maanantai 19. huhtikuuta 2010

Staph-testejä...

Puoli vuotta sitten kädessäni oli bakteeritulehdus, joka parani suhteelisen nopeasti, kun sain oikeat antibiootit ja sen jälkeen ei ole ollut mitään oireita.

Tammikuussa HYKS:istä soiteltiin, että koska harrastan "painia" ja oli ollut bakteeritulehdus pitäisi käydä varmistamassa, että ei ole sairaalabakteeria jäänyt kytemään - missään vaiheessa ei todettu, että kädessä olisi ollut sairaalabakteeri, mutta tässä varmisteltaisiin.

Mitään oireista ei ollut ollut käden paranemisen jälkeen ja kävin testeissä ja ne olivat negatiiviset, joten sain jatkaa harjoittelua. Viime viikolla soitettiin uudestaan, että pitäisi vielä kerran käydä testeissä vaikka edelleenkään ei ole ollut mitään oireita. Kävin viimeviikolla ja huomenna pitäisi saada tulokset. En ole varmuuden vuoksi käynyt salilla nyt viikkoon, kun kerran vahtaavat bakteeria noin tomerasti. HYKS:stä kyllä sanoivat, että on äärettömän epätodennäköistä, että kantaisin bakteeria. Huomenna toivottavasti saan toisen negatiivisen tuloksen ja voi rauhallisin mielin jatkaa painia.

Jos kenellekkään tulee outoja haavaumia tai paiseita, kannattaa painella suoraan lääkärille testeihin, jotta emme saa Suomeen samanlaisia epidemioita mitä Amerikan saleilla on. (googleta "staph infection", jos haluat pahan olon)

Tässä vielä HIPKO:n painietiketistä tähän liittyvät kohdat:

  • Kaikki haavat ja hiertymät tulee teipata hyvin ennen harjoitusta. Mikäli harjoituksissa tulee haavoja tai vanhat ruhjeet aukeavat, on veritahrat siivottava heti pois.
  • Pidä varusteesi puhtaana, etteivät ihotaudit yms. leviä. On suositeltavaa pestä BJJ-puku jokaisen harjoituksen jälkeen. Ruhjeet ja haavat tulee aina puhdistaa ja suojata huolellisesti.
  • Pidä itsesi puhtaana - eli jos tarvetta, niin käy suihkussa myös ennen harjoitusta.
  • Pidä kynnet lyhyinä.
  • Jos sinulla on esimerkiksi jokin tarttuva ihotauti, älä tule painimaan ennen kuin se on täydellisesti parantunut. Noudata tarkasti lääkärin ohjeita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

PESKÄÄ PUKUNNE TREENIEN JÄLKEEN! :)

sieltä niitä pöpöjä pukkaa kun jengi vääntää 3 vuotta putkeen pesemättömällä puvulla! not so nice!

Kristian kirjoitti...

Näinhän se on. Itse pesen pukuni 60-asteessa joka treenin jälkeen. Minulla on kolme pukua jota pyöritän treenistä toiseen, jotta saan ne pestyä. Äärimmäisen etovaa painia kaverin kanssa, jolla on paskanen puku. Päivittäinen suihkussa käyntikin on ihan mainio asia. ;)