parit joita vastaan olisi mielenkiintoista painia - näin tein:

Ensimmäinen 6min:
EDIT: Nyt kun on vähän toipunut voi kirjoittaa näiden kuvallisten ilmaisuiden alle analyysiä. :) Ensimmäinen erä oli "dinosaurus" Tonia (P) vastaan. Lähdettiin pystystä ja en halunnut tutustua "talomies pikkaraiseen", joten vedin halguardiin, joka ei aivan onnistunut, joten lähdin hakemaan single leg sweeppiä. Toni nollasin sen useamman kerran ja loppupainin ainoana hyvänä asiana oli se, että niskassa ollut fasettilukko aukesi jäädessäni bow and arrow kuristukseen.

Virheet ja huomiot: Jos kaveri pääsee singleleg-guardista cross-passiin, niin siihen ei jäädä ihmettelemään vaan lähdetään heti puolustamaan ohitusta. Nyt jäin pähkimään miten saisin vielä sweepattua vaikka tilanne oli totaalisesti ohi. Tonin tasoitselle ja kokoiselle kaverille ei "pakoteta" sweeppejä - ne joko onnistuu tai sitten ei ja sitten saman tien seuraavaan tekniikkaan.



Toinen 6min:
Marko (P): Nappasin lähdöstä gripin kiinni ja Marko veti samantien rättirannelukon. Eli ensimmäinen taputus tuli noin kolmessa sekunnissa. Sitten vedin taas kiireellä halfguardiin ja marko pääsi ohi ja hetken päästä taputtelin kimuraan. Jatkettiin ja pääsin halfguardiin, josta jopa onnistuin sweeppaamaan anssisweepilla, mutta ilo oli lyhytaikainen, kun olin hetken päästä taas alla ja taputtelemassa kimuraan.

Virheet ja huomiot: Northsouth Kimura puolustus. Nyt päästin Markon turhan helposti northsouthiin, mistä hän pääsi hakemaan tavaramerkki-kimuraansa. Deephalfguardista sweeppien pitää lähteä heti. Sinnekkään ei jäädä mutustelemaan. Ne kerrat, kun lähdin heti sweeppaamaan onnistuivat ja ne joissa jäin rakentelemaan eivät.


Kolmas 6min:
Iso vahva kaveri (V) jonka nimeä en tiedä. Lähdettiin alhaalta ja pyysin kaverin päälle sivusidontaan, kun halusin harjoitella guardiin palautusta ja onnistuinkin, mutta sitten kaveri lähti tekemään hyvin Barbosa-ohitusta. Yritin hakea overhook-kauluskuristusta, mutta en saanut kauluksesta kunnon otetta ja lopulta kaveri tuli ohi ja nappasi massimon illallisen hienosti.

Virheet ja huomiot: Massimon illalliseen pitää reagoida heti, kun kaverin käsi tulee oman käden alta. Overhook-kauluskuristuksella toisella kädellä pitää syöttää kaulusta, jotta saa paremmin sen kiinni. Jos kaveri on selvästi vahvempi ja isompi ja olet sivusidonnassa päällä, niin hallinnan pitää olla todella liikkuvaa - heti kun alat menettämään positiota niin et pysty palauttamaan sitä voimalla vaan pitää vaihtaa positiota nopeasti.


Neljäs 6min:
Harri (S), olin jo aivan finaalissa ja nieleskelin oksennusta, mutta pitihän sitä vielä pyristellä. Sain kerran sweepattua deephalfguardista, mutta muuten meni taputteluksi. Positiivista oli se, että en taputtanut Harrin braavuuri pers-kuristukseen, mutta käsilukkoon kyllä.

Virheet ja huomiot: Tästä en muista yksityiskohtia kovinkaan hyvin. Olin aivan finaalissa, joten olin selvästi käyttänyt liikaa energiaa edellisessä erissä. Kaikki nuo  asiat pitäisi pystyä tehdä mahdollisimman vähällä voimankäytöllä. Ei ole helppoa. :)



Eli näin mennään... kuviokellunta olisi varmaan enemmän minun laji, mutta vaikka pataan tulee niin kivaa tämä silti on.... ainakin välillä.

5 kommenttia:

timppa kirjoitti...

Hauskan havainnolliset kuvat painitunteista :)
Mä arvostan, että haastat itseäsi ja otat vastaan haasteita ja jätät mukavuusalueen. Tiedostamaton mielesi tietää, että sinä opit!

Kristian kirjoitti...

BJJ on kyllä siitä hieno ja mutta joskus raskas laji henkisesti, että sparrissa ei ole itsepetokselle tilaa. Joko osaat tai sitten et.

Ei paljoa auta jos peilin edessä huitossasi näytät vaaralliselta ja coolilta, kun päälläsi makaa satakiloa purppuravyötä näyttämässä mistä kana pissii. Siinä on vain osattava... ja kun huomaa, ettei osaa niin sitten vaan nöyrästi analysoimaan missä vika ja lisää treeniä.

timppa kirjoitti...

Tähän kirjoittamaasi lauseeseen on tiivistetty mielestäni menestyjän tapa ajatella ..." kun huomaa, ettei osaa niin sitten vaan nöyrästi analysoimaan missä vika ja lisää treeniä". - K. Salo

Harri kirjoitti...

Hojo hojo Kristian!
Etsä nyt niin huono oo kun annat jutuissas ymmärtää.Kyllä sun kanssa saa ihan tosissaan vääntää.Yhdistät tohon Timpan mainitsemaan analysointiin vähän lisää rähinää, niin AVOT.
Eli,täysillä päin ja paareilla kotiin :)
Niin ja nää sun sivut on aivan helevetin hyvät.

T: toinen vanha ja kankea.

Kristian kirjoitti...

Kiitos Harri välillä mietityttää, että onko tässä mitään järkeä täällä julkisesti pähkiä näitä ja nolata itseään, mutta minulle on treenaamisessa hyötyä siitä että kirjoitan nämä ulos ja muutenkin tulee selailtua BJJ juttuja netissä, joten ajattelin, että ehkä muitakin kiinnostaa.

Logista käy ilmi että täällä käy joka päivä 150 kävijää, joten kaipa tästä jotain iloa muillekkin on. Kommentit on aina mukavia ja innostavat kirjoittelemaan lisää.

BJJ:stä: Olen niin tottunut puolustamaan alta, että jään turhan helposti köllöttelemään sinne ja odottamaan sitä "täydellistä" hetkeä, jolloin pääsee pakenemaan tai sweeppaamaan. Pitäisi tosiaan vähän aktiivisemmin hakea tilanteita, mutta sitten loppuu kunto. :D Eli tekniikkaa paremmaksi, että voi hakea aktiivisemmin ilman, että kunto loppuu.