perjantai 7. toukokuuta 2010

#309 BJJ - Lucion yksityistunti

Sparrattiin Lucion kanssa 2 x puoli tuntia ja Lucio antoi palautetta missä on kehitettävää. Muutamia juttuja käytiin läpi, kuten Halfguardista alta kaverin gripin puhdistus, jos ottaa jalasta kiinni ja palautus syvään halfguardiin, jos on enää nilkka halguaridissa. Muuten oli kuulemma perusteet teknisesti hallussa - eli pitää lähinnä saada vain lisää "kilometrejä", jotta ajoitus (joka on ihan hukassa) ja tekniikan tiukkuus (tila pois) hioutuu kohdalleen sparrissa.

Muistettavaa:

Halfguard bottom: Jos päällä oleva kaveri ottaa jalasta kiinni, on Anssi-sweeppi oikeastaan "ainoa" mahdollinen ja silloinkin pitää varoa jalkalukkoa. Eli tärkeää puhdistaa grippi. Jos kaveri halaa halkaa, niin ota oman jalan ympäri ja kaverin käden ympärin ja potkaisen jalka irti gripistä. Jos kaverilla on puntista ote, niin ota oman jalan alta kaverin hihasta ote ja potkaise grippi irti.

Jos kaveri kääntyy reverse halfguardiin ja laittaa hookin sisäreidelle, niin joka halaa jalka tai laita omat jalat triangeliin ja siitä mounttiin.

Jos kaveri pääsee "melkein mounttiin", eli vain nilkka on vain enää hallinnassa, niin älä tee turhaa työtä palauttamalla normaaliin halfguardiin, vaan syötä käsi jalan alta ja muljauta itsesi takaisin suoraan syvään halguardiin työntämällä hanurista jalan alta menevällä käsivarrella (käytä koko vartaloa)

S-mountissa, jos kaverilla on käsi hallussa vaihda suuntaa/kylkeä ja katkarapua "apinan raivolla".

Huvittavaa ja hienoa tunnissa oli se miten Lucio osaa viedä sparria kokoajan sille alueelle mitä ollaan harjoittelemassa ja antaa juuri sopivasti vastusta, jotta joudun tekemään työtä. Kun tunti oli loppumaisillaan Lucio totesi, että minuutti jäljellä ja kuristi minut ristikuristuksella - ei mitään toivoa puolustaa. :D

Ei kommentteja: